Politikk - Internasjonal

nostalgikern

Skremmende om Pakistan nå.

En kronikk som i dag kan leses på Aftenpostens nettside, skrevet av en pakistansk journalist i en avis i Tyskland, virker relativt skremmende, får en vel si. Ingen gode utsikter for Pakistan og verdensfreden å finne der... Les selv. (Dreier seg om forholdet til pakistansk Taliban og deres fremgang).

2
11 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

PS - er det noen som synes artikkelen er såpass interessant at den bør kopieres hit til sidene, så gjør gjerne det...

Tittelen på artikkelen er forresten: "Pakistan elsker Taliban".

1
nostalgikern Visste ikke at pakistanere generelt var så begeistret for jihadister gitt ... (Greide ikke å kopiere den kronikken denne gang, av én eller annen grunn, noen som fikser det, så hadd...

Visste ikke at pakistanere generelt var så begeistret for jihadister gitt .

Kan være et tankekors at så mange norsk-pakistanere har så tett kontakt til sitt opprinnelsesland,for klarer slik begeistring bli silt ut ved grensen til Norge?

Hvor mange norsk-pakistanere lar seg smitte av denne begeistringen via sin slekt og venner i opprinnelseslandet?

Hadde vært morsomt å vite...

1

Nå sitter vel de store støttespillerne for Jihadistene og terrorister i regjeringskontorene og i de multinasjonale monopolselskapene i vestlige land om en ser det i praksis, og det er i praksis en skal se det. Gode allierte i kampen for strategiske interesser. Se til Libya der bombefly ble brukt for å få de til makten og se til Syria. Se for all del til historien om hvem som skapte dette i Pakistan. Den vet vi i dag.

Nå har ikke jeg sett denne ”kronikken” av denne ”journalisten fra Pakistan” som har skrevet noe i en tysk avis, som igjen har kommet i aftenposten. Kom han der med noen veriferbare tall og opplysninger om hvor mange og på hvilket grunnlag befolkningen i Pakistan støtter disse? Viste han til undersøkelser?

Eller var det kanskje en subjektiv meningsytring fra en person som her faller i smak?

1
nostalgikern Visste ikke at pakistanere generelt var så begeistret for jihadister gitt ... (Greide ikke å kopiere den kronikken denne gang, av én eller annen grunn, noen som fikser det, så hadd...

Visste ikke at pakistanere generelt var så begeistret for jihadister gitt

Ifølge artikkelforfatteren høres det ut som man i Pakistan drukner i konspirasjonsteorier, alt er bestandig alle andres skyld.

Ville tro at sammenblandingen av religion og politikk, som madrassah skolene legger opp til fra ung alder, har sin del av skylden her.

Og kjekt å se at Aftenposten trykker en politisk ukorrekt artikkel. Miraklenes tid er ikke forbi.

1
Kropotknik [sitat…] Ifølge artikkelforfatteren høres det ut som man i Pakistan drukner i konspirasjonsteorier, alt er bestandig alle andres skyld. Ville tro at sammenblandingen av religion og...

Ifølge artikkelforfatteren høres det ut som man i Pakistan drukner i konspirasjonsteorier, alt er bestandig alle andres skyld.

"Dobbeltspill i krig mot terror:på papiret har Pakistan vært en alliert i krigen mot terror. Virkeligheten viser en mørkere side" (Aftenposten 18/4-2013.

"Et slikt skille mellom ord og ugjerninger har latt seg spore fra første stund under krigen i Afghanistan..."

Her vises til Farhat Taj,der er av pashhtunske folkeslaget ved den afghanske grensen.

Hun beskriver situasjonen slik,at Vestlige eksperter er forledet til å hevde at stammefolket i grenstraktene mellom Pakistan og Afghanistan støtter de militante fra Taliban og Al-Qaida.

Hun sier sannheten er at stammefolkets fiendskap til både Al-Qaida og Taliban går dypt,og at de tvert imot må betale med sitt blod for å stå imot al-Qaida.

