Politikk - Internasjonal

VG Nett

Den arabiske våren - en tidslinje?

Hei dere,

vi jobber med en lengre sak om den arabiske våren og lager en tidslinje i den forbindelse. Der kommer DU inn. Har vi med det som skal her?

Den arabiske våren

------------------------------

TUNISIA: 17. desember 2010

Gateselgeren Mohamed Bouazizi setter fyr på seg selv i protest mot konfiskeringen av frukt- og grønnsaksvognen hans. Aksjonen antente et opprør som raskt spredte seg til andre deler av landet.

http://www.vg.no/nyheter/utenriks/artikkel.php?artid=10014423

Landene i regionen har vært styrt av diktatorer som i flere tiår har undertrykket enhver opposisjon. Samtidig har de beriket seg selv, sin familie og sine mest lojale støttespillere.

14. januar 2011

TUNISIA: President Zine El Abindine Ben Ali flykter til Saudi Arabia, men det politiske kaoset i landet fortsatte, samtidig spredte opprøret seg til andre land i regionen…(Kort «portrett» av diktatorene)

KAIRO: 25. januar 2011

Store demonstrasjoner i Kairo utløser revolusjonen mot president Hosni Mubarak som har styrt Egypt med jernhånd siden 1981.

KAIRO: 11. februar klokken 18.00

Mubarak går av og blir erstattet av et militærråd.

Det muslimske brorskapet vinner det førstepresidentvalget i landet, men president Mohammed Morsi blir raskt upopulær etter å ha strammet kraftig inn i rettighetene for opposisjonen.

3. juli 2013:

Presidenten blir styrtet i et militærkupp.

LIBYA: 15. februar 2011

Inspirert av revolusjonene i Tunisia og Egypt går folk ut i gatene flere steder i landet. President Gaddafis sikkerhetsstyrker går hardt til verks for å slå ned demonstrasjonene. Flere blir drept i opptøyene.

22. februar:

Muammar al-Gadafi sier i en TV-tale at islamister og kriminelle ungdommer står bak opprøret. Flere ministre og andre av Gadafis støttespillere hopper av.

26. februar:

Opprørerne danner det nasjonale overgangsrådet i Benghazi nord-øst i landet, som blir deres hovedstad. Opprørerne beveger seg vestover mot oljehavenene Raz Lanuf og Brega, men blir møtt av Gadafis styrker. Kampene raser i flere andre byer, som Misrata og Zawiya.

Mot slutten av februar sier opprøerne, som krever Gadafis avgang, at de har kontroll over flere større byer i Libya, som Misrata, Baida og Benghazi.

17. mars:

FNs sikkerhetsråd innfører en flyforbudssone over Libya for ”med alle midler å beskytte sivilbefolkningen”. NATO beslutter å inngripe militært i Libya for å beskytte sivile. To dager senere gir den norske regjeringen klarsignal til at norske luftstyrker kan delta i operasjonen.

Kampene fortsetter gjennom sommeren.

21. august:

Opprørerne tar kontrollen over sentrum av Tripoli.

23. august:

Opprørerne inntar Gadafis militære hovedkvarter. Eks-dikatorens residens stormes og plyndres.

20. oktober:

President Gaddafi blir pågrepet og senere drept av en mobb.

SYRIA: 26. januar 2011

Hasan Ali Akleh heller bensin over seg og tente på i protest mot regimet, inspirert av grønnsakshandleren i Tunisa. Hendelsen utløser mindre demonstrasjoner som raskt blir slått ned av sikkerhetsstyrkene.

15. mars:

Demonstrasjonene vokser i styrke. Samtidig setter syriske myndigheter inn militære styrker mot demonstrantene.

Situasjonen forverret seg ytterligere over sommeren.

26. juli

Den frie syriske arme blir opprettet av desertører fra de syriske styrkene.

-------------------

Tar veldig gjerne mot innspill! Vær ryddig når du svarer please. Siter bare den biten du evt. kommenterer (ikke hele innlegget), og kom gjerne med innspill om ting som du mener er vesentlige her.

