Politikk - Internasjonal

jakoline

Saudi-Arabias sammarbeid med Pakistan

Dagbladet 8/11-2013."Slik er Saudi-Arabias hemmelige plan for å velte Assad":"Vil bruke titalls millioner på en ny opprørsgruppe som eksluderer jihadist-orienterte grupperinger"-

"Magasinet (Foreign Policy) melder at Saudi-Arabia har bedt Pakistan om å trene opp krigere"

"Det anslås at styrken skal være på mellom 40 000 og 50 000 soldater."

"Det pågår to kriger. Den ene er mot det syriske regimet,og det andre mot Al-Qaida. Saudi-Arabia kjemper begge,sier analytikeren Mustafa Alani ved det saudi-støttede Gulf Researche Center til The Guardian."

Hvor mye skal man stole på at SA også støtter her kampen mot Al-Qaida?

Salafi-bevegelsen står sterkt i sunni-dominerte Saudi-Arabia...

Idag kommer også meldinger om dette:"Saudi-Arabia kan raskt skaffe seg atomvåpen" (Aftenposten 8/11-2013)

"Saudi-Arabia kan med hjelp fra Pakistan omgående skaffe seg atomvåpen dersom Iran produserer slike våpen"...

Men det kan de kanskje også ønske skaffe før Iran ev. har skaffet seg atomvåpen...?

Ser vi i disse tider de virkelige motstanderne i Midtøstenkrigene tre frem:shija-Iran og sunni-Saudi-Arabia?

"I 1986 erklærte kong Fahdi i Saudi-Arabia seg som Voktere over de hellige steder:Mekka og Medina.

...og understreket på den måten sin legitimitet ;Iran var hovedmotstanderen,og motsetningene ble uttrykt som et oppgjør mellom "det sanne islam" og "det shija-islamske heresiet"...(K.Vogt:Islams hus,s.249)

Klart dette ikke er "bare" en religionskrig,men ulik tolkning av islam synes være her brukt for alt det er verdt som verktøy for å så splid og skape harde fronter i Midtøsten. Ressurskrig,eksplosiv befolkningsøkning,arbeidsledighet ,problemer med grunnvannsressursene,kornlagrene,minkende oljeproduksjon etc retc ligger selvsagt å vaker oppe i dette.

Men vil det virkelig smelle snart i hele regionen? Kunne selvsagt lagt til dette under tråden "Sannheten om Syria",men ønsker utvide litt problemet utover kun Syria-krigen).

3
8 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

"Magasinet (Foreign Policy) melder at Saudi-Arabia har bedt Pakistan om å trene opp krigere"

Saudi-Arabias adferd begynner å bli alvorlig foruroligende. Det er tydelig at avtalen mellom Russland og USA om fjerningen av de kjemiske våpnene i Syria ikke falt i god jord hos Saud kongehuset som nærmest hadde forlangt at USA skulle angripe Syria militært.

Det har ved flere anledninger kommet frem at Saud-kongehuset har vært en av de ivrigste pådriverne for krig mot Syria. Saud-kongehuset ser ut til å være fast bestemt på å knuse de sekulære regimet i Syria, når USA nøler må de se seg om etter nye partnere.

Vet du forresten noe om hvordan Pakistan har respondert på Saudias forespørsel?

Jeg stiller meg dessuten tvilende til at en "ny" opprørsgruppe ikke vil ha ekstremister i seg. Saudi-Arabia er trossalt verdens største sponsor av radikal ekstrem islamisme.

2
Sun_Tzu [sitat…] Saudi-Arabias adferd begynner å bli alvorlig foruroligende. Det er tydelig at avtalen mellom Russland og USA om fjerningen av de kjemiske våpnene i Syria ikke falt i god j...

Vet du forresten noe om hvordan Pakistan har respondert på Saudias forespørsel?

Jeg stiller meg dessuten tvilende til at en "ny" opprørsgruppe ikke vil ha ekstremister i seg. Saudi-Arabia er trossalt verdens største sponsor av radikal ekstrem islamisme.

Den amerikanske nedrustningseksperten David Albrght sier i artikkelen at han er skeptisk til påstanden fra BBC-programmet (artikkelen om SA sine planer ang atomvåpen ble offentliggjort i søndagens program der).

Han sier til avisen The Guardian at han ikke tror Pakistan nærmest "uten videre vil kunne levere atomvåpen til Saudi-Arabia".

Dette fordi "Usa (da) vil innstille militærhjelp til Saudi-Arabia (mener Albright).

Men kanskje også Pakistan vil risikere å miste støtte fra USA da?

Og hva vil "vennen" til Pakistan Kina stille seg til dette,om Pakistan forsyner Saudi-Arabia (som er Irans motstander),gjør dette?

"Det er bare tenkelig i en svært desperat situasjon der Iran hadde tilgang til atomvåpen og forholdrr seg konfronterende,sier Albright".

Tja.....

Uansett ser jeg nå Al-Qaidas leder betegner nå kun Jabhat al-Nusra i Syria som eneste fløy av sin organisasjonen (nyhetsbyrået EFE idag).

Hvilken betydning har det (vel:her er man kanskje inne i "sannheten om Syria" igjen,men...)

1

Måtte gi deg en tommel igjen da, men i utgangspunkter har fortsatt ikke krigen i Syria noe som helst med religion å gjøre. At Saudi Arabia som andre muslimer i verden overhodet ikke regner som muslimer har sin agenda er greit nok.

Jeg tok opp dette i Syria tråden. Jag kan garantere deg med hånda på hjertet at Obamas droner ikke vil krumme et hårstrå på terroristene som trenes til krig mot Syria i Pakistan. Han eller USA eller NATO er vel ikke sunni, det samme er vel ikke Israel som overhodet ikke vil reagere på dette.

Det finne 2 "sunniland" i denne verden, det ene vet vi er Iran, det andre er Azerbajdsjan, det siste står helt og fullt på USA, NATO, Israels og Saudi Arabias side i denne krigen.

Krigen mot terror og mot Al Qaida er en illusjon.

Om Saudi Arabia vil skaffe seg atomvåpen kommer det ikke en rynke i ansikter på Obama og Netanyahu.

Du vet vel ellers kanskje at kona til Assad er sunni ?

Her er en artikkel om flyktninger fra Syria om dette, jeg kan ta noe på Norsk:

"Hadde vi brydd oss om skillet mellom sunni og shia hadde vi ikke vært gift." De forteller at dette aldri har vært et tema i Syria. De har aldri hørt om dette før nå. Aldri har noen spurt dem om hvilken religion de har.

Derfor er ikke denne angivelige "borgerkrigen" i Syria, som faktisk ikke eksisterer noen religionskrig som som de som står bak komplottet vil ha folk til å tro.

Mer:

Disse er flyktninger og er i Libanon:

Jeg lurer på hva Zahir, som selv er sunni, ville si hvis hans sunni barn bestemte seg for å bli med Hizbollah, en shia-bevegelsen. «Hvis mine barn vil bli Hizbollah, for mitt vedkommende, jeg er helt for det. Jeg ville fortelle dem: "Gud velsigne deg", sier Zahir.,

Da de klarte og komme seg unna terroren i Syria til Libanon. Til et shia område, der Hizbollah ble de godt tatt vare på:

Zahir og Lina behøvde ikke engang å lete etter hjelp: når folk så en familie med flyktninger, ringte de kommunen, som raskt fant mat og ly for dem. De lokale myndighetene ga dem overnatting,de fikk møbler, vaskemaskin, komfyr, og til og med sengeklær. «Ingen har noen gang spurt oss: er dere sunnier? Tro på meg: vi har aldri hørt det spørsmålet. Vi vil bekrefte at for alle som ønsker bevis", sier Zahir.

