Politikk - Internasjonal

Unnskyldningen

Greske sosialister og korrupsjon

http://www.aftenposten.no/nyheter/uriks/Gresk-toppminister-var-gjennomkorrupt-7332998.html#.UlUPNNJBOSo

Den tidligere greske forsvarsministeren ble mandag funnet skyldig i å ha mottatt ikke mindre enn 55 millioner euro, eller cirka 450 millioner norske kroner, etter at Hellas på 1990-tallet hadde kjøpt ubåter fra Tyskland og luftvernraketter fra Russland.

Ikke akkurat småtterier nei.

Til gjengjeld er han vel bare en av folket ? Den Greske befolkningen har jo i stor grad gått inn for å sope inn mest mulig penger på bekostningen av felleskapet (ikke rapportere inn dødsfall slik at man kan motta penger på deres vegne), så det er vel ikke akkurat så rart at også politikerne gjør sitt ytterste for å samle inn mest mulig til seg selv.

1
22 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Hellas og Spania er gjennomsyret av korrupsjon på alle nivåer i befolkningen.

De fikk som fortjent!

1
Sun_Tzu [sitat…] Jeg unner ikke vanlige folk på grasrota noe vondt, men jeg synes det er på sin plass å rette skarp kritikk mot elitene i de respektive landene som kjørte landet sitt rett...

Ja selvsagt,men det er ikke til å stikke under en stol at også vanlige folk på grasrota har drevet med utstrakt skatteundragelse. Det var regelen og ikke unntaket i disse nevnte landene gjennom mange år. Jeg bodde i Spania fra 2004-2006 og ble mildt sagt sjokkert over mentaliteten. Jeg spådde da en økonomisk kollaps.

Jeg kunne godt ønsket at de rikeste kunne tatt en større byrde. Selvsagt.

1

Det kan se ut som det er en holdningsendring på gang i Hellas. Jeg har sett det selv de senere årene at du oftere og oftere får ordentlige kvitteringer rundt omkring.

En jeg jobber sammen med kom akkurat hjem fra Kreta, og nå var det kvittering for kjøpe alle steder. Selv ved leie av strandstol, og bruk av kort var heller ikke noe problem. Flere ville kun ha kontanter før.

1
Scandinoco Mange spanjoler skylder faktisk på tyskerne for uføret de er i. Rentene er for høye er ett av argumentene..

Ja det er ikke så uvanlig at man må legge skylden på andre for sin egen udugelighet. Og særlig er oppviglerene flinke til å utnytte situasjonen til å skape konflikt. Najonalistene surfer på bølgen for alt det er verdt.

De høyre rentene (statlige) kan de takke de amerikanske kredittvurderingsbyråene for som skrev ned kriselandene så blekket skvatt!

1
ben_nevis Hellas og Spania er gjennomsyret av korrupsjon på alle nivåer i befolkningen. De fikk som fortjent!

Å si noe slikt er helt bak mål. Og du vet at jeg har forsvart EU før men i det siste så har det bare gått rett vest. EU har problemer fordi de har utvidet seg kraftig. Nedturen med EU begynte allerede i 2004, og fortsatte i 2007 når de tok opp enda flere medlemmer.

Så kom krisen høsten 2008, og resten av historien frem til i dag, kjenner vi til.

Et annet problem er at nesten alle samtlige EU-medlemmer er NATO-medlemmer, noe som gjør at EU aldri kan være uavhengig, men er en kommando under USA.

Til og med Sverige og Finland vurderer nå NATO-medlemskap og det kommer bare til å irritere Russland enda mer. Dette er helt unødvendlig.

Nå har psykopatene i EU de siste månedene blitt en de facto bikkje under USA sin kommando der de presser på mot Russland med sin "Eastern Partnership" mot land som skal eller allerede tilhører Russland sin sfære.

Dette respekterer ikke EU, så EU fortsetter å "angripe østover". Krigen om Ukraina (burde nesten laget en egen tråd om det), fortsetter for fullt, og vil tilspisse seg enda mer frem mot neste måned, der Ukraina vurderer å underskrive en rekke avtaler med EU noe Russland reagerer kraftig på.

