Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Forkastelig. Slik går det når man henter sin moral ut ifra et pergament fra en gammel beduinstamme. Men hva hvis de som ble hengt hadde vært mordere, leggger du da skylden på regimet?

Konsekvensen av utsagnet ditt blir jo at ettersom USA henretter folk, så kan man ikke støtte Obama i noe som helst.

1

Der var det en til ja, om "noen som kan støtte dette" . En om dagen nå. En tragisk og fryktelig dom som utnyttes til å sverte andre. De enste som støtter dette er vel en del kristenfundamentalister. Var avstandtaken fra dommene hovedpoenget her tro? Jeg håper vi unngår en tråd der noen skal slå andre i hodet på bakgrunn av statlige drap på grunn av seksuell usømmelighet.

De som ev. støtter det får stå fram, personlig ser jeg med avsky på det og har allerede sendt mine protester. Her må hele verden protestere, det er få land igjen som praktiserer slike middelalderske lover og dommer. 2 andre er Afghanistan og Saudi Arabia.

Men det spiller ingen rolle hvor, dette er så forkastelig at alle med en snev av medmenneskelighet og humanistisk instinkt må vise sin avsky på tvers av andre skillelinjer.

2

Vesten har ingen grunn til å sette seg på sin høye hest, homoseksualitet var forbudt i store deler av europa langt inn på 1900- tallet. I england helt til 1967 tror jeg. Dog ikke straffet med dødsstraff, men likevel....

I Norge til 1977 tror jeg...men ikke håndhevet i særlig grad. Man kan lure på hvor strengt det er håndhevet i Iran og Saudi-arabia også. Man gjør vel et eksempel av noen, mens man ser mellom fingrene på andre.

I england var vel straffen fengsel eller hormoninsprøytninger som fører til kjemisk kastrasjon og at personen utvikler bryster.

1
ondoro Der var det en til ja, om "noen som kan støtte dette" . En om dagen nå. En tragisk og fryktelig dom som utnyttes til å sverte andre. De enste som støtter dette er vel en del kriste...

Der var det en til ja, om "noen som kan støtte dette" . En om dagen nå. En tragisk og fryktelig dom som utnyttes til å sverte andre. De enste som støtter dette er vel en del kristenfundamentalister.

Merkelig retorikk du bruker her. Du mener at dette brukes for å sverte andre, men så snur du det til å sverte noen andre. Hvorfor ikke fordømme regimet der gjør det? Hvor kom forresten kristenfundamentalistene inn?

1
Mother_Teresa [sitat…] Støtter du regimet i Iran?

Nei jeg støtter ikke "regimet i Iran". Jeg tilhører de som har ofret mest mot "regimet" i Iran i 60 år. tusener av mine kamerater har blitt myrdet, torturert og fengslet i Iran etter at USA avsatte den demokratiske regjeringen i Iran i 1953 på grunn av at de nasjonaliserte oljen i 1951, og gjennom Sjahens brutale regime la grunnlaget for dagens prestestyre.

Du åpner en tråd ikke i medlidenhet med ofrene men for å prøve å sverte andre. Men da er alt dette nå avklart og vi går videre.

I dag er det vel 6 land i verden som har dødsstraff for homofile, Iran er ett av dem, ellers kommer vestlige favorittland som Saudi Arabia, det "demokratiske" Afghanistan der Norske liv blir ofret for å verne landets myndigheter og ta også med Yemen.

Nå er det ingen som dømmer noen til døden for å være homofile, men for homofil praksis.

De eneste jeg kjenner til som støtter dette må være kristenfundamentalister i USA, sjekk "goodhatesfag.com".

2
ondoro Nei jeg støtter ikke "regimet i Iran". Jeg tilhører de som har ofret mest mot "regimet" i Iran i 60 år. tusener av mine kamerater har blitt myrdet, torturert og fengslet i Iran ett...

De eneste jeg kjenner til som støtter dette må være kristenfundamentalister i USA, sjekk "goodhatesfag.com"

Ja, der kom USA også inn! Westboro Baptist Church har 70 medlemmer, og har ingen rett til å myrde homofile. Men er ikke temaet for denne tråden Irans henrettelse av homofile? (Ja, der fikk du den!) Men seriøst, skal Westboro Baptist Churchs meninger forsvare hva det religiøse regimet i Iran mener om homofili?

2
ArnoldFan Forkastelig. Slik går det når man henter sin moral ut ifra et pergament fra en gammel beduinstamme. Men hva hvis de som ble hengt hadde vært mordere, leggger du da skylden på regim...

Slik går det når man henter sin moral ut ifra et pergament fra en gammel beduinstamme.

De henter ikke "bare" sin moral,de henter et helt samfunnssystem.Da fra år 630 omtrent.

Nå vil jeg gjette at om vi i Norge hadde tatt opp i detalj og kopiert våre samfunnslover/kultur anno 630 i Norge,så ville heller ikke det vært et samfunnssystem basert på grunnleggende menneskerettigheter...

