Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Diktator Gaddafi og hans familie har styrt landet med jernhånd. I ren mafiastil har de herset med sin egen befolkning. La oss håpe at de snart blir tatt og må stå til rette for de overgrep de har utført.

1

eg tar avstand fra ekstremist miljøene som støtter han. Disse menneskene er etter mitt skjønn lavest på rangstigen i samfunnet og fortjener ikke å være en del av det norske samfunnet.

Jeg tror ikke disse (stort sett venstreraddiser) er så veldig opptatt av hverken Gadaffi eller Libya, eller Libyas fremtid for den saks skyld.

Disse raddisene holder på med sitt evige prosjekt: Bekjemp-Vesten/USA-Hvorsomhelst-Nårsomhelst

1

Disse venstreradikale syntes Gaddafi var en stor fjott og hyllet revolusjonen i Libya, men det var bare frem til NATO begynte å håndheve FN resolusjonen. Da ble Gaddafi en grei kar som ville ha valg og var egentlig en misforstått kar og retorikken regimet hadde forstod ikke vesten. Gaddafi og regimet var bare misforstått og 'lurven' i Benghazi var CIA styrt og de var opptatt av at NLA hadde proplemer med å innta Brega. Nafusa offensiven mot Zawiyah og Tripoli ville de ikke høre snakk om for den fronten eksisterte ikke. Nå har de gått over til å dømme Libya nord og ned i ekstremistisk kaos og påstår at Libya blir et nytt Somalia.

I det hele tatt antivestlig så det holder der de sitter på utposter i tidligere østblokkland og andre steder hvor de hever norsk pensjon og drømmer om kald krig og Sovjet og verner om sin museumsideolog...

11
HawkNewman Disse venstreradikale syntes Gaddafi var en stor fjott og hyllet revolusjonen i Libya, men det var bare frem til NATO begynte å håndheve FN resolusjonen. Da ble Gaddafi en grei kar...

Disse venstreradikale syntes Gaddafi var en stor fjott og hyllet revolusjonen i Libya, men det var bare frem til NATO begynte å håndheve FN resolusjonen.

Etterhvert slengte jo deler av vesten seg med på denne hyllesten... i bytte mot gode kontrakter og andre avtaler. Glemt var lockerbie, assassineringer i beste CIA stil, militær støtte til Idi Amin, osv.

1
FritzJ [sitat…] Jeg tror ikke disse (stort sett venstreraddiser) er så veldig opptatt av hverken Gadaffi eller Libya, eller Libyas fremtid for den saks skyld. Disse raddisene holder på me...

Disse raddisene holder på med sitt evige prosjekt: Bekjemp-Vesten/USA-Hvorsomhelst-Nårsomhelst

Disse venna våre er flinke. Nå har vi deltatt i to kriger først befridde vi og demokratiserte Irak, nå er vi straks ferdige med å befri og demokratisere Afghanistan. Vi har ståt skulder ved skulder med USA i krigen mot terror, og nå er vi i full gang med å opprette demokrati og fred i Libya.

Det er en ting jeg lurer på. Vil det være noen risiko for at Al Qaida kan bruke de sofistikerte missilene opprørerne i Libya har solgt til dem mot vestlige mål? Eller er det sånn at Al Qaida nå er våre allierte i og med vi står skulder ved skulder med dem mot Ghadaffi.

1

Aller først, man skal ikke tro på den ensidige propagandaen som serveres i vestlig media. Gaddafi er absolutt ingen helgen, men han skiller seg ikke vesentlig ut blandt verdens ledere. Toneangivende ledere i vesten har også "levd et luksusliv" samtidig som de har sendt uskyldige individer til torturkammere rundt om i verden, eller stilltiende sett på at det skjer.

Gaddafi ble ikke vestens fiende før han truet superelitens penge-politikk. Men det får de ikke folkelig støtte til å gå til krig mot, derfor må de servere demokrati-floskelen til befolkningen.

Dansk sikkerhetspoliti samarbeidet med Gaddafi. Forrige uke ble det kjent at også britisk og amerikansk etterretning samarbeidet med Gaddafi.

2

Jeg tar avstand fra ekstremist miljøene som støtter han. Disse menneskene er etter mitt skjønn lavest på rangstigen i samfunnet og fortjener ikke å være en del av det norske samfunnet.

Disse "ekstremistmiljøene" var stort sett alle verdens ledere for noen få måneder siden. Har du glemt det? Alle anerkjente ham som leder av Libya! Mange land samarbeidet med ham, inkludert flere land i vesten, som Danmark, Italia, Storbritannia, og USA droppet alle sankjoner og tok ham inn i varmen igjen.....

Hvem støtter Gaddafi? Jeg støtter ikke opprørerne, men det betyr ikke automatisk at eg støtter Gaddafi, det er mer komplisert enn som så.

