Politikk - Internasjonal

MORRA_DI

Bankpanikk i Europa, og Hellas går konkurs,

Før helga gikk det rykter om at Tyskland hadde gitt opp Hellas, og i tillegg gikk det rykter om at flere Europeiske banker er i stør trøbbel. Dette ble enda mer slått opp etter at ECB (Europeisk Sentral bank) sin "sjefsøkonom" gikk av i protest. Den offisielle historien er at han trakk seg av personlige grunner, men det er vel få om noen, som tror på det. Samtidig gikk Stark, som er Den Tyske Banks, sjef, ut og sa at OM verdiene i bankene i forhold til statsobligasjoner hadde vært priset riktig, så hadde bankene vært konkurse. Det vil jo si at de er egentlig det. Så hører man at Tyskland planlegger Hellas-konkurs i tillegg. Det har vært flere uttalelser som har pekt i den retning. På fredag steg renta på korte lån til Hellas igjen, og sannsynligheten priset inn i markedet for at Hellas går konkurs er 92 %!! Da har markedet sagt sitt, og Hellas som må hente inn korte lån selv, har jo ingen mulighet til å greie det. Løpet er kjørt og Hellas er konkurs. Europa trekker seg unna. Så spørs det hva som da skjer i bankene i Europa. Ser man på hva Stark sier, så kan det skje svært mye rart.

Dermed raser børsene, og bankaksjer faller i Europa i stort monn, som de egentlig har gjort nå i flere uker. Vi har urolige tider foran oss.

http://e24.no/boers-og-finans/full-bankpanikk-i-europa/20098458

1
43 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Store franske banker er i trøbbel på grunn av eksponeringen til gresk gjeld:

French Banks Slide on Possible Moody’s Cut utdrag:

France’s three largest banks by market value may have their credit ratings cut as early as this week because of their Greek holdings, two people with knowledge of the matter said. The country’s lenders top the list of Greek creditors with $56.7 billion in overall exposure to private and public debt, according to a June report by the Basel, Switzerland-based Bank for International Settlements.

“SocGen’s market value has lost about 20 billion euros over two months, you can’t explain that only with sovereign risks and a potential downgrade from Moody’s,” said Lutz Roehmeyer, who helps manage about $14 billion at Landesbank Berlin Investment GmbH and owns shares in Societe Generale (GLE), BNP Paribas and Credit Agricole. “The market is playing broader themes. The fear is liquidity, banking crisis and of course recession.”

2

Jeg ser de fokuserer på Italia idag. Berlusconi er ute og frir til Kina, og økonomer sier at stiger rentene til Italia til 8 % så er løpet kjørt for dem og. Takket være oppkjøp fra ESB, så har ikke dette skjedd enda.

Så nå kryper Italia til Kina og trygler om å bli kjøpt opp. Det vil gjerne være en utsettelse på problemet, men hvor lenge.

Dette er i ferd med å falle ganske så sammen, og støttekjøp blir "spist" opp av et marked som har mistet all tro, og det med rette.

1

Jeg ser de fokuserer på Italia idag. Berlusconi er ute og frir til Kina, og økonomer sier at stiger rentene til Italia til 8 % så er løpet kjørt for dem og. Takket være oppkjøp fra ESB, så har ikke dette skjedd enda.

Så nå kryper Italia til Kina og trygler om å bli kjøpt opp. Det vil gjerne være en utsettelse på problemet, men hvor lenge.

_______________________________________________

Dette var også grunnen til at Wallstreet endte i grønt i går, i siste liten. Men om Kina kan redde Europa er jeg heller tvilende til. Italias lånekostnader fortsatte å stige idag:

Italy Sells $5.3 Billion of Bonds as Borrowing Costs Climb, Demand Drops

Italy’s borrowing costs surged again today amid contagion from the sovereign crisis sparked by Greece, which has a 98 percent chance of defaulting in the next five years, based on the prices of insuring the country’s debt. Investors charged Italy 4.153 percent yesterday in a one-year bill offering, up from 2.959 percent a month ago.

