Nye VGD er lansert! Mer informasjon

teorien og politikken fungerer best til større land.

noen frykter trumph og proteksjonisme. Vel...usa er stort nok til og produsere det meste. Andre steder kan kansje ikke ha elektronikk fordi de ikke kan produsrere plasten, stålet eller mikrobrikkene eller kansje til og med glasskjermen. Norge uten handel kan ikke ha verken elektronikk eller kjøretøyer foruten veldig begrenset fleksibilitet og standard. Men flere arbeidsplasser får vi nok da vi må produsere i stedet for og importere. Mindre ledige ressurser til samfunnsoppgaver da flere produksjonsarbeidere trenges på bekostning av administrasjon for samme og mindre fordeling. Og høyere ledighet og fattigdom i kina og afrika som ikke får solgt til samme pris slik norge opplever med olje og sverige opplevde med biler.

altså vil de fleste oppnå mindre utvalg med hardere arbeid. Og mer til mindre land uten internasjonal handel.

derimot : lykkes usa med mye bedre produkter enn resten av verden kan de på sikt bli handelsimperium og økonomis overmakt. Lykkes de ikke vil de bli fattigere enn nå og tro meg...noen vil peke på rusmiddelpolitikk og forvrenge denne til mislykket samfunn. Ekstreme islamister vil vinne tro der de taper produkter og levestandard. Det samme vil kansje kommunismen gjøre. Trumph skapte elendighet som han skylder andre usa side for ?

jeg gjør meg ikke opp mening om dårlig politikk men søker forklaring på aktiv politikk mer enn angrep på motstander. Her holder ikke trumph mål. Han må ikke bare reklamere med gjerde men forklare hvordan få det til og fungere etter hensikten.

1
0 svar

Bli den første til å svare.

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...