Om det er feil for deg å poste her, så send en melding på lenken under navnet mitt.

Øyvind Solstad Ansvarlig for brukerinvolvering og sosiale medier i VG http://www.vg.no/profil/?u=8862/

PS. Det er ikke JEG som skal lage saken, sånn for ordens skyld... "I'm the messenger"

1
24 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tidslinene stoppar for tidleg; ikkje minst gjeld det Syria og Libya. I Syria er det spørsmål om det finst nokon "Fri syrisk hær" (lenger). Det er fundamentalistiske sunnigrupper med tilsig utanifrå som driv "krigføringa" (dvs stort sett terroraksjonar; bilbomber, bombekastarar, sprengning av infrastruktur (gassleidningar, bensinstasjonar, transformataorar osb.)) - sjå elles dei siste sidene på "Sannheten om Syria".

Stoda i Libya i dag nærmar seg kaos - sjå dei femti siste innlegga på Krigen mot Libya.

3

Hva med Jordan, Jemen, Behrein -

Hva med europeiske lands annerkjennelse av opprørerne/ "den frie syriske hær" som Syrias ledelse.

2

Bra innspill, har dere forslag til konkrete datoer/hendelser?

1

Har vi med det som skal her?

Nei. Hvis dere har tenkt å ha med den reelle historien må dere starte tidligere.

Tidslinjen bør starte i 2009 da Benjamin Netanyahu igjen ble statsminister i Israel.

Da ble det børstet støv av et dokument fra 1996 utarbeidet av en gruppe ledet av Richard Perle på oppdrag for Netanyahu. Den er kjent som "Clean Break: A new strategy for securing the realm".

Dokumentet var en strategisk retningslinje for hvordan Israel på sikt skulle løse sitt sikkerhetsproblem. I dokumentet ble bl.a. følgende retningslinje foreslått:

Rather than pursuing a "comprehensive peace" with the entire Arab world, Israel should work jointly with Jordan and Turkey to "contain, destabilize, and roll-back" those entities that are threats to all three.

I et eget avsnitt i rapporten kan man lese følgende:

Most important, it is understandable that Israel has an interest supporting diplomatically, militarily and operationally Turkey’s and Jordan’s actions against Syria, such as securing tribal alliances with Arab tribes that cross into Syrian territory and are hostile to the Syrian ruling elite.

I februar 2010 utnevnte Obama Robert Ford som ny ambassadør til Syria etter at USA hadde trukket seg ut av Syria i 2005. Senatet godkjente ikke nominasjonen, så i desember 2010 benyttet Obama seg av en "recess appointment" for å sikre Ford jobben i Syria.

Først 3.oktober 2011 ble Ford godkjent av senatet. 3 uker etterpå ble Ford kalt hjem igjen etter at Ford var blitt truet på livet i Syria. Robert Ford hadde brukt tiden i Syria til å samle sammen grupper som var i mot Assadregimet, forsynt dem med våpen og lovet dem en fremtid i landet etter at Assad var styrtet.

Det er noe som sier meg at det ikke er aktuelt og blande inn USA og Israel i denne tidslinjen, men her har du det i hvert fall.

4

17. mars: FNs sikkerhetsråd innfører en flyforbudssone over Libya for ”med alle midler å beskytte sivilbefolkningen”.

Det var nok ikke sivilbefolkningen som var den virkelige hensikten tilbake i 2011, det er utrolig nok andre ting som veier tyngre enn livet til Ali og Muhammed, eller hva de nå heter i disse landene. Beskyttelse av sivile var nok bare det første og beste de kom på i farten.

17.mars ble Gaddafis utenlandske midler frosset etter vedtak i sikkerhetsrådet, burde dere kanskje føye til i tidslinjen.

Syns også nedenfor stående hendelsen bør tas med i en tidslinje, da den kanskje forklarer noe av hovedmotivet for drapet på en statsleder i en suveren stat.

