Politikk - Internasjonal

Human

Når skal USA slutte å pine folk?

Nå har USA boikottet Cuba og befolkningen der i mer enn 50 år.

Når skal USA slutte å pine folk som bor på Cuba?

De som styrer Cuba merker lite, mens folk flest lider på Cuba, pga. USAs langvarige blokade, og som enkelte andre land presses til å være med på.

Skal USA boikotte Cubas befolkning i mer enn en menneskealder, tar blokaden aldri slutt? Hva er egentlig hensikten med å fortsette den 50 årige boikotten med tilsvarende blokade?

1
34 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Nå er det opp til hvert enkelt land hvem de vil handle med, og hvem de vill boikotte.

Jeg mener alle diktatur bør boikottes, deriblant Cuba og spesielt Kina.

Hva mener TS om at flere på tinget vill boikotte Israel, og hva vill eventuelt være forskjellen

1

USA har "folkpiningindustri" som lönsam affärside och gör sig ogärna av med den. Det må man förstå.

1

Når skal USA slutte å pine folk som bor på Cuba?

Det kan du lure på. Det er ingen grunn til å opprettholde denne blokaden, som burde blitt opphevd i etterkant av sovjetunionens fall. Har aldri hørt ett eneste godt argument for blokaden.

1

Angloamerikanarane har lært gjennom soga - verkar det som - at det som fungerer, er boikott/blokade og eller bombing. Boikott har gjevi uttelling heilt sidan napoleonskrigane, og bombing sidan 2. verdskrigen. Dei er som den sterke bølla som har lært seg å slå hardt i staden for å diskutera. Så lenge han ikkje har ei oppleving som fortel han at det kan henda ikkje er så lurt, vil han halda fram på same måten. Av og til kan boikottvåpnet vendast mot t.d. britane, slik Gandhi gjorde, men hittil har ingen overgått angloamerikanarane i bombing. Som britane tidlegare var herrar på havet, er no amerikanarane herrar i lufta.

Kubanarane kan i og for seg vera glade amerikanarane berre har nytta boikottvåpnet mot dei. Det må reknast som eit legitimt våpen så lenge det ikkje fører til at folket det går ut over, lid overlast (svolt, sjukdomar), og kubanarane har hittil verja seg godt mot det. Dei svelt ikkje, og helsetilhøva er framifrå.

1

Hva er egentlig hensikten med å fortsette den 50 årige boikotten med tilsvarende blokade?

Hensikten er å dyrke sin uendelige maktsyke,og lyst til å domminere stort sett hele verden.

1

USA velger å gjøre et eksempel ut av Cuba. "Sånn går det når man velger sin egen vei politisk".

I Chile og Nicaragua støttet de kupp og gikk inn millitært med mange tusen drepte. Nicaragua er trolig ødelagt for mange tiår frammover, og USA fikk også en dom mot seg fra den internasjonale straffedomstolen i Haag for deres forbrytelser i Nicaragua, og ble dømt til å betale erstatning. USA nektet selvfølgelig å følge dette, de tror de eier verden så de kan gjøre som de vil.

USA har et sterkt ønske om å kontrollere hele sør-amerika som en tilvekst til imperiet, som kan utnyttes for naturresurser og bygge imperiet, resursene skal ikke komme folket i Sør-aermika til gode, på samme måte som oljeresursene i Midt-Østen ikke skal komme folket der til gode.

USA misliker følgelig sterkt den politiske kursen noen av landene har, som Bolivia, Venezuela, Cuba, men også Brazil og Argentina. Jeg tror Hele sør og mellom- amerika vil bli mer integrert og sterkere økonomisk i årene som kommer og fungere som en motvekt mot USA politisk og økonomisk.

2

Det er jo ikke bare USA som driver med slikt. Det værste eksempelet er vel den mangeårige boikotten Kina hadde av Taiwan. Russland har prøvd seg, f.eks. med å strupe oljeforsyningen til Georgia.

Og her i Norge er det jo noen , til og med stortings- og regjeringspolitikere som ønsker å boikotte Israel. Kritiser gjerne, men kritiser alle, ikke bare den dere liker minst.

1

Når skal USA slutte å pine folk som bor på Cuba?

Aldri er dessverre svaret på det. Boikott av land rammer kun sivil befolkning. Synd vi har hjernedøde politikkere.

1
vidrimmer Nå er det opp til hvert enkelt land hvem de vil handle med, og hvem de vill boikotte. Jeg mener alle diktatur bør boikottes, deriblant Cuba og spesielt Kina. Hva mener TS om at fle...

Jeg mener alle diktatur bør boikottes, deriblant Cuba og spesielt Kina.

