Politikk - Internasjonal

protus

Kasakhstan

Er dette landet et slags opplyst enevelde ?

Presidenten ser ut til å ha relativt god oppslutning, og skaper velferd for sine innbyggere. Han ser ut til å være en noe myk diktator, selv om det har kommet godt ut av kontroll f.eks. under demonstrasjoner i 2006.

Har noen her besøkt landet ? Virker interessant for min del, svært land med alt fra stepper til byer som gamle Alma-Ata og planlagte Astana.

1
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Regner med at gammelkommunistene her har vært der. De er blitt nokså moderate. De foretrekke "snille" diktatorer nå. Men denne har visst et godt forhold til "vesten". Da uker de ham nok ikke likevel.

1

Hva er et enevelde i så fall. Det brukes så mange ord av mange uten at det legges noe innhold i det. ja etter konstitusjonen er Kasakhstan en presidentrepublikk. Styrt av en president som alle andre land som har en slik konstitusjon.

At presidenten er populær blant de fleste er det vel ingen tvil om, her er resultatet fra presidentvalget i 2011.

Forholdene for befolkningen er vel stort sett greie nok, men vi diskuterte jo dette i 2011, og det var vel da det siste gang gikk over styr. Med store demonstrasjoner.

Dette var jo like før parlamentsvalget og som et resultat av disse arbiderkampene ble kommunistpartiet en kort periode forbudt og nektet å stille til valg. Vedtaket ble senere oppheva av konstitusjonsdomstolen og og her er valgresultatene fra januar 2012.

Jeg har ikke vært der, det står jo på ønskelista, men der er det så mange så vi får se. Opprett en tråd på reiseforumet, jeg har sett noen der som har nevnt de har vært der.

Astana er jo forøvrig ikke planlagt, den er i "full virksomhet" og er landets hovedstad med nesten 800 000 innbyggere.

Ganske spesiell by og ville vært interessant å se ja.

1
Store-O Hva er et enevelde i så fall. Det brukes så mange ord av mange uten at det legges noe innhold i det. ja etter konstitusjonen er Kasakhstan en presidentrepublikk. Styrt av en presid...

At presidenten er populær blant de fleste er det vel ingen tvil om, her er resultatet fra presidentvalget i 2011.

I landene deromkring har ikke valg så mye å si. Unntakene er vel Kirgisistan og Tadsjikistan, i hvert fall ett av disse to, som har fått skryt fra observatører. De tre andre sentralasiatiske republikkene styres mer eller mindre av en mann hver, som ikke liker hverandre. Mens vesten, Russland, Kna, Iran osv. kappslår om innflytelse.

Synes sentral-asia er ganske interessant, ikke mye vi hører der i fra.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
5 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Laster...