Politikk - Internasjonal

Earthquakejente

Tyrkias motivasjon

Er det virkelig ingen som ser dette? Tyrkernes stadige undertykkelse av kurderne, noe de ikke ønsker fokus på. Nå driver de da altså og hyler og skriker over en b lokkade som er ansett som lovlig av det internasjonale samfunnet, og en rapport som sterkt kritiserer begge parter.

Hva er det tyrkerne pønsker på mot kurderne nå? For jeg er ganske så sikker på at dette, det er en avledning

1
206 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tyrkia er på tur til å bli en regional power derfor viser dem muskler .

Alt er et spill derfor trur jeg du skal ikke vare så kjap på avtrekeren og hente fram den kurdiske kortet :)

1
phonics Tyrkia er på tur til å bli en regional power derfor viser dem muskler . Alt er et spill derfor trur jeg du skal ikke vare så kjap på avtrekeren og hente fram den kurdiske kortet :)
Earthquakejente

Du kan jo se, ikke bare er det trøbbel der, men Tyrkia krenker Iraks grenser gang på gang på gang, og angriper kurderne der. De angriper kurdiske baser, beslaglegger våpen fra syriske kurdere osv, hva er forskjellen på Tyrkia og Israel? krenker ikke Tyrkia Irakisk område som Israel krenbker palestinsk? Trues ikke Israel av baser utenfor eget territorium slik tyrkia gjør? Bomber ikke TYrkia andres territorium slik Israel gjør? Smugles ikke våpen som truer Israel, slik kurdiske gjør?

Hva er forskjellen? HVORFOR har Tyrkia dette behovet for å avlede sine aksjoner? Tyrkia hylles opp og ned i mente av pro-palestinere her inne, men jeg må spørre meg, hva skjer nå? Er tyrkerne noe bedre? Nope, men de prøver å fremstå som palestinernes redningsmenn for å unngå fokus på sine egne forbrytelser. Og hvem er ikke bedre å skylde på enn -Israel-, også her...

Man kjenner igjen tegnene, fokusere på en felles ytre fiende for å unngå oppmerksomhet om ens egne overgrep. Jeg prøver ikke å bagatellisere Israels overgrep, men tyrkerne er med respekt å melde ikke bedre, bare bedre til å vinne opinionen.

Og derfor er jeg fior en kurdisk stat - NÅ!

1
FreeedomFighter

Det er ikke en avledning. De israelske piratene drepte 9 tyrkere, i internasjonalt farvann, og piratene har ikke en gang beklaget for det. Tyrkerne, som er veldig nasjonalistiske, er forbanna på Israel. Det folkevalgte regimet må derfor også reagere.

Det kurdiske problemet eksisterte lenge før terror-staten Israel så dagens lys, så, noen avledningsmanøvere trenger de ikke.

1
phonics Jeg er pro Kurdisk stat jeg og men man kan ikke samenlikne Gaza og Kurdistan ! Gaza er et stort fengsel!

Jeg er pro Kurdisk stat jeg og men man kan ikke samenlikne Gaza og Kurdistan !

Nei for all del, Kurderne er utsatt for folkemord og etnisk forfølgelse. Palestinerne kan lett få en egen stat, de må akseptere Israels grenser, forhandle og legge ned våpene. Gjør de det , vil de til slutt vinne. Det vil ikke kurderne.

2
Earthquakejente Så du mener tyrkernes behandling av kurdewrne er ok? Og reagerer ikke på at tyrkerne de siste dagene har drept ikke bare 9, men 100 mennesker, i et annet land, nemlig Irak?
FreeedomFighter

Nei, den er ikke ok, men langt bedre enn det apartheid-diggende israelerne har utsatt palestinerne for, og i motsetning til apartheid-diggerne har de også godtatt mange av kurdernes krav.

Tyrkia har sine interne problemer, men kan overhodet ikke sammenlignes med verdens mest rasistiske stat Israel, og tyrkerne har all grunn til å være fly forbanna på de israelske piratene.