Italy’s 10-year yield difference, or spread, over similar- maturity German bunds increased 23 basis points to 405 basis points after today’s sale, the most since before the European Central Bank started buying the debt on Aug. 8. The spread on the two-year note rose 28 basis points to a euro-era record 436 basis points.

Børsene i Europa er ikke optismistiske, de vingler mellom grønt og rødt hele tiden. Andre dårlige nyheter idag: Inflasjonen i Storbritannia og Frankrike steg raskere en forventet i august.

French inflation accelerated to the highest in almost three years in August

U.K. Inflation Accelerates to 4.5%, Meets Estimates as Clothes Prices JumpSer vi konturene av stagflasjon i Europa?

1
Sun_Tzu Jeg ser de fokuserer på Italia idag. Berlusconi er ute og frir til Kina, og økonomer sier at stiger rentene til Italia til 8 % så er løpet kjørt for dem og. Takket være oppkjøp fra...

Ser vi konturene av stagflasjon i Europa

Jeg tror det ja.

Det blir nok noe frem og tilbake på børsene, men blant folket på gata, så venter stagflasjonen. DVS, vi ser den alllerede. Det er lønninger som kuttes, mens inflasjonen øker, kombinert med deflasjon i boligverdi.

1
MORRA_DI [sitat…] Jeg tror det ja. Det blir nok noe frem og tilbake på børsene, men blant folket på gata, så venter stagflasjonen. DVS, vi ser den alllerede. Det er lønninger som kuttes, me...

Det blir nok noe frem og tilbake på børsene, men blant folket på gata, så venter stagflasjonen

Stagflasjonen er ihvertfall et faktum i Storbritannia:

Inflation soars above 5% to three year high.

The cost of living in Britain has jumped by the biggest amount in three years, figures have showed, as the CPI rate of inflation soared above forecasts to 5.2%.

Inflasjonen eroderer den britiske middelklassens inntekter slik at de får dårligere råd. Jeg leser i dag at den forventede veksten i britisk økonomi er nedgradert til bare 0,9% i 2011, samtidig som det er forventet at arbeidsledigheten vil fortsette å øke helt fram til 2013!

Noen hevdet at Storbritannia var så mye bedre stilt fordi de hadde sin egen valuta, men som de opplysningene jeg fremlegger her viser så er åpenbart ikke det tilfelle. Den såkalte kvantitative pengetrykkingen som den engelske sentralbanken har drevet med, har ikke hjulpet britisk økonomi.

1
Sun_Tzu [sitat…] Stagflasjonen er ihvertfall et faktum i Storbritannia: Inflation soars above 5% to three year high. The cost of living in Britain has jumped by the biggest amount in three...

Noen hevdet at Storbritannia var så mye bedre stilt fordi de hadde sin egen valuta, men som de opplysningene jeg fremlegger her viser så er åpenbart ikke det tilfelle. Den såkalte kvantitative pengetrykkingen som den engelske sentralbanken har drevet med, har ikke hjulpet britisk økonomi.

Ingenting hjelper, og vi har bare sett begynnelsen. Også i EUs "lokomotiv" Tyskland er det laber stemning for tiden.

Her er mer om situasjonen i Tyskland. Det er sosiale og økonomiske bomber over alt.

1
ondoro [sitat…] Ingenting hjelper, og vi har bare sett begynnelsen. Også i EUs "lokomotiv" Tyskland er det laber stemning for tiden. Her er mer om situasjonen i Tyskland. Det er sosiale...

Ingenting hjelper, og vi har bare sett begynnelsen. Også i EUs "lokomotiv"

Stagnasjon kombinert med økende forskjeller mellom de som har mye, og de som har lite. Heldigvis for Tyskland er inflasjonen deres langt lavere enn Storbritannias, dermed blir ikke de mest sårbare rammet like hardt som der.

