Politikk - Internasjonal

Scandinoco

Venezuela: Maduro's styre, konsekvens?

Det siste året har det gått jevnt og trutt nedover med Venezuela. De siste årene har det vært varemangel, men nå er den helt ute av kontroll. Aldri før har man sett lange køer utenfor butikkene for å kjøpe matvarer.

Kriminaliteten går også oppover, men det har den gjort helt siden Chavez tok over.

Korrupsjonen var ille før Chavez, men nå er den mye verre.... jeg ville bruke ordet "grotesk". Nå går den så langt at det går ut over matvareforsyningen til folket (bl.a. storstilt smugling av matvarer, dette er kun mulig ved å bestikke nasjonalgarde, militære og andre).

I det siste har grov politivold og drap fra politiets, nasjonalgardens og militæres side, kommet fram i massemedia. Hvor mange andre drap har politiet begått?

Inflasjonen de siste 12 månedene ligger et sted mellom 40 og 50%, og matvarene har gått opp hele 70%.

Spørsmålet er, er Maduro's (van)styre en konsekvens av Chavez' styre? Eller er det inkompetens?

Jeg ville si det er en kombinasjon av begge to. Da Maduro's regjering valgte å devaluere bolivaren fra 4.30 til 6.30 i januar så var det fordi det ikke lenger gikk an å holde bolivarkursen så langt nede. Dette er en konsekvens av Chavez' politikk.

Men i 2012 så fikk man, med kontroller og alt, veksle til å noenlunde importere de varer som trengs. I 2013 har det vært lite med valuta til de som importerer, og varemangel er selvsagt konsekvensen. Bl.a. står mat og råtner på rot fordi man ikke får høste pga. mangel på utstyr, eller at utstyret står stille pga. at man ikke finner reservedeler som trengs. Det er også de færreste som får importere til 6.30 bs/USD; de andre må delta i en auksjon hvis resultater er "hemmelige" men som alltid kommer ut: Siste jeg visste var at valuta ble solgt for mellom 11 og 12 bs/USD. Men siste auksjon var det bare 1 av 20 som søkte som fikk tildelt valuta (ganske logisk, i og med at det har vært mer eller mindre "tørt" det siste året. Mekanismen som nå brukes, tilrettelegger også for mer korrupsjon.

Dette siste er inkompetanse av Maduro's regjering og ikke 100% en konsekvens av Chavez' politikk.

Hva mener andre? Som vet litt om Venezuela??? (Venezuela's regjering skylder akkurat nå på opposisjonen....)

3
249 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

nometalhorse Ok, men uansett burde sikkert du ha bedre mulighet for å beskrive situasjonen/utviklingen der enn de som aldri har vært der, og sitter på andre siden av kloden.

Vel, det jeg kan fortelle deg er at det er mye rart man skal høre før ørene detter av... :P

Det er mange som tror på den propagandaen som kommer ut fra Venezuela. Om de hadde vært i Venezuela, og fikk snakket med folk, hadde de kanskje forandret mening. Om de da ikke er av de som forsvarer "sine" regimer uansett hva de gjør. Selvsagt er det vanskelig å tro på en som skjuler seg bak et nick på et debattforum; man vet jo ikke hvem det er. Men om man kjenner venezuelanere i Norge (stadig vekk flere av dem i utlandet) så kan man jo prate med dem. Da får man vite hva de har vært ute for, og hva som skjer med familiene deres som er igjen i Venezuela. (Siste presidentvalg fikk Maduro kun ca. 5% av stemmene fra utlandet, om jeg husker rett).

For å komme tilbake til trådens tema, så vet jeg at situasjonen i Venezuela er mye verre enn for 1 år siden - og man ser ikke noe lys i tunnellen heller. Jeg tror mye av det som skjer er en konsekvens av Chavez' politikk; men jeg tror også at Chavez ville ha klart å ri av litt av stormen, han var en mye flinkere politiker enn det Maduro er, og Chavez var også karismatisk. Mange av stemmene Chavez fikk var mer stemmer for ham som person enn stemmer for regimet han ledet. Dette er det ikke vanskelig å se, i og med at fra oktober til april tapte chavismen ca. 800.000 stemmer. Maduro forsøker å imitere Chavez, men han klarer det ikke.

