Politikk - Internasjonal

potetmosen

Atomutslipp i Frankrike.

Frykter utslipp etter eksplosjon på fransk atomkraftverk

Franske myndigheter advarer mot utslipp etter en eksplosjon på et atomkraftverk.

VG Nett kommer tilbake med mer!

Avventer informasjon fra Varulv m flere som er veldig innsatt i slikt. Hvilken type kraftverk? Hvilken type utslipp?

Vennlig hilsen Potetmosen

1
4 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Mye tyder på at atomkraftverk er for usikkert i lengden. Jeg går utifra at dette enten skyldes at det var et gammelt dårlig vedlikeholdt anlegg eller at det var menneskelig svikt.

Svaret må være vind, sol og vannkraft, i tillegg til store reduksjoner i forbruk.

På en annen side kan man jo si at siden det krevde så enorme krefter å ødelegge atomkraftverket i Japan, så er det ganske sikkert.

Man greier imidlertid ikke å utelukke menneskelig svikt....

1

Marcoule drev tidligere med produksjon av plutonium for det franske forsvaret, men denne produksjonen ble lagt ned i 1993. Til dette har de operert reaktorer som alle nå er dekommisjonerte. Siden den gang har de stort sett drevet med reprosessering av MOX-brennstoff og såvidt jeg har skjønt ut fra nyhetsmeldingen var det i dette anlegget ulykken skjedde. Dette er en ren kjemisk prosess uten noe som helst reaktormedvirkning så det er altså ikke snakk om en reaktorulykke og det er heller (dermed) ikke fare for en nedsmelting eller noe slikt.

I verste fall kan det oppstå en radiaktiv lekasje men denne vil isåfall mest sannsynlig bli svært lokal.

1

Avventer informasjon fra Varulv m flere som er veldig innsatt i slikt. Hvilken type kraftverk? Hvilken type utslipp?

Hele anleggsområdet er ikke annet enn en kombinasjon av flere anlegger, dvs; anlegg for gjenvinning av kjernefysisk brensel, anlegg for radioaktiv avfallshåndtering og anlegg for kjernefysiske eksperimenter i et tidligere atomkraftverk hvis den siste reaktoren er deaktivert siden februar 2010 og som skulle ha et nytt eksperimentelt reaktorsystem i 2015-2020.

Eksplosjonen hendt i anlegget for håndtering av radioaktiv avfall, mer presist såkalte "lav-radioaktive bruksgjenstander" som kom fra hverdagslivet i sivilsamfunnet, for eksempel fra sykehusene. Noe hadde åpenbart gått galt under behandlingen av lavradioaktiv materiale som skulle smeltes og bearbeides i en spesiell ovn, og det er kjent at brudd på sikkerhetsrutiner hadde vært registert i Marcoule-anlegget. Men det er ikke klart om det var hos EDFs datterselskapet Centraco, som hadde ansvaret for ovnen som eksploderte kl. 13.06 den 12. september 2011.

Slike atomanlegger er en streng nødvendighet selv hvis det ikke finnes atomreaktorer i drift ettersom det er radioaktive gjenstander/materiale i hverdagslivet som ute i naturen som trenger spesialbehandling som Marcoule-anlegget kunne tilby, og radioaktive maskiner som gjenstander for sivil utnyttelse er meget viktig, spesielt i sykehusene. Røntgen hos tannleger var hendt med apparater som måtte spesialbehandles etter opphør av bruk, for eksempel.

Dermed må ulykken bedømmes som en industriulykke som skyldes en ovn som hadde eksplodert med fatale konsekvenser for arbeiderne i den umiddelbare nærheten.

I det minst er det heldig at det ikke er en MOX-ovn i det samme atomanlegget et annet sted. MOX er rett og slett gjenvinning av brensel/avfall fra reaktorer som plutonium og uranium ved bruk av meget spesielle ovner med ekstrem oppheting. Plutonium og uranium er ekstremt farlig ved radioaktiv lekkasje. Muligens var sikkerhetsrutiner ved behandling av lavradioaktiv avfall langt mindre skjerpet enn ved MOX-produksjon.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Pride-skytingen:

Hvis RESPEKT FOR ANDRE MENNESKER UANSETT LEGNING . VI kan være UENIG / ENIG SÅ MYE VI VIL MEN DE " SKEIVE " FORTJENER OGSÅ FULL RESPEKT til å leve sine liv på lik linje som vi andre som IKKE ER SKEIVE...
1
47 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

PST sjefen må gå!

Vi kan ikke ha et PSTsom ikke gjør jobben sin. De må også ta folk med psykiske lidelser . Det er for seint når det drepes folk. Norge er en politistat og det kryr av politi i Oslo. Både sivil og i uni...
1
30 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

NRK sport politisk blind!

Nå må NRK slutte å politisere alt av idrett. Klaveness hadde ikke oppdatert coronapasset sitt på telefonen / mobilen. Så får faen NRK det til å se dette som en politisk markering mot Klavenes. Det er...
2
11 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...