Politikk - Internasjonal

William_S2

Valg i Tyskland i dag

I dag er det valg i Tyskland og det er knapt spennende hvem som vil vinne valget. Det omtrent eneste spenningsmomentet er FDP som fort kan gå på en skikkelig valgsmell. Det andre er det EU-skeptiske partiet Alternativ for Tyskland som fort kan komme inn. Det kan bli en ny storkoalisjon som det var i perioden 05-09.

1
59 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er vel ingen tvil at katolikkene beholder styringen i Tyskland også slik katolikkene har i de fleste land av betydning i Europa

1
Slettet-FQGC8G

Ser ut som FDP havner under sperregrensen, samme med Alternativ for Tyskland.

Mens Merkel kan gjøre et bedre resultatet enn forventet til og med,tydelig at det ikke er samme problemet med regjeringslitasje for Merkel sin del, som opplever sitt beste resultat noen sinne, og man må vel tilbake til Helmut Kohl sine glansdager for og se et like stort CDU/CSU.

1

Skremmende at guttene og jentene til Honecker og Mielke fikk over 8%. Med unntak av nytt navn er det den samme voldsromantikken som råder. Regner med at det bare er en håndfull DDR-elite igjen som stemmer på dem, men trist er det likefult. Historien tatt i betraktning.

1
Slettet-FQGC8G Ser ut som FDP havner under sperregrensen, samme med Alternativ for Tyskland. Mens Merkel kan gjøre et bedre resultatet enn forventet til og med,tydelig at det ikke er samme proble...

Mens Merkel kan gjøre et bedre resultatet enn forventet til og med,tydelig at det ikke er samme problemet med regjeringslitasje for Merkel sin del, som opplever sitt beste resultat noen sinne, og man må vel tilbake til Helmut Kohl sine glansdager for og se et like stort CDU/CSU.

Men er det fordi folk liker Merkel og politikken hennes eller fordi de frykter sosial og økonomisk uro? Jeg har ikke inntrykk av at tyskerne er veldig fornøyd eller optimistisk for tiden.

1
TheBracket Skremmende at guttene og jentene til Honecker og Mielke fikk over 8%. Med unntak av nytt navn er det den samme voldsromantikken som råder. Regner med at det bare er en håndfull DDR...

Er nok desverre mer enn en håndfull - sist valg fikk de over 20% i gamle DDR.

Men du som Høyremann (?) burde egentlig sette pris på Die Linke. Takket være dem er nok sjansen liten for at CDU kommer til å miste regjeringsmakten på mange år.

1

Hva er den planlagte koalisjonen på venstresiden hvis de får flertall? Er det SPD, Die Linke og de grønne?

1
TreePuncher Da forstår jeg. Hvilke andre partier er det som er interessert i å gå i koalisjon med SPD? Hvis det bare er SPD og de grønne så skal det jo et mirakel til for å få flertall.

Hvilke andre partier er det som er interessert i å gå i koalisjon med SPD?

SPD kan gå i koalisjon med CDU/CSU for å tilte CDU mot sentrum. Merkel er mer sentrumsorientert enn CSUs leder Seehofer. Merkel vil også være interessert i en koalisjon med SPD for å sikre bredere grunnlag. Vinner hun flertall for CDU/CSU i Forbundsdagen med noen få mandater og uten flertall i Forbundsrådet kan det bli vanskelig for henne. Hun har regjert sammen med SPD før. Det har hun ingen problemer med.

1

Det østtyske kommunistpartiet, SEDs siste leder, Gregor Gysi, vant rimelig lett direktemandatet i valgkretsen Berlin-Treptow-Köpenick, som han gjorde i 2005 og 2009. Angela Merkel vant også sin valgkrets Vorpommern Rügen Vorpommern Greifswald.

1
baldviking [sitat…] SPD kan gå i koalisjon med CDU/CSU for å tilte CDU mot sentrum. Merkel er mer sentrumsorientert enn CSUs leder Seehofer. Merkel vil også være interessert i en koalisjon me...

Valgresultatet tilsier at man får en storkoalisjon her. Paradoksalt nok har venstresiden flertall i Bundestagen, men Die Linke er helt utelatt. Mindretallsregjeringer er ikke noe man tradisjonelt driver med i Tyskland så ja det blir en storkoalisjon.

1
William_S2 Valgresultatet tilsier at man får en storkoalisjon her. Paradoksalt nok har venstresiden flertall i Bundestagen, men Die Linke er helt utelatt. Mindretallsregjeringer er ikke noe m...