1

Situasjonen er mye verre og måten maduristene reparerer det på er å intensivere den politikken som har skapt situasjonen.

Det er dømt å føre til en kollaps av landets valuta. I dag er en dollar verd 57 bolivares:

http://dolar-paralelo.info/historico-dolar

Det morsomme er jo at Maduro og Chávez har ødelagt landets økonomi og ikke finner annet å gjøre enn å skylde på andre. Nå er det i gang en virkelig fascistisk kampanje mot opposisjonen:

http://4.bp.blogspot.com/-UQAOURdMC7o/UnGa2wPn-vI/AAAAAAAAD34/ElP9k4RiM4k/s1600/Afiche\_Fascistas29\_10\_2013.jpg

Se på de bildene: Tre av opposisjonens mest kjente politikere. Teksten er "GJENKJENN DEM. Ondskapens trilogi. De tok fra deg strømmen. De tok fra deg maten. De tok fra deg freden. NOK VOLD".

Og det verste av alt er chavister jeg snakker med på telefon forsøker seg på å klage på køene i butikkene. Jeg ber dem høflig om å holde kjeft. Dette har de visst i over 10 år kom til å skje. Det har ikke manglet på dem som har sagt til dem at prisreguleringer fører til mangel på matvarer. Enhver økonomistudent vet at pris og etterspørsel henger sammen og når man forsøker å regulere tyngdeloven så vil det ikke virke som ønsket.

Å forklare problemene med demonisering, dehumanisering av den politiske opposisjonen og kaste skylda over på dem er ikke bare patetisk. Det er ren fascisme. Det er nøyaktig det samme som skjedde med jødene på 30-tallet.

Videre har de forsøkt å skylde på "sabotasje" fra det private næringslivet. De må gjerne kjøre på med denne absurde idéen, men hva skal de gjøre når det ikke lenger er noe næringsliv igjen å hate?

Spørsmålet er vel heller: Når stilles folk opp langs en vegg og skytes, slik cubanerne gjorde med "folkefiendene"?

2
elmalo Situasjonen er mye verre og måten maduristene reparerer det på er å intensivere den politikken som har skapt situasjonen. Det er dømt å føre til en kollaps av landets valuta. I dag...

Spørsmålet er vel heller: Når stilles folk opp langs en vegg og skytes, slik cubanerne gjorde med "folkefiendene"?

Det tror jeg ikke vil komme til å skje - iallefall ikke slik. Det som allerede skjer, er at politi og militære ser ut til å være ganske "trigger-happy". I Carupano ble 4 mennesker drept av politiet; i Zulia-staten har minst 16 indianere (som drev med smugling) blitt drept av militære, og mange flere skadde. (Forsøkte å starte en tråd om det, men det var visst ikke viktig... enn om det samme hadde skjedd i Colombia, da hadde det helt sikkert vært en "stor" sak for visse mennesker?).

Matvaremangelen skyldes mange ting. En av grunnene:

Det blir ikke innvilget nok $ til å importere via Cadivi ---> Auksjon via Sicad, dollarprisen er på mellom 11 og 12 men blir heller ikke innvilget nok ---> varemangel, inflasjon, og større press på parallellmarkedet ---> prisen på parallellmarkedet går opp (ligger akkurat nå på litt over 59, når du skrev var den på litt under 58) ---> det er veldig lukrativt for f.eks. colombianere å veksle sine pesos inn i Bs. på dette parallellmarkedet og så reise til Venezuela og handle, og det er også lukrativt å smugle mat til nabolandene og selge dem fordi de får mye mer for varene i Colombia enn det det koster å kjøpe maten, transportere den til Colombia, og bestikke de som måtte bestikkes på veien, enn om de skulle bli solgt i Venezuela ---> mer varemangel.

At mange av de seriøse bedriftene ser seg nødt til å handle valuta på parallellmarkedet, gjør selvsagt at inflasjonen også omtrent er ustoppelig. Problemet deres er, hvordan skal de gjøre med regnskapet?

