Politikk - Internasjonal

gjespe

Steining kan snart bli lovlig?

Steining kan snart bli lovlig i Afghanistan.

Under Talibans skrekkstyre i Afghanistan på 1990-tallet ble mennesker skutt og steinet hvis de ble dømt for utroskap. Nå vurderer Karzai-regimet å gjeninnføre straffen.

- Vi jobber med et utkast til en straffemetode basert på Sharia-lover hvor straffen for utroskap, hvis det finnes fire øyenvitner, vil være steining, sier Rohullah Qarizada, som sitter i komiteen for islamsk lovgivning i landet.

Nylig ble et par som var anklaget for utroskap forsøkt steinet i Baghlan-provinsen. Steiningen ble stoppet av byens eldre, men de to ble senere skutt i all offentlighet.

Det brutale forslaget om lovendring kommer etter at milliarder av bistandspenger har blitt investert i det krigsherjede landet de siste 12 årene.

Karzai her vært på besøk her i Norge på tiggerferd og rost norsk demokrati og styringsform - og så vil han nå innføre sharia steining av folk til døde som straff for utroskap?

Steining kan snart bli lovlig i Afghanistan.

Hva har ikke Afganistan kostet for norske skattebetalere - er det slike regimer vi ønsker å støtte?

4
70 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Steining kan snart bli lovlig i Afghanistan.

Steinalderen lenge leve.

Slike land burde vi bygge en svær mur rundt, så kunne de klubbe hverandre i hjel i fred.

3
JJularbo [sitat…] Steinalderen lenge leve. Slike land burde vi bygge en svær mur rundt, så kunne de klubbe hverandre i hjel i fred.

Slike land burde vi bygge en svær mur rundt, så kunne de klubbe hverandre i hjel i fred.

Jeg begynner så smått å bli tilhenger av samme opplegget, gjerde dem inne helt pottetett og gi dem våpen så de kan slakte hverandre av hjertens lyst til befolkningen er så få at de ikke finner hverandre for å slåss lenger. Men problemet er vel å få gjerdet tett nok.

1

Hva har ikke Afganistan kostet for norske skattebetalere - er det slike regimer vi ønsker å støtte?

Når det er politisk korrekt ønsker vi det.

2
trondergutt Nei...i grunn ikke :)

Det som virkelig er ille er jo at Afghanistan får mange milliarder kroner av Norge i u-hjelp.

Det er på tide at norske myndigheter bør sette krav til menneskerettigheter, likestilling, og ytringsfrihet for å motta mer pengestøtte.

Hvis myndighetene i Afghanistan sier at det er deres kultur, eller de nevner sin religion for å gjøre slikt mot folk så bør vi ikke godta dette.

Sharia-lover bryter alle de rettighetene for folk som det går an å bryte, særlig er jenter og kvinner utsatt for dette.

Hvordan kan verden anno 2013 se på at folk blir behandlet på denne måten?

Hvor er FN, EU, eller andre slike organisasjoner?

2

Hva har ikke Afganistan kostet for norske skattebetalere - er det slike regimer vi ønsker å støtte?

Norge har hittil sløst bort over 15 milliarder i landet med såkalt hjelp og kostnader for militær innsats.

1
Columbus_3 [sitat…] Når det er politisk korrekt ønsker vi det.

Jeg hadde faktisk selv tenkt å starte en tråd om dette, men gjespe's tråd var allerede åpnet. Det er hårreisende at Afghanistans Karzai-regime nå vil åpne for steining som straff for (påstått) utroskap -- og da spesielt rettet mot kvinner (menn slipper vel unna med offentlig halshugging)!

Det er til å spy av -- bare å tenke på at våre norske politikere slikker denne sadisten oppetter ryggen og kaster milliarder av norske bistandskroner etter ham og hans middelalderske, mannssjåvinistiske lakeier!

Gjespe avslutter slik: "Hva har ikke Afganistan kostet for norske skattebetalere - er det slike regimer vi ønsker å støtte?"

Columbus_3 svarer -- som dessverre er sant: "Når det er politisk korrekt, ønsker vi det."

Jeg vet imidlertid hva jeg ønsker meg -- over hele VG's (og Aftenpostens og Dagbladets) førstesider, nemlig:

Stort bilde av en steining -- i all sin gru -- sammen med navn og bilde på hver eneste hjernedød norsk stortingsrepresentant og statsråd som opp gjennom årene har vært med på å bevilge milliarder av norsk skattekroner -- eller endog bare 5 øre -- til slike Hitler-, Nazi-, Gestapo- og Islamist-metoder.

Og viser det seg at hele Stortinget har stått samlet om dette, ønsker jeg at 'foto-kollage-en' suppleres med et bilde av vårt råtne Storting.

Styres vi av komplette idioter?

Mvh,

7seven

15

Hvis det i framtida blir aktuelt her i landet også, pga. utviklingen..., så er det nå ihverfall nok stein her da (men det trengs vel også da i tilfelle... :).

