. I det høvet kan ein undra på om E. Solberg eller B. Brende vil senda eit aldri så lite lukkynskingstelegram, eller må dei venta på klarsignal frå USA først? Kva meiner du? Bør norske styremakter ignorera dagen?

Nå er det vel nærmest utenkelig at Norge sender lykkeønskninger til utenlandske statsledere bare fordi de fyller rundt år. Da skulle de ha nok å gjøre. Skulle de i tillegg ha sendt lykkeønskninger til alle tidligere statsledere, som i dette tilfelle, som fyller rundt år, så er de på ville veier.

Skulle man sendt Pinochet lignende lykkeønskninger i 2005 på hans 90-årsdag?

1

Husk på at David Cameron fyller 50 år i oktober da.

En litt forsinket lykkeønskning til George W. Bush for hans 70-årsdag i starten av juli vil sikkert også bli satt pris på.

1
BornOnThe4thOfJuly [sitat…] Nå er det vel nærmest utenkelig at Norge sender lykkeønskninger til utenlandske statsledere bare fordi de fyller rundt år. Da skulle de ha nok å gjøre. Skulle de i tillegg...

Skulle man sendt Pinochet lignende lykkeønskninger i 2005 på hans 90-årsdag?

Nei.

Castro er ein av dei få store menn som har styrt eit land etter 1956 og utetter. Han er i særklasse. Kan du nemna andre personar i live som når opp til han? Over heile Latin-Amerika vert han hylla i dag, jamvel i konservative argentinske aviser. Ei norsk helsing ville syna at vi er opptekne av og har interesse for Cuba og Latin-Amerika

1
Langveg [sitat…] Nei. Castro er ein av dei få store menn som har styrt eit land etter 1956 og utetter. Han er i særklasse. Kan du nemna andre personar i live som når opp til han? Over heil...

Dersom Latin-Amerika ønsker å hylle han så får de gjøre det. Du etterlyser lykkeønskninger fra staten Norge og da får det blir slik at vi behandler folk noenlunde likt og ikke ut fra subjektive meninger om hvor store de muligens måtte være.

Det enkleste er å ikke bry seg om hvorvidt nåværende eller tidligere statsledere fyller runde år. Da burde ingen bli fornærmet over at sin helt ikke blir den hederen til del å få lykkeønskninger fra den norske stat.

En slik lykkeønskning kan like gjerne vise at vi ikke bryr oss om alle andre tidligere statsledere som fyller runde år som ikke har fått lykkeønskninger fra den norske stat. Likebehandling bør være måten å gjøre det på da slike symbolhandlinger ikke bør føre til at noen blir fornærmet på Norge for at de ikke fikk en lykkeønskning. Det enkleste er som sagt at vi lar være både til Pinochet, Castro, Cameron og Bush. Da burde ingen føle seg forsmådd.

Så kan enkeltpersoner komme med lykkeønskninger til hvem de måtte ønske.

2

Bør norske styremakter ignorera dagen?

Fidel Castro har vel ingen politiskposisjon lenger så da sender vel ikke regjeringer gratulasjonstelegram eller delegasjoner dit.

1
Langveg [sitat…] Nei. Castro er ein av dei få store menn som har styrt eit land etter 1956 og utetter. Han er i særklasse. Kan du nemna andre personar i live som når opp til han? Over heil...

Castro er også en svært kontroversiell person på Cuba. Aldri flyktet vel så mange fra landet som etter at han overtok makten. Han gjorde endel bra for folket der (som f.eks. helsevesenet) men samtidig var han nådeløs mot dem som ikke var enig med hans politiske kurs

2

I dag fyller Castro 90 og og vert feira med store tilskipingar over heile Cuba.

Kommunisme og personkultus er ikke uvanlig.

Men at vi, eller den norske regjering, skal delta i feiringen av en kommunistisk diktators 90-årsjubileum, det kan jeg ikke skjønne at det skulle være grunn til.

Snarer burde det være en anledning til å gjøre folk mer informert om den undertrykkelsen Castros regime har stått for med politiske fanger og annen urett.

Dernest kunne vi også trenge mer informasjon om hvordan og hvorfor landet har opplevd en sånn økonomiske tilbakegangen under Castro. Det kunne vært nyttig folkeopplysning.

