Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hitler:Blir en psykopat født eller laget?

Etter første verdenskrig måtte Tyskland avstå store områder til sine naboer,før egentlig staten Tyskland ble født.Vi snakker egentlig Prøyssen-Østrike. Versaille-Traktaten var ikke bare en økonomisk byrde for Tyskland som ikke ble nedbetalt før langt utpå 2000 tallet.

På 1920 tallet var det hyper- inflasjon, så mange sto i mat kø for å kjøpe mat om morgenen fordi prisene kunne dobles før kvelden.Ett brød kunne koste flere millioner mark,og jeg husker ett bilde av ett barn med trillebår med sedler på vei til bakeren.

Adolf Hitler var soldat under første verdenskrig.Han var født av privilegerte foreldre i Østrike og hadde penger nok.

(Noe unøyaktigheter må påregnes da undertegnede ikke er historiker,men har god hukommelse fra Gymnastiden på Vahl 1974-77 1-3Nfa)

2
23 svar

23 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

MoreTEN

Adolf Hitler

De mest dyptgående studier konkluderer med at Hitler ikke var psykopatisk, men led av en rekke andre problem, som paranoia, depresjon, angst og narsissisme.

Hitler led muligens av hysteria etter å ha blitt gasset under første verdenskrig, noe som kan forklare sterke fysiske reaksjoner som blindhet. Han utviklet nok muligens frykt for smitte og bakterier etter dette, som igjen ville ha påvirket hans psyke videre i hans leveår. Han hadde også en rekke fysiske problemer, som skjelvninger, problemer med synet, tarmproblemer, tannproblemer osv. Han brukte også over tiden en rekke medikamenter, bl.a. amfetamin, som var meget vanlig på den tiden.

2

Langveg

Det krevst særskilte eigenskapar for å nå til topps såvel i demokratiske som ikkje demokratiske statar: Ein må vera ein hardhuda taktikar som kan stå for ein støyt. Di meir tilspissa stoda er, di meir tel slike eigenskapar. Ein må tola nedrakking og personåtak, elska makt og frykta og freista knusa makt hjå andre. Skal ein bruka ordet psykopat, må ein bruka ordet på alle topp-politikarar som har haldi seg ved makta ei stund. Det gjeld t.d. ein mann som Gerhardsen; bak ein landsfaderleg fasade var han ein kynisk taktikar av rang, ein verhane (Krakerøy-talen) og hard som flint (nekta nåde for den siste som vart avretta i Noreg etter krigen, kyrkje- og utdaningsminister Skancke i 1948). Stalin var ein mann som var fullt klår over maktpolitikkens realitetar og som såg kva situasjonen kravde. Han valde seg namnet Stalin - (mannen) av stål. Nyss såg eg Dagbladet kalla H. Clinton for stålkvinne. Noko rett kan dei vel ha i det, reint bortsett frå at stoda ikkje krev flyforbod over Syria ...

Hitler hadde vel for mykje av pokerspelarens eigenskapar til å kunna vera ein stålmann.

1

Perspektiver

Den er ingen som blir født "psykopatisk". Psykopatiske handlinger i voksen alder kommer som konsekvens av forhold i miljøet personen lever i.

1

Antiteist

Ja i de aller fleste tilfeller, men det er gjort hjernestudier på seriemordere som viser at psykopater kan ha svekket empati på grunn av hjernefeil og genetikk.

1

Antiteist

Hitler var vegetarianer og elsket dyr. Nazi Partiet var også en av de første i verden som fikk til skikkelige dyrevernregler. Jeg har vanskeligheter å se for meg en fullblods psykopat innebære så mye empati og kjærlighet for dyrenes lidelser.

Hitler var heller ikke veldig rik. Faren døde da Hitler var 14 år og Moren døde 4 år senere. Herfra levde Hitler fattig på herberger og hosteller hvor han solgte bildene sine gatelangs. Han avsluttet også skolegangen 16 år gammel uten å ha fullført eksamen.

På denne tiden bodde Hitler i Vienna hvor mye av hans politiske overbevisning ble skapt. Vienna var faktisk et knutepunkt for mye rasisme, immigrasjonsfrykt, populisme og jødehat fremmet av politikere som Karl Lueger - Lederen for Det kristne sosiale partiet som var en av Hitlers tidlige inspiratorer.

1

KHWS

Hitler var vegetarianer og elsket dyr. Nazi Partiet var også en av de første i verden som fikk til skikkelige dyrevernregler.

Hitler gjorde my bra som for eks. etablering av barnetrygd og innføring av betalt nød-arbeide (bygging av "autobahn") slik at folk kunne få seg mat i en vanskelig tid. Samtidig ble rustningsindustrien bygget opp. Det ble opprettet gratis kursteder for gruvearbeidere med lungeproblemer og arrangert rekonvalesensreiser med båt til fjordene i Norge. Ikke rart at fyren ble populær

Imidlertid kan ikke dette veie opp mot "den endelige løsningen" til herrefolket og en kynisk krigføring mot hele verden.

1

Scandinoco

Antiteist: Jeg vet ikke om mannen var psykopat eller ikke; men ett av trekkene ved psykopater er at de ofte er sjarmerende, og gjør "gode" ting. Det er det som gjør at folk oftest ikke er klar over at mennesket er en psykopat; siden psykopater ofte blir ansett som 100% "onde" som ikke er i stand til å gjøre gode gjerninger.

1

Antiteist

Antiteist: Jeg vet ikke om mannen var psykopat eller ikke; men ett av trekkene ved psykopater er at de ofte er sjarmerende, og gjør "gode" ting.

En av Hitler sine barndomsvenner sa i boka si at Adolf hulket og gråt ukontrollert under farens begravelse til tross for sitt anstrengte forhold da han var 14 år gammel. Han har opp igjennom hele livet elsket dyr og tok seg blant annet av en liten løshund han kalte Fuchsl under første verdenskrig. Da moren var syk var det en jødisk lege som tok vare på henne, noe Hitler var evig takknemlig for og viser en tid før jødehatet hans var ferdig oppblomstret. Er mye som peker på at Hitler ikke var en fullblods psykopat, men at han ble formet slik politisk i ung voksen alder da spesielt i Vienna der økende jødehat og anti-semittisme var den store politiske debatten.

Personlig tror jeg at vi mennesker har vanskeligheter i å akseptere ondskapen vår art er villig til utføre selv med et nogen lunde klart sinn. Hitler selv fikk jo helt vanlige Tyskere til å utføre utallige grusomheter for seg uten å nøle, og man kan umulig mene at det kun var psykopater som sto bak drapene på millioner av uskyldige mennesker som ble offer under det tredje riket.

1

gamecrazy

Hva med Stalin,Pol Pot,Sadam,Idi Amin,Bokassa,Gadaffi,Rinnan, Quisling og andre? Bare de siste 8 vi husker i farta? Atilla,Djengis Kahn med fler?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...