Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ja, man må spørre. For tiden er de jo helt ustyrlige og paranoide. P.t. driverde og terroriserer Ukraina med å holde en stor øvelse like utenfor grensa. Sabelraslingen har nådd nye høyder. Dette kommer bare på toppen av politikken Russland har ført i verden siste fem årene.

Her er enda et par eksempler på russisk tankegang. De ble tatt med buksene nede for statsdiriger doping. Så blir de utestengt fra Paralympics. Hva gjør russiske ledere? Jo, premierer de utestengte utøverne med biler og penger...! https://www.nrk.no/sport/russland-vil-belonne-utestengde-ol-utovarar-1.13106661

Og hvordan oppfører de seg på fotballkamper? Som helter, mener en russisk politiker: http://www.vg.no/sport/fotball/fotball-em-2016/topp-politiker-hyller-braakmakerne-de-forsvarte-russlands-aere/a/23711247/

Men fyll og dyr festing er de gode på: http://www.aftenposten.no/verden/Sendt-pa-hodet-ut-av-EM---brukte-over-2-millioner-pa-champagne-591793b.html

Og på Norway cup ser vi mer av russisk mentalitet: https://www.nrk.no/sport/russisk-lag-kastet-ut-av-norway-cup-etter-slassing-og-overfall-1.13071713

Det er ikke bare russisk utenrikspolitisk aggresjon vi nå ser. Hele Russland er åpenbart gjennomsyret av en kultur som ikke ligner noe som helst.

1
299 svar

299 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Sun_Tzu

Putin og Russland har vært vestlige mediers yndede hatobjekt de siste årene, hvor alt og alle som kommer fra Russland skal demoniseres og umenneskeliggjøres med mindre de er dissidenter som hater Putin, da gjøres det unntak. Tråder som dette føyer seg inn i denne trenden. Finnes det kjeltringer og pøbler i Russland? Så klart, som det gjør i alle land, men leser man vestlige medier så får man ett inntrykk av at russere flest er irrasjonelle, paranoide, ultra-nasjonalistiske, alkoholiserte, voldelige og aggressive. Dette er så langt i fra sannheten som man kan komme.

Historien viser oss at umenneskeliggjøring har vært en måte for enkelte til å legitimere både krig og folkemord mot "fienden". Vestlig presses demonisering av Russland og russere er derfor urovekkende. Er dette en måte å "mykne" opp opinionen i vestlige land for en krig mot Russland?

En artikkel i det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skrev for noen år siden at mediene burde fungere som brobyggere mellom ulike land og sivilisasjoner, og dermed promotere gjensidig forståelse og fredfull sameksistens. Vestlig presse gjør det stikk motsatte når det kommer til land som Russland, ett land vi ikke skal like.

5

Mrsa2

Merkeleg dette, eg veit ikkje kva vestleg media du lese, men det kan ikkje vere noko som når ut til folk flest.

Men når eit russisk fotballag direkte overfaller eit anna fotballag på fotballbana, då blir desse fotballspelarane hylla i russisk media. Når russiske holigans blir arresterte for slosskampar i Frankrike går russiske politikar ut å klager over vesten. PS ingen engelske politikarar klagde over at engelske holigans vart arresterte.

Dette er berre litt. Betyr det at Russland prøver å umenneskeleg gjere folk i vesten slik at det skal bli lett å gå til krig mot vesten?

2

Folkflesk

Dette er berre litt. Betyr det at Russland prøver å umenneskeleg gjere folk i vesten slik at det skal bli lett å gå til krig mot vesten?

Trådstarten tar utgangspunkt i at russerne er paranoide, men de møter visst sine overmenn på VGD. Finn hermetikken og gjør klar bomberommet. Fotball EM-farsen er en opptakt til krig!

1

Bacary

En artikkel i det kinesiske nyhetsbyrået Xinhua skrev for noen år siden at mediene burde fungere som brobyggere mellom ulike land og sivilisasjoner, og dermed promotere gjensidig forståelse og fredfull sameksistens.