3
Earthquakejente Tyrkia okkuperer deler av Kypros, krenker Iraks grenser og dreper 100 mennesker der, og det bare helt nylig. Og så er de liksom så himla fornærmet på palestinernes vegne? Hykleri k...

Og så er de liksom så himla fornærmet på palestinernes vegne? Hykleri kalles likt, og avledningsmanøver fra egne overgrep

Helt enig med deg her.

Vi kan diskutere dette her i timesvis men jeg er ganske sikkert på at dette er veldig mye forskjell mellom disse konfliktene .

1
phonics [sitat…] Helt enig med deg her. Vi kan diskutere dette her i timesvis men jeg er ganske sikkert på at dette er veldig mye forskjell mellom disse konfliktene .
Earthquakejente

Vi kan diskutere dette her i timesvis men jeg er ganske sikkert på at dette er veldig mye forskjell mellom disse konfliktene .

Ja, dedt er veldig mye forskjell, men jeg hadde ikke blitt like forbanna om det var Jordan som hadde kommet med dette, eller Tunisia. Men Tyrkia? De har for mange svin på skogen selv, og det er langt fra Israel som har drept flest utenfor egne grenser den siste mnd. og de jeg blir fornærmet på vegne av, er ikke nødvendigvis Israel, men kurderne, det er de som er taperne her. Det er de som drepes og myrdes mens verden hyller tyrkerne. Og DETb er galt. Jeg forsvarer IKKE Israel i deres handlinger, men at det er Tyrkia som tar dette initiativet er helt på trynet. For i mine øyne er ikke tyrkerne noe bedre enn israelerne, overhodet. Begge bomber annen manns territorium, begge dreper utenfor egne grenser, og begge diskriminerer folkegrupper annen enn dem selv. Eneste forskjell er Israels image i verden, som okkupasjonsmakt. Selv om Tyrkia er akkurat det samme. Det kan jo nevnes at IDF drepte 1400 i Gaza på 22 dager, Saddam drepte 5000 kurdere på 1 dag, og det er samme folkegruppe i samme område som tyrkerne nå bomber. Uten at verden reagerer.

1
Earthquakejente [sitat…] Ja, dedt er veldig mye forskjell, men jeg hadde ikke blitt like forbanna om det var Jordan som hadde kommet med dette, eller Tunisia. Men Tyrkia? De har for mange svin på...
FreeedomFighter

Saddam drepte 5000 kurdere på 1 dag, og det er samme folkegruppe i samme område som tyrkerne nå bomber

Og israelerne har drept fler palestinere enn Saddam klarte å drepe kurdere i hele sitt liv.

Du kan vende å vri på det som du vil, men Tyrkias aggresjon mot Israel er helt legitim.

1
FreeedomFighter [sitat…] Og israelerne har drept fler palestinere enn Saddam klarte å drepe kurdere i hele sitt liv. Du kan vende å vri på det som du vil, men Tyrkias aggresjon mot Israel er helt...

Og israelerne har drept fler palestinere enn Saddam klarte å drepe kurdere i hele sitt liv.

Løgn. Dokumentasjon over tap av menneskeliv siden slutten på 1948 har vist at palestinerne og israelerne hadde et tap på mellom 13.000 og 16.000 liv, siden 1987 er det dokumentert 7.978 døde hos palestinerne og 1.502 døde hos israelerne. Helt siden 1920 er det ansett at over 25.000 mennesker hadde blitt drept i den israelsk-palestinske konflikten. Lagt flere palestinerne var drept av ikke-israelerne.

I sammenligning er det dokumentert at Saddam Hussein hadde ført en krig mot de irakiske kurderne med et noenlunge akseptert tapstall på cirka 100.000 til 150.000 døde, i nyere tid er det blitt revurdert på nytt om til minstetall istedenfor "flere hundretusener døde" i perioden 1979-2003. Anfal-offensiven i 1987-1988 var meget kostbart med mellom 50.000 og 70.000 døde som minstetall.

