Politikk - Internasjonal

Wendolin

Buddister amok i Myanmar

En muslimsk kvinne og mellom 70 og 80 muslimske hjem er satt fyr på av buddistiske opprørere i tre landsbyer i Myanmar/Burma.

Det er i regionen Rakhine at opptøyene startet. Det hele startet med en så banal ting at en buddistisk drosjesjåfør skal ha blitt skjelt ut av en muslimsk butikkeier. Buddisten prøvde å parkere foran butikken til muslimen.

Religiøs vold har ofte sitt utspring i sosial uro.

Myarmars president Thein Sein var på besøk i konfliktområdet da opptøyene brøt ut.

Les mere i VG

1
3 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

En muslimsk kvinne og mellom 70 og 80 muslimske hjem er satt fyr på av buddistiske opprørere i tre landsbyer i Myanmar/Burma.

Tragisk sak.

Når religiøse skillelinjer blir til grenser mellom en befolkning,som synes uoverstigelig,så kan dette føre til demonisering av motparten.

Spesielt om krybben er tom,og det blir i tillegg et spørsmål om ressurser.

1

Ser vi hen til Hellas, må vi registrere at facistgruppa Golden Dawn er skremmende lik Hitlers brunskjorter. Og de økonomiske rammevilkårene er lik mellom Tyskland foran ww2 og dagens situasjon i Hellas. Og samme forhold ga grunnlag for den såkalte arabiske våren. Fattigdom og håpløshet gir fundamentalister god rekruttering.

1

Buddhister er som regel svært rolige og fredselskende. Dette er nok et par separerte ekstremister i aksjon. Er mye indre uro i Burma/Myanmar. Skjedd forferdelig overgrep mot sivilbefolkning av militærjuntaen.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...