19.mars ble en ny sentralbank opprettet med hovedkvarter i Benghazi, opprørernes sentrum.

Libyan Rebel Council Forms Oil Company to Replace Qaddafi’s

Libyan rebels in Benghazi said they have created a new national oil company to replace the corporation controlled by leader Muammar Qaddafi whose assets were frozen by the United Nations Security Council.

The Transitional National Council released a statement announcing the decision made at a March 19 meeting to establish the “Libyan Oil Company as supervisory authority on oil production and policies in the country, based temporarily in Benghazi, and the appointment of an interim director general” of the company.

The Council also said it “designated the Central Bank of Benghazi as a monetary authority competent in monetary policies in Libya and the appointment of a governor to the Central Bank of Libya, with a temporary headquarters in Benghazi.”

Libyas sentralbank var eid av staten 100%. Det var et stort problem for det globale bankkartellet at de møte gjøre forretninger med Libya. De var nødt til å gå via libyske sentralbanken og deres egen valuta, the Libyan Dinar.

4
VG Nett Bra innspill, har dere forslag til konkrete datoer/hendelser?

Du kan starte med Bahrain, som ble invadert direkte av terrorregimet fra Saudi-Arabia, og påpekt gjerne hvorfor, nemlig fordi Bahrain huser USA sin 5.flåte i regionen.

Kan også kalle overskriften for det den faktisk er, "den arabiske vinteren", ikke mye "vår" i gården.

Jemen må nevnes, senest i dag ble flere titalls slaktet igjen, i kampene mellom ekstreme salafister og Shia-ene.

Begge disse er lavintensitetskonflikter som definitivt ikke har sluttet men fortsetter.

Slike tendenser har det også vært i Sudan i det siste.

Videre er Irak også blitt, eller fortsetter å være påvirket av problemene disse såkalte "opprørere" steller i stand.

2014 blir også et meget viktig år, så her trenger det oppdateringer hele veien.

2
VG Nett Bra innspill, har dere forslag til konkrete datoer/hendelser?

har dere forslag til konkrete datoer/hendelser?

Personlig synes jeg deres egen lille notis 1/2-2011,burdte være et lite innspill om "den arabiske våren" i Egypt:

"Opptøyene i Egypt" (E.Skevik/L.Akerhaug)

"Dagens varslede kjempedemonstrasjon i Kairo er organisert fra en hemmelig operasjossentral."

"Sentralen koordinerer protester og holder kontakten med grupper i andre egyptiske byer."

"Ved hjelp av jungeltelegrafen og e-postlister som kan nå tusenvis av mennesker,er aktivistene på kort tid i stand til å samle store menneskemengder over hele landet."

"Egypterne har nå kastet fra seg fryktens håndjern,sier Abd el-Rahman Youssef til VG. Han er med på å organisere folkeopprøret."

"Abdal-Rahman Youssef er sønnen til Youssef al-Qaradawi,en av den islamske verdens mest kjente lærde"...

Mao:sønnen til selve sjef-strategen til Muslimbrødrene sier rett ut her,at det er han som står for organiseringen av "folkeopprøret"...

I ettertid,så ser man mao,at disse såkalte "spontane folkeopprørene slett ikke var så "spontane"...

Likeså burdte det for alle ringe en bjelle,når slike opptøyer synes alltid skje etter fredagsbønnene.

Ihvertfall en bitte liten bjelle...

1

Det er mange aspekter i om ikke våren så omveltingen i de Arabiske landene. Et aspekt er den tydelige splittelsen mellom de som støttet Morsi i Egypt og de som ikke gjorde det.

Mottagelsen Hillary Clinton fikk av sine medsøstre i Alexandria levnet liten tvil om at vesten representert ved Fru Clinton ble sett på som hyklere. På den ene siden snakket de ustanselig om demokrati, på den annen side knelte de for Morsi og lovet økonomisk og politisk støtte til den kvinneundertrykkende bevegelsen.