Tyrkia har ført en krig mot PKK som så langt hadde kostet over 30.000 liv siden 1983, og det er meget konfliktende opplysninger om sivil tap som militære tap hos PKK, de tyrkiske myndighetene ment de hadde mistet 6.482 døde og 13.327 sårede mot PKKs tap på "32,200 døde og 14,000 fanger", deretter 5,560 drepte sivilister som er innrømt av Tyrkia. Selvstendige kilder ment det er så mange som 18.000 sivilister som har blitt drept og 17.000 savnede.

Det verste kom i 1991-1995 da over 15.000 ble drept i bare fem år, og massive menneskerettighetsbrudd var registert sammen med flere hundretusener flyktninger som kom til Europa deriblant Norge. For å ødelegge PKKs motstandskraften ble den brente jords taktikk tatt i bruk, og over 3.000 landsbyer ble systematisk ødelagt, de fleste var blitt evakuert med tvang i Tyrkias svar på amerikanske taktikk fra Vietnamkrigen. I fakta, Vietnamkrigen var brukt som bakgrunn for myndighetenes valg av alternativer i 1994-1998. Mellom 400.000 og 1 million var tvangsevakuert, og 4.000 landsbyer var ødelagt. Deretter har man data om 17.000 meldt savnet og 119.000 anholdt i fengsler, 3 million flyktninger er registert.

Ifølge International Crisis Group er 337 militære, 865 PKK militante og 136 sivilister drept i Tyrkia i 2008-2010, opptil 1.338 døde.

3
FreeedomFighter Israelerne drepte ikke tunisiere. De drepte tyrkere, som ikke gjorde annet enn å dra ned med forsyninger til folk innestengt i ghettoer av apartheid-staten Israel. Forstå det snart...

Israelerne drepte ikke tunisiere. De drepte tyrkere, som ikke gjorde annet enn å dra ned med forsyninger til folk innestengt i ghettoer av apartheid-staten Israel.

Feil. Israelske fly bombet PLOs hovedkvarteret i Hammam al-Shatt i Tunisia den 1. oktober 1985 som svar på en terroristaksjon med 7 drepte ved Kypros. Mellom 56 og 60 palestinerne ble drept i tillegg til 15 tunisiske statsborgerne under flyangrepet som ødela hele komplekset. Ikke lenge etterpå ble PLO pålagt strenge restriksjoner på sine aktivitetene, spesielt i etterkjølet av den grusomme Achille Lauro-kapringen.

Disse tyrkerne tilhørte en gruppe som er dypt kontroversielt, og som blant annet hadde fått nordmenn til å nekte å delta i forsøkene på å bryte blokaden av Gaza-stripen, disse hadde aktivt motstått den israelske entringen og deretter skapt situasjonen hvor 9 ble drept og 55 andre skadet mot 7 sårede soldater, hvorav 1 var skutt med håndvåpen. TV-opptak og bilder har vist et meget selsomt og meget destruktiv bilde som ødela mye for "Gaza Freedom Flotilla".

Mye tyder på at IHH hadde planer for å skade og drepe israelske militære som reagert hardhendt på den uventede motstanden. Det som hendt den gang var en katastrofe. Ikke for Israel, men for idiotene som lot seg misbrukes av IHH.

3

Hva er det tyrkerne pønsker på mot kurderne nå? For jeg er ganske så sikker på at dette, det er en avledning

Tyrkerne har nok (heldigvis) et langt større problem enn det kurderne kan by på. Det er derimot helt riktig at denne Gaza flotillaen er for en ikke-sak å regne, og at det kun brukes av tyrkerne som et skalkeskjul for en helt annen problemstilling.