Når over en million flykta fra Irak etter USAs ødeleggelse av landet, ble de forøvrig heller aldri spurt hvilken religion de tilhører.

Derfor slåss også den Syriske Arabiske Har som består av et stort flertall sunnier mot terroristene, og disse djevlene har ingen religion.

3
Store-O Måtte gi deg en tommel igjen da, men i utgangspunkter har fortsatt ikke krigen i Syria noe som helst med religion å gjøre. At Saudi Arabia som andre muslimer i verden overhodet ikk...

i utgangspunkter har fortsatt ikke krigen i Syria noe som helst med religion å gjøre.

Den har med en politisert religion å gjøre:islamisme. DEr religion brukes for å legitimere en type politikk.

Så kan kan selvsagt krangle om hva som er "sanne islam" eller ikke:den debatten får muslimer ta innad:vi andre kan bare stå på utsiden,og registrere at religionen islam blir brukt politisk,for så ymse formål og hensikter.

Uanset:personlig mener jeg det er vanskelig idag eksakt å si hvordan dette kommer til å gå:mye synes skje fort i disse tider.

At allianser kan kjapt skapes,at allianser kan kjapt brytes,er noe vi før har sett (som under siste verdenskrig):venner kan bli fiender,venner kan knytte seg ennå nærmere til hverandre,hvem kan eksakt spå?

Men personlig ser jeg dette som eksempler på at de der før beskrev shija-Iran og sunni-Saudi-Arabia som de virkelige hovedmotstanderne,mer og mer synes ha hatt rett:så får vi se hvilken "venner" de søker til.

Saudi-Arabia idag er klart skuffet;Vesten gjorde ikke det forventede da "gass-angrepet" ble "avslørt":

Saudierne selv sitter makelig i sine slott,og har alltid brukt sine oljepenger til å få andre til å gjøre drittarbeidet for seg.

Lenge har de hatt vestlige:helt siden oljekrisen/boikotten i Suez-kanalen har vi hoppet som skremte harer når Saudii-Arabia har vinket med fingern.

Nå ser vi det mer og mer stoppe opp,og personlig ser jeg i det ang Pakistan,som en leting etter "kanon-føde" de kan bruke i sin krig,når vestlige svikter "sin oppgave".

Saudi-Arabia har (ennå) penger nok,men de orker ikke selv kaste sitt dyrebare blod i slike kriger...

Slik blir de som Romerriket ,der i sin dekadense mer og mer skaffet seg andre til å krige for seg,og det viltilslutt også bli deres bane.

Tror jeg.

1
jakoline [sitat…] Den har med en politisert religion å gjøre:islamisme. DEr religion brukes for å legitimere en type politikk. Så kan kan selvsagt krangle om hva som er "sanne islam" eller...

Den har med en politisert religion å gjøre:islamisme. DEr religion brukes for å legitimere en type politikk.

Så kan kan selvsagt krangle om hva som er "sanne islam" eller ikke:den debatten får muslimer ta innad:vi andre kan bare stå på utsiden,og registrere at religionen islam blir brukt politisk,for så ymse formål og hensikter.

Ja jeg hører du sier dette, men jeg har vanskelig for å plassere NATOs bombeangrep på Libya, vestens økonomiske krig som Norge er med på mot Syria og bevæpning og moralsk støtte til terroristene i Syra, samt vestlig presses nærmeste hyllest av dem som demokratiforkjempere som resultat at av at de med dette bruker "det sanne islam" som begrunnelse for å legitimere denne politikken.

Det er derimot slik at å få folk til å tro at dette er en krig mellom religioner og etnisitet er en del av taktikken.

1
Store-O [sitat…] Ja jeg hører du sier dette, men jeg har vanskelig for å plassere NATOs bombeangrep på Libya, vestens økonomiske krig som Norge er med på mot Syria og bevæpning og moralsk...