Allikevel tegner det dystre utsikter for Europa når kontinentets største og sterkeste økonomi stagnerer. For resten av Europa betyr dette resesjon. Italia, Spania og Portugal opplever økonomisk nedsmelting allerede, og man begynner nå å snakke om en "tapt" generasjon i Sør-Europa.

Her har du en svært treffende artikkel som ser nærmere på dette problemet, samt hvilke sosiale og økonomiske konsekvenser det får enkelt menneskene:

S Europe's lost generation stuck in junk jobs

1. Utdrag: With Spain's youth unemployment higher than 40 percent and its overall joblessness the highest in the European Union at one in five, young professionals accept any conditions as they try to start their careers.

2. Utdrag: But the lost generation has wandered deeper into a maze as the euro zone debt crisis intensifies. Economic growth is slowing again and public sector jobs are disappearing as governments try to bring huge public deficits under control.

2
MORRA_DI http://e24.no/makro-og-politikk/vil-styrke-europas-redningsfond-med-2000-milliarder/20111361 Se her...Lurer på hva slags penger dette er. Sim sallabimpenger eller oljefondpenger, e...

Se her...Lurer på hva slags penger dette er. Sim sallabimpenger eller oljefondpenger, eller ...en herlig blanding?

Jeg må innrømme at jeg ble litt overrasket over dette. Jeg har hele tiden forstått det som at Tyskland var svært kjølige til denne idéen, og nå har de plutselig snudd helt om?

Både Merkel og Schaeuble har jo flere ganger sagt at dette ikke kom på tale. 75% av det tyske folk er negative til dette.

Hva har skjedd bak kulissene her? 2000 milliarder euro er vanvittig mye penger. Vil tyske (og nord-europeiske) skattebetalere virkelig godta denne hårreisende planen?

1

Ting tyder på at denne siste nyheten som ga New York børsene et kraftig løft før stengetid, bare var simple rykter:

Fra zerohedge:

France Refutes That "Blue Horseshoe Loves €2 Trillion Bailout Fund"

DJ REPORT EFSF FIREPOWER TO REACH EUR2T "TOTALLY WRONG"-SOURCE

DJ EU Source: No EFSF Deal Til Friday, EUR2T Number 'Simplistic'

1
Sun_Tzu Ting tyder på at denne siste nyheten som ga New York børsene et kraftig løft før stengetid, bare var simple rykter: Fra zerohedge: France Refutes That "Blue Horseshoe Loves €2 Tril...

Det holder på går helt over styr nå. 15 000 milliarder NOK ?

Selv ikke det Norske oljefondet rekker langt her, og bare en brøkdel ville jo "reddet" Hellas, for ikke å nevne hva de kunne fått til om de spyttet noen prosenter av dette inn i realøkonomien slik at man kunne begynt å skape verdier, fått folk i arbeid og dermed fått ned statlige utgifter dramatisk og økt skatteinngang.

1
ondoro Det holder på går helt over styr nå. 15 000 milliarder NOK ? Selv ikke det Norske oljefondet rekker langt her, og bare en brøkdel ville jo "reddet" Hellas, for ikke å nevne hva de...

15 000 milliarder NOK ?

2000 milliarder euro tilsvarer godt som hele Italias BNP. Dette er et enormt beløp, men som du ser har Frankrike avvist dette allerede. Tyskland har dessuten vært de mest kritiske til å ekspandere dette vanvittige "redningsfondet".

Allikevel tyder ting på at EU kommer til å gjøre alt de kan for å rekapitalisere de viktigste bankene, slik at de unngår en bank kollaps. Uansett så er det skattebetalerne som til syvende og sist må punge ut, enten det er for å redde en eller flere banker, eller hele land.. Denne situasjonen er bare håpløs!

1
Sun_Tzu [sitat…] 2000 milliarder euro tilsvarer godt som hele Italias BNP. Dette er et enormt beløp, men som du ser har Frankrike avvist dette allerede. Tyskland har dessuten vært de mest...

