Politikