Politikk - Internasjonal

potetmosen

Berlusconi: - Gaddafi var elsket av sitt folk

Berlusconi: - Gaddafi var elsket av sitt folk

Roma (NTB-AFP): Det libyske folk elsket Muammar Gaddafi, og opprøret mot ham var ikke en folkeoppstand, mener Italias statsminister Silvio Berlusconi.

http://www.rbnett.no/ntb/utenriks/article376265.ece

Det er for sent. Det finnes ingen vei tilbake. NATO har avgjort utfallet, og NATO bomber i stykker de som opponerer seg mot opprørerne, selv om de som opponerer seg da blir de nye opprørerne i landet. Beste oljeavtale for vest avgjør hvem som får lede Libya.

Vennlig hilsen potetmosen

3
43 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Berlusconi: - Gaddafi var elsket av sitt folk

"Mektige menn bestemte seg for å sette en ny era til livs ved å fjerne Gaddafi, sa Berlusconi."

Aldri hadde jeg trodd at Berlusconi skulle ta "bladet fra munnen", men jammen kommer det ikke noen sannhetsord fra den mannen også. Han vet vel at han "synger på siste verset" politisk så det er vel ikke så nøye å holde seg inne med alle.

Skal bli interessant å se om dette blir kommentert av andre innenfor Nato/EU.

3
nothingelse [sitat…] "Mektige menn bestemte seg for å sette en ny era til livs ved å fjerne Gaddafi, sa Berlusconi." Aldri hadde jeg trodd at Berlusconi skulle ta "bladet fra munnen", men jamm...

Aldri hadde jeg trodd at Berlusconi skulle ta "bladet fra munnen", men jammen kommer det ikke noen sannhetsord fra den mannen også

Ja, det er faktisk veldig modig av ham, om ikke annet. Man kan si hva man vil om han, men han bryr seg ikke om å være politisk korrekt i Europa.

Vennlig hilsen potetmosen

1

Beste oljeavtale for vest avgjør hvem som får lede Libya.

Meget godt innlegg Mosen. Trodde aldri jeg skulle være så til de grader enig med deg i noe.

Hadde jeg hatt en tommel skulle du fått en, men må vente til i morgen..

Stor respekt....

2

Beste oljeavtale for vest avgjør hvem som får lede Libya.

Dette er da ikke nyheter. Dette har vi visst hele tiden, mens SV bombet landet tilbake til steinalder'n. Det er så trist å se nordmenn snakke om "demokrati" og "bomber for fred".

2
Pikkazzo [sitat…] Dette er da ikke nyheter. Dette har vi visst hele tiden, mens SV bombet landet tilbake til steinalder'n. Det er så trist å se nordmenn snakke om "demokrati" og "bomber for...

. Det er så trist å se nordmenn snakke om "demokrati" og "bomber for fred".

Det vi kan konkludere med denne vanvittige Krigen, er at motstanden er tverrpolitisk.

God å se det finnes folk som ser galskapen uansett hva slags politiske preferanser man måtte ha..

2

- Dette var ikke en folkeoppstand fordi Gaddafi var elsket av sitt folk, noe jeg fikk muligheten til å se da jeg var i Libya, sa den italienske statsministeren.

Libya var tidligere en italiensk koloni, og Italia nøt godt av nære økonomiske og diplomatiske bånd til Gaddafi-regimet inntil landet slo seg sammen med internasjonale makter i den NATO-ledede operasjonen mot regimet.

Til sine unge tilhengere sa Berlusconi at det var viktig å styrke Italias posisjon i Libya for å sikre olje- og gassforsyninger. (©NTB)

Sagt av mannen som ble regnet som Bush Jrs siste gode venn i Europa. Jau. Jau.

2

Pikkazo: Nå var det vel din elskede sutre-siv og Erna som presset regjeringen til å bombe libya. SV var vel eneste parti på stortinget om hadde motforestillinger mot dette hjernedøde eventyret.

1
baldviking - Dette var ikke en folkeoppstand fordi Gaddafi var elsket av sitt folk, noe jeg fikk muligheten til å se da jeg var i Libya, sa den italienske statsministeren. Libya var tidligere...

Jau. Jau. Enig! Kunne bare ha medlidelse med det italienske folket som er dum nok til å velge Berlusconi til makten på nytt til tross for at man forlengst hadde forstått hva slags mann man egentlige har, men så hadde italienerne helt siden samlingen i 1871 aldri forstått viktigheten av en faktisk nasjonstat istedenfor galehuset som var på det verste i 1895-1945.