1
Scandinoco [sitat…] Det tror jeg ikke vil komme til å skje - iallefall ikke slik. Det som allerede skjer, er at politi og militære ser ut til å være ganske "trigger-happy". I Carupano ble 4 m...

Det tror jeg ikke vil komme til å skje - iallefall ikke slik. Det som allerede skjer, er at politi og militære ser ut til å være ganske "trigger-happy".

Vel, det er kanskje ikke nødvendig. Med slike plakater som de har fått laget og som jeg nevnte ovenfor, samt uttalelser som dette fra presidenten:

Vi blir ikke styrt av verken Fedecamaras, Consecomercio eller Venamcham, tre fiender av folket. Folk, gjenkjenn dem de er dine økonomiske fiender, de står bak den økonomiske krigen, disse tre institusjonene".

Meldingen synes tilstrekkelig klar og hatefull til at eksekusjonspelotong blir unødvendig. En eller annen fanatiker blant chavistene kan lett ta det som en beskjed om å gjøre den jobben.

1
elmalo [sitat…] Vel, det er kanskje ikke nødvendig. Med slike plakater som de har fått laget og som jeg nevnte ovenfor, samt uttalelser som dette fra presidenten: Vi blir ikke styrt av ve...

Med slike plakater som de har fått laget og som jeg nevnte ovenfor, samt uttalelser som dette fra presidenten:

Leopoldo Lopez, en av de uthengte, har på sin Twitterkonto bilde av "sin" plakat, sammen med plakater fra førkrigstiden, som hengte ut jødene. Han kaller det skjedde for "fascistisk".

Jeg tror folk må begynne å være forsiktige med hva de støtter, her...

1

Her, her, her og her det jo litt å tygge på..

Ellers er det mangel på avispapir (flere aviser har måttet slutte å gi ut sin papiravis, midlertidig - forhåpentligvis - pga. papirmangel), toalettpapir, servietter, etc.

Men det finnes papir til å lage plakater med det formål å uthenge opposisjonspolitikere......

1

Hva mener andre? Som vet litt om Venezuela???

http://www.dagbladet.no/2013/11/01/kultur/utenriks/politikk/venezuela/nicolas\_maduro/30086606/

Makan til skamløs svartmaling. Venezuela er det nærmeste man kommer paradis på jorda. Lykke for folket har høyeste prioritet, det nyopprettede viseministeriet for den høyeste sosiale lykke for det venezuelanske folket skal sørge for at hver eneste venezuelaner skal bli så lykkelig som overhodet mulig. Landets nye lykkeminister er ingen ringere enn Chavez sin tidligere livlege Rafael Rios.

1

En kollega av meg måtte mellomlande i Caracas. Det var jo uaktuelt for han, som han ble advart av de lokale, å bevege seg utenfor hotellet. Jeg stoler mer på statistikk og selskapers reiseråd enn chavistene her inne.

1
Kulumuli En kollega av meg måtte mellomlande i Caracas. Det var jo uaktuelt for han, som han ble advart av de lokale, å bevege seg utenfor hotellet. Jeg stoler mer på statistikk og selskape...

Jeg stoler mer på statistikk og selskapers reiseråd enn chavistene her inne.

Ja og hva sier de, statistikk fra internasjonale organisasjoner? For eks. FN, Unesco or Redd barna... og hva med reisetips?

siden du stoler på det må du jo ha satt deg inn i det så da kan vi jo få det på bordet her. Jeg stoler også mer på dem enn det som skrives her, ut fra det er elendighets og endetidens beskrivelse her helt uforståelig.

Er det noe spesielt rundt reisetips til Venezuela i forhold til andre naboland i området for eks...

Jeg forstår ikke at noen henger seg opp i ett land på denne kloden som består av over 180 nasjoner og at all ondskap og alt som er galt er lokalisert i dette landet? Samtidig tilbakevises og bortforklares like ille eller bra ting i andre land Minner litt om denne evige kappestriden noen har bedrevet om USA og EU, der for eks, fattigdom og hjemløshet er verre i EU enn i USA og motsatt alt etter hvem som er "forbildet".. Merkelig dette..