Paradoksalt nok har venstresiden flertall i Bundestagen, men Die Linke er helt utelatt.

SPD og Die Linke samarbeider om regjeringsmakten i Brandenburg. Om det skyldes helt lokale forhold eller særlig god personkjemi vet jeg ikke. I Berlin har SPD valgt CDU som samarbeidspartner fremfor Die Linke. Som du skriver er samarbeid mellom SPD og Die Linke på føderalt nivå helt utelukket.

1
William_S2 Valgresultatet tilsier at man får en storkoalisjon her. Paradoksalt nok har venstresiden flertall i Bundestagen, men Die Linke er helt utelatt. Mindretallsregjeringer er ikke noe m...

Paradoksalt nok har venstresiden flertall i Bundestagen, men Die Linke er helt utelatt.

Det er dette som er latterlig. Merkel tapte med andre ord, men fortsetter fordi SPD og Die Linke ikke liker hverandre. Helt på trynet, med tanke på at venstresiden fikk flertallet av setene faktisk.

Men men, tydeligvis er Merkel og SPD såpass nære hverandre i mange spm, at det er små forskjeller mellom de to. Men likevel, rart å velge et "Høyre-Ap" styre fremfor Ap, De Grønne og Rødt. Men, greit nok siden det er mindre forskjeller mellom Merkel og SPD.

Blir bra når Reinfeldt skal pakke sakene sine høsten 2014 med noldusen i London, våren 2015.

1

Sosialdemokratiet i Europa har ingen ting å stille opp med lenger, som politisk kraft er de døde, og dette er politisk. Før sto de fronten for arbeiderklassens og vanlige folks rettigheter mot mot borgerskapet og utbytterne. I dag står de mange steder i front mot disse rettighetene de en gang kjempet for. .. Den sosialdemokratiske vei mot sosialismen og et rettferdig samfunn viste seg altså ikke å fungere. Virker på meg som mange bare er opptatt av navnet og ikke det politisk innholdet.

Det er heller ikke slik at folk i sitt hode går mot høyre, de bare slutter å delta, dessuten kommer masse nye små partier som folk får forhåpninger til, men "demokratiet" er så fantastisk når man lager det som pent heter "sperregrenser" mot de annerledes tenkende. Er 20 % av de som stemte i Tyskland nå uten representasjon i folkets forsamling?

Kanskje Tyskerne husker sosialdemokratene i Nord, i nabolandet Danmark.. Der kom de jo med jubel inn i regjering etter at de fikk historiens laveste oppslutning. Vakre Helle skulle da rette opp landet etter det man kalte borgerlig vanstyre i tiår.

Joda, det gikk 3 måneder før Danmark fikk historiens mest upopulære regjering i historien etter at sosialdemokratene sto for det største neoliberalistiske angrep på befolkningen i landets historie.

Se på det en gang mektige Pan Hellenske sosialdemokrati i i Hellas, som sto i spissen for elitens ødeleggelsen av Hellas på vegne av de som sitter ved pengevekslernes bord. .. De svever nå i blinde med rundt 5% oppslutning i befolkningen.

Det sosialdemokratiske partiet hadde ingen alternativer å stille opp med mot mot byråkratene i Brussel og Fru "Europas" politikk og den retningen de vil dra Tyskland og Europa i.

2
PDRA [sitat…] Det er dette som er latterlig. Merkel tapte med andre ord, men fortsetter fordi SPD og Die Linke ikke liker hverandre. Helt på trynet, med tanke på at venstresiden fikk fl...
Slettet-FQGC8G

Det er dette som er latterlig. Merkel tapte med andre ord,

Kommer Merkel i makt så har hun ikke tapt, og hennes parti opplevde også en formidabel økning.

Dersom SPD velger å samarbeide med CDU/CSU så gjør de det fordi at de mener at det er hvor de får mest gjennomslag for sin politikk, og fordi at de mener det er best for dem, så kan ikke se at Merkel har tapt. Merkel har tapt dersom SPD/De Grønne og Die Linke går sammen, da har hun tapt.

Akkurat som De Rød-Grønne i Norge tapte valget i år, man kan ikke snakke om hypotetiske overganger fordi at man selv ønsker at det skal skje.

Selv kunne jeg gjerne sett Høyre/Venstre og Ap styrt sammen, uten at det er noe som skjer. Er vel også flere som har pekt på at Høyre og AP er de to partiene i Norge som er mest enig i de store sentra linjene i dag også, og at Ap er langt mer enig med Høyre enn de er med både SV og SP i mange saker, uten at de samarbeider av den grunn.