Ok. Men hva syns du vi skal gjøre med de som støtter Gaddaffi? Ta fra dem statsborgerskapet? henge dem ut offentlig? Nekte dem ytringsfrihet? Hva?

3
madiba [sitat…] Disse venna våre er flinke. Nå har vi deltatt i to kriger først befridde vi og demokratiserte Irak, nå er vi straks ferdige med å befri og demokratisere Afghanistan. Vi ha...

Disse venna våre er flinke. Nå har vi deltatt i to kriger først befridde vi og demokratiserte Irak, nå er vi straks ferdige med å befri og demokratisere Afghanistan. Vi har ståt skulder ved skulder med USA i krigen mot terror, og nå er vi i full gang med å opprette demokrati og fred i Libya.

Herlig ironi!

1

4. tråd på en uke som er opprettet for å "ta noen", og legge opp til persondiskusjon. All ære til dere som har svart dem på en saklig måte.

Ja det er rart hvorda diktatorer er gode karer og greie og ha så lenge de tjener vestlige interesser, når de ikke gjørdet skyver de diktatorene over på oss neders på rangstigen. "venstreraddis" og andre slike lavkaster.

De diktatorene de har skapt selv i sitt eget bilde snakker man helst ikke om.

2
Mother_Teresa [sitat…] Ja så lenge de er mot USA/vesten så omfavnes de av venstreraddis'ene.

Jeg hører du sier det Mother Teresa, men jeg tror ikke det er helt i din navnesøsters ånd å påstå ting om andre mennesker. Det er da merkleig denne trangen til å skulle fortelle hva andre mener.

Det er vel heller slik at om vestlige ledere kritiserer dem og gjerne går til krig så blir de først såkalte diktatorer for dere.

Du hadde jo en liknende tråd om Iran, du spurte meg om noe der, jeg svarte deg saklig og solid og sa min mening, det overså du selvsagt og fortsetter i kjent stil.

Det er slik at når det gjelder Libya så protesterer jeg mot en imperialistisk krig. Jeg protester mot at vestens herskere holder oppe Salee i Yemen og kongemakten i Bahrain og beskytter dem. Men hadde vesten gått til krig mot landene ville jeg ha protestert høylydt.

Imperialistisk innblanding utsetter frigjøringen av befolkningen i hele verden. I Libya skaper de nå noe langt verre, dere som støtter dette får ta ansvaret for det selv og ikke skyve det fra dere slik som det har skjedd i Afghanistan, og i Iran slik jeg snakket om i innlegget jeg nevner ovenfor i den andre tråden din.

Jeg har en følelse at denne typen tråder og innlegg er en forberedelse på at det vil komme.

2
HawkNewman Disse venstreradikale syntes Gaddafi var en stor fjott og hyllet revolusjonen i Libya, men det var bare frem til NATO begynte å håndheve FN resolusjonen. Da ble Gaddafi en grei kar...

I det hele tatt antivestlig så det holder der de sitter på utposter i tidligere østblokkland og andre steder hvor de hever norsk pensjon og drømmer om kald krig og Sovjet og verner om sin museumsideolog...

Vel. Nå kjenner jeg godt til Nordmenn i utlendighet som hever pensjoner utenlands. I likhet med våre sosialklienter bekjenner disse seg i all hovedsak til FRP. Og her er det lite med enslige mødre som utgjør "kjerringa mot straumen".

Så Ondoro her er "unntaket som bekrefter regelen"

1
ondoro Jeg hører du sier det Mother Teresa, men jeg tror ikke det er helt i din navnesøsters ånd å påstå ting om andre mennesker. Det er da merkleig denne trangen til å skulle fortelle hv...
Mother_Teresa

Jeg har selv lest dine forsvar av noen av verdens verste diktatur inkl. Libya. Jeg finner dette så motbydelig at jeg sidestiller det med de verste utsagn fra det ytterste høgre. Jeg har flere ganger kjent kvalmen komme når du skriver om de frie menneskene i Nord-Korea, eller hvor flott det er Hviterussland. Og ikke minst når du forsvarer korthuset som kollapset - Sovjetunionen. Alle opplyste mennesker vet at det du serverer er ren løgn. I tillegg er det en hån mot de stakkars menneske som lever i disse landene.

3
Mother_Teresa Jeg har selv lest dine forsvar av noen av verdens verste diktatur inkl. Libya. Jeg finner dette så motbydelig at jeg sidestiller det med de verste utsagn fra det ytterste høgre. Je...

Alle opplyste mennesker vet at det du serverer er ren løgn. I tillegg er det hån mot de stakkars menneske som lever i disse landene.