Jeg så litt på en dokumentar om Kina i går fra Shanghai hvor det ble påstått at man kunne bli dømt til døden for fyllekjøring. Også at kinesiske myndigheter stengte av sosiale medier på kafeer og lignende.

Har vesten en agenda også mot Kina, eller er Kina i tillegg til dette også en nasjon med mange svin på skogen?

1

12tribe

Også at kinesiske myndigheter stengte av sosiale medier på kafeer og lignende.

For noen år siden leste jeg i db eller vg på nett, husker ikke hvilket, at "kinesiske myndigheter har nå stengt alle internett kafeer i beijing for å å hindre at innbyggerne får tilgang til nett" osv.. Hvor satt jeg og leste dette? Jo, på en en av Beijings mange åpne internettkafeer..:P Verden vil bedras...

2

Sun_Tzu

Her understreker du bare poenget mitt. Kina er også ett land vi ikke skal like.

Hør her - Ingen land er feilfrie, eller plettfrie, men denne illusjonen om at vestlige land alltid er så mye bedre enn alle andre har de siste årene begynt å slå sprekker; - mye takket være alternative medier som gir oss ett mer balansert og objektivt bilde av verden enn det vestlige medier gjør.

1

jakoline

Har vesten en agenda

Husker godt da jeg bodde i Finland ,alle visste der at president Kekkonen hadde blitt senil og bodde i sit hjem ved Helsingfors med pleiere.

DA sendte min mor et eksemplar av VG (var ikke internett den gangen) ,og jeg kunne lese om "siste nytt" der amerikanske journalister hadde "funnet ut" at Kekkonen var av politiske årsaker fanget bak gittere i sitt hjem.....omgitt av "fangevoktere".

Fulgt av et bilde der viste difuse bilder med "spionkamera" en stakkars gammel mann mellom to pleiere på tur inne i sin egen hage...

Jeg mistet mye av tilliten til norsk media den dagen.

1

Amatør_1

Putin og Russland har vært vestlige mediers yndede hatobjekt de siste årene, hvor alt og alle som kommer fra Russland skal demoniseres og umenneskeliggjøres

Også dette følger oppskriften i George Orwell's bok "1984", et dystopisk ett-parti samfunn.

Vestlige medier plasserer Putin i nøyaktig samme rolle som Emmanuel Goldstein har i den boka.

"Emmanuel Goldstein is a character in George Orwell's dystopian novel Nineteen Eighty-Four. He is the principal enemy of the state according to the Party, depicted as the head of a mysterious (and possibly fictitious) organization called "The Brotherhood" and as having written the book The Theory and Practice of Oligarchical Collectivism. He is only seen and heard on telescreen, and may be a fabrication of the Ministry of Truth."

Goldstein er fiende man er forpliktet til å hate, hans bilde skal frambringe sterke og hatefulle fysiske reaksjoner hos alle, uten unntak.

Nøyaktig det samme gjør vestlige medier med sin demonisering av Putin. Mediene trer med dette inn i rollen som Ministry of Truth. Man skal hate Putin.

I "1984" må alle gå til de daglige "Two Minute Hate" sesjonene og rope ut Goldstein sitt navn i raseri. Denne tråden har samme funksjon som tominuttershatet har i boka.

Video: 2 Minutes of Hate

1

Mrsa2

Du veit at Georg Orwell skreiv om kommunismen? Det han skreiv passar og godt for dagens Russland.

1

Scandinoco

"1984

Naa var jo 1984 og Animal Farm en beskrivelse av sosialistiske samfunn.

Og naar du nevner det aa hylle en person, i hvilke land er "personhylling"mest vanlige? Vi kan nevne Adolf Hitler, Fidel Castro, Kim Jong-Un og Hugo Chavez (som det ble avduket en statue av paa Margaritaoya, under Non-Aligned Countries konferansen), og tidligere Mao Tse Tung, osv.