Utvilsomt var Gaddafi en populær mann i sin tid, de fleste opprørerne som kunne refleksere på sine handlinger ofte hadde sagt at man tidligere hadde beundret eller støttet ham, spesielt i de første årene etter militærkuppet. Men som så mange maktskikkelser gjennom historien klarte ikke han å holde på sin populariteten eller egenskaper som gav ham stor støtte, og dermed ble en fiende av store deler av folket.

Det var en ekte folkeoppstand ved 17. februar med utgangspunktet i Kyrenaika, dette betviles ikke av de fleste observatørene som ikke hadde sett en liknende begivenhet helt siden 1989. De mange revolusjoner i nyere tid var stort sett fredeligere maktskifter som et resultat av folkelige press. Gaddafi kunne likevel ha klart å slå ned folkeoppstanden om det ikke var hans stupiditet, om man hadde valgt en slu og forsiktigere taktikk i møte med internasjonal fordømmelse ville vi ikke ha sett en NATO-bombeoffensiv. Når FN kom med deres resolusjon, hadde han erklært våpenhvile og allikevel brutt den, og dermed vist at man ikke respektere verken FN eller omverdenen, ved å angripe Benghazi så åpenbart som mulig. Den norske regjeringen i dag er av den meningen om at man var tvunget inn i bombingen på grunn av Gaddafis handlinger istedenfor folkeoppstanden eller FNs resolusjon.

Gaddafi mistet enhver fordi han oppfører seg som en olm okse uten en intelligent tanke i hodet i de avgjørende øyeblikker. Ikke akkurat uvanlig, for det er meget lite kjent at han hadde forsøkt å starte verdensomfattende kriser som da en ubåt fikk ordre om å torpedere et passasjer-linjeskip på vei til Egypt (ubåtmannskapet begikk mytteri ettersom man kom fra et annet land) og Khartoum var bombet av strategiske bombefly i Sudan, ofte som et resultat av hans atferd. Det er meget gode grunner for at Gaddafi aldri har hatt klart å knytte tette relasjoner utenlands, og som ofte bare fant "god selskap" i subsahariske Afrika med sin andel av tvilsomme herskerne.

Berlusconi er kanskje den elendigste statsministeren i den europeiske historien siden 1970 med tanke på hans opptredens som statsmann og "bragder" i posten som statsminister i et land hvor man hadde fått altfor stor frihet for suspekte handlinger. Det italienske lynnet er meget problematisk når man hadde fått slike typer i statsministerposten...

1

Berlusconi: - Gaddafi var elsket av sitt folk

Berlusconni er vel det nermeste man kommer å være en despot i et "demokratisk" land. At den høyreradikale italieneren har sans for Gadaffi er ikke overaskende.

1

Dette er selfølgelig en FY-nyhet i vestlige medier. Finner ikke dette i VG som konser om krisehjelp.

1

Berlusconi: - Gaddafi var elsket av sitt folk

Nå vil ikke jeg stole på noe som Berlusconi eller Ghadaffi sier.

Alle diktatorer blir "elsket av sitt folk".

Kim Jong-Il Castro Pol Pot Stalin Hitler etc.

1
nothingelse [sitat…] Jeg synes det er ganske kunnskaps- og respektløst å nevne Castro i dette selskapet.

Enig. Castros meritter som diktator fra hans tid setter ikke ham i samme selskap som Hitler, Stalin, Pol Pot og Kim Jong-Il. Castro hadde "bare" gjort seg skyldig i politiske forfølgelser med få hundre dødsofre i etterkjølet av den kubanske revolusjonen som fram til sent 1960-årene kostet flere tusen liv. Deretter ganske smålige forbrytelser av personlige motiv mot sine nærmeste man mente var "sviktere". Castro når ikke de andre engangs til kneet i meritter over begåtte forbrytelser. Og når man sammenligne det med de faktiske resultatene som var oppnådde med egne styre, er det meget langt fra hva som var sett annetsteds.