Denne situasjonen er bare håpløs!

Ja det eneste som kan redde Europa er Kina, men da går jo USA på trynet, så uansett er situasjonen håpløs.

Uansett kan ikke dette reddes uten at man får sving på hjulene, folk i arbeid og begynne å skape verdier i Europa.

1
ondoro [sitat…] Ja det eneste som kan redde Europa er Kina, men da går jo USA på trynet, så uansett er situasjonen håpløs. Uansett kan ikke dette reddes uten at man får sving på hjulene,...

Ting tyder ikke på at Kina vil hjelpe Europa:

China, Japan Say Europe Must Find Its Own Fix for Debt Crisis

Sept. 23 (Bloomberg) -- Officials from China and Japan, the world’s second- and third-biggest economies, indicated that their support for Europe will have limits and the region needs to solve its own debt crisis.

Jeg er selvsagt enig med Kina og Japan her. EU som stadig vekk kommer med fordømmelser mot Kina, som hele tiden skal belære Kina om 'menneskerettigheter' og demokrati, kan ikke forvente at Kina skal komme løpende å redde dem fra deres egen vettløse økonomiske politikk.

Dette er et europeisk problem som krever en europeisk løsning. Som du sier så må man på et eller annet vis få stimulert økonomisk vekst, men dilemmaet er hvordan man skal få gjort dette uten å øke statsgjelden for mye.

1
Sun_Tzu Ting tyder på at denne siste nyheten som ga New York børsene et kraftig løft før stengetid, bare var simple rykter: Fra zerohedge: France Refutes That "Blue Horseshoe Loves €2 Tril...

bare var simple rykter

pokkers sitering.

Nyheten om de 2000 milliarder EURO har stått på trykk i the Guardian, og kommer fra ikke-navngitte kilder, og står enda på forsiden av Dagens Næringsliv, nettutgaven, som sier at dette skal presenteres på G20 møtet til helga.

Jeg heller mot å tro at dette stemmer, for jeg kan ikke se hva annet valg Frankrike og Tyskland, EU har til å holde systemet igang. Jeg tror IKKE at de kommer ut og sier:" Bankene er konkurse, vi er nødt til å innse at investorer må ta tap, pensjoner forsvinner, og hele verdens finansmarked går i stå." Vet dere, det kan jeg ikke se for meg. De kan heller ikke komme med småpenger, for det vil ikke overbevise markedet. Det vil gjerne ikke 15 trillioner (på norsk billioner) kroner av sim-salla-bim penger gjøre heller i lengden, men markedet får vanskeligheter med å sloss med det beløpet. Derfor tror jeg de kommer med en sjokksum. Hvis de ikke kommer med en sjokksum, men er uenig osv, så kommer den før eller siden likevel. De kommer IKKE til å se på at systemet bryter sammen, og ergo alle deres institusjoner osv. Jeg tror det bare ikke. De har ikke kommet med noen andre løsninger enn å ta på seg mer gjeld, og nå har de malt seg inn i et hjørnet, udugelige %/¤#/%/ som de er, og voila. Sånn tror jeg det er med den saken.

Vi får se. Enten dette, eller så ser vi en stor nedsmelting snart.

2
ondoro Det holder på går helt over styr nå. 15 000 milliarder NOK ? Selv ikke det Norske oljefondet rekker langt her, og bare en brøkdel ville jo "reddet" Hellas, for ikke å nevne hva de...

Selv ikke det Norske oljefondet rekker langt her, og bare en brøkdel ville jo "reddet" Hellas, for ikke å nevne hva de kunne fått til om de spyttet noen prosenter av dette inn i realøkonomien slik at man kunne begynt å skape verdier

Det er tragedien i dette, og dette er et stor markedspoeng, og grunnen til at svært mange er kritiske til myndigheters innblanding. Hadde alle disse gått konkurs da de skulle gått konkurs, så kunne myndigheter brukt penger på å bygge opp samfunn, ikke holde levende døde zombebanker i live, mens alt vil gå nedover fordi hele samfunnet drukner i gjeld. Det er galskap.

