Politikk - Internasjonal

Sun_Tzu

Dokumentar om USAs dronekrig

En dokumentar produsert av Robert Greenwald som handler om USAs dronekrig legges ut på internett i morgen. Her får vi blant annet se intervjuer med mennesker som har blitt ofre for USAs dronekrig.

Link: http://unmanned.warcosts.com/

Denne dokumentaren vil kun vises online for en begrenset periode. Ved å registerer din epost adresse vil du få informasjon om hvordan du aktiverer en konto som gir deg tilgang til dokumentaren i morgen.

Etterpå kan de som har sett dokumentaren utveksle meninger og synspunkt rundt dette temaet her i denne tråden.

1
54 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Så får vi bare håpe du ikke blir utsatt for den samme MOD som jeg ble da dokumentaren jeg la ut fra NRK om Irak-krigen ble flyttet,så flyttet tilbake hit,for til slutt å bli slettet....

1
ben_nevis Så får vi bare håpe du ikke blir utsatt for den samme MOD som jeg ble da dokumentaren jeg la ut fra NRK om Irak-krigen ble flyttet,så flyttet tilbake hit,for til slutt å bli slette...

Det får vi håpe. Skal du se filmen? Robert Greenwald har produsert en rekke gode dokumentar om USA.

Dronekrigen dreper mennesker nesten hver dag, allikevel får den minimalt med oppmerksomhet i vestlig mainstream media. Derfor vil jeg anbefale på det varmeste for de som er genuint interesserte i å få med seg denne dokumentaren.

1
Sun_Tzu Det får vi håpe. Skal du se filmen? Robert Greenwald har produsert en rekke gode dokumentar om USA. Dronekrigen dreper mennesker nesten hver dag, allikevel får den minimalt med opp...

Ja den bør jeg få med meg.

Det var også en dokumentar om Dronekrigen på NRK i vår. Den var svært avslørende og sjokkerende.

Nå er vi på vei dit at amerikanerene sitter i kontrollcentraler,ikke er de millitære heller,og tar livet av hvem som helst rundt om i verden ved hjelp av droner.

Krigs-spillene har blitt til virkelighet.

Skremmende!

2

Det er jo kanon..... stemmer det du sier over her bør man i såfall være ytterst forsiktig med å kødde med oss. Liker vi deg ikke blir du til pulver før du aner det.

3
blackline Vel. Fallet for USA vil etterhvert bli enormt. Når en oppdager at landet kun lever på trusler.

Godt poeng blackline. USA tror at diplomati handler om å få den andre parten til å bøye seg for sin egen vilje, koste hva det koste vil. For å oppnå dette benytter de seg av trusler (både åpenlyse, og skjulte) om sanksjoner og krig. Det er vel dette som kan kalles godt gammeldags "kanonbåt diplomati".

USA blir derfor av mange (og med rette) betraktet som en bølle i verden som påtvinger andre sin vilje. Som Putin så treffende sa det; "USA har ingen allierte, bare vasaller".

1
ben_nevis Ja den bør jeg få med meg. Det var også en dokumentar om Dronekrigen på NRK i vår. Den var svært avslørende og sjokkerende. Nå er vi på vei dit at amerikanerene sitter i kontrollce...

Nå er vi på vei dit at amerikanerene sitter i kontrollcentraler,ikke er de millitære heller,og tar livet av hvem som helst rundt om i verden ved hjelp av droner.

Ja, slik har det blitt. Det er både skremmende og surrealistisk at supermakten USA, en supermakt som ikke respekterer hverken internasjonal lov og rett, eller andre staters suverenitet og selvråderett, er i besittelse av en slik makt at de bare kan gå inn i andre stater å "ta ut" individer de ikke liker. USA leker Gud, de tror de er Gud, de mener til og med at de har Gud på sin side til å myrde andre mennesker.

Forhandlinger og dialog er for USA blitt ensbetydende med press og trusler om sanksjoner og krig.

3
Sun_Tzu Godt poeng blackline. USA tror at diplomati handler om å få den andre parten til å bøye seg for sin egen vilje, koste hva det koste vil. For å oppnå dette benytter de seg av trusle...

USA blir derfor av mange (og med rette) betraktet som en bølle i verden som påtvinger andre sin vilje. Som Putin så treffende sa det; "USA har ingen allierte, bare vasaller".

De blir det og absolutt med rette. Vi ser nå Sør Amerika samler seg enda mer mot imperiet. Du nevnte Putin. Forbes har nettopp kommet med sin årlige "mektigste" person. Der plassere de Putin nå på topp. han utmanøvrerte USA og Obama rundt de siste angrepsplanene mot Syria.