Kubanerne hadde ikke en tyrann som diktator, bare en sta mann med diktatorske tilbøyninger. Gaddafi kunne ha blitt det samme om han ikke hadde valgt å støtte terroristene og begynte å regjere med terror mot de opposisjonelle (Castro bare sparket disse inn i eneceller) etter 1978. Mens Castro vil få sitt ettermæle bevart som en kontroversiell mann med stygge meritter på samvittigheten, men en god hersker som folket aldri hadde fryktet, men både elsket og viktigste, respektert, vil Gaddafis ettermæle for alltid være i søla.

2
Varulv2478 Enig. Castros meritter som diktator fra hans tid setter ikke ham i samme selskap som Hitler, Stalin, Pol Pot og Kim Jong-Il. Castro hadde "bare" gjort seg skyldig i politiske forfø...

Castro vil få sitt ettermæle bevart som en kontroversiell mann med stygge meritter på samvittigheten, men en god hersker som folket aldri hadde fryktet, men både elsket og viktigste, respektert

Nå sammenlignet ikke jeg Castro med de andre. Ingen vits å rangere diktatorer etter hvor mange de har drept. En diktator er en diktator.

Om Castro er elsket og respektert kan du jo spørre de flere hundre politiske fangene om. Eller de tusenvis av cubanere som har flyktet de siste 50 år.

1
Supertzar_ [sitat…] Nå sammenlignet ikke jeg Castro med de andre. Ingen vits å rangere diktatorer etter hvor mange de har drept. En diktator er en diktator. Om Castro er elsket og respektert...

Kan du elske noen eller noe som du er rasjonelt med sunn vett i hodet, i lang tid? Ikke ét menneske var "elsket" i riktig lang tid for deres makt. Respekt er langt mer viktigere. Og Castro tross alt har vunnet mye respekt i hans liv. Intet menneske er uten synder eller kapasitet for å være god som ond i hans/hennes liv. Disse som var "elsket" hadde alltid et desperat behov for å bli dyrket, dette ser man ikke hos Castro. Og dèt alene er nok til å vinne betydelig respekt for.

1
Supertzar_ [sitat…] Nå sammenlignet ikke jeg Castro med de andre. Ingen vits å rangere diktatorer etter hvor mange de har drept. En diktator er en diktator. Om Castro er elsket og respektert...

Om Castro er elsket og respektert kan du jo spørre de flere hundre politiske fangene om. Eller de tusenvis av cubanere som har flyktet de siste 50 år.

De fleste kubanere som har forlatt Cuba har gjort det ut fra økonomiske motiv. Klart, rett etter revolusjonen ( 1959) reiste mange som tilhørte Batista eliten.

Men for all del la oss ikke gjøre dette en Cuba trå, ...min feil, sorry. La oss gå tilbake til Gadafi !

1
Varulv2478 Kan du elske noen eller noe som du er rasjonelt med sunn vett i hodet, i lang tid? Ikke ét menneske var "elsket" i riktig lang tid for deres makt. Respekt er langt mer viktigere. O...

Disse som var "elsket" hadde alltid et desperat behov for å bli dyrket, dette ser man ikke hos Castro.

Det ser man hos alle diktatorer. "Sosialisme eller døden" er et av Castros favorittuttrykk.

Heller et demokrati med en leder som er upopulær, da er det bare å bruke stemmeretten.

Har aldri skjønt meg på folk som bor i Norge, og samtidig beundrer diktatorer som sitter med makten i flere tiår.

1
Supertzar_ [sitat…] Det ser man hos alle diktatorer. "Sosialisme eller døden" er et av Castros favorittuttrykk. Heller et demokrati med en leder som er upopulær, da er det bare å bruke stemme...

Har aldri skjønt meg på folk som bor i Norge, og samtidig beundrer diktatorer som sitter med makten i flere tiår.

Jeg beundrer ikke Castro. Men han har min respekt som en anstendig hersker. Og dét er meget få statsmenn som tok makten med våpen, hadde gjort seg fortjent til.

1
romario88 Pikkazo: Nå var det vel din elskede sutre-siv og Erna som presset regjeringen til å bombe libya. SV var vel eneste parti på stortinget om hadde motforestillinger mot dette hjernedø...

Jeg stemmer Rødt, så er ingen venn av sutre-Siv. En av årsakene til å stemme Rødt er at norge ikke skal krige på 2 kontinenter. SV er ikke et alternativ. SV sitter i regjeringen som bombet Libya for at Frankrike skulle få olje ca vært 2 oljefond. Det blir heller ingen afrikansk felles valutta.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
24 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...