Ja, akkurat, du får ha lykke til. Dette innlegget viser jo nøyaktig hva din misjon er. Men fint om du tar det konkret i hvert enkelt tilfelle jag lyver, - helst da uten personlige diagnoser. disse samletrådene blir forvirrende. .

1

Har på ingen måte noen forkjærlighet for Berlusconi, men det hender at en politiker noen ganger sier sannheten. Akkurat som en klokke som står stille, den viser riktig tid 2 ganger i døgnet.

1
madiba [sitat…] Disse venna våre er flinke. Nå har vi deltatt i to kriger først befridde vi og demokratiserte Irak, nå er vi straks ferdige med å befri og demokratisere Afghanistan. Vi ha...

Madida

Nå er hverken Irak eller Afghanistan noe strålende demokratier ennå, de er preget av kaos, og i stor grad preget av mafiatendenser og regelrett lovløshet av dimensjoner.. Ei heller har sentralregjeringen i hverken Kabul eller Bagdad kontroll over hele sitt geografiske territorie, i Kabuls tilfelle er det så knapt de har kontroll over området rundt Kabul.. Sør-Afghanistan er utenfor sentralregjeringens kontroll, preget av samarbeide mellom Taliban og lokale krigsherrer som det er. Det har gått så langt som at presidenten flere ganger har måttet true med og gå av, for og få krigsherrene til og betale inn skatt til sentralregjeringen, så de har kunnet lønne statsadministrasjonen..

Det er ikke mye bedre i Irak, ett land som er totalt ødelagt, og preget av EKSTREMT mye mot-forestillinger mellom de forskjellige etniske grupperingene.. Sunni mot Shia muslimer - og jøder og kristne blir skutt på av alle grupperinger.. Det har heller ikke hjulpet, at land som Saudi-Arabia både før Saddam ble styrtet, og spesielt etter at det gamle regimet falt, har av beste evne kokt suppe på kaoset, og spandert betydelige summer på grupper som ikke har godt i tankene for Iraks befolkning.. Fattigdommen og ikke minst arbeidsledigheten i Irak er på godt over 50 prosent, noe som i ALLE andre "demokratiske" land ville vært det samme som notorisk katastrofe... Det tok 8 MÅNEDER for Irak og få en regjeringsdyktig regjering sist gang de hadde "valg", og det var såvidt de fikk ett parlament som fungerte overhodet, pga indre splid og sterke motforestillinger mellom de forskjellige parti/gruppene i landet.. Over 60 prosent av Iraks befolkning, lever under forhold som man ellers ser i land som Bangladesh - og Irak er ett land som bokstavelig talt ligger oppe på noen av de største olje og gass forekomster verden vet om overhodet.. Rikdommene i bakken burde i høy grad ha gått til alle, og gitt irakere flest en levestandard som hadde vært minst like bra som i Vest-Europa..

Libya er også ett land, som potensialt kan komme til og bli ett åpent, stabilt og demokratisk land, dersom man bruker alle gode krefter - og ikke minst sørger for at ekstremistene ikke får makten.. Pr i dag er det ustabilt, kaotisk, og en borgerkrig som enda ikke er avsluttet.. Og det er vel langt igjen til man kan snakke om Demokrati i Libya, som man kan snakke om Demokrati i hverken Irak eller Afghanistan. Demokrati er mye mer en og få lov og stemme hvert 4 år.. I såfall er det en de diktaturer i Sentral-Asia, Folkerepublikken Kina, osv som kan kalle seg strålende Demokratier - fordi de også lar befolkningen stemme hvert 4 år. Hver gang lederene vil at de skal stemme på dem..

Diclotican

2
Diclotican Madida Nå er hverken Irak eller Afghanistan noe strålende demokratier ennå, de er preget av kaos, og i stor grad preget av mafiatendenser og regelrett lovløshet av dimensjoner.. Ei...

Nå er hverken Irak eller Afghanistan noe strålende demokratier ennå,

Riktig. Hva om man benyttet seg av fredelige midler i stedet for at man den ene dager er støttespillere og faktisk bidrar til at despotene kan beholde makten, for så neste dag å gå til krig som fører til fattigdom, sult, nød, lovløshet, overgrep mot minoriteter og kvinner/barn.

Verden burde ta lærdom av Somalia, Irak Afghanistan og innse at en bomber ikke frem demokratiet. Det er kort oppsummert grunnen til at jeg fra dag 1 har vært i mot Natobombing av Libya.

Ruset på ropet om demokrati og revolusjon i midt østen har åpenbart gjort vestlige politikere høye nok til å rope på soldatene. Vi ser Egypts nye "demokratiforkjmepere" storme de diplomatiske forbindelse til Israel. Det er åpenbart ikke med ord, men med vold det naboskapet skal pleies.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
14 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
21 svar
Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
6 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
2 svar
Laster...