Venezuela har jo nå overtatt Nord Korea, og Zimbabwe, ja vi husker dem ? Som verdenselendighetens sentrum og det åpnes nye tråder hver uke med det som for meg ser ut til å være samme tema.

1
Slettet-FQGC8G

Interessant hvordan noen prøver å "diktere" hvilke land man skal diskutere om, og hvilke man "ikke", og prøver å sette en dagsorden for hva man skal få diskutere om.

Folk har forskjellige interesser, og interesse-områder hva politiske felt, land osv. gjelder.

At Scandi og elmalo som har pårørende i Venezuela er ekstra opptatt av det som skjer i Venezuela om dagen skal bare mangle. Mange bra saklige innlegg fra disse to, interessante bidrag som flere setter pris på.

5
Store-O [sitat…] Ja og hva sier de, statistikk fra internasjonale organisasjoner? For eks. FN, Unesco or Redd barna... og hva med reisetips? siden du stoler på det må du jo ha satt deg inn...

Vel Store-O, synes du det blir for mye om Venezuela så er løsningen grei: å simpelthen ikke delta i diskusjonene og la dem være til oss som har interesse av temaet. Det har jeg sagt til deg før.

Mht. statistikker, så ligger Venezuela langt nede på mange. Det er ett av verdens mest korrupte land, de har en av verdens høyeste mordrater, de har en av verdens høyeste inflasjon, de er ett av de landene i verden hvor det er vanskeligst å starte en ny bedrift, eller drive den.

Andre statistikker er feilaktige. Den informasjonen som kommer ut mht. økonomi, er regnet med en valutakurs på 6.30 Bolivars/US$. Bare at det er de færreste som ser noe til den dollaren. Så iflg. regjeringen har Venezuela den høyeste minstelønn i området; men de sier ingenting om at denne minstelønnen ikke strekker til; at man må ha 3 minstelønner for å dekke det aller mest nødvendige for en familie på 4.

Atter andre statistikker ser bra ut når man ser på dem isolert; men når man ser på dem sammenlignet med regionen generelt er det ikke stort mer enn "average" og i noen tilfeller, under middels. I et annet innlegg viste jeg deg hvordan analfabetismen (tror jeg det var) har minket jevnt og trutt siden statistikken åpnet på begynnelsen av 80-tallet, altså har dette regimet kun fortsatt det arbeidet de som styrte før dem, begynte - og i omtrent samme fart. Intet ekstraordinært med det, med andre ord.

Om reisetips? Det kan du godt få av meg. Som i andre land, hold godt på egne eiendeler, bruk ikke mobiltelefonen mens andre ser deg og dersom du ser en pistol så gi fra deg alt du har uten å mukke - gjør du noen lyd så kan det være nok til at du blir plaffet ned. Skal du handle så forsøk å holde deg til handlesentrene, de er litt tryggere. Forsøk å unngå å gå lengre strekninger til fots i byene. Gå med litt cash i lommen slik at dersom du blir ranet så kan tyvene få det - om du ikke har noenting så kan de bli sinte og plaffe deg ned. Bruk ikke gullsmykker eller andre synlige verditing. Bruk godt merkede taxier, det er masse pirattaxier som også er ute etter å rane deg. Unngå å bruke busser, der er det ofte væpnede ran. Skal du bo på andre steder enn hotell, ta med deg ting som tannpasta, såpe, o.l., til eget bruk, for det kan det være vanskelig å oppdrive. Skal du ut på restaurant, legg mobiltelefonen igjen hjemme, ran på restauranter skjer ofte. Finn for all del ikke på å vise fram euro eller dollar. Skal du veksle.... Vel, det man bør gjøre unngår jeg å skrive her, men om du veksler i banken får du ca. 1 bolivar pr krone, og et par sko f.eks. vil koste deg 2-3000 kroner.

Skulle jeg tatt turen til Venezuela ville jeg reist til Salto Angel, Margarita øya, Andesfjellene og de store slettene. Mye fin natur.

Men.... Jeg ville kontakte privatpersoner i Venezuela for å hjelpe å arrangere disse turene.... Mer kan jeg ikke si...

2
Scandinoco Vel Store-O, synes du det blir for mye om Venezuela så er løsningen grei: å simpelthen ikke delta i diskusjonene og la dem være til oss som har interesse av temaet. Det har jeg sag...

Vel Store-O, synes du det blir for mye om Venezuela så er løsningen grei: å simpelthen ikke delta i diskusjonene og la dem være til oss som har interesse av temaet. Det har jeg sagt til deg før.

Mht. statistikker, så ligger Venezuela langt nede på mange. Det er ett av verdens mest korrupte land, de har en av verdens høyeste mordrater, de har en av verdens høyeste inflasjon, de er ett av de landene i verden hvor det er vanskeligst å starte en ny bedrift, eller drive den.

Jo da, det går greit det, men vi får da stadige spørsmål her også. Noen ganger gjentar du eller han andre dem kopiert 3 ganger når jeg ikke svarer. Ja da jeg ser disse statistikkene dine, som vi vet mordraten har dere hatt i 8 år, den er grei. Starte ny bedrift? Ja vel, men hva med å være menneske.. folks livsforhold generelt. Venezuela ar ikke langt nede på slike statistikker jeg nevnte FN, Unesco og redd barna for eks.

Alle disse andre som i stor grad er finansiert av mr. Soros , ja vel. Men de tar jeg akkurat som det er. Elendighetsbeskrivelsen har vært flat nå i snart 10 år.

Jeg takker forøvrig for reiserådene, men der tror jeg heller jeg forholder meg til råd fra mer offisielt hold om jeg skulle ta turen på de kanter. USA er jo flikke til dette på sine utenriks og ambassadesider, ja flere også.

Vet ikke, jeg tok et raskt søk på Norge og siste gang de skrev noen advarsler om å reise til Venezuela var i 2002, vi vet vel hva den grunnen var, men de er vel lite oppdatert da.

Jeg ser USA advarer mot orkansesongen da, og demonstrasjoner men det er vel ikke myndighetenes skyld. Ellers var det ikke mye som skremte.

Men nå synes jeg vi skal begynne å glede oss til valget, det er tross alt bare om 5 uker og der er jeg litt spent nå for å se hvor sterk revolusjonen står.

Så jeg kommer nok til å snakke igjen :)

1
nometalhorse [sitat…] Som f.eks UK The FCO advise against all travel to parts of the country. The FCO advise against all but essential travel to parts of the country.

Ja det er det som er merka rødt på kartet. Har du sjekka Colombia? Samme område der og langt flere.. Vet ikke om det er arvesynden fra Chavez.. .. Skal vi ta land for land nedover og lage en kurve? Siden dette er internasjonal politikk da..

Nei da vi glemmer det der nå.

1
Store-O [sitat…] Jo da, det går greit det, men vi får da stadige spørsmål her også. Noen ganger gjentar du eller han andre dem kopiert 3 ganger når jeg ikke svarer. Ja da jeg ser disse sta...

Store-O; hvem tror du er offer for den stadig stigende mordraten? Hvem tror du til syvende og sist lider pga den stadig mer groteske korrupsjonen? Hvem tror du lider mest under inflasjonen? Og, når det er vanskelig å drive en bedrift, da blir produktene dyrere, noe som fører til økt inflasjon, og hvem er det som lider mest under det - bedriftseierne eller folket?

Og synes du det er menneskelig å måtte stå i kø i flere timer for å handle mat, for så når man endelig kommer fram, får vite at nå er det slutt på disse varene - eller simpelthen at man ikke får kjøpe dem fordi man er utlending? Synes du det er menneskelig å bli inngjerdet i disse køene? Synes du det er menneskelig å måtte springe ut til nærmeste gateselger og kjøpe melk til en sulten baby, for tre ganger prisen? Synes du det er menneskelig å henge bak på en overfylt pickup fordi vanlige busser ikke tør å reise inn i slummen hvor mange folk bor? Synes du det er menneskelig å måtte tråle apotek etter apotek for å finne livsviktig medisin, og måtte betale en dagslønn eller to for medisinen, om man i det hele tatt finner den? Er du obs på tilstandene på sykehusene? Har du lest om de overfylte fengslene hvor titalls fanger dør pga grov vold inne i fengslene - vold som inkluderer skytevåpen? Synes du det er menneskelig å ikke føle seg trygg på en buss, eller ikke engang i en kirke, fordi væpnede ran skjer overalt? Synes du det er menneskelig at fattige blir frastjålet det lille de har? Synes du det er menneskelig at folk blir skutt og drept av politi eller nasjonalgarde, av og til helt uten grunn?