I Asia er de i ferde med å miste innflytelse, Obama stiller ikke lenger opp på møter en gang. Kina har sagt klart fra at nå er tiden inne til at verden ikke lenger kan la seg diktere av en nasjon som ikke klarer å holde sine egne regnskaper i sjakk, mens de vil dominere verden.

Jo da, de har Europa med seg enda, det er det bare å innse, og mer med seg enn noen sinne.. kan det sprekke? Vi ser det i saken om den økonomiske krigen USA driver mot Cuba, der står de helt alene sammen med halehenget Israel. Men kan dette som ofte kalles "verdensamfunnet" gjøre noe? .. nei da, for her snakker onkel verdenspoliti, -enn så lenge.

Nå herjer disse sammen i Midtøsten og eter seg nedover Afrika. En gang vil de bli stanset også der. Afrika er enda svakt i forhold til dette.

Ja droner, jeg kommer ikke til å se den dokumentaren, tror du den blir sendt på TV i Norge omsider :) ? Men den som ser kan jo skrive her om det kommer fram noe nytt. Nå foregår vel også en høring i USA der ofre for disse draptoktene uten legitimitet får komme til ordet.

Skal verden reddes fra undergang må dette dragoniske monstret og de prinsipper og systemet de bygges på gå til grunne.

3
Store-O [sitat…] De blir det og absolutt med rette. Vi ser nå Sør Amerika samler seg enda mer mot imperiet. Du nevnte Putin. Forbes har nettopp kommet med sin årlige "mektigste" person. De...

Takk for ett langt og utfyllende svar ondoro. Jeg skal forsøke å svare deg etappevis på det du tar opp.

Du har mange gode poeng her. Motstanden mot imperiet i Sør-Amerika ble tok til i styrke etter at avsløringene om den omfattende spionasjen mot regionens voksende stormakt kom fram i dagen. Dilma virket oppriktig interessert i å ha et godt forhold til imperiet i nord helt fram til disse avsløringene kom fram. USA ba som sagt heller ikke om unnskyldning slik Brasil ba om, så Dilma er rasende, og med god grunn - maken til kvalmende arroganse skal du lete lenger etter.

I Asia ser vi hvordan Kina styrker de strategiske og økonomiske båndene til sine naboer: ASEAN-landene, India, Australia, Sør-Korea og Russland. Kina forsøker å dempe konliktene med ASEAN landene, og de vil heller forsterke de økonomiske, politiske og kulturelle båndene som binder Asias land sammen, for bare på den måten kan Asia reise seg, og tappe sitt fulle potensiale. Samtidig plasker amerikanske hangarskip og destroyere nært kinesisk farvann, og flere er på vei - det er USAs bidrag til utviklingen i Asia.

Europa er og blir USAs viktigste medsammensvorne i arbeidet med å spre sine imperialistiske tentakler globalt; dillemmaet til Europa blir dermed hvor langt nedover mot undergunnen de er villige å gå "last og brast" sammen med USA.. helt ned i avgrunnen? Europeerne skal visstnok være så opptatt av fine ting som "demokrati" og menneskerettigheter", isåfall er ikke USA en ideell alliert, men det er vel verdt det - alle de landene og millionvis av liv som har blitt ødelagt i kampen for å spre "demokrati", og frigjøre verden fra "diktatorer". De europeiske pampene kan stikke sine skinnhellige "demokratiske verdier" opp ett visst sted.

Jeg har akkurat nå sett ferdig dokumentaren om USAs dronekrig i Pakistan. Det var mange gripende historier om helt vanlige mennesker i Pakistan som ble villkårlige ofre for USAs morder-droner. Den såkalte "intelligensen" som skulle avgjøre hvem som skulle "tas ut" var av en ytterst tvilsom karakter. Som en journalist så godt sa det så virket som om alle pakistanske menn mellom 14 og 60 år var potensielle terrorister for det edle herrer som sitter i et senter i Nevada hvor dronene styres fra. Barn ble myrdet, kvinner ble myrdet, menn ble myrdet. Folket levde under konstant frykt for sitt eget liv og sin egen sikkerhet mens de kunne høre duren av dronene som surret over dem hver eneste dag. Et slags helvete vil jeg si det var. Du kunne klart og tydelig se frykten og sorgen i øynene på de som var blitt rammet av disse angrepene.

1
Sun_Tzu Godt poeng blackline. USA tror at diplomati handler om å få den andre parten til å bøye seg for sin egen vilje, koste hva det koste vil. For å oppnå dette benytter de seg av trusle...