De tror de skal inflatere seg ut av det hele. DVS, jeg tviler på at de tror det, de vet bare ikke hva annet de skal gjøre. Neste gang krisen kommer tilbake, hvis de kommer med dette gigantbeløpet, vet du hva de da vil gjøre? Komme med enda mer penger...og så mister penger etterhvert sin verdi.

Å ha et oljefond på 3000 milliarder, spiller ingen rolle da, når andre land lager 15 000 milliarder i en omvending.

Det er mulig det skal krakke noe først, og frykten skal skyhøyt før dette fondet kommer på plass, men vent å se. Frankrike og Tyskland sier gjerne nein, non, nein....nå. Men gi dem ett par konkurse banker og markedet i styrtfart, så blir politikere skjelvne i buksa, og roper ja, jawoll og oui. Om ikke annet kan de skyve fra seg krasjet lenge nok til å forsvinne ut av politikken i mellomtiden.

3

Hellas kan ikke reddes , grekerene greier ikke å innse at det faktisk ikke bare er alle andre sin feil at økonomien deres er rævkjørt til de grader , de demonstrerer og streiker i stede for å prøve å få økonomien på rett kjør igjen, søsteren til typen til min mor (han er gresk) hadde den mentaliteten at nå kom tyskerene til å ødlegge hellas siden de ikke ville gi ny redningspakke .

De greier ikke å se at de ikke bare kan få redningspakke på redningspakke uten å gjøre en dritt , om regjeringen kutter i pensjonen blir det demonstrasjoner , om regjeringen prøver å gjøre noe som helst for å fikse økonomien som går utover borgerene direkte blir det opprør, så uansett demonstrerer de og streiker de .

Nå driver de og ødlegger sin eneste inntekstskilde , nemmelig turisme , flyet til min mor feks ble kanselert av flyselskapet i går da flyplassene i hellas var stengt pga general streik, om de fortsetter med dette får det store store konsekvenser for deres absolutt eneste inntektskilde , og da blir veien om mulig enda lengre til en god økonomi igjen.

Jeg håper på det beste men fremtiden ser veldig mørk ut..

1
MORRA_DI [sitat…] Det er tragedien i dette, og dette er et stor markedspoeng, og grunnen til at svært mange er kritiske til myndigheters innblanding. Hadde alle disse gått konkurs da de sku...

Det er tragedien i dette, og dette er et stor markedspoeng, og grunnen til at svært mange er kritiske til myndigheters innblanding. Hadde alle disse gått konkurs da de skulle gått konkurs, så kunne myndigheter brukt penger på å bygge opp samfunn, ikke holde levende døde zombebanker i live, mens alt vil gå nedover fordi hele samfunnet drukner i gjeld.

Man "redder" gang på gang de som skaper problemene, på bekostning av de som ikke har gjort noe galt. Oppskrift på flere problemer, spør man meg ...

1
Lordtema Hellas kan ikke reddes , grekerene greier ikke å innse at det faktisk ikke bare er alle andre sin feil at økonomien deres er rævkjørt til de grader , de demonstrerer og streiker i...

De greier ikke å se at de ikke bare kan få redningspakke på redningspakke uten å gjøre en dritt , om regjeringen kutter i pensjonen blir det demonstrasjoner , om regjeringen prøver å gjøre noe som helst for å fikse økonomien som går utover borgerene direkte blir det opprør, så uansett demonstrerer de og streiker de .

Kan ikke dere snart begynne å forstå hva som skjer i Hellas og slutte å sutre? (sorry ordbruken) Det er jo nettopp de som demonstrerer og er imot disse redningspakkene og lånene som vil stanse denne utviklingen du her snakker om.

Oppfatta? Det blir jo helt på trynet når man da kritiserer dem og på den måten forsvarer de som vil fortsette samme kursen mot stadig mer forbruk av verdier man ikke har, stadig mer gjeld og stadig mindre inntekter for staten for å betjene den. .