Har barnedødeligheten gått ned? Ja, det har den. Men den var også på vei nedover i tiden før Chavez, og den har også gått ned i hele regionen (med få unntak).

Om reisetipsene, du om det, om du ikke vil høre på folk som vet hvordan forholdene er i landet så kan du gå inn på hvor det står om "Crime" i nometalhorse's link. Der vil du se gjengitt mange av de sakene jeg skrev om i mitt forrige innlegg. Og om du fortsatt ikke tror noe på det, så ta deg en tur nedover, ikke hør på noen som helst og tross alle rådene. Så kan vi heller snakkes senere.... Det kan jo gå bra, det er ikke alle som er ofre for kriminalitet (selv om det er altfor mange.....). Men men, igjen, du om det....

1

Uansett, poenget med tråden er at situasjonen i landet har forverret seg betraktelig det siste året. Jeg tror selv at det er en kombinasjon av Chavez' økonomiske politikk, som gjorde f.eks. en devaluering nødvendig, og at Maduro ikke greier å styre landet slik Chavez gjorde.

Konsekvensene av å holde valutakursene kunstig nede har vi sett tidligere i Venezuela; da Luis Herrera Campins så seg nødt til å devaluere i 1993 var det også bl.a. fordi det ikke lenger gikk an å holde valutakursen på 4.3 lenger. Men venezuelanske politikere er enten historieløse eller så lærer de ikke av historien.

Jeg har ogå i det siste snakket med en del chavister, som ikke lenger er så veldig chavistiske. Og det jeg får inntrykk av, er at de stemte for personen Chavez, ikke for hans politiske prosjekt (som han egentlig ikke hadde). Maduro er langt fra så karismatisk som Chavez var, og hans popularitet har rast siden april.

1
Scandinoco Uansett, poenget med tråden er at situasjonen i landet har forverret seg betraktelig det siste året. Jeg tror selv at det er en kombinasjon av Chavez' økonomiske politikk, som gjor...

Jeg har ogå i det siste snakket med en del chavister, som ikke lenger er så veldig chavistiske. Og det jeg får inntrykk av, er at de stemte for personen Chavez, ikke for hans politiske prosjekt (som han egentlig ikke hadde). Maduro er langt fra så karismatisk som Chavez var, og hans popularitet har rast siden april.

Har du noe som viser dette "raset" da? Det ser da ikke til å være så voldsomt akkurat. I Colombia der visst nok alt synes så meget bedre befinner tydeligvis Sør Amerikas minst populære president seg.

The polls show that even Venezuela’s Nicolás Maduro – who is dealing with soaring crime, a struggling economy and a fading prestige on the world stage – still has the support of 48 percent of Venezuelans.

Han står seg vel bedre enn samtlige ledere i USA og Vest Europa? Obama har jo også virkelig rast etter det som er skrevet der. Men det kan jo Maduro også ha gjort for alt det jeg vet.

Det forrige innlegget ditt med alle spørsmål fikk jeg nesten ondt i hodet av, så det får være til så lenge. Vi får vel noen svar på dette når valget nå kommer om 4 uker.. bare nevner det igjen.

1
Slettet-FQGC8G Interessant hvordan noen prøver å "diktere" hvilke land man skal diskutere om, og hvilke man "ikke", og prøver å sette en dagsorden for hva man skal få diskutere om. Folk har forsk...

Interessant hvordan noen prøver å "diktere" hvilke land man skal diskutere om, og hvilke man "ikke", og prøver å sette en dagsorden for hva man skal få diskutere om.