Samme kvinne har forøveig en lang artikkel i boka ""Politikk og religion",av Nettverket for totalitarismeforskning i UIO.

Den heter."Å (mis(forstå) krigen mot terror".

"Pakistans trusseloppfatning av Afghanistan ble dessuten forsterket av Kabuls nære forhold til India,nabostaten som av det pakistanske strategiske miljøet oppfattes som Pakistans ekstensielle fiende." (s.272)

""Denne oppfatningen har røtter i bitterheten av de to fra delingen av Britisk India i 1947,som førte til dannelsen av de to uavhengige statene India og Pakistan".

"Pakistan opplevde seg dermed som omringet av fiender,et stort India på østfronten og et fiendtlig Afghanistan på vestfronten."

"Dette førte til at Pakistans mektige establishment utviklet strategien Strategisk dybde (Strategic Depht)."

"DEnne strategien er nå roten til Taliban og Al-Qaida-fristedet FATA,som idag truer regional og internasjonal sikkerhet."

"Strategisk dybde er en proaktiv forsvarsstrategi som går ut på å sikre "islams dybde" i det muslimske vest som motvekt mot det militære overlegne "Hindu India" ved å styrke det det diplomatiske og militære forholdet til Afghanistan og den arabiske verden."

"Dette skal muliggjøre at forsvarets overkommando i tilfelle worst case scenario der INdia angriper Pakistan,kan flytte vestover og bruke Afghanistan som en alliert frontlinje for å drive indisk "ekspansjonisme" tilbake."

"Forestillingen om strategisk dybde ble en besettelse etter den sovjetiske invasjonen av Afghanistan".

"Etter den sovjetiske tilbaketrekningen fra Afghanistan ønsket Pakistan at en allianse av Mujahdeen ,de afghanske islamistene som kjempet mot den russiske invasjonsstyrken i Afghanistan,skulleoverta makten i Kabul."

"Men de interne stridighetene i Mujahideen,som ble forverret av pakistansk manipulasjon av den post-sovjetiske strukturen i Kabul for at Pakistan skulle oppnå fordeler for sine favoritter,førte til en blodig borgerkrig i Afghanistan,en krig Taliban bragte til avslutning."

"DEt finnes flere perspektiver for fremveksten av Taliban,men e fleste forskere på feltet oppfatter Taliban som et strategisk redskap for Pakistans utenrikspolitikk.intelektuelt og politisk uavhengig,men fysisk undrerlagt den pakistanske statens kontroll.".

"Hendelene 11 sept 2001 og den påfølgende amerikanske invasjonen av talibanstyrte Afghanistan førte til at Taliban og utenlands krigsførende Al-Qaida trakk seg ut av FATA."

"Der blandet de seg med den antivestlige klassenunder ledelse av religiøse autoriteter i sammensvergelse med pakistans sikkerhetsestablishment."

"Pakistans favorittmodell for Afghanistan,Taliban,er blitt sendt i en bakevje av USA.Pakistan ble tvunget til å slutte seg til USAs krig mot terror,og anla en prgamatisk politikk."

"På den ene sidentok en hensyn til USAs umiddelbare behov vis a vis Al-Qaida,nen likevel effektivt forhold til Taliban."

"Taliban fikk terrorfristedet FATA,samtidig som en rev i stykker stammesystemet,som var styrt av stammeledere,gjennom målrettede attentater og ved å utvide denstatlige begunstigelsen som stammeledere hadde nytt godt av siden det britiske under FCR til også å gjelde folk nær talibankomandantene,som i mange tilfeller var fra ikke-pashtunsk lokalbefolkning."

"DE militante fra Punjab,kjent som "The punjab Taliban" kom til Fata og dominerte terorfristedet der,både i antall og gjennom innflytelse over pashtunsk Taliban og de utenlandske militante al-Qaida-medlemmene ,som i hovedsak er arabere og uzbekere."

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
2
4 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...