Men noen slik informasjon vil neppe media være særlig opptatt av å bringe. For som med den tragiske utviklingen i SVs sosialistiske fyrtårn Venezuela, er utviklingen på Cuba nok et sorgens kapittel i sosialismens store glemmebok.

3
qop [sitat…] Kommunisme og personkultus er ikke uvanlig. Men at vi, eller den norske regjering, skal delta i feiringen av en kommunistisk diktators 90-årsjubileum, det kan jeg ikke skj...

Dernest kunne vi også trenge mer informasjon om hvordan og hvorfor landet har opplevd en sånn økonomiske tilbakegangen under Castro. Det kunne vært nyttig folkeopplysning.

Har du sett dokumentaren om Castro som sendes på NRK i disse dager?

1

Mye rart her inne. Sende offisielle gratulasjoner til en tidligere diktator på fødselsdagen kommer høyt opp på idiotskalaen.

2

Man bør jo feire! Dette flotte landet med venstrevridd politikk viser jo for hele verden hvor flott man kan få det om man bare stemmer på venstresiden:

Man kan kjøre rundt i 50 år gamle amerikanske biler, man kan få gratis kost og losji i åresvis om man sier ett eller annet denne 90-åringen ikke liker, og i det siste har t.o.m. staten tillatt at befolkningen skal få lov til å kjøpe seg en brødrister!

Ikke rart det blir fest...

1
Makro1 Man bør jo feire! Dette flotte landet med venstrevridd politikk viser jo for hele verden hvor flott man kan få det om man bare stemmer på venstresiden: Man kan kjøre rundt i 50 år...

Man bør jo feire!

Her er sikkert en som ville feiret. John Alvheim FrP leder i Stortingets sosialkomite i 2000 uttalte under et besøk på Cuba:

-Her har man i løpet av en 30-årsperiode med tidvis veldig dårlig økonomi maktet å gjøre svært mye for de svakest stilte i samfunnet.

Han framholdt at det er dobbeltmoral å snakke om brudd på menneskerettigheter på Cuba.

Neida ,menneskerettigheter har vel aldri vært noe som dette tidligere apartheid-sponsede partiet har brydd seg så mye om.

1
Niffen [sitat…] Kan du gi en relativt kort definisjon av demokrati, slik at det er enklere å forstå hva du legger i begrepet?

I et demokrati velger folket sine representanter og ingen blir nektet å stille eller straffet fordi de ikke støtter en sittende diktator. En sittende diktator gjør som han vil og tåler ikke opposisjon. Og det at Castro innsatte sin bror og ikke lot folket velge ny leder da han ble for syk til å styre bare understreker hans diktatoriske maktarroganse

1
helgekarl [sitat…] Her er sikkert en som ville feiret. John Alvheim FrP leder i Stortingets sosialkomite i 2000 uttalte under et besøk på Cuba: -Her har man i løpet av en 30-årsperiode med t...

Her har man i løpet av en 30-årsperiode med tidvis veldig dårlig økonomi maktet å gjøre svært mye for de svakest stilte i samfunnet.

Alvheim uttalte seg om det kubanske helsevesenet som han mente t Norge hadde mye å lære av. Han sa vel ikke så mye om resten av diktaturet der nede. Det behøvde han heller ikke. Det var vel en grunn til at så mange flyktet derfra og at det omtrent er flere kubanere i Florida enn det er på Cuba

1
fireman56 [sitat…] Alvheim uttalte seg om det kubanske helsevesenet som han mente t Norge hadde mye å lære av. Han sa vel ikke så mye om resten av diktaturet der nede. Det behøvde han heller...

Det var vel en grunn til at så mange flyktet derfra og at det omtrent er flere kubanere i Florida enn det er på Cuba

For ordens skuld; i Florida bur det 1,2 mill. ekskubanarar med etterkommarar. På Cuba bur det 11,5 millionar. Det er vel 4 millionar meir enn då Castro kom til makta. Øya har ikkje ressursgrunnlag for å gje plass til så stort fleire om alle skulle få svensk levestandard for eksempel. .

1
Laster...