Politikk - Internasjonal

tidsklemmeren

Venstreorientert valgkampjuks i Ungarn

Venstreorienterte i Ungarn har blitt avslørt i å forfalske en video om påstått valgkampjuks.

Videoen hevdet å vise en representant for det høyreorienterte Fidesz som betalte penger og lovet ved til en familie for å stemme på dem ved valget i 2014. Den fikk mye oppmerksomhet i media når den ble sluppet.

Politiet bekrefter at videoen var forfalsket, og en av personene som deltok i den var et medlem av tidligere venstreorienterte statsminister Ferenc Gyurcsanys parti. Han har nå forlatt partiet.

Gyurcsany har gått ut og dannet sitt eget parti etter at en hemmelig tale han holdt i 2006 skapte opptøyer når et hemmelig opptak av den kom ut. I talen sa han blant annet at de nettopp hadde vunnet makten ved å lyve massivt og konsekvent for hele befolkningen dag ut og dag inn.

Partiet som han ledet og da hadde statsministermakten, det Ungarske Sosialistpartiet, er medlem av den Sosialistiske Internasjonalen sammen med Arbeiderpartiet.

Norske medier har ikke skrevet om dette.

2
7 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Norske medier har ikke skrevet om dette.

Juks fra venstresiden vil nok helst forbigås i taushet av de større mediene her hjemme.

Kanskje dette er en variant som for disse ville være akseptabel;

"Kom de Blåblå til makten gjennom juks, tilsvarende valgkampen i Ungarn?"

2

Dersom du mener det som skjedde i 2006 ble da det til og med diskutert her på VGD. Ja sosialdemokratene drev med store forfalskninger og førte det Ungarske folk bak lyset med grove løgner for å holde seg ved makta.

Hva så dette har med "venstreorienterte" skjønner jeg ikke bæra av for å si det folkelig. De gikk da også på et fortjent dundrende nederlag i 2010.

At Norsk presse ikke skriver om det du nevner først er vel ikke så rart, de skriver jo ikke om politikk lenger. ja her var det jo litt sensasjoner eller skandale inne i bildet da. Men skulle de skrive om alt slikt som skjer i Europa ville de fått mye og gjøre.

Vi kan se fram til et heidundrandes valg i Ungarn også til våren skal jeg si deg. Et "demokratisk" sådan. Totalt kaos og splittelse er på gang i alle leire.

Ungarn pr i dag er vel et av de få land i det sørlige og Østlige Europa som har en regjering som ikke har gått i oppløsning og der det ikke er politisk krise og kaos.. men den kommer snart.

1

Partiet som han ledet og da hadde statsministermakten, det Ungarske Sosialistpartiet, er medlem av den Sosialistiske Internasjonalen sammen med Arbeiderpartiet.

Ja, man skal være passe naiv hvis man tror at Jens ikke er involvert her.

1

Hvilke sak skulle det være at en eller annen har laget en video av noe som alle vet skjer rundt omkring?

Stemmekjøp skjer ved bruk av mobil for å bevise at rett stemmeseddel er brukt. Derved får de det lovede pengebeløp eller andre goder.

Ja, man skal være passe naiv for å tro at dette ikke skjer.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
1
3 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...