Politikk - Internasjonal

politikk

Avtalen med iran

En avtale som ikke gir full inspeksjonsrett til enhver tid og pålegger iran og betale kostnadene for dette eller slutt på anriking i iran med påfølgende kontroller er en avtale om og ikke ha noen avtale som hindrer atomvåpen utvikling og produksjon. Dette var ikke bra for verdens trygghet.

1
164 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Tull. Du har ikke forstått bæret hva denne avtalen innebærer. Du har åpenbart heller ikke forstand på hva anrikingsgrad innebærer. Denne avtalen er et stort framskritt for alle verdens land med unntak av Israel, og deres allierte Saudi Arabia, som har egeninteresse av å beholde Iran som et fiendebilde.

1

Obama har fortent eit litt betre omdøme etter dette. Han klarte å styra unna eit åtak på Syria jamvel om sionistane ivra for det, og no unngår han eit blodig oppgjer med Iran jamvel om sionistane masar om det. Om Obama berre kunne slutta med droneåtaka, ville han kan henda få eit skapleg ettermæle.

1

Enig. Jagland kan snart puste ut. Nå er USA sin politikk utelukkende diktert av Israel lenger tydeligvis. Landet avsto også fra å "straffe" Syria etter at saudiarabisk etterretning brukte gass i Syria og prøvde å legge skylden på regimet.

2
Liq Enig. Jagland kan snart puste ut. Nå er USA sin politikk utelukkende diktert av Israel lenger tydeligvis. Landet avsto også fra å "straffe" Syria etter at saudiarabisk etterretning...

Nå er USA sin politikk utelukkende diktert av Israel lenger tydeligvis.

En ikke mangler. Går ut fra at du mener:"Nå er USA sin politikk ikke utelukkende diktert av Israel lenger tydeligvis."

Til saka: skal ikke se bort fra at Israels provoserende arroganse i bosettingspolitikken på okkuperte områder har ført USA inn på ei mindre servil linje overfor Israel.

1
Liq Tull. Du har ikke forstått bæret hva denne avtalen innebærer. Du har åpenbart heller ikke forstand på hva anrikingsgrad innebærer. Denne avtalen er et stort framskritt for alle ver...

Avtalen inneholder ikke full inspeksjonsrett når som helst og hvor som helst så denne avtalen har jeg forstått at ikke vil hindre utvilking av atomvåpen. Du derimot synes ikke og ha forstått at avtalen ikke er verdt noe i forhold til dette. Det er en god grunn til at iran ikke vil ha dette og formålet kan utelukkende være utvikling og produksjon av atomvåpen. Hadde strømproduksjon vært eneste formålet kunne bare iran gått med på alle kontrollformer eller importert anriket uran uten og produsere selv.

2

I utgangspunktet, fra det jeg har hørt om denne avtalen så langt, så virker den å være basert på vestlig naivitet om Irans intensjoner.

Man kan godt håpe at den nye Iranske presidenten har gode intensjoner og skal klare å dra Iran inn på en ny mer positiv linje(som ikke innebærer ønske om utslettelse av Israel, eller "død over USA"). Men der er god grunn til å ha tvil om i hvilken grad han har noen virkelig makt.

Jeg syns Netanyahus reaksjon virker i overkant negativ, men på samme tid, så har han absolutt ingenting å rope hurra over med denne avtalen, så vidt jeg kan se.

Jeg har et ørlite håp om at dette skal resultere i bedre tider, at dette vil styrke den nye Iranske presidenten, og at han skal klare styre Iran in på en mer forsonelig linje med Israel og vesten. Men det håpet er ikke stort.

* NeoCeon *

2

Nei og jeg er redd Israel kan komme til og angripe Iran, selv med denne avtalen.

1
politikk Avtalen inneholder ikke full inspeksjonsrett når som helst og hvor som helst så denne avtalen har jeg forstått at ikke vil hindre utvilking av atomvåpen. Du derimot synes ikke og h...

Det kan vel neppe bli et dårligere utgangspunkt for diplomati og fredelig sameksistens, enn det du prøver å foreslå her (og som du ikke er alne om).

Det du sier er omtrent som dette: Vi tror ikke på dere og vil ha retten til å holde dere under kontroll og mistanke hele tiden.

Glem ikke at Iran er et suverent land, og at det ikke finnes det minste bevis på at de utvikler atomvåpen eller har tenkt å gjøre det. De har gjort en innrømmelse som de egentlig ikke hadde trengt å gjøre, og bra er det.

Det er også bra at Obama har innsett at løgner og bedrag for å starte kriger, ikke lenger kan brukes. Kina og Russland har blitt narret en gang for mye med Libya-krigen.

2
Hyrro Det kan vel neppe bli et dårligere utgangspunkt for diplomati og fredelig sameksistens, enn det du prøver å foreslå her (og som du ikke er alne om). Det du sier er omtrent som dett...

