Politikk - Internasjonal

Liq

CIA er lagt død

Hørte på nyhetene i morges at siden USA ikke har penger til å betale CIA-agentene er alle kalt hjem til USA. Staten er jo bankerott og politikerne kan ikke bli enige om å løse krisen. Litt av en nyhet for de som har sett opp til USA hele sitt liv. Supermakt. Men blakk.

1
26 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

USA er da på ingen måte blakk. De er ikke i nærheten av å være det landet med høyest gjeldsgrad heller.

Men USA har et stort problem i Washington. Ettersom USA er et demokrati så kan ikke Obama bare godkjenne statsbudsjettet uten støtte i Kongressen. Som feks Kina kunne gjort. (de har jo bare et parti, så da er jo saken veldig grei)

Sist dette skjedde var USA sin økonomi på vei oppover, og det var balanse i budsjettet.

Derimot, om de ikke øker gjeldstaket så kan hele verden sitte igjen med svarteper. Men der tror jeg ikke republikanerne tør.

1
Liq [sitat…] Landet har kanskje ikke gjeld? En nasjon som ikke kan lønne sine statsansatte er økonomisk bankerott. Dine banaliteter omkring demokrati og statsbudsjett endrer ingen ting...

De kan betale sine statsansatte, de har bare ikke politikere som har vedtatt det.

Landet har gjeld; Norge har også gjeld (men vi går i pluss om man tar med oljefondet).

De mangler altså ikke penger før den 18. oktober. Det er da staten vil gå tom for penger og vil trenge en heving av gjeldstaket.

1

De bare venter på at det skal trykkes mer penger mener du . Hvor lenge skal dette kunne bære ; Kan ikke være lenge uten progressive konflikter utendørs-

Obama er forøvrig født og oppvokst i Saudi Arabia ? (tar vel litt i ) men allikevel ringer det vel bjelller.

1

Staten er jo bankerott og politikerne kan ikke bli enige om å løse krisen.

Hvis det ikke vært for at USA holdt verdensøkonomien som gissel kunne jeg ikke ha brydd meg mindre om disse barnslige stridighetene i amerikansk politikk.

1

Svært synd for deres agenter her på VGD. La oss håpe at CIA har fått overført lønn på forskudd -hvis ikke vil nok forumets aktivitetsnivå dale betraktelig.

Tror nok sionistene fortsatt holder det gående. De er visstnok enda verre enn CIA.

2

Litt av en nyhet for de som har sett opp til USA hele sitt liv. Supermakt. Men blakk.

De store pengene er i Usa, det mer penger her enn noen andre steder på kloden. Mange av de største selskapene er amerikanske og pengene strømmer inn her fra hele verden hvert sekund uansett hva folk gjør eller klikker på på Internett Hele poenget er at det ikke er staten som får kloa i pengene, slik som i Norge og for den saks skyld Nord Korea. At staten ikke er rik er nøyaktig slik folk her mener det skal være fordi det ville vært merkelig om staten som ikke skaper verdier skal være rik. Staten er ikke vår store og rike leder som av og til deler ut (våre egne) penger til de heldige utvalgte. Det er nok av andre land som har tatt rollen med å grafse til seg alt av landets rikdom og etterpå gi småpenger tilbake til folket for å vise sitt storsinn.

1
Poirot De bare venter på at det skal trykkes mer penger mener du . Hvor lenge skal dette kunne bære ; Kan ikke være lenge uten progressive konflikter utendørs- Obama er forøvrig født og o...

Obama er forøvrig født og oppvokst i Saudi Arabia ? (tar vel litt i ) men allikevel ringer det vel bjelller.

Poirot

Du må ikke tro på alt som fortelles fra "the birther" bevegelsen, som mener at den svarte mannen, i det hvite hus, har kommet fra omtrent alle andre land en USA.. Mytene går jo at mannen er født i Kenya - i Indonesia - og nå har han vistnok født i Saudi-Arabia...

Alt dette fordi han ble valgt -av ett flertall av det amerikanske folket - og tilfeldighvis er svart... McCain som er født i Panama - i Kanal-sonen som da lå under USA fikk aldri noe spørsmål om han er en amerikaner merkelig nok... Men det hjelper kanskje om man er hvit, og ikke mørk i huden...

Diclotican

1

Helt døde er de nok ikke. I disse dager forserer de i desperasjon (ja CIA) treningen av terroristrotter med all kraft i Jordan for et angrep på Syria fra den kanten.

Nå er jo broren til Saudi Arabias spionsjef: Prince Bandar bin Sultan bin Abdulaziz Al Saud .. phu , tilstede også da, så kanskje han har med seg en pengesekk fra kongen og sin bror for å sponse gildet.

Det står nok ikke på penga når CIA må trå til for å sikre USAs "nasjonale interesser".

Dessuten har noen glemt "The Cocaine Import Agency ? , de pengene går ikke akkurat gjennom regjeringen i USA.