1
7seven Jeg hadde faktisk selv tenkt å starte en tråd om dette, men gjespe's tråd var allerede åpnet. Det er hårreisende at Afghanistans Karzai-regime nå vil åpne for steining som straff f...

eneste hjernedød norsk stortingsrepresentant og statsråd som opp gjennom årene har vært med på å bevilge milliarder av norsk skattekroner -- eller endog bare 5 øre -- til slike Hitler-, Nazi-, Gestapo- og Islamist-metoder

er det bevilget noen kroner til steining?. da får du sette opp link.

Dagens regime har i en årrekke vært støttet av vesten fordi de var motstandere av det kommunistiske regimet og de russiske invasjonsstyrkene. da gikk de under navnet Nordalliansen.

1

Hva har ikke Afganistan kostet for norske skattebetalere - er det slike regimer vi ønsker å støtte?

afganistan må jo få velge selv hvordan de skal leve sine liv, men jeg håper for all del at norge og resten av det internasjonale samfunnet slutter å gi bistanden og annen form for støtte hvis de gjør det lovlig å steine folk. da får nok pipa en annen lyd. vi kan ikke tvinge på dem vestlige verdier heller, så hvis de vil leve i et steinalderland så gjerne for meg

1
riksen77 [sitat…] afganistan må jo få velge selv hvordan de skal leve sine liv, men jeg håper for all del at norge og resten av det internasjonale samfunnet slutter å gi bistanden og annen...

så hvis de vil leve i et steinalderland så gjerne for meg

Forsåvidt enig - problemet er at de fleste der ikke ønsker det - men blir påtvunget det av fundamentalistiske ledere. Barn og kvinner blir undertrykket av et Islam regime - derfor vil ikke verden sitte å se på de blir behandlet etter steinalderlover.

1

Steining er helt grei straffemetode for de verste forbrytelsene.

1
gjespe [sitat…] Forsåvidt enig - problemet er at de fleste der ikke ønsker det - men blir påtvunget det av fundamentalistiske ledere. Barn og kvinner blir undertrykket av et Islam regime...

Men finnes det moderate som er i stand til å ta over? Jeg tror det ikke.

Så det er lite verden kan gjøre med dette etter min mening. Når vi nå trekker oss ut etter mange års innsats og astronomiske pengeoverføringer er vi snart tilbake der vi startet.

1
nostalgikern Hvis det i framtida blir aktuelt her i landet også, pga. utviklingen..., så er det nå ihverfall nok stein her da (men det trengs vel også da i tilfelle... :).

"En studie konkluderer med at et flertall av muslimene i 39 land ønsker sharialovgivning. Hele 99 % av alle i Afghanistan."

Jeg sa det da og jeg sier det nå, man kan ikke bombe frem demokrati. Det går ikke. Folket må være klar for det, og demokratisering er en prosess som folket gjør seg fortjent til. Vi har brukt mye penger på dette, og enda verre, det har gått mange menneskeliv. Jeg håper vi har lært noe.

1

Lignende innlegg

Fortsatt flertall for høyresiden . . . . . .

Ingen regjering har mistet popularitet så raskt som den sittende . . . . . . Og det er skremmende. Nå har vi en regjering som overhode ikke har "vanlige folks" tillit. Og som fortsetter å ta upopulære...
Bilde

KrF får boost på ny måling

KrF får sin høyeste oppslutning siden den opprivende retningsstriden i 2018, viser en ny måling. Arbeiderpartiet går også mye fram.


Bilde www.msn.com
3
4 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Når atomtrusselen ikke biter..

Det var selve grunnpilarene til Nato.avskrekkingen stomvåpemet gir. Myrphys lov gjelder. Når et våpen såvidt er brukt i den ene krigen vil den blir brukt stort i den neste. Dette viser hvor såre Russl...
1
15 svar
Aktuelt silas Siste svar

Polens statsminister mener...

...at Norge profiterer på krigen og at vi bør kanalisere pengene tilbake til dem som rammes hardest. Energiprisene har steget kraftig men det skyldes corona-lockdown og vestlige sanksjoner. Europeiske...
1
6 svar

Har APs Næringsminister mistet forstanden??

Er dette en Ministers holdning? AP?? Seriøst??? Dette er jo tildels lignende radikalt tankesett som vi ser hos ODA, som jeg av prinsipp ikke handler hos. Arbeiderpartiet pusher Vestre og ODA som prakt...
Bilde

Sponset politianmeldte demonstranter: - Absurd

Familieselskapet til næringsminister Jan Christian Vestre (Ap) ga 300 000 kroner til Extinction Rebellion, som nå er politianmeldt av Stortinget. Det vekker reaksjoner.


Bilde www.dagbladet.no
1
12 svar

Skjønner Vedum og Støre hverdagen ?

Jeg lurer på om den nye regjeringen med Vedum og Støre skjønner hverdagen til svært mange (kanskje de fleste) barnefamilier i Norge nå. Neppe . . . . . Og når rentehevinger planlegges, så er det ikke...
Bilde

Fikk betalingsvansker etter strømpris-smell: – Vet mange kjenner seg igjen

SLEMMESTAD (VG) Stadig flere sliter med regningene. Inkassobyråer opplever pågang fra en ny gruppe: Småbarnsfamilier med trang økonomi.


Bilde www.msn.com
1
4 svar
Laster...