Det hele dreier seg om de store naturgassfeltene som nylig er funnet i det østlige middelhav. Felt Tyrkia har null krav på, ettersom om alle feltene befinner seg innenfor Israels, Kypros og Hellas økonomiske sone. Israel har gjort det selvfølgelige og annerkjent Kypros og Hellas havgrenser på tross av latterlige tyrkiske spill med nord-Kypros og Kastellorizo. Det er dette som har påkalt tyrkernes vrede.

Israel og Kypros har allerde inngått samarbeidsavtaler om å utvinne gassen på kypriotisk side, hvor borringen skal starte allerde innen en måneds tid. Det er ventet at lignende avtaler skal inngås med Hellas i nær fremtid. Alle tre er blitt enige om å legge gassledninger seg imellom slik at Israel kan eksportere deres funn til det europeiske markedet.

Nå kommer Ankara med utenriksminister Davutoglu i spissen, med militære trussler, i det som er deres siste desperate kramptrekninger i en sak de allerde har tapt. Hellas forsvarsminister har uttalt at Hellas er forberedt til å svare på ethvert angrep på oljeplattformene som står klare for borring rund månedsskiftet. Det greske luftforsvaret holdt tidligere i år også øvelser sammen med tilsvarende fra Israel. USA har i tillegg gitt klar beskjed om at de er klare til å forsvare enhver oljeplattform tilhørende Noble Energy som er i området.

1
Earthquakejente Man kan kanskje ikke sammenligne områdene, men synes du ikke det er det minste rart at det er undertrykkeren og okkupanten Tyrkia som her sitter på sin høye hest? Likew etter de ha...

Likew etter de har drept 100 mennesker i Irak?

Tallet er vel nå oppe i minst 250 drepte i flyangrep. Knapt en notis i media om disse angrepene. Og noen refleksjoner om hva som er i ferd med å skje i midt-østen er fullstendig fraværende i våre medier. Ingen som gjør et forsøk på å analysere situasjonen som har oppstått det siste året. Det er helt klart at Tyrkia utnytter et maktvakum som har oppstått i denne tiden. Tyrkia kunne ha inntatt en mer forsonende diplomatisk rolle i et område som skriker etter moderasjon. De har valgt å vise muskler med trussler av diplomatisk og militær art. Skjer det noe spesielt innenriks som vi ikke får med oss for tiden?

1
FreeedomFighter Once again. De er himla fornærma fordi de israelske svina drepte 9 tyrkere!!!

De er himla fornærma fordi de israelske svina drepte 9 tyrkere!!!

Scweinhund mener jeg å ha hørt i en tidligere sammenheng..

At Erdogan ga offentlig støtte til denne flotiljaen var ikke tilfeldig, han oppnådde å dreie sin poitiske linje mer vekk fra det sekulære. Flotiljaen inneholdt minst en navgitt muslimbror fra hvert muslimsk land i området, for virkelig å sette en religiøs spiss på det hele og logre for islamistene. Å tro at israelerne ville sitte passivt å se på dette bør forbeholdes de naive.

Samme dag som Navi Marmara episoden skjedde et terrorist angrep øst i Tyrkia med nesten like mange drepte som på flottiljaen. Dette ble ikke overraskende stort sett tiet i hjel i tyrkiske medier, men nevnt i de mer etterrettlige av utenlandske medier.

1
moj68 [sitat…] Tallet er vel nå oppe i minst 250 drepte i flyangrep. Knapt en notis i media om disse angrepene. Og noen refleksjoner om hva som er i ferd med å skje i midt-østen er fulls...
Earthquakejente

tyrkia er egentlig et sleipt land, meget slu, Israel prøver ikke å skjule sine intensjoner, mens tyrkerne meget mer begår folkemord samtidig som de hykler seg frem til popularitet- At de har klart å drepe over 250 mennesker nesten uten en eneste nyhetsreportasje eller internasjonal protest (som jeg har fått med meg) er sklremmende, og viser at jeg faktisk har rett i mine mistanker mot landet

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Laster...