Politikk - Internasjonal

baov

Feirer SS i eu-hovedstad

Kanskje er det en spesd begynnelse på "å glemme" og kanskje la de slippe til igjen? I Litauen som har eu-føringen for tiden, feirer de Nazistene som kjempet mot Russland den gang. Hva skjer der borte? er det forvrenging av historiske fakta , eller er det et monster som er i ferd med å gjenoppstå?

http://www.abcnyheter.no/nyheter/2015/03/16/220133/latviere-hedret-sine-nazi-styrker-i-minnemarsj-i-riga

Og nå midt under øvelsene som avslører at Norge ikke lengre har et eget tilstrekkelig militært forsvar, og via de overnasjopnale Tyske/eu-direktivene og okkupasjonsavtalen eøs er gjeldende. Dette bør vel mange ha en mening om og om hvordan generell Norsk politikk behandler slike forhold.

1
7 svar

Interessant at du skriver "monster som er i ferd med å gjenoppstå..."

Minner om "beistet" i Johannes Åpenbaring, "som hadde fått banesår, men som kviknet til live igjen..."

Kanskje det er nazismen/fascismen som er beistet/dyret i profetiene ?

Dette hører vel kanskje hjemme på religionsforumet, men dog...

1

Kanskje er det en spesd begynnelse på "å glemme" og kanskje la de slippe til igjen? I

Tror mest dette er et rituale for særs spesielt interesserte.

1

Dette sitatet fra artikkelen sier det meste om den saken:

– Jeg har vært her mange ganger og det er like deprimerende i dag som alle andre ganger, sier Efraim Zuroff til LSM.

– Dette er misforstått patriotisme, misforståtte nasjonale følelser og det er en grunnleggende løgn, en stor forvrening av 2. verdenskrig og Holocaust, sa han.

– Dette er veldig trist i en europeisk hovedstad. At det skjer i landet som har presidentskapet i EU, er fullstendig skandaløst, mener Zuroff.

1

Hva skjer der borte? er det forvrenging av historiske fakta , eller er det et monster som er i ferd med å gjenoppstå?

Ukrainere, polakker, litauere, latviere, estere og finner havnet i skvis mellom Sovjetrussland og Nazi-Tyskland på en måte som er vanskelig for oss å sette oss inn i. 70 år etterpå blir det da selvsagt opp til de enkelte gruppene å slåss om hvilket syn på hva som skjedde som vil bli stående som sannheten. Det er slik historie alltid har blitt brukt politisk. Sett fra vårt ståsted begikk alle sammen ufattelige overgrep. Sett fra deres ståsted var de patrioter. Særlig i Ukraina og Baltikum hvor kampene pågikk i flere år etter 1945.

1

Jeg var i Riga for tre år siden og besøkte okkupasjonsmuseet der. Den inneholdt en rekke utstillinger om overgrepene som ble begått av nazistene og kommunistene.

I 1939 inngikk Stalin og Hitler en avtale om at Polen skulle deles mellom dem og at blant annet Latvia, som da var et selvstendig land, skulle overgis til Sovjet. Det kommunistiske styret deporterte eller tok livet av rundt 30000 mennesker. Når et regime var så brutalt er det kanskje ikke så rart at en del latviere så på den tyske invasjonen i 1941 som en velsignelse. Den røde arme tok tilbake Latvia i 1944, deretter var landet innlemmet i Sovjetunionen helt frem til oppløsningen i 1991.

Selvsagt, nazistene var om noe enda verre enn kommunistene. De var minst like brutale mot sine motstandere som Stalins regime var. Den verste av alle overgrepene var jødemassakeren 30. november og 8. desember 1941 som fant sted i skogen ved Rumbula sør for Riga. Nazistene tømte ghettoen i Riga, marsjerte jødene mot Rumbula der massegraver hadde blitt gravd ut dagene i forveien, og skjøt de en etter en. Etterhvert som timene gikk ble de neste ofrene i rekken tvunget til å legge seg ned over likene som lå i graven før de ble drept med et skudd i nakken. Dette blodbadet fortsatte i mange timer, begge disse grufulle dagene.

Man kan spørre seg hvorfor noen i det hele tatt vil hedre nazistene som myrdet så mange. Det eneste jeg kan komme opp med er at de mente at nazismens overgrep mer enn oppveies av deres motstand mot kommunismen/bolsjevismen. Mange latviere har opplevd undertrykkelse fra Sovjet-tiden, landet ble ikke selvstendig før i 1991. De fleste er derimot for unge til å ha opplevd grusomhetene til nazistene. Det man har opplevd på kroppen sitter mye bedre i minnet enn det man har lest om i historiebøker; i deres verden var latviere som kjempet på tysk side med på å bekjempe den kommunismen som de så inderlig hater.

Husk at Norge har vært et fritt demokrati både før og etter okkupasjonen. Det er veldig lett for de fleste å se at nazismen som angrep og okkuperte Norge fra 1940 til 1945 var et fælt overgrep mot landets suverenitet. Hitlers ideologi møter derfor nesten unison fordømmelse i Norge.

I Latvia derimot er det mange som opplevde kommunismens grusomheter, men som unngikk det meste av nazistenes grusomheter. De kan lett oppfatte nazismen som det minste av to onder. Bevares, når man ser hva nazistene gjorde med landet og Europa forøvrig er det klart at støttemarkeringen er mildt sagt historieløs.

1

Lignende innlegg

Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
35 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Sabotasje på norske rør

Hvem vil det ramme? Hva skjer med fisken? Biden er den eneste som tjener på sabotasje. Russerne vender seg østover. Hva skjer om det blir atomkrig? Tjernobyl radioaktivt materiale kom over Norge i 1...
1
8 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Sånn blir det når en bonde skal styre . . . . .

Sånn blir det når en bonde skal styre både skatt og finans, han har neppe peiling / kunnskap om noen av delene. Bønder betaler jo ikke mye skatt, de får for det meste subsidier. Og kalkulatoren til Ve...
Bilde

Smalt til mot Vedum: – 26.000 nordmenn tapte sparepengene sine

Finansminister Trygve Slagsvold Vedum vil tredoble skatten for fiskerinæringen og hisser opp en hel næring.


Bilde www.msn.com
2
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
22 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Art 5 burde vært aktivisert.

Om Danmark mener det er terror så skal art 5 aktiviseres. Det er Danmark som har tatt kontroll på sabotasje. Derfor kan vesten gå til atomkrig med bakgrunn i sabotasje på russisk gassrør. Heia Biden.
1
14 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Laster...