Selv skjønner ikke jeg og de fleste andre heller hva EU vil tjene på å ha noe som helst med land som Ukraina eller Tyrkia å gjøre. Bare problemer rett og slett.

For ikke å snakke om Georgia, Azerbadsjan og slikt som EU også sikter seg inn på.

EU begynner altså å ha ambisjoner om å GRENSE MED Iran og Russland. Det sistnevnte har de allerede oppnådd, men tydeligvis ikke godt nok for EU dette, EU vil at Hviterussland og Ukraina skal "tas". Som om Ukraina ikke har lidd nok etter at "demokratiet" kom og den pågående trekningen som foregår om landet mellom EU/USA på den ene siden og Russland på den andre siden.

Her er man på massiv koalisjonskurs som EU driver aktivt med, nemlig å nærme seg Iran sine grenser via Kaukasus og knuse Russland sin buffersone som er da Hviterussland og Ukraina.

I tillegg pirker EU nå rundt Moldova og hele Transnistria-spm.

Mener du at dette er en virkelig produktiv politikk å gå til full "krig" mot Russland og dets allierte medlemmer i CSTO og Customs Union på vegne av USA ?

3
PDRA Å si noe slikt er helt bak mål. Og du vet at jeg har forsvart EU før men i det siste så har det bare gått rett vest. EU har problemer fordi de har utvidet seg kraftig. Nedturen med...

Å si noe slikt er helt bak mål.

Hvorfor er det bak mål å si sannheten utilslørt om at korrupsjon og svart økonomi er svært utbredt i både Spania og Hellas?

Er du tilhenger av slikt?

http://www.dn.no/forsiden/borsMarked/article2416216.ece

1
ben_nevis [sitat…] Hvorfor er det bak mål å si sannheten utilslørt om at korrupsjon og svart økonomi er svært utbredt i både Spania og Hellas? Er du tilhenger av slikt? http://www.dn.no/fors...

Hvorfor er det bak mål å si sannheten utilslørt om at korrupsjon og svart økonomi er svært utbredt i både Spania og Hellas? Er du tilhenger av slikt?

Kan du svare på resten av innlegget mitt, i stedet for å kopiere noen få ord ?

Det har vært reportasje i E24 for noen måneder siden, jeg skal prøve å finne linken, der det er nok av rike grekere som bor i sine villaer med "private sikkerhetsfolk", og som sitter på rikdommer de har fått på høyst tvilsomt grunnlag. Litt skatt fra de hadde balansert ut Hellas for lenge siden.

Det har også blitt lagt ut link som viste at de rikeste i verden har formuer tilsvarende BNPer til USA og Japan.

Men jeg skjønner at du har en trang til å forsvare denne såkalte unionen som er nå per i dag, uten tvil ei bikkje til USA.

1
PDRA Å si noe slikt er helt bak mål. Og du vet at jeg har forsvart EU før men i det siste så har det bare gått rett vest. EU har problemer fordi de har utvidet seg kraftig. Nedturen med...

Nå har psykopatene i EU de siste månedene blitt en de facto bikkje under USA sin kommando der de presser på mot Russland med sin "Eastern Partnership" mot land som skal eller allerede tilhører Russland sin sfære.

EU har beveget seg langt bort fra den tiden da spesielt Frankrike ønsket å bruke EU som en motvekt mot amerikansk innflytelse og dominans.. Nå er det motsatt, EU er med på å styrke den amerikanske dominansen i Europa på samme måte som Japan hjelper USA med å styrke dominansen i Øst-Asia. USA som vi vet nøyer seg ikke med noe mindre en totalt hegemoni og dominans over hele verden, da må utfordrere som Russland og Kina omringes, og holdes i sjakk. EU er en viktig støttespiller i dette prosjektet, men som vi har sett så satte Tyskland og Frankrike foten ned da USA presset på for å få Georgia inn i NATO.

