Nye VGD er lansert! Mer informasjon

https://www.nrk.no/urix/assad_-_-trump-kan-bli-en-alliert-1.13229806 Det er ikke måte på vyer hos folkemorderen Assad. Nå håper han å få Trump og USA med på laget, slik at han får drept enda flere av sine egne landsmenn og all opposisjon mot han.

Hvis Trump er så ...... at han går sammen med disse i en "hellig" treenighet, da vil det nok bli mange som lurer på hans tankegang. Dette vil i så fall gå helt på tvers av en politikk USA har stått for siden før 2. vk.

Det mangler åpenbart ikke på utsikt til muligheter hos både Assad og Putin. Begeistringen er ikke til å ta feil av.

Så får vi bare håpe at Trumpen har et visst gangsyn.

1
28 svar

28 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Metalman666

Hva slags folkemord har Assad begått?

Hvilke etniske grupper er det han utfører folkemord på?

De eneste som etter definisjonen driver med folkemord i Syria og regionen er Assads motstandere og de er støttet av USAs allierte.

" Dette vil i så fall gå helt på tvers av en politikk USA har stått for siden før 2. vk."

USAs utenrikspolitikk siden andre verdenskrig har vært å finansiere statskupp, diktatorer og terrorister for å kjempe mot andre diktatorer og terrorister rundt om i verden for å styrke sine politiske og økonomiske interesser. Det er helt ekstremt når man ser på hvem USA har hatt som allierte og hva de har gjort. Det verste med dette er ikke USA sine handlinger, men USA sine allierte.

Det har seg nemlig slik at det er USA og deres allierte som er skyld i at krigen i Syria har gått så langt som den har. USA, CIA og deres allierte i Saudi Arabia, Tyrkia, Qatar, Emiratene og andre land har utstyrt terroristgrupper med våpen, grupper som massakrerer kvinner og barn, som halshugger barn med sløve kjøkkenkniver foran kamera, folk som selger kvinner og små barn som sexslaver og som systematisk massakrerer og skjender kristne og deres hellige steder.

Russland er i Syria fordi de er invitert av den legitime syriske regjeringen. USA og deres allierte har aldri på noe tidspunkt blitt tillatt av Syriske myndigheter. Bashar Al Assad har majoriteten av det syriske folk på sin side.

Hillarys politikk går ut på å eskalere konflitken.

4

Hyrro

Russland er i Syria fordi de er invitert av den legitime syriske regjeringen. USA og deres allierte har aldri på noe tidspunkt blitt tillatt av Syriske myndigheter. Bashar Al Assad har majoriteten av det syriske folk på sin side.

Hillarys politikk går ut på å eskalere konflitken.

Metalman666:

Der traff du spikeren. Merkelig at det skal være så vanskelig for enkelte å forstå noe så grunnleggende.

1

Metalman666

Det er ikke dermed sagt at Bashar Al Assad er bra, jeg tviler ikke på at han er skyld i mye grusomt eller i alle fall at folkene hans har gjort det. Saken er bare den at han er det beste alternativet om ikke det eneste alternativet for en stabilt og fredelig Syria. Slik jeg ser det er ikke hovedproblemet krigsforbrytelser og hvem som gjør mest, man ser mye grusomt fra begge sider, men ideologi er det som spiller en rolle.

Bør Syria beholde et sekulært Syria hvor alle religiøse grupper har lik frihet til å praktisere sin religion? Eller bør Syria gå for salafistideologien til sunni jihadistene som selger kvinner og barn som sexslaver og forfølger alle som ikke følger den samme fundamentalistiske tolkningen av islam som dem?

Det er to alternativer sånn jeg ser det. Enten ta parti med den minst onde side eller holde oss unna å la folkene der nede styre med sitt.

1

Langveg

Vil Obama leggja kjeppar i hjula for Trump-administrasrasjonen? Han er no på avskilsvisitt i Berlin og skal møta leiarane for dei fremste EU-landa. Det vert ymta om at han (og Merkel) vil freista få EU til å lengja avtelen om sanksjonar mot Russland før Trump tek over. Avtalen går ut i slutten av januar og vert den legja no, kan det by på problem å få avtalen reversert.

1

Olekrlunde

Solvgutt 1: nå har jo Trump sagt at han skal bombe IS i Syria sønder og sammen da, så å overlate Syria helt til Russland vil han ikke gjøre i noen tilfeller. Så er spørsmålet hva som egentlig er hans politikk, og om han vil bombe IS vekk i Syria: vil han sette inn bakkestyrker som trolig kreves for å gjøre det?. I ett intervju med Bill O'reilly på Fox News 17/6-2015 ble han spurt om det og forandret mening ikke mindre enn tre ganger. Først ville han ikke si om han vil gjøre det, så vil han gjøre det og så er han uenig i at bakkestyrker må til(ingen skal beskylde Trump for å gjøre det enkelt å skjønne hva han mener noengang, men å skifte mening tre ganger i samme intervju er mye selv for han-:) )

En annen ting er selvsagt dilemmane jeg nevnte ovenfor.

1

Olekrlunde

Angående Aleppo skulle jeg skrive: det er bare ett av mange idiotiske utspill hvor Trump viser sin uvitenhet om utenrikspolitikk. Har vel på følelsen at han må ha og får endel opplæring før han setter seg i presidentstolen-:)

1

Solvgutt1

USA har da selv erkjent at noen ganger må man støtte noen støtte en drittsekk for fred og stabilitet. Jeg ser ingen annen løsning i Syria. Det kommer til å falle i fra hverandre hvis Assad styrtes, og overløpes av terrorister og banditter. Hva er alternativet til Assad?

Vesten burde heller rette fokus på Russlands aggresjon i Europa, i Kinas aggressjon i Sør-Kinahavet. Det lå endel prestisje i Syria som Trump ikke deler. Noen økonomiske motiver også, men jeg tror og håper han overlater det rotet til Russland.

1

Langveg

esten burde heller rette fokus på Russlands aggresjon i Europa, i Kinas aggressjon i Sør-Kinahavet.

Eller Sambandsstatanes aggresjon i Afghanistan, Irak og Libya.

1

Solvgutt1

Det viktigste for Vesten er å slutte å destabilisere Midt-Østen og rette fokus mot Putins aggresjon "her hjemme". Samt Kinas rasling med sablene.

1

TomPadang

Her er jeg i stor grad enig.

1

Videoseven

Vesten burde heller rette fokus på Russlands aggresjon i Europa, i Kinas aggressjon i Sør-Kinahavet.

Vesten bør holde seg unna det som skjer i østen. Vi bør heller passe våre egne saker, enn å forsøke å fikse alle problemer rundt om i verden.

Russland er ingen trussel for vesten. Problemene som skjer i Ukraina og Baltikum, skjer fordi etniske russere føler de blir diskriminert.

Alle land som har store grupper minoriteter får de samme problemene. Det er derfor multikultur ikke bør være noe en ønsker.

1

Solvgutt1

Så er spørsmålet om vi i realiteten forsøker å fikse problemer der borte, eller om det bare er en maktkamp mellom Iran med Russland på sin side og Saudi Arabia med USA der USA destabiliserer Iran/Russland-vennlige land under påskudd av demokrati.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...