Men du forstår at det rammer sivil befolkning, og ikke de som styrer? Hvorfor straffe sivil befolkning for noe de ikke kan noe for? Demokratier er de eneste land hvor boikott kan virke, for alle andre land er det kun en straffereaksjon befolkningen rammes uskyldig av.

1
ben_nevis [sitat…] Hensikten er å dyrke sin uendelige maktsyke,og lyst til å domminere stort sett hele verden.

Hensikten er å dyrke sin uendelige maktsyke

Jaja, det sitatet kunne vi brukt mot Castrobrødrene også. Jeg lurer på om noen av de har barn som skal arve dette kommunistiske paradiset når de dør.

Jeg regner med USA vill oppheve blokaden når diktaturet faller og det blir holdt frie valg. Jeg skjønner godt at kommunistene kjemper mot at folket skal fritt få velge, for som Orwell sa alle dyr er like, men noen er likere enn andre.

1
Videoseven [sitat…] Jaja, det sitatet kunne vi brukt mot Castrobrødrene også. Jeg lurer på om noen av de har barn som skal arve dette kommunistiske paradiset når de dør. Jeg regner med USA vi...

Jeg skjønner godt at kommunistene kjemper mot at folket skal fritt få velge, for som Orwell sa alle dyr er like, men noen er likere enn andre.

Det er ikke nødvendigvis en god ting at folket velger selv. Det blir som at barn bestemmer at det er is til middag hver dag. Kapitalismen er ingen god styreform for mennesker. Når det er sagt, velger jeg likevel å la folket bestemme selv, men det er ikke udelt positivt.

1
johnnyGG Vil ikke du ha boikott av Israel?

Svarar på spørsmålet av di det vel kan rettast til fleire. Som eg har peika på i tidl. innlegg, er boikott eit legitimt våpen så lenge det ikkje går ut over folks helse (svolt, sjukdomar) - i alle høve tusen gonger meir legitimt enn bombing. Difor kan boikott vurderast i kvart tilfelle.

Boikott av Cuba? Nei.

Boikott av israel? Ja, til dei går med på ei ordning med palestinarane.

Boikott av Taiwan? Nei, han er vel dessutan så godt som oppheva.

Boikott av Georgia? Ja, etter åtakskrigen mot Sør-Ossetia.

Den mest vellukka av alle boikottar har nok vori den av apartheid-regimet i Sør-Afrika.

1

Skal USA boikotte Cubas befolkning i mer enn en menneskealder, tar blokaden aldri slutt

Hvorfor dette behovet for å starte tråder om samme tema? Hvorfor ikke hente opp en av din eksisterende tråder?

Cuba-tråder laget av Human: http://vgd.no/samfunn/politikk-internasjonal/tema/1660870/tittel/sannheten-om-cuba

http://vgd.no/samfunn/politikk-internasjonal/tema/1552941/tittel/blokaden-av-cuba-50-aar

http://vgd.no/samfunn/politikk-norsk/tema/1149493/tittel/uvitenhet-om-cuba-blokaden-og-hotell-i-saerklasse

http://vgd.no/samfunn/politikk-internasjonal/tema/1145859/tittel/omfattende-boikott-av-cuba

og sikkert flere da du denne gangen ikke brukte Cuba i navnet? Hvorfor denne behov for spam?

2
Emol [sitat…] Hvorfor dette behovet for å starte tråder om samme tema? Hvorfor ikke hente opp en av din eksisterende tråder? Cuba-tråder laget av Human: http://vgd.no/samfunn/politikk-i...

Hvorfor dette behovet for å starte tråder om samme tema?

Det skjer stadig en utvikling, og vi får håpe at verden går fremover etter 50 års boikott og blokade, som rammer alle de (folk flest) som bor på Cuba.

Eldgamle innlegg er nå passè.

50 år er veldig lang tid, og folket rammes hardt.

Er ikke dette i år 2011, nå helt meningsløst?

1

Når skal USA slutte å pine folk som bor på Cuba?

Når de har fått overtatt styringen og heist de amerikanske flagget. De gir seg neppe før det...

1
stormchor [sitat…] Det kan du lure på. Det er ingen grunn til å opprettholde denne blokaden, som burde blitt opphevd i etterkant av sovjetunionens fall. Har aldri hørt ett eneste godt argume...

Det er ingen grunn til å opprettholde denne blokaden, som burde blitt opphevd i etterkant av sovjetunionens fall.

I stridens kjerne finner vi Bacardi, som gjør det de kan for å beskytte produktene sine.

The Bacardi company has backed illegal and violent attempts to undermine the Cuban Revolution, including funding the Cuban-American National Foundation (CANF), a virulently anti-Castro right-wing exile organisation based in Miami, which has been responsible for systematic acts of terrorism against Cuba. Bacardi’s lawyers also helped draft the US Helms-Burton Act, which extends the United States’ blockade of Cuba to third countries, in breach of international trade law. So central was the role of Bacardi’s lawyer, Ignacio E Sanchez (a CANF member) in establishing Helms-Burton that US Senator William Dengue said the law should be renamed the Helms-Bacardi Protection Act.