1

LIBYA:

11. september 2012, 11 år etter 911, al Qaidaangrep på det amerikanske konsulatet i Benghazi (Unnskyldt av en obskur film lagd av en kopter i USA.). Ambassadøren og tre andre drept (10 skadde).

2

Grunnlovsendringer i Syria. (2012)

Disse endringene har ikke fått noe særlig oppmerksomhet i media, men ikke vet jeg om det er fordi de er dårlige eller fordi vi konsekvent bare lytter til den ene parten, som anser dem som dårlige.

1
SnurreSturlason Grunnlovsendringer i Syria. (2012) Disse endringene har ikke fått noe særlig oppmerksomhet i media, men ikke vet jeg om det er fordi de er dårlige eller fordi vi konsekvent bare ly...

Det var disse grunnlovsendringene som, i følge enkelte her, gjorde Syria til et ekte demokratisk land? Det blir interessant å se hvor mange stemmer "opposisjonskandidater" får i neste års presidentvalg - sikker mer enn de 0,2% som stemte mot regimet ved sist anledning (da jeg påpekte dette for en viss debattant svarte han som vanlig med å gjøre som strutsen). Blir også interessant å se om den hittil ikke-eksisterende pressefriheten blir økt i noen grad.

1
FlameWarrior Det var disse grunnlovsendringene som, i følge enkelte her, gjorde Syria til et ekte demokratisk land? Det blir interessant å se hvor mange stemmer "opposisjonskandidater" får i ne...

Der ja. Du bør vel ikke komme med desinformasjon i denne tråden?

Her har du valgresultat fra valget i 2012.

Det ble gjennomført etter den nye grunnloven som ble innført ved folkeavstemning tidligere samme år, midt i en situasjon da landet er uten angrep.

Den ny grunnloven regner jeg da med du har lest siden jeg har posta link til deg med hele teksten. Du får heller ta fatt i den og se hva som er feil med den og ikke dra inn meg her også. Hei forresten fra strutsen.

Jeg kan komme med en link en gang til.

Mitt syn er at den er glimrende,da med tanke på at vi her snakker om et parlamentarisk demokrati. Hva mener du? Selv om kanskje den diskusjonen ikke passer her.

Det eneste måtte være at partier basert på religiøst eller etnisk grunnlag ikke vil kunne ha en plass i Syria. Det vil si for eks. det muslimske brorskap. Mitt syn er da at det er helt riktig som du vet.

Uansett er det det Syriske folk og ingen andre som har rett til å bestemme hvem som skal styre Syria og hvem som skal være landets president. Ingen utenfra har rett til å be deres president om å gå av. Hans skjebne ligger i deres hender gjennom valg.

Ja Assad kan stille etter den nye grunnloven. Det kan også andre som forholder seg til den.

Ellers.. Denne tråden. Vel tidslinja fra der det står: LIBYA: 15. februar 2011 er feil. Det vet vi alle i dag. Så derfor blir premissene og føringene feil. Tidslinja står i en rekke andre tråder. Tidslinja rundt Syria er glimrende vist i tråden "sannheten om Syria". Trådstater der sitt åpningsinnlegg og videre utover. Jeg synes ikke man kan forvente at dyktige debattanter skal begynne å gjengi den og informere på nytt når den står der i tusener innlegg.

Tidslinja for andre land er også beskrevet og dokumentert i tråder om Libya, Jordan, Egypt, Yemen, Tunisia og Bahrain.Ta gjerne med Mali. Det er alt en del av den "Arabiske våren". Nå er da ikke tidslinja over enda som vi ser. Så kanskje bedre å ta den historiske delen og oppsummere den på et senere tidspunkt når dette er over.

Jeg hadde ingen planer om å delta her, men når jeg blir dratt inn av annen debattant slik at alle skjønner hvem det siktes til. Så ble det slik da.

2
FlameWarrior Det var disse grunnlovsendringene som, i følge enkelte her, gjorde Syria til et ekte demokratisk land? Det blir interessant å se hvor mange stemmer "opposisjonskandidater" får i ne...