2

USA skylder penger i sin egen valuta. Hva tror du skjer med USAs gjeld om den vokser over hodet på dem, og landet opplever en hyperinflasjon? :)

USA har relativ ung befolkning, og en relativ høy fødselsrate. I motsetning til Europa, som har lav fødselsrate, en gammel og aldrende befolkning og høy innvandring fra muslimske land. Så USAs fremtid som supermakt er kun truet i kommunistenes våte drømmer.

1

Innbiller du deg at USA kan gjenta Weimar republikken og bare trykke penger for å betale landets gjeld?

1

Sorry pal, her er det kun rent trøndersk blod i minst fem generasjoner bakover som teller, samt at bredden på barten må være minst 15 cm.

1
floridapanter [sitat…] De store pengene er i Usa, det mer penger her enn noen andre steder på kloden. Mange av de største selskapene er amerikanske og pengene strømmer inn her fra hele verden hv...

At staten ikke er rik er nøyaktig slik folk her mener det skal være fordi det ville vært merkelig om staten som ikke skaper verdier skal være rik.

I TV-serien "Oljens mørke historie" kom det fram hvordan vestlige regjeringer hadde utkjempet blodige kriger eller gjennomført voldelige statskupp for interessene til vestlige oljeselskaper.

Er det OK at Staten/skattebetalerne skal være globale voldsinstitusjoner for etikk-løse selskaper, som også gjerne betaler lite tilbake i form av skatt?

1
pct_ USA er da på ingen måte blakk. De er ikke i nærheten av å være det landet med høyest gjeldsgrad heller. Men USA har et stort problem i Washington. Ettersom USA er et demokrati så k...

USA er desverre ille ute økonomisk. De trykker penger og låner millarder hver dag! Historien viser at det ikke er lurt i lengden! Middelklassen er nesten borte, 2% av befolkningen eier det meste. I virkeligheten er det noen få store selskaper som styrer. Pga støtten presidenkandidatene mottar fra disse, er de jo "fanget" i de store sakene. Obama prøver, men det er altså umulig å hjelpe de fattige pga "demokratiet", les Tea party og andre sneversynte. Er desverre redd for at dette kommer til å drive USA rett i "søpla". Det er vel slikt som skjer med imperier, de dør over tid. Det finnes de økonomene i USA som mener USA er konkurs i løpet av 2014. De har allerede tatt grep for egne penger. Å ha gjeld i egen valuta, hva hjelper det? 3% rente så er de ferdig!(Prøv å regne statsgjelden med 3% rente!) Det vil desverre forplante seg til hele verden. Kina eier i dag ca 25% av USA`s statsgjeld. Hvor naivt er det å tro at statsgjelden ikke berører innbyggerne i et land? De er jo staten. Jeg ser jo at alle skal klare seg selv uten innblanding av staten. Det heter vel Anarki? Da er det vel det som styrer ower there da? En konkurs vil være på linje med den store depresjonen på 20 tallet. Jeg håper virkelig at noen kan få rettet opp i galskapen, i tide, men tviler!

1

Hørte på nyhetene i morges at siden USA ikke har penger til å betale CIA-agentene

Har ikke mora di lært deg at du ikke skal tro alt du hører?

Av de nesten 4 millioner føderalt ansatte, er kun 380 000 hjemme fra jobben.

CIA har derimot fått beskjed fra sjefen (Obama og hans kabinett) om at de må krisemaksimere, det er noe helt annet.

Loven krever nemlig at alle "nødvendige" tjenester oppretthoildes.

Jeg skal fortelle deg noe, ettersom jeg vet noe om dette, PR-avdelingen i CIA har fått beskjed om å ligge lavt og ikke oppdatere mer enn "nødvendig", men alle er på jobb og får lønn.....

1
Diclotican [sitat…] Poirot Du må ikke tro på alt som fortelles fra "the birther" bevegelsen, som mener at den svarte mannen, i det hvite hus, har kommet fra omtrent alle andre land en USA.. M...

McCain som er født i Panama - i Kanal-sonen som da lå under USA fikk aldri noe spørsmål om han er en amerikaner merkelig nok... Men det hjelper kanskje om man er hvit, og ikke mørk i huden.

Joda, det er skrevet to bøker om McCain og "naturally born American", og da spesialistene på immigrasjonsrett sjekket rettsbøkene, så kom de til følgende: -naturally born American innebærer enten at man er født på amerikansk(USAs) jord av personer med lovlig opphold der (i dag praktiseres det at selv de som er født av en mor med ulovlig opphpld er amerikaner). Lovlig opphold er alle som har amerikansk statsborgerskap eller nasjonalitet, samt utlendinger som har vært gjennom immigration, så det inkluder turister, men ikke wetbacks

--naturally born American innebærer også at en person som er født av to amerikanske foreldre (nasjonalitet eller statsborgerskap) på amerikanske skip, installasjoner, protektorater osv. og ikke får et annet statsborgerskap på fødestedet. Amerikanske skip osv. innebærer steder hvor USA har rettshåndheving enten føderalt eller lokalt .

Amerikansk nasjonalitet har den som er født på, eller lovlig har oppholdt seg på en amerikansk installasjon eller outlying area i minst 7 år, og ikke samtidig har statsborgerskap i noe annet land.