Dere kjefter på og kritiserer den politikken som føres og samtidig kjefter på og kritiserer de som vil stanse galskapen.

1
MORRA_DI [sitat…] Det er tragedien i dette, og dette er et stor markedspoeng, og grunnen til at svært mange er kritiske til myndigheters innblanding. Hadde alle disse gått konkurs da de sku...

Om ikke annet kan de skyve fra seg krasjet lenge nok til å forsvinne ut av politikken i mellomtiden.

Jeg har tenkt det samme.

Regner med at de har planene klare: noen verdier som skal realiseres, aksjer som skal selges før det er for sent, evnt. gull som skal kjøpes, og så avgårde til en "ukjent" stillehavsøy e.l.

Det er tragisk å se det som skjer nå, men politikerne tør vel ikke annet.

1
MORRA_DI [sitat…] Tvilsomt. Når nivået er der. Men fint at du ofrer deg.

Ah, mitt kjeftbruk er da så lite offer :)

Men det skremmer meg hvor lite interessert folk her og i Norge generelt er i det det som skjer og det som uvegerlig vil komme. Når man ser hvilke "tema" folk her diskuterer kan man bli svett...

Men det er vel kanskje ikke så rart når man er de 3. rikeste i verden og tror den "nordiske velferdsmodellen" og sosialdemokratiet vil beskytte dem til evig tid fra flodbølgen.

Men der tar man altså skammelig feil.

2

I denne artikkelen er det mange sannhetsord.

Det er om den egentlig skrevet som støtte til " Occupy " aksjonen, men absolutt relevent her .

"Some banks that benefited from taxpayer-funded rescues have behaved appallingly. British banks including RBS and Lloyds Banking Group have inter alia continued to expropriate the assets of loyal corporate customers with alacrity, at the same time as cheating their retail customers out of billions through the swindle of payment protection insurance. All the while they have been hoarding cash and, even at loss-making institutions, directors and other high-flyers have continued to reward themselves with lavish bonuses, even as they turn the screw on loyal customers who have never missed a payment. And whenever a politician has the temerity to suggest even a minor reform, the banks issue bloodcurdling threats."

http://www.huffingtonpost.co.uk/ian-fraser/lsx-democracy-for-sale-occupy_b_1019159.html

1

Folket må ta makta tilbake fra bankhaiene og grådige regjeringer som beskytter dem. Hellas må si nei til disse "redningspakkene". Som ondoro sier få pengene inn i realøkonomien og skap reelle verdier og ikke slike luftslottverdier som disse bankene har blåst opp til det uendelige som ikke finnes. Man bør rett og slett nasjonalisere bankene og ta fullstendig kontroll.

1

Lignende innlegg

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
11 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
15 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Aktuelt timy3 Siste svar

Tale og skrivefrihet

https://www.vg.no/rampelys/i/dnXBa1/politiet-har-tatt-ut-tiltale-mot-bernt-hulsker-ser-fram-til-aa-legge-saken-bak-seg Det er fortsatt ikke lov å si hva en mener i Norge I dag, det har høyesterett bes...
1
3 svar

Vanlige folk får ikke hjelp av AP og SP

SP ordfører, AP ordfører - bryr seg ikke om en hjelpeløs mor som fortvilet forsøker å skaffe hjelp fra en nådeløs kommune. AP og SP i Regjering. SP og AP med ordfører og varaordfører. Hvorfor har jeg...
Bilde

- Føler meg nesten lurt

Beathe har jobbet i flere år for å få hjelp med sønnen (20). På veien har hun pådratt seg PTSD, mistet venner og sett sønnen forfalle.


Bilde www.dagbladet.no
1
1 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Truet via telefon

Så har jeg blitt oppringt og blitt truet med at det kan skje en ulykke. Sykkelulykke. Morsomt med ytringsfrihet . Norge . Litt av et demokrati.
1
1 svar
Laster...