Så husk på neste gang du bestiller rom og cola, så spør etter noe som ikke kommer fra dette firmaet.

1
Human [sitat…] Jeg etterlyser svar på hvorfor det en nødvendig med en blokade i 50 år, som kun rammer den fattige sivilbefolkningen? Hva er hensikten? Helt meningsløst?

Hva er hensikten? Helt meningsløst?

Ja, helt meningsløst. Du vil ikke finne noe mening i dette.

Sett at du krangla med en rødhåra medelev i 3. klasse, og det endte opp med at han ga deg smikk.

Du har aldri tilgitt ham, og selv om han i dag er godt voksen og har sluttet å henge med den bøllete rødhårgjengen for lenge siden, fortsetter du å ta hevn. Du lar han aldri glemme, og ringer rundt til arbeidsplassen og vennene hans for å fortelle hvor fæl han er på en ytterst truende måte. Du sørger for at han ikke få lån i banken gjennom å sabotere økonomien hans, og selvsagt ringer du kona hans og forteller at han er utro med ei dundre av ei dame som jobber i oljesektoren.

Selv etter et helt liv med hevn kan du ikke finne viljen til å legge 3. klasse-slagene bak deg, og du er fast bestemt til å kjøre på helt til han ligger i grava.

1

USA har ingen grunn til å opprettholde blokaden, men når var egentlig sist gang de hadde en god grunn til noe som helst? De tror jo at de kan gjøre hva de vil, så de trenger jo ikke noen legitime argumenter for oppførselen sin.

1
vidrimmer Nå er det opp til hvert enkelt land hvem de vil handle med, og hvem de vill boikotte. Jeg mener alle diktatur bør boikottes, deriblant Cuba og spesielt Kina. Hva mener TS om at fle...
Skallegrimsson

Synes du det er greit at USA hr en fangeleir p[ Cuba hvor man har bedrevet tortur?

Synes du det er greit at USA har hemmelige torturfengsler i diktaturer?

Hvorfor skal Cuba anses som en versting når 800 000 mennesker blir fengslet og straffet hvert år for besittelse av cannabis?

Hvorfor skulle ikke Israel boikottes når de bryter folkeretten gang på gang, er ikke interesstert i fred, og syter på seg offerrollen når de jager vekk, og hundset palestinere daglig?

Hva gjør Cuba som er så mye verre enn Israel?

Hvorfor skal USA få adgang til å diktere andre lands politikk, og kreve at alle andre land følger USA maktmisbruk?

Hvorfor boikotter ikke USA Saudi Arabia?

Hvorfor handler amerikanske næringsinteresser med tyranner om landets rikdommer, hvor intet av disse rikdommene kommer folket til gode, men havner i lommene på korrupte diktatorer og korporatistene som korrumperer dem?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk frode57 Siste svar

SAS konkurs

Det hadde vært bedre om SAS gikk konkurs så gjelda hadde kommet bort. Norwegians var der nesten men trikset med mange emisjoner som vatnet ut aksjeverdiene ned motnull. Det som forbauser meg er at sta...
1
22 svar
Politikk - Norsk jaha1255 Siste svar

Lover milliardstøtte

Nå er Støre i sitt ESS hvor han kan leke stor mann med våre skattepenger . Med seg til Ukraina hadde han løfter om ti milliarder kroner i støtte. Pengene skal dekke tre hovedformål – humanitær hjelp,...
1
23 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Liberale samfunn sin skyld

Det som skjer på Kongsberg og i København viser svakheten ved det noen kaller det liberale samfunn. Jeg kjenner begge land og det som slår i mot meg er den dårlige psykiatrien. Unge som ikke komme ut...
1
8 svar

Tidenes verste Regjering?

Det må smerte sosialistjournalistene og AP fremsnakkerne i Dagsavisen å skrive ingressen til artikkelen nedenfor: HØYRE ØKER MEST! Dette må da være tidenes verste Regjering? Sparker Brudepar, Farmen o...
Bilde

Høyre går mest fram på ny partimåling

Høyre går mest fram og får en oppslutning på 29, 5 prosent i en ny partimåling, opp 3,2 prosentpoeng fra forrige måned. Og Rødt er nå større enn Senterpartiet.


Bilde www.dagsavisen.no
1
41 svar

F16 til Tyrkia

Så fornærmer USA Tyrkia med å bare tilby istedet for F35. Nato vinner for tiden på alle fronter og russerne bør snarest legge ned våbnene. Norske TV kanalane driver balansert nyhetsdekning. Neste måne...
1
6 svar
Laster...