Nye VGD er lansert! Mer informasjon

En gruppe som ikke mange bryr seg noe særlig om i Venezuela er landets fanger. Mens vi stadig oftere ser bilder fra matkøer der de som står i kø har fått karakteristiske kinnbein etter et større vekttap, er situasjonen i fengsel nå sammenlignbar med konsentrasjonsleire.

I en video ser vi fanger i et fengsel i Venezuela bønnfalle om hjelp. De sier at de ikke har mat, mangler medisiner og at i løpet av to uker har åtte medfanger dødd av sult eller tuberkulose. De ber fengselsminister Iris Varela om å være så snill å ikke la dem dø.

Fangenes slektninger sier at de ikke får hente ut sine døde av fengselet og de får heller ikke levere medisiner til de 20 fangene som har tuberkulose og de 5 som har HIV.

Videoen er hjerteskjærende. Vurder om du orker å se menneskelige skjeletter som trygler om hjelp. Men det er nødvendig at budskapet kommer fram, så vi ser hvilket skrekkregime det er norske sosialister i sin tid støttet massivt opp om. Ingen kan nekte den fysiske tilstanden disse mennene er i.

1
3 svar

3 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Up-the-ra

Problemstillingen her er ganske lik den som var i Sovjetunionen på 30-tallet, dog mildere. En stat som har problemer med å mette befolkningen sin velger selvfølgelig ikke å prioritere mordere, voldtektsmenn og narkotikasmuglere.

1

Scandinoco

Vel, iflg. Iris Varela var det jo "la cuarta" sin skyld, da noe skjedde for en stund siden.

17-18 år er visst ikke nok til å ordne opp i. Jeg tror dermed at vi må unnskylde alle som en fra "la cuarta"; siden ingen av dem satt mer enn 5 år ved makten...

1

elmalo

Dessverre er dette bare regjeringen sitt ansvar. Forholdene i fengsel i Venezuela har alltid vært dårlige, men å se fangene se ut som Auschwitz-fanger, levende lik, har jeg ikke sett før.

Kirken i landet uttalte seg i dag om det som skjer i dette fengselet. Dessverre tror jeg neppe noen bryr seg, inkludert de stille medskyldige til regimet her på foraet.

Det må nå være ganske kritisk med mat over hele fjøla: Først kom det videoer og bilder av radmagre gatehunder, så kom bildene av dyr i zoologisk hage som sultet ihjel. Vi kan nå se tydelige tegn på underernæring når vi ser bildene av matkøer i Venezuela: Tynne personer med fremstikkende kinnben. Utsulting av folk i fengslene er det siste. Og vi vet alle at dette brer om seg og snart vil være hverdagen for alle.... Det skremmer vettet av meg.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...