Men ingen ville vel for ramme alvor foreslått noe slikt? (untatt Breivik,kanskje?)

Som en klok muslim i MØ sa i et program (var fra dokumentaren om Muslimbrødrene i våres),det var vel alldri meningen vi mennesker skulle oppføre oss som aper....

1
ilagyou [sitat…] Har USA hengt noen homofile ? Vi diskuterer her regimeholdninger mot homofile. Du oppfordrer jo ellers til å holde seg til tema.

Har USA hengt noen homofile

Nei. Dødsstraff for homoseksualitet i vestlig kultur stort sett har alltid vært et unntak, som oftest skyldes religiøs intoleranse fra bestemte krefter som vil "sette status", dødsstraff ble innført av keiser Theodosius I i år 390, som hadde kommet under sterk innflytelse av de meste intolererte og kyniske mennesker i Kirkens historie. Men til forskjell fra kirken og visse krefter har de forskjellige samfunnene i mange århundrene alltid ansett homoseksualitet for å være en forbrytelse som ikke påkalte seg bruk av dødsstraff. Dermed var det alltid tale om religiøse motiverte bruk av dødsstraff som samfunnet enten akseptert av nødvendighet eller under tvang i Vesten.

Vi kunne egentlige snakker om en religiøs sanksjonert "sex-rasisme" fra jødedommen, kristendommen og Islam mot homoseksualitet og seksuelle avvik som seksualitet, der er endog krefter (spesielt i buddhismen) som anså seksualitet som en abnormalitet. For å lære mer om dette, kjøpe den viktige boken Sex og Religion om forholdet mellom seksualitet og religion. Et stort problem med religiøs forbud er at det tillatt korrupsjon, hykleri og moralske problemer som ikke kunne løses. Man ser ikke dette i resten av verden som ikke fram til nyere tid hadde de tre religioner i en viktig rolle, i Amerika, Afrika, Øst-Asia og deler av sentral-Asia var homoseksualitet ikke straffbart.

Det er ofte fordi det er et element av hysteri og underliggende redsel for seksualitet. Islam for lenge siden var ikke så intolerant som i dag for eksempel.

1
jakoline [sitat…] De henter ikke "bare" sin moral,de henter et helt samfunnssystem.Da fra år 630 omtrent. Nå vil jeg gjette at om vi i Norge hadde tatt opp i detalj og kopiert våre samfunns...

alldri meningen vi mennesker skulle oppføre oss som aper.

Vi ER aper. Det er en stigende erkjenning i vitenskapelige miljø om at mennesket ikke kan mer betraktes for å være løsrevet fra naturen, noe som religionene ofte hadde fungert som kamuflasje for, ved å produsere naturstridende forestillingsbilder om menneskehetens uovertreffenhet. Det er etter hvert blitt normalt å innrømme at mennesket har en plass i dyrelivet og deretter er en del av naturen istedenfor løsrevet.

1
ArnoldFan Vesten har ingen grunn til å sette seg på sin høye hest, homoseksualitet var forbudt i store deler av europa langt inn på 1900- tallet. I england helt til 1967 tror jeg. Dog ikke s...

I Norge til 1977 tror jeg...men ikke håndhevet i særlig grad. Man kan lure på hvor strengt det er håndhevet i Iran og Saudi-arabia også. Man gjør vel et eksempel av noen, mens man ser mellom fingrene på andre.

Vel en rask nettsøk gir et tall på 5000+ henrettet for å være homofile i Iran noen ned i 15 års alderen.

1

At Iran fører en slik praksis er ikke vårt problem. Bekymrer ikke meg ,jeg står ikke ansvarlig for det.

Det som bekymrer meg er de ugjerningene vi står for selv. Amerikanske soldater , i følge Wicileaks, trakk 5 voksne og 5 barn ut av en bolig kjedet dem og henrettet dem.

Dette er noe vi står ansvarlig for. Hvorfor gjør vi ikke noe med det ?

1
Hercule At Iran fører en slik praksis er ikke vårt problem. Bekymrer ikke meg ,jeg står ikke ansvarlig for det. Det som bekymrer meg er de ugjerningene vi står for selv. Amerikanske soldat...

At Iran fører en slik praksis er ikke vårt problem. Bekymrer ikke meg ,jeg står ikke ansvarlig for det.

Det som bekymrer meg er de ugjerningene vi står for selv. Amerikanske soldater , i følge Wicileaks, trakk 5 voksne og 5 barn ut av en bolig kjedet dem og henrettet dem.

Så noen er verd mer enn andre..... æsj!