Politikken for disse partiene i dag er ikke like tungt ideologisk som det var før i tiden, og både AP og Høyre har begge beveget seg inn mot sentrum, det samme har vi sett i Tyskland med SPD og CDU/CSU. Merkel er også

Og for å leke deg, koselig at sosialdemokratene ble kastet ut i Australia etter bare en periode(og ja, jeg hadde valgt sosialdemokratene over den ultra-konservative nye statsministeren i Australia), og i 2015 skal sosialdemokratene igjen kastes ut i Danmark. Slik kan man se i de fleste land hvor det skifter frem og tilbake hele tiden, det er få som holder på makten med flertall år etter år, og man ser at partier beveger seg mellom blokkene, og at også partier over tid endrer seg, og tilpasser seg, og skifter strategier etc.

1
Slettet-FQGC8G [sitat…] Kommer Merkel i makt så har hun ikke tapt, og hennes parti opplevde også en formidabel økning. Dersom SPD velger å samarbeide med CDU/CSU så gjør de det fordi at de mener...

Selv kunne jeg gjerne sett Høyre/Venstre og Ap styrt sammen, uten at det er noe som skjer. Er vel også flere som har pekt på at Høyre

Du kan ikke sammenligne dette her. Og jeg visste at Super-Borgerlige deg skulle svare meg :)

Nå er fakta at venstresiden i Tyskland fikk flertallet ja. Så det er faktisk pga venstresiden sin uenighet at Merkel kan fortsette.

Det spiller da liten rolle at hun gikk frem når hennes samarbeidspartner ble totalt most, noe som gjorde at de tapte det flertallet de hadde.

Merkel kommer med andre ord å styre for andre gang ved hjelp av sosialdemokratene.

Dette er Merkel altså:

1) 2005-2009 med sosialdemokratene

2) 2009-2013 med sin FORETRUKNE partner

3) Nå igjen tilbake til 2005-2009 med sosialdemokratene, selv om venstresiden nå har et faktisk flertall

Så fakta er at venstresiden har et flertall i Tyskland men at de velger å holde Die Linke utenfor, noe som er veldig skuffende iallfall, å holde det tredje største partiet utenfor.

Videre, når jeg nevner Norge, så er fakta igjen at selv om KrF og V forhandler med Høyre og Frp så er fakta at Ap kan i teorien om de GIDDER å strekke seg og gjøre seg "lekre for" KrF og Venstre, faktisk legge til side Høyre og Frp.

Så med andre ord, kan man om man vil, legge Merkel til side og også Erna og Siv.

SPD, De Grønne, Die Linke har et flertall av setene.

Ap+Sp+KrF+Venstre og MDG har 85 mandater til sammen, selv om dette ikke er venstresiden så er det teoretisk mulig å avsette Erna/Siv. Det kommer an på viljen til Ap her det.

At SPD og Ap tillater at Merkel og Erna/Siv skal surre rundt får være på deres kappe, men faktumet er at både SPD og Ap har makt om de GIDDER til å få Merkel og Erna/Siv vekk innen kort tid.

1
Store-O Sosialdemokratiet i Europa har ingen ting å stille opp med lenger, som politisk kraft er de døde, og dette er politisk. Før sto de fronten for arbeiderklassens og vanlige folks ret...
Slettet-FQGC8G

Det er heller ikke slik at folk i sitt hode går mot høyre, de bare slutter å delta, dessuten kommer masse nye små partier som folk får forhåpninger til, men "demokratiet" er så fantastisk når man lager det som pent heter "sperregrenser" mot de annerledes tenkende. Er 20 % av de som stemte i Tyskland nå uten representasjon i folkets forsamling?

Tja, slutter og delta? De fleste steder i Vest-Europa så bunnen på starten av 00, og slutten av forrige årtusen, hvor deltagelsen har nå stabilisert seg, og i flere land økt. Deriblant i Norge. I Tyskland var det også økt oppslutning ved dette valget, selv om de har hatt en formidabel nedgang fremt til nå.

Sperregrensen er vi derimot enig i, den er en uting, og burde vært fjernet. Man burde fått oppslutning utfra hvor man stemmer man har. Derimot vil jeg fjerne valgkretsene, og gjøre land om til en valgkrets i den forstand at hver stemme teller like mye, der vet jeg at vi er uenig, jeg ønsker at hver stemme skal telle like mye.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...