2
Sun_Tzu [sitat…] EU har beveget seg langt bort fra den tiden da spesielt Frankrike ønsket å bruke EU som en motvekt mot amerikansk innflytelse og dominans.. Nå er det motsatt, EU er med på...

Nå er det motsatt, EU er med på å styrke den amerikanske dominansen i Europa på samme måte som Japan hjelper USA med å styrke dominansen i Øst-Asia. USA som vi vet nøyer seg ikke med noe mindre en totalt hegemoni og dominans over hele verden, da må utfordrere som Russland og Kina omringes, og holdes i sjakk. EU er en viktig støttespiller i dette prosjektet, men som vi har sett så satte Tyskland og Frankrike foten ned da USA presset på for å få Georgia inn i NATO.

Det har du helt rett i.

Vår "kjære" EU-fanatiker her i tråden, innser ikke at EU er en massiv pådriver mot krigen mot Russland, som foregår nå på alle mulige måter enn det militære aspektet, men som kan provosere et militært angrep slik Georgia gjorde ved å tro at USA ville gå til krig mot Russland pga Georgia.

EU derimot er langt viktigere for USA enn Georgia og de er nesten alle sammen fullverdige NATO-medlemmer, noe som betyr at det i svært få tilfeller vil være motstridende interesser mellom EU og NATO.

Det blir som å være tilhenger av Customs Union men at man hater CSTO ? Hehe.

Eastern Partnership prosjektet som EU driver med kommer til å føre til krig til slutt. Ukraina vil man splitte, Moldova/Transnistria er fronten i Europa, mens Hviterussland holder stand mot EU og er fullverdig medlem av Customs Union med Kazakhstan og snart Armenia.

Så provoserer EU videre i Kaukasus med Georgia og Azerbadsjan mens Armenia har valgt Russland sin side. Videre må man ikke glemme den eksplosive situasjonen i Georgia og Azerbadasjan hvor det eksisterer tre Russland-vennlige områder. Sør-Ossetia og Abkhazia i Georgia og N-K i Azerbadsjan.

Dette såkalte "fredsprosjektet" EU, har allerede ført til massiv misnøye og fattigdom til Vest-Europa, og nå provoserer EU og NATO, Russland som leder CSTO og Customs Union. Klassisk kald krig 2 dette, som kan ende opp med "varm krig".

1

De som har tjent penger på juks og fanteri, og dermed skaffet seg selv og sine en høy posisjon innen politikk og næringsliv, burde være de som betaler tilbake og frasier seg sine posisjoner.

De kunne nærmest umyndiggjøres, for å hindre at de gjentar sin svikefulle adferd. Når man ikke kan stole på de som styrer, men vanstyrer og sitter med ansvar, men ikke tar noe ansvar, for å mele sin egen kake, er det noe som er hårreisende feil. Dette gjelder også norske politikere og de med mest makt. Det eroderer bort all tillit, og når den er ødelagt, tar alle seg til rette. Bare duster er ærlige i et sånt pillråttent system. Derfor er det for helligbrøde å regne når mange misbruker sin stilling, spesielt i høye posisjoner (jfr. f.eks den vannverksjefen med jaktmarker i Sør-Afrika).

Tillit er en skjør men helt nødvendig faktor i det moderne samfunn.

2

Ben_nevis, er man udugelig så er man udugelig. Man kan ikke skylde på kredittbyråene, de tvang ikke noen kreditt på noen, og når kreditten blir tegnet må man analysere eventuelle konsekvenser - om men da er dyktig og ikke korrupt.

1
ben_nevis Hellas og Spania er gjennomsyret av korrupsjon på alle nivåer i befolkningen. De fikk som fortjent!

Er det virkelig noen som har fortjent å miste arbeid, bli kastet ut av sine hjem og mange det helt nødvendige for å overleve hverdagen?

Korrupsjon finnes over alt, og de som skor seg på folkets elendighet er banker og storkapital.

Det er snakk om vanlige mennesker i Hellas, Spania og mange andre EU-land som liderstor nød. Er det fortjent mener du?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...