USA blir derfor av mange (og med rette) betraktet som en bølle i verden

Du glemmer at vi ikke har noe imot å være den sterke gutten i klassen som du kaller bøllen. At noen frykter oss er jo en ren bonus og en rolle de fleste ville gitt ganske mye for å inneha. Hvem ville være en liten puslete spjæling som alle kan trakasere når de måtte ønske det i stedet for å være den sterke som alle vet man ikke bør kødde med om man har livet kjært

2
Store-O [sitat…] De blir det og absolutt med rette. Vi ser nå Sør Amerika samler seg enda mer mot imperiet. Du nevnte Putin. Forbes har nettopp kommet med sin årlige "mektigste" person. De...

I Asia er de i ferde med å miste innflytelse, Obama stiller ikke lenger opp på møter en gang.

Du fekk kanskje ikkje med deg grunnen til at Obama ikkje kunne komme på ASEAN møtet? Det hadde vore uansvarleg for ein kvar statsleiar å forlate landet sitt i den situasjonen som USA var i dei dagane ASEAN møtet var. Dette var noko leiarane i ASEAN forsto.

1
Sun_Tzu Takk for ett langt og utfyllende svar ondoro. Jeg skal forsøke å svare deg etappevis på det du tar opp. Du har mange gode poeng her. Motstanden mot imperiet i Sør-Amerika ble tok t...

I Asia ser vi hvordan Kina styrker de strategiske og økonomiske båndene til sine naboer: ASEAN-landene, India, Australia, Sør-Korea og Russland. Kina forsøker å dempe konliktene med ASEAN landene, og de vil heller forsterke de økonomiske, politiske og kulturelle båndene som binder Asias land sammen, for bare på den måten kan Asia reise seg, og tappe sitt fulle potensiale. Samtidig plasker amerikanske hangarskip og destroyere nært kinesisk farvann, og flere er på vei - det er USAs bidrag til utviklingen i Asia.

Du klagar over at USA sine krigsskip er nær kinesisk farvatn. Kva då med kinesiske krigsskip som er i filippinsk farvatn og til og med hindrar filippinske myndigheiter å forsyne sine eigne soldatar i filippinsk farvatn? Er det du kallar å dempe konflikter?

2
Mrsa2 [sitat…] Du fekk kanskje ikkje med deg grunnen til at Obama ikkje kunne komme på ASEAN møtet? Det hadde vore uansvarleg for ein kvar statsleiar å forlate landet sitt i den situasjo...

Jo jeg fikk med meg det, så absolutt, den grunne er en av årsakene til at de mister innflytelse. Jeg kan ikke se At de viste forståelse er vel greit litt diplomatisk må en vel være. Men Singapores president på sidelinja var litt mindre diplomatisk da. Det samme var en rekke avisartikler.

1
Store-O Jo jeg fikk med meg det, så absolutt, den grunne er en av årsakene til at de mister innflytelse. Jeg kan ikke se At de viste forståelse er vel greit litt diplomatisk må en vel være...
1
Sun_Tzu Takk for ett langt og utfyllende svar ondoro. Jeg skal forsøke å svare deg etappevis på det du tar opp. Du har mange gode poeng her. Motstanden mot imperiet i Sør-Amerika ble tok t...

Mens vi snakker om det.

Dronedrap er noe av det skittneste som finnes i verden når det gjelder myrderier av menneske i en krig. Selv om antallet menneskeliv de dreper er mindre enn når de sender ut sine bombefly og går til invasjonkrig.

Det er en etisk grense som er brutt når en kan sitte på et varmt kontor på den andre siden jordkloden og drikke kaffe samtidig som en sender droner som myrder hele familier og barn og kvinner. De trenger ikke en gang å vaske blodet fra de døde og de som lider i vanvittige smerter etter sin gjerning.

Men krigens profitører går videre. Nå utarbeider de planer om ny supersoniske droner. Milliarder vil igjen brukes til dette svineriet som kunne blitt brukt til å bygge en bedre og fredeligere verden og bedre folks levekår.

The SR-72 would have the ability to gather intelligence, conduct surveillance and reconnaissance, and launch combat strikes at an unprecedented speed. The plane is designed to fill what is considered in military circles to be a gap in capabilities between the spy satellites orbiting Earth and the manned and unmanned technology meant to replace the SR-71.

1
Store-O Mens vi snakker om det. Dronedrap er noe av det skittneste som finnes i verden når det gjelder myrderier av menneske i en krig. Selv om antallet menneskeliv de dreper er mindre enn...

Det er en etisk grense som er brutt når en kan sitte på et varmt kontor på den andre siden jordkloden og drikke kaffe samtidig

Ville det hjulpet om de satt på et kaldt kontor og drakk kald kaffe? Dersom du går for det kan jeg nevne det for Obama neste gang jeg snakker med ham.

1
Store-O Mens vi snakker om det. Dronedrap er noe av det skittneste som finnes i verden når det gjelder myrderier av menneske i en krig. Selv om antallet menneskeliv de dreper er mindre enn...