1

Article 111 of the Code of Islamic Punishments, Iran’s criminal code, states that lavat – sexual intercourse between men – “is punishable by death.” Under Articles 121-122 of the Penal Code, Tafkhiz – non-penetrative “foreplay” between men – is punishable by 100 lashes for each partner and by death on the fourth conviction. Article 123 of the Penal Code further provides that, “If two men who are not related by blood lie naked under the same cover without any necessity,” each one will receive 99 lashes. Articles 127 to 134 stipulate that the punishment for sexual intercourse between women is 100 lashes; if the offence is repeated three times, the punishment is execution.

1

Dødsstraff for homofile?

(Debatt): På NRK1 kunne vi den 08.08.08 lese om at barne- og likestillingsminister Anniken Huitfeldt (Ap) mener at « Det er uakseptabelt at ikke Islams Råd vil ta avstand fra dødøsstraff for homofile.

Rådet venter på innstillingen fra det europeiske fatwarådet i denne saken.

Huitfeldt har merket seg at Islams råds leder går mot dødsstraff for homofile, og sier til Dagsavisen at det går i riktig retning.»

Det er selvsagt helt uakseptabelt at ikke Islams Råd vil ta avstand fra dødsstraff for homofile. Det at homofile mennesker skal drepes er jo helt uhørt for de aller fleste nordmenn. Men dessverre så er ikke dette tilfellet for så altfor mange muslimer i Norge. Da mange av dise menneskene har blitt opplært, fra de var små av, ikke minst blant annet i de ulike moskeene, at homofile mennesker skal drepes.

Vi kunne for eksempel lese i Human Rights den 20.11.07 at «Britiske Channel 4 hadde gjort opptakmed skjult kamera i en moske som avdekket at imamer i Storbrittania støtter dødsstraff for homofile».

I Norge er det slik at Norges Lover står over alle religiøse trossamfunn. Det vil si at hvis for eksempel Islams Råd ønsker å innføre dødsstraff for homofile, men dette så strider mot norske lover, så er det norske lover som gjelder.

Derfor er det så viktig, og igjen gjøre det helt klinkende klart for alle de personene som kommer til Norge, i dette tilfellet muslimene, om at de må følge de lover og regler som gjelder i Norge. Dette helt uavhengig av hvilke religion man i utgangspunktet måtte ha.

For eksempel kan jeg nevne mormonerne i Utah. Siden religionen tillot det, ønsket de mormonske mennene å leve i polygami (flerkoneri)men siden amerikangsk lov ikke tillot det, måtte de leve i monogami. Så enkelt, så greit!

Bare det å utbasunere det at Islams Råd godkjenner dødsstraff for homofile, gir et veldig godt eksempel på hvordan Islams Råd gir døyten i Norges Lover - hvor vi tross alt ikke har dødsstraff for noe som helst.

Selv om Islams Råd, formelt sett, ikke kan gi dødstraff for homofile, så tror jeg likevel at de kan gjøre livet veldig vanskelig og utrygt for mange homofile mennesker i Norge. Dette fordi de lett kan få seg til å si at nå har x antall muslimer sagt at vi vil ha dødsstraff for homofile, og på denne måten har vi sagt vårt. Så kan de homofile, se om de tør å vise at de er homofile, men muslimene i Norge, kan dessverre ikke garantere for deres sikkerhet.

I bort i mot alle land, som styres etter sharialover, så er det dødsstraff for homofile. Dette er land som blant annet Iran, Pakistan, Somalia og Saudia-Arabia. Bare i Iran har 4000 homofile blitt henrettet siden begynnelsen av 1970-tallet. Likevel er det ikke slik at det er bare i disse landene at homofile mennesker må få lide for deres legning. Dette skjer i det demokratiske Europa, ja, til og med i Norge.

Dette kunne Human Rights (HRS) bekrefte den 14.11.07 da «16 årige Claus ble overfalt av en gruppe innvandrere, fordi han var homo».

I adressa.nett kunne vi også lese den 22.06.08 om at «Den homofile Grand prix-profilen Knut Øyvind Hagen og hans kamerat ble overfalt og slått til blods på Grønland i Oslo».

Og dessverre, Anniken Huitfeldt, så er det ikke slik at selv om lederen av Islams Råd, går imot dødsstraff for homofile, så går dette i riktig retning. I alle fall ikke når ikke Islams Råd som en helhet, er for dødsstraff for homofile.

Nei, problematikken må sees i en langt større sammenheng. Det er jo bare en kjennsgjerning at muslimene nå stormer inn og erobrer dette europeiske kontinentet, som vi europeere før var eneeier av. Vi kan faktisk for hver dag som går, vite omtrent hvor mange flere muslimer det er blitt, og hvor mange europeere, som det er blitt færre av. Den demografiske utviklingen...

Ja, det er nettopp denne utviklingen, som gjør at muslimene kan rope høyere og høyere, om at homofile mennesker må få dødsstraff, fordi det blir enda mer islamsk ekstremisme i Europa. Flere og flere muslimer i Europa, vil ha sharialover. Ja, utviklingen går i feil vei, om du liker det eller ei.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...