Ja jeg hører du sier dette, men jeg har vanskelig for å plassere NATOs bombeangrep på Libya, vestens økonomiske krig som Norge er med på mot Syria og bevæpning og moralsk støtte til terroristene i Syra, samt vestlig presses nærmeste hyllest av dem som demokratiforkjempere som resultat at av at de med dette bruker "det sanne islam" som begrunnelse for å legitimere denne politikken.

Vel:klart jeg har lurt på det samme.

Men nå når vi ser Vesten trekke seg mer og mer vekk fra Saudi-Arabias våte drømmer i Syria,så kan det kanskje være fordi de også har forstått at de blir brukt i et spill om "det sanne islam",der grenser til galskap.

For et regime der nekter kvinner å kjøre bil,fordi de kan bli "ufruktbare","ødelegge eggstokkene",kan vel knapt være helt riktig navla?

At de nå søker Pakistan (ifølge artiklene ihvertfall) for istedet å finne "kanonføde" der,synes ihvertfall for meg være interessant trekk...

1
jakoline [sitat…] Vel:klart jeg har lurt på det samme. Men nå når vi ser Vesten trekke seg mer og mer vekk fra Saudi-Arabias våte drømmer i Syria,så kan det kanskje være fordi de også har f...

Men nå når vi ser Vesten trekke seg mer og mer vekk fra Saudi-Arabias våte drømmer i Syria,så kan det kanskje være fordi de også har forstått at de blir brukt i et spill om "det sanne islam",der grenser til galskap. For et regime der nekter kvinner å kjøre bil,fordi de kan bli "ufruktbare","ødelegge eggstokkene",kan vel knapt være helt riktig navla? At de nå søker Pakistan (ifølge artiklene ihvertfall) for istedet å finne "kanonføde" der,synes ihvertfall for meg være interessant trekk...

Syrakonflikten er ikke mere enn et "irriterende myggestikk",hva saudier`ne angår.

Den virkelige krisen,for saudierne,oppstod under golfkrigen,:Svikte sine irakiske "venner"??Invitere amerikanerne til bakkestyrker på deres jord??Et voldsomt dilemma -ettersom "mannen i gaten" foraktet alt,som usa stod for.

Sunni,- eller shiha? Veldig "religiøst betinget"(enig med deg der,jakoline).Mekka og Medinah - en evig kamp.I den senere tid,er de nok gått litt lenger - vannressurser og maktsenteret i midt-østen.

Derers "andre" dilemma - var nok jakten på bin ladin.Han selv var riktignok utvist,men hans far var selveste oppskriften på ingeniørvirksomhet-og sørget for infrastruktur i rihayd,så vel som i jeddah.

1
gjennomsnittlig [sitat…] Syrakonflikten er ikke mere enn et "irriterende myggestikk",hva saudier`ne angår. Den virkelige krisen,for saudierne,oppstod under golfkrigen,:Svikte sine irakiske "venner...

Den virkelige krisen,for saudierne,oppstod under golfkrigen,:Svikte sine irakiske "venner"??Invitere amerikanerne til bakkestyrker på deres jord??Et voldsomt dilemma -ettersom "mannen i gaten" foraktet alt,som usa stod for.

Jeg er helt enig i at vi må tilbake til akkurat det punktet,for å se spiren til dette som skjer nå mellom sunni-Saudi-Arabia og Shija-Iran

(selv om shija og sunni historisk alltid har kranglet,slik som katolikker og protestanter).

Det som skjedde på 1979-tallet,var politisering av både sunni-islam:som ble "olje-islam" undrer Suez-krisen1974-5,og ved revolusjonen i Iran 1979 ble sjiha-islams virkelige konkrete bevis på modrerne totalitær ideologi skapt av islam:shija-islamisme.

(selv om riktignok Iran var mer "sultanisme" i begynnelsen,og hadde en viss pluraistisk samfunn:idag har Khamanei blitt mer "Gud",en representant for en "Gud":..)

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
45 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...