Dronedrap er noe av det skittneste som finnes i verden når det gjelder myrderier av menneske i en krig. Selv om antallet menneskeliv de dreper er mindre enn når de sender ut sine bombefly og går til invasjonkrig.

Mer deg vel at de samme mørkeblå som omfavner disse våpna kaller Talibans IEDs bruk for feig.

2
Store-O Mens vi snakker om det. Dronedrap er noe av det skittneste som finnes i verden når det gjelder myrderier av menneske i en krig. Selv om antallet menneskeliv de dreper er mindre enn...

Men krigens profitører går videre. Nå utarbeider de planer om ny supersoniske droner. Milliarder vil igjen brukes til dette svineriet som kunne blitt brukt til å bygge en bedre og fredeligere verden og bedre folks levekår.

Imperiet er ikke interessert i en "bedre og fredligere verden", tvert imot. Våpenkappløp og krigshissing har vært en hjørnestein i amerikansk utenrikspolitikk siden 1950-tallet.

Den eneste måten å få bukt med ugresset på er å røske det vekk med rota, det må man gjøre med imperialismen også. Man må ruinere det økonomiske fundamentet som gir imperialismen gode vekstkår.

2
Sun_Tzu [sitat…] Imperiet er ikke interessert i en "bedre og fredligere verden", tvert imot. Våpenkappløp og krigshissing har vært en hjørnestein i amerikansk utenrikspolitikk siden 1950-t...

Den eneste måten å få bukt med ugresset på er å røske det vekk med rota, det må man gjøre med imperialismen også. Man må ruinere det økonomiske fundamentet som gir imperialismen gode vekstkår.

Så du meina at ein skal ruinere USA?

1
Sun_Tzu [sitat…] Imperiet er ikke interessert i en "bedre og fredligere verden", tvert imot. Våpenkappløp og krigshissing har vært en hjørnestein i amerikansk utenrikspolitikk siden 1950-t...

Imperiet er ikke interessert i en "bedre og fredligere verden", tvert imot. Våpenkappløp og krigshissing har vært en hjørnestein i amerikansk utenrikspolitikk siden 1950-tallet.

Helt riktig. Men det kan man selvsagt ikke innrømme. Da ville man få alle mot seg. Derfor driver de over lang tid å demoniserer et land,samt å gjerne provosere frem uttalelser og/eller handlinger som rettferdiggjør en krig.

Og folket lar seg rive med......

1
Mrsa2 Kan du komme med eksempel?

Irak er et klart eksempel der man gjennom lang tids demonisering og løgner fikk fremprovosert en krig,som tok livet av 100 000 Irakere.

Tar man med alle de som har blitt drept som et resultat av ettervirkningene av krigen (borgerkrig) er tallet nærmere 500 000 (!)

1
Mrsa2 [sitat…] Så du meina at ein skal ruinere USA?

Neida, man får bare fortsette å støtte det at en haug med Mexicans, Asians og lignende flommer over grensene. Det er det viktigste. Man må utrydde den hvite, konservative gjengen.

Denne gjengen er litt "morsomt", de tror fortsatt de er sjefen som dinosaurene, men de må kikke oppover for å se meteoren som er "på vei" :))

Det blir definitivt "real change" I can believe in :)

1

Lignende innlegg

Løgnene fra SP og AP

Tidenes løgn er avslørt og bekreftet av løgnerne selv, SP og AP i Posisjon - som nå bekrefter at norsk kommuneøkonomi er svært solid. De fleste av oss har ennå vondt i hodet av gneldringen til rævglef...
Bilde

Norske kommunar er sinte for koronapengar som vart borte

Regjeringa vert skulda for løftebrot om koronakompensasjon. – Økonomien i kommunane er god, seier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).


Bilde www.nrk.no
1
11 svar
Aktuelt silas Siste svar

70% inflasjon i Tyrkia

Mange land sliter nå med skyhøy inflasjon. Sudan på topp med utrolige 260%, Venezuela på andreplass med 222%, Estland med 18,8%, Russland med 17,8% og Ukraina med 16,4%. Nato-landet Tyrkia har hele 70...
2
2 svar

Stortinget og dagligvarer . . . . . .

Stortinget tar (latterlige grep) og mener nå de skal få ned matvareprisene. Og eieren av den største kjeden som består av ASKO, Kiwi, Meny, Spar, Joker . . . . . og medeier i Bama og Nortura (sammen...
Bilde

Dagligvarekaos på Stortinget: Ap og Sp ble parkert tross «svært liten» uenighet

SV brøt ut av forhandlingene og dannet flertall med Høyre og andre partier selv om det var svært liten uenighet mellom dem og regjeringen. – Høyre er ikke er ærlige om hvorfor Sp og Ap ikke er en del...


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Aktuelt silas Publisert

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
0 svar
Laster...