En med amerikansk nasjonalitet som får innvilget amerikansk statsborgerskap, kan deretter ha så mange statsborgerskap han/hun vil.

Det er blitt diskutert om personer født av amerikanske foreldre på miltærbaser utenlands er naturally born americans, men siden amerikansk ikkemilitær-rettshånheving ikke gjelder der, så er det utelukket. Fordi militær rettshåndhevelse ikke har direkte sivilrettslige virkninger.

1
Storvesiren [sitat…] Joda, det er skrevet to bøker om McCain og "naturally born American", og da spesialistene på immigrasjonsrett sjekket rettsbøkene, så kom de til følgende: -naturally born...

Storvesiren

Da så - men man kan sette spørsmålstegn med om McCain ble født på amerikansk jord, i og med at han ble født på ett amerikansk sykehus - i Kanal-sonen på ett tidspunkt der Kanal-sonen lå under amerikansk kontroll - men rent formelt lå i Panama... Noe som også var noe som ble tatt opp under valgkampen i 2008, dog druknet den i alt bråket fra "birther bevegelsen" som fikk det for seg at President Kandidat Barak H. Obama ikke kunne være født i USA - han måtte ha vært født ett annet sted - selv om det mildt sagt sprikte i hvor han skulle ha blitt født... Det være seg i Kenya - hans far var vistnok fra det landet - til Indonesia, som jo er en smule lengre øst - på ett annet kontinent - nå skal det vel her sies at de verste utgavene av Birther Bevegelsen ikke ville oppdaget hverken Kenya eller Indonesia på ett kart - om de hadde fått ett verdenskart der de to landene var uthevet med store bokstaver... De har ikke akkurat utpreget seg med hverken kunnskap - eller geografiske kunnskaper....

Det meste tyder på at Obama - var født på Hawaii - året etter at Hawaii ble en delstat i USA - tror Alaska var den siste delstaten som ble medlem i unionen noen år etterpå... (Kan ta feil om de to delstatene, men jeg regner med at det kommer en korreks i så fall) Og at han nok er like amerikansk borger som det McCain er... Men forskjellen er vel først og fremst at mens McCain er hvit - er Obama mørk, noe som en del amerikanere hadde seriøse problemer med å svelge - rett og slett fordi det var, og for mange fremdeles ER uhørt med en mørk mann i det hvite hus..

Dette fortsetter til tross for at nok av det amerikanske folket to ganger har gitt Obama sin stemme, som USAs president...

Diclotican

1
Diclotican Storvesiren Da så - men man kan sette spørsmålstegn med om McCain ble født på amerikansk jord, i og med at han ble født på ett amerikansk sykehus - i Kanal-sonen på ett tidspunkt d...

i Kanal-sonen på ett tidspunkt der Kanal-sonen lå under amerikansk kontroll - men rent formelt lå i Panama...

Kanalsonen ble regnet som amerikansk outlying area- altså territorium med amerikansk rett.

Obama har hatt fem ulike personnummer (SSN- social security number) i USA, ingen av dem fra Hawaii (amerikanere imponeres eller blir skeptiske når jeg viser dem mine tre ulike SSN- nummer....)

Original long-form er ikke vist fra Hawaii, kun nyproduserte.

Hawaii ble en delstat 21.august 1959, og det amerikanske flagget fikk sin 50. og siste stjerne 4, juli 1960.

Det er knyttet stor usikkerhet til hvor Obama ble født, da hans mors navn ikke er å oppdrive på noe sykehus i Honolulu eller annetsteds i Hawaii i august 1961. Dette kan skyldes arkivfeil, men verre er det at Barack Hussein Obama kan finnes i disse arkivene, men med et altfor lavt arkivnummer, og der står hans mors navn oppført, uten at det gjenfinnes i sykehusarkivene, men på den nyutstedte long-form står jo sykehusets navn........

Aldri har det vært slik ugreie rundt en presidentfødsel siden Chester Arthur, visepresidenten som ble president da presidenten døde "The family's frequent moves later spawned accusations that Chester Arthur was not a native-born citizen of the United States. When Arthur was nominated for Vice President in 1880, a New York attorney and political opponent, Arthur P. Hinman, initially speculated that Arthur was born in Ireland and did not come to the United States until he was fourteen years old. Had that been true, Arthur would have been constitutionally ineligible for the Vice Presidency under the United States Constitution's

1
Biris USA er desverre ille ute økonomisk. De trykker penger og låner millarder hver dag! Historien viser at det ikke er lurt i lengden! Middelklassen er nesten borte, 2% av befolkningen...

Jeg ser jo at alle skal klare seg selv uten innblanding av staten. Det heter vel Anarki? Da er det vel det som styrer ower there da? En

Biris, Det er rett at meget få ønsker innblanding fra den føderale staten her borte. Vi har nemlig noe her som du ikke tydeligvis ikke har fått med deg, nemlig........delstater. Det er mer enn nok offentlig i delstatene, og våre hovedsteder og kongresser gir oss mer enn nok byråkrati.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...