Politikk - Internasjonal

Ouroboros

Burde ordet "Terrorist" bli revurdert?

Ordet Terror betyr jo frykt, og meningen av ordet terrorist er jo en som "Sprer frykt" igjennom ødeleggelse, vold, etc. som et virkemiddel?

Breivik ble jo kalt terrorist. Men virker ikke å falle inn under den reelle definisjonen. Han ser jo rett å slett på AP og islam som en fiende som må bekjempes direkte, bomben han plasserte var jo mer et avledningsmanøver. Han var med utøya samt bomben, mer ute etter å drepe sine fiender enn å skremme? Det virker mer i dette eksempelet som om frykt som et virkemiddel var en bivirkning.

Man leser også om andre mennesker som blir stemplet "Terrorister" eller som gjør "Terror handlinger" når det dreier seg om folk som bare hater livet eller alt og alle rundt seg som bare ønsker å drepe. Å spre frykt er i mange av disse sammenhengene ikke et primærmotiv.

Jeg mener et nytt ord burde vært oppfunnet for definisjonen av "Noen som sprer død og frykt uansett årsak, uavhengig av denne personens mentale helse, religiøse motiver eller annet."

For mye vekt blir lagt på FRYKT i terrorisme og terror. Det er nesten egoistisk å la de GJENLEVENDE være "ofrene" (Redd/frykt/terror som hovedfaktor) og ikke de DØDE som har blitt frarøvet selve livet! At folk meningsløst DØR, disse er de virkelige ofrene.

Jeg mener ikke at terrorisme som et ord burde fjernes. En som har frykt som primærmotiv for å spre et budskap er en terrorist. Men om saken er et enkelt tilfelle av en individ (som breivik) så er ikke frykten for igjentakelse stor siden han var en lone wolf so to speak. Jeg tror selv at han bare var hatefull og var ute etter å drepe som primærmotiv og at da ordet terrorist ikke er dekkende nok.

Tanker?

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Earthquakejente

Breiviks mål var jo ike bare å drepe folk fra AP og AUF, men å skremme folk fra å engasjere seg i AUF, dermed så passer definisjonen Terrorist på han

1

Mente ikke å henge meg opp i Utøya saken. Men ble litt mye av det.

En person som bare er hatefull og ond og går på en "killing spree" er jo ikke en terrorist men blir gjerne kalt dette av media for eksempel.

1

Terroristbegrepet er så utvannet etterhvert at det egentlig ikke betyr noe som helt. Her fanges fx ABB opp: Å terrorisere er å bruke terror (f.eks. ved å true med vold) for å oppnå noe. Terrorisme er bruk av terror for å oppnå et politisk mål. (http://no.wikipedia.org/wiki/Terror)

Etter 2001 holdt den politiske eliten seg med svært vage definisjoner, som strengt tatt fanget opp alt og alle som jobbet for å styrte det bestående. I så fall er jeg en terrorist, i og med at jeg er republikaner og vil styrte kongehuset i Norge. Selv om jeg ikke er villig til å bruke vold.

Men sier vi at terror er å bruke eller true med å bruke vold for å oppnå et bestemt mål, skulle vi være på nogenlunde trygg grunn?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
23 svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...