Politikk - Internasjonal

valotunk

Borgerlønn kan bli innført i Sveits

Til våren blir det folkeavstemning i Sveits om innføring av borgerlønn eller ikke. Det har blitt samla inn nok underskrifter til å arrangere ei folkeavsteming som ved flertall vil gi hver sveitser uten annen inntekt en garantert borgerlønn på 2 500 sveitserfranc, eller omlag kr. 16 700,-/mnd omregna i norske penger.

Skal bli interessant å se hva sveitserne sier om dette!

Som det blir påpekt i artikkelen så er det vel nærmest utenkelig at dette blir aktuelt i et Norge der arbeidslinja er det som gjelder.

1
9 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

I Norge har vi ikke demokrati på lik linje som i Sveits.

Tipper det blir borgerlønn i Sveits.

1

Som det blir påpekt i artikkelen så er det vel nærmest utenkelig at dette blir aktuelt i et Norge der arbeidslinja er det som gjelder.

Finnes det noe reellt alternativ til arbeidslinja? Trygdelinja?

1

omlag kr. 16 700,-/mnd omregna i norske penger.

For den summen ville jeg sagt opp jobben min UMIDDELBART. Det er mer enn det jeg har igjen, etter at transportutgiftene til/fra jobb er trukket fra.

Hvorfor skal jeg jobbe når jeg kan få betalt for å gjøre ingenting?

2

har blitt samla inn nok underskrifter til å arrangere ei folkeavsteming som ved flertall vil gi hver sveitser uten annen inntekt en garantert borgerlønn på 2 500 sveitserfranc, eller omlag kr. 16 700,-/mnd omregna i norske penger. Skal bli interessant å se hva sveitserne sier om dette! Som det blir påpekt i artikkelen så er det vel nærmest utenkelig at dette blir aktuelt i et Norge der arbeidslinja er det som gjelder

Dette er typisk bakdelen med demokratiet som vil kjøre vestens økonomi i grus.Foket og fagforeninger krever bare mere og mere goder, til det stopper opp,industrien flytter til lavkostland og vi jobber mindre og mindre,flere og flere på trygd og uføretrygd.Dette går ikke mange årene til.

1
MoreTEN [Slettet]

Bedre kan det neppe sies - tommel!

Men jeg liker ikke bruken av ordene "sterkeste" og "svakeste".

I vårt samfunn kan det ofte være slik at de med de sikre jobbene må gå på akkord med seg selv, mens de som ender opp som abeidsløse ikke er av de som selger seg selv og sine meninger.

(merk understrekningen av ofte - jeg tar ikke alle under en kam, men det er faktisk mer sannhet i dette enn det det kan virke som.)

2

Sveits går nok ikke i grøfta med dette. Historisk har vellykkede økonomier og samfunn funnet måter å fordele velstand og spre penger rundt i samfunnet.

En godt bevart hemmelighet er at med den moderne verdens ressurser er slikt som dette mulig å gjøre. Borgerlønn er en måte, i Norge har trygd vært brukt med en lignende effekt. Kan alle arbeide i det moderne samfunnet?

Det som tynger ned økonomien er private krefters kontroll med pengesystem og pengeutstedelse som skaper en kunstig knapphet på byttemidlet og uten korreksjon til ekstrem velstandskonsentrasjon over tid.

Nå har nordmenn gått på en plate om at tar man de trygdede 'sparer man' og får mindre skatt. Sannheten er at trekker man inn denne kjøpekraften krymper økonomien og alle blir fattigere. Men en fattig befolkning er en lydig befolkning som banklobbyister helt tilbake til Calvin og før det er klar over.

Disse mytene om økonomien skapes og opprettholdes i 'bankelitens' tjeneste.

2

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
14 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar
Aktuelt silas Siste svar

Falske følgere på Twitter

Newsweek melder... NEW YORK (Nettavisen): Nesten halvparten av presidents Joe Bidens 22,2 millioner følgere på Twitter, skal være falske, viser en undersøkelse foretatt av selskapet SparkToro og som e...
Bilde

Half of Joe Biden's Twitter followers are fake, audit reveals

Billionaire Elon Musk has claimed that 20 percent of Twitter users are "spam/fake accounts" amid his ongoing takeover bid.


Bilde www.newsweek.com
2
7 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...