1

whyme_c

Russerne går nok en gang tilbake i tid. Først med loven om homofil propaganda og nå med dette: http://www.aftenposten.no/verden/Ikke-lenger-straffbart-a-sla-kone-og-barn-i-Russland-612928b.html Takk for at vi bor i Norge og ikke i Putinland.

2

Bacary

Var ikke det homofil propaganda rettet mot barn som var ulovlig?

Det høres merkelig ut dette med opphevingen av lov mot vold i hjemmet, men jeg vil vente med å se den russiske versjonen av dette før jeg tar noe standpunkt i saken. Vestlige medier har liten tillitt all den propagandaen de serverer.

1

Homo_Erectus

Det høres merkelig ut dette med opphevingen av lov mot vold i hjemmet, men jeg vil vente med å se den russiske versjonen av dette før jeg tar noe standpunkt i saken. Vestlige medier har liten tillitt all den propagandaen de serverer.

http://www.rbc.ru/politics/11/01/2017/58761e759a7947d20f73cb44

1

Store-O

Jeg tror heller man trygt kan si ”Hva feiler det Aftenposten” slik de kan klare å vri en sak så på hodet i sin usaklige oppgulp av antirussiske propaganda og grove faktafeil. ”aktivister”…

Er det virkelig tillat å kjøre på rødt lys og bryte fartsgrensen i Norge????- siden sammenligningen kom der?..

1

Bacary

Er det virkelig tillat å kjøre på rødt lys og bryte fartsgrensen i Norge????- siden sammenligningen kom der?..

Det artikkelen hans viser også er at man kan slå et barn til fysisk smerte, men uten at det gir skade på barnet.

Forresten ser jeg at Syria-tråden har blitt stengt? Rett og slett latterlig av mod, bare pga av noen debattanters barnslige kranling..Der fikk mod et fint påskudd til å sensurere litt god informasjon.

1

blackline

Jeg tror heller man trygt kan si ”Hva feiler det Aftenposten” slik de kan klare å vri en sak så på hodet i sin usaklige oppgulp av antirussiske propaganda og grove faktafeil. ”aktivister”…

Vel. Nå har da norske aviser klart å få minerydderers merking av klarerte områder til å bli tagging.

Så hva de klarer å få til i dette tilfellet, setter vel bare fantasien grenser for.

1

Perspektiver

Det som "feiler" Russerene er at de ikke ønsker å være kontrollert av andre nasjoner men ønsker mer gjensidig handel som skaper flere vinnere.

De har faktisk klart seg rimelig bra uten å stjele fra kolonier.

De har holdt Russland fritt fra utnytting utenifra.

Det er det som er "feilen" med russerne skal vi følge vestlig logikk.

2

faas

Det som "feiler" Russerene er at de ikke ønsker å være kontrollert av andre nasjoner men ønsker mer gjensidig handel som skaper flere vinnere.

De har faktisk klart seg rimelig bra uten å stjele fra kolonier.

<a name="_MailOriginal"></a>En snodig oppfatning av historiske fakta:

Russland er det største gjenværende kolonirike i verden. Sovjetunionens sammenbrudd skapte 15 nye stater av det tidligere russiske kolonivelde., men det er fortsatt et tyvetall ikke-russiske folkeslag i dagens Russland.

Kreml førte en direkte kolonikrig mot Tsetsjenia, den blodigste og mest ødeleggende i Europa siden 2. verdenskrig.

1

silas

Ja, man må spørre.

Puting er en slemming som for det meste oppholder seg i en ubåt hvor han tilbringer mesteparten av tiden med å hacke Hillary Clintons e-postserver. /s

2

DavidSkruiz

For øvrig særdeles synd at noen kan sammenligne vest Europa med et Putin styrt regime som hele tiden har hatt en mer begrenset pressefrihet og mer svekkelse av demokariske verdier.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...