Selvfølgelig tror vi ikke på det de sier når de lett kan bevise at det er sant men ikke vil. Ellers er jeg ikke tilhenger av sanksjoner fordi myndighetene ikke bryr seg om folket og før eller senere vil klare og få atomvåpen uansett. Sanksjoner vil bare utsette tiden det tar. Og det er naivt og tro at en okkupasjonslrig kan vinnes. De eneste mulighetene er og la iran få sine atomvåpen ellerbombe i stykker anleggene når det nærmer seg ferdigstillelse. Akkurat slik russlands og usa sin okkupasjonslrig i aghanistan ikke kan vinnes millitært så er eneste mulighet og bombe i stykker terrorbaser etterhvert som de dukker opp. Og invadere og bygge opp ett land etter eget mønster krever minst en okkupant for hver innbygger så dette er ressursmessig umulig. Og iran er nok som nordkorea....alt for kontrollerende og truende slik at borgerne selv ikke tør og gjøre opprør og håpet om at sanksjoner skal bringe folket mot makthaverne ikke er reellt.

1
Liq Tull. Du har ikke forstått bæret hva denne avtalen innebærer. Du har åpenbart heller ikke forstand på hva anrikingsgrad innebærer. Denne avtalen er et stort framskritt for alle ver...

Det er jaggu godt at du har lest avtalen i detalj, slik at vi andre ikke trenger å tenke så mye på den.

Så får vi andre som ikke vet så mye være litt mindre påståelig.

Selv er jeg av natur skeptisk til religiøse fanatikere med et svært spesielt menneskesyn.

Jeg ser at det er mange her inne som er villig til å tro på det iranske bakstreverske erkereligiøse og kvinnefiendtlige presteskapet.

Og det er i min verden litt merkelig, men så var det jo mange gode kommunister, og andre som trodde på Hitler også.

1
Hyrro Det kan vel neppe bli et dårligere utgangspunkt for diplomati og fredelig sameksistens, enn det du prøver å foreslå her (og som du ikke er alne om). Det du sier er omtrent som dett...

Glem ikke at Iran er et suverent land, og at det ikke finnes det minste bevis på at de utvikler atomvåpen eller har tenkt å gjøre det. De har gjort en innrømmelse som de egentlig ikke hadde trengt å gjøre, og bra er det.

Ser at du synes at ikke spredningsavtalen er noe tull.

Deg om det.

1
Mcking Det er jaggu godt at du har lest avtalen i detalj, slik at vi andre ikke trenger å tenke så mye på den. Så får vi andre som ikke vet så mye være litt mindre påståelig. Selv er jeg...

Iran er en fredelig nasjon som ikke har angrepet noen i over 200 år. Kvinner i Iran har nøyaktig de samme rettighetene som menn.

Totalt har Iran 700.000 studenter, og kvinner utgjør hele 60 prosent av studentene som begynner på iranske universiteter hvert år. Se bare på allianse mellom S. Arabia, israel og al-Qaida.

Hvem som er de største fanatiker av de tre ?

1
Mcking [sitat…] Ser at du synes at ikke spredningsavtalen er noe tull. Deg om det.

Når det gjelder ikkespredning av atomvåpen kan vi kanskje være enige om at de som har undertegnet den forplikter å følge den også, ellers har den mindre verdi.

For jeg regner med at du vet forskjell på atomvåpen og atomkraft?

Jeg regner også med at du ikke tror en påstand blir en sannhet bare den gjentas ofte nok.

For du husker vel påstanden om masseødeleggelsesvåpen i Irak?

Vi vil ikke ha flere kriger som er basert på amerikanske eventyr. Det er du vel enig i?

2
Payser Iran er en fredelig nasjon som ikke har angrepet noen i over 200 år. Kvinner i Iran har nøyaktig de samme rettighetene som menn. Totalt har Iran 700.000 studenter, og kvinner utgjø...

Totalt har Iran 700.000 studenter, og kvinner utgjør hele 60 prosent av studentene som begynner på iranske universiteter hvert år. Se bare på allianse mellom S. Arabia, israel og al-Qaida.

Hvem har flest utandede med doktorgrader i forhold til folketall?

1

tikk: Vi snakker om Iran som har vedtatt at man kan gifte seg med sine egne adoptivvarn. Ikke om dem som har flyktet fra det religiøse presteveldet.

Svar: LØGN ! Iran har ikke vedtatt noen som tillater ekteskap med mindreårige barn.

1

Jobs skrev: Hvem har flest utandede med doktorgrader i forhold til folketall?

Svar: Sionister kanskje? De bruker sin intelligens til å ødelegge verden.

1

Tikk skrev :Påstår du at alle norske aviser og alle internasjonale nyhetsbyrået som skriver at dette er vedtatt av det iranske parlamentet lyver?

Svar: Hvor mange ganger har du vært til Iran? Hvor lenge har du bodd der? Mange norske bedrifter hadde sine prosjekter i Iran. Hva sa de norske arbeiderne som har jobbet med disse prosjektene ? Har de sett noen mindreårig brud mens de bodde i Iran?

Hva de vestlige medier skrev om irakiske masseødeleggelsesvåpen?

Tror du kanskje at iranerne som bor i Vesten og har utmerkede forbindelser med hjemland, er noe forskjellig fra sine landsmenn i Iran ?

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...