Folk har forskjellige interesser, og interesse-områder hva politiske felt, land osv. gjelder.

Spesielt vanvittig er det å se hvilken debattant det er som (som tidligere) prøver å diktere diskusjonen på denne måten. Her er det nesten på sin plass at moderator griper inn og gjør det klart at han ikke har blitt tildelt en moderator-rolle.

Han bør bare ignoreres i den grad det er mulig, med mindre han har tenkt til å delta konstruktivt i debatten. Men det er tydeligivs ikke lett å anerkjenne feil hos sine egne - da er det bedre å avspore, til enhver anledning.

2
Store-O [sitat…] Har du noe som viser dette "raset" da? Det ser da ikke til å være så voldsomt akkurat. I Colombia der visst nok alt synes så meget bedre befinner tydeligvis Sør Amerikas m...

Det forrige innlegget ditt med alle spørsmål fikk jeg nesten ondt i hodet av, så det får være til så lenge. Vi får vel noen svar på dette når valget nå kommer om 4 uker.. bare nevner det igjen.

He he, du svarer som vanlig ikke på spørsmål !

Her er et med relevans til trådens tema : Kan du ikke legge frem statistikkene du snakker om, som kan fortelle oss ignorante om hvor fantastisk det er i Venezuela om dagen ?

(hør for all del ikke på noen som kjenner landet bedre enn deg og vær så snill og ikke skyld på at du har lagt det frem tidligere, det er ikke alle som har tid til å være her døgnet rundt vet du,noen må jo jobbe også)

1
Store-O [sitat…] Har du noe som viser dette "raset" da? Det ser da ikke til å være så voldsomt akkurat. I Colombia der visst nok alt synes så meget bedre befinner tydeligvis Sør Amerikas m...

40% popularitet har Maduro iflg siste måling jeg har sett. I samme måling sier hele 70% at situasjonen i landet er negativ.

Ja du er heldig du som bare kan få hodepine av å lese om tilstandene i Venezuela, spesielt når det er du selv som "tenker " på mennesket og så får du en del opplysninger som viser at saker og ting ikke er så menneskelige likevel. Man kan jo få hodepine av mindre.

Fullt så heldige er ikke de som må leve i disse forholdene.

Og jada, jeg er fullt klar over at Santos ikke er særlig populær i Colombia - i motsetning til det Uribe var. Mht. Chile så ser det ut til at Michelle Bachelet kommer til å vinne neste valg, det er jo ganske hyggelig da, hun gjorde jo en ganske bra jobb.

1
Scandinoco 40% popularitet har Maduro iflg siste måling jeg har sett. I samme måling sier hele 70% at situasjonen i landet er negativ. Ja du er heldig du som bare kan få hodepine av å lese om...

Ja, jeg fant den faktisk. Indikasjoner på det ja. Slike ting kan gå fort opp og med ut fra spesifikke hendelser. Vi så det med Dilma i Brasil, som hadde problemer men føyk opp igjen da konflikten med USA og spionasje kom opp.

Ja du kaller det opplysninger, er jo greit nok det, men det du skriver skal jeg vel ikke bare godta som opplysninger. Det er forskjellige syn og delte meninger om alt. Igjen så har jo disse opplysningene om sammenbruddet vandret i årevis, mens Venezuela har gått framover. Jeg kaller det krisemaksimering inntil vi ser resultatene over tid.

Ja, jeg synes faktisk at det å gi de fattige utdannelse og helsestell er mer menneskelig enn at overklassen må stå i kø for å få toalettpapir. du har tidligere kommet med dette gratis medisiner i Colombia en rekke ganger, det kan jeg ikke finne noe som helst om. Jeg lurer på om dette gjelder hele folket eller om det er en del av en forsikring du kan tegne for eks. en ganske så oppsiktsvekkende opplysning som burde underbygges.

Når så disse 2 konservative lederne i Sør Amerika er de mest upopulære på kontinenter så sier det sitt.

Ser forresten at Maduro nå skal frigjøre Sør Amerika for Twitter, tror du det blir en suksess. :)

Jeg nevner no valget en gang til jeg, gleder meg litt til det.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...