Det var disse grunnlovsendringene som, i følge enkelte her, gjorde Syria til et ekte demokratisk land?

Det meste utvikler seg gjennom små skritt i riktig retning. Så også Syria, og akkurat som Norge.

Derfor må viktige hendelser med i tidslinjen, selv om ingenting er blitt perfekt på langt nær ennå.

Vi feirer 17 mai 1814, med god grunn, selv om det skulle ta 99 år til før kvinner fikk stemmerett. Bare for å ta et eksempel.

1

Temaet i DENNE tråden er en tidslinje for den arabiske våren. Kaste ting i hodet på hverandre kan dere gjøre andre steder enn på VGD. Har slettet flere innlegg her nå og flere av dere lever på nåde en tid framover. Er det virkelig så vanskelig å diskutere uten å sjikanere andre?

Øyvind

2
VG Nett Temaet i DENNE tråden er en tidslinje for den arabiske våren. Kaste ting i hodet på hverandre kan dere gjøre andre steder enn på VGD. Har slettet flere innlegg her nå og flere av d...

Er det virkelig så vanskelig å diskutere uten å sjikanere andre?

Øyvind

Du snakker om VGD nå. Kan ikke ha forventninger om noe annet, dessverre.

Ellers så synes jeg at tidslinjen var litt snau. Bare om Syria kan man ha en ganske omfattende tidslinje med flere hundre punkter, hvor alle punktene er viktige.

Har dessverre ikke tid akkurat nå, men kan se om jeg får tid senere til å komme med noen punkter.

Hvor omfattende tenker dere at tidslinjen skal være?

2
VG Nett Temaet i DENNE tråden er en tidslinje for den arabiske våren. Kaste ting i hodet på hverandre kan dere gjøre andre steder enn på VGD. Har slettet flere innlegg her nå og flere av d...

Hei MOD. Jeg forstår godt at dere slettet mitt svar til Madiba: både hans innlegg og mitt svar hadde lite saklig innhold.

Derimot skjønner jeg ikke hvorfor dere slettet svaret på Store-O sitt 13:43-innlegg. Det var saklig og rettet bare på feilinformasjonen i hans innlegg. Å la hans innlegg stå, og samtidig slette mitt, gir et dårlig bilde av denne "debatten" (når det er sagt, regner jeg med at dette er tilfeldig).

Ellers synes jeg dette høres ut som et godt initiativ! The Guardian lagde en tidslinje som dekker 2011, foreslår at dere ser på den for inspirasjon, om det ikke er gjort: http://www.theguardian.com/world/interactive/2011/mar/22/middle-east-protest-interactive-timeline

1

17. mars:

FNs sikkerhetsråd innfører en flyforbudssone over Libya for ”med alle midler å beskytte sivilbefolkningen”. NATO beslutter å inngripe militært i Libya for å beskytte sivile. To dager senere gir den norske regjeringen klarsignal til at norske luftstyrker kan delta i operasjonen.

Beskytte sivilbefolkningen?

Tawergha`s befolkning på rundt 32 000 ble fordrevet og en del drept da de ble "frigjort" av islamistiske militser støttet av Natos bombefly. Det har kommet lite frem i vestlige medier at det som skjedde der var rasistisk motivert etnisk rensing.

Den uhyggelige historien fra 1990 Gulf krig og 2003 Gulf krig II gjentok seg altså. Libyas leder Ghadaffi ble demonisert, alt han sa ble vrengt på og forsterket slik at oljetørste Yankees kunne få tilgang til ressursene. Hvordan kan jeg si det?

Jo, ved at "beskyttelse av sivilbefolkningen" ble til at noen var verdig en beskyttelse, andre som innbyggerne i Bani Walid og Tawergha ble skyteskiver.

3
madiba [sitat…] Beskytte sivilbefolkningen? Tawergha`s befolkning på rundt 32 000 ble fordrevet og en del drept da de ble "frigjort" av islamistiske militser støttet av Natos bombefly. De...

Beskytte sivilbefolkningen?

Tawergha`s befolkning på rundt 32 000 ble fordrevet og en del drept da de ble "frigjort" av islamistiske militser støttet av Natos bombefly. Det har kommet lite frem i vestlige medier at det som skjedde der var rasistisk motivert etnisk rensing.

Ja det kan du si, disse beskyttelsene har også ført til at Libya er rensket for kristne og jøder. Deres kirkegårder og minnesmerker er jevnet med jorda. Befolkningen er så beskyttet at det er en million mindre av dem. Kvinner i Libya føler seg visst nå veldig beskyttet etter det jeg hører. . De som drukner i middelhavet på flukt fra terroristene hadde vært i live om de ikke ble beskyttet. Det enste som ble beskyttet i Libya var oljeinstallasjonene.

Derfor er tidslinjen totalt feil. Det var ikke noen folk som "gikk ut i gatene" den 11. februar 2011 i Libya, det var mobb og ekstremister som brente biler, satte bygninger i brann og stormet politistasjoner og militære lager .. nøye planlagt, med vestlige media på slep.

Tidslinja for den arabiske ekte våren med et folkelig opprør stanset den dagen. Og vi ser det som skjedde før er tatt med som en parentes da alt fokus går mot det som har skjedd med Syria og Libya som ikke har noe med den ekte arabiske våren å gjøre.

Derimot har Yemen og Bahrain det og delvis Saudi Arabia der demonstranter kort og godt får ei kule i panna og Jordan. Det er utelatt. Den arabiske våren pågår for fullt i Bahrain, hver dag.

Den arabiske våren er ekte nok, men det har aldri vært noe folkelig fredelig opprør i Libya og Syria, slik som i de andre landene.

Egypt? Islamistnussingen Morsi ble avsatt ved et militærkupp får vi høre. Ja kall det for det. Men i realiteten ble Morsi avsatt av av det Egyptiske folk , igjen fredelig. .i verdenshistoriens største masseopprør! At Egypt har en hær av folket og at hæren og folket er ett kan egypterne være stolte av. Likedan som folket i Syria kan være stolte av sin hær.

Activ her hadde som vanlig et godt innlegg om hvordan dette startet i Syria.. Det var overhodet ikke noen vår.

Derfor blir alt dette feil. Tidslinjen i utviklinga i Syria og Libya er vist i tusenvis av innlegg i andre tråder.

4
Store-O Der ja. Du bør vel ikke komme med desinformasjon i denne tråden? Her har du valgresultat fra valget i 2012. Det ble gjennomført etter den nye grunnloven som ble innført ved folkea...

Der ja. Du bør vel ikke komme med desinformasjon i denne tråden?

Her har du valgresultat fra valget i 2012.

Det ble gjennomført etter den nye grunnloven som ble innført ved folkeavstemning tidligere samme år, midt i en situasjon da landet er uten angrep.

Ettersom MOD slettet mitt svar til deg, uten å ha slettet ditt også (her får vi vel tro at våre hardtarbeidende moderatorer gjorde en glipp), skal jeg svare deg på nytt.

Jeg omtalte selvsagt det forrige presidentvalget i Syria, noe som burde vært klart fra sammenhengen. Der stemte imponerende 0,2% mot Assad - dette kan du ikke benekte.

Når det gjelder grunnlovens fine lovord, er det kanskje på sin plass å la regimet faktisk vise at de har tenker å følge den. Dette er nok lurere enn å automatisk godta propagandaen, mtp at Syria ikke har noen demokratiske tradisjoner.

Når det gjelder parlaments"valget" i 2012, kan vi jo høre hva kommunisten Qadri Jamil, visestatsminister i Syria frem til forrige uke, hadde å si: "forged and manipulated", and said they would not be a starting point for political reform in the country. Kilde: China Daily (!). Virkelig et "parlamentarisk demokrati", eller hva?

1

Det finnes ingen arabisk vår. Dette latterlige ordet er fullstendig meningsløst. Bedre kanskje er den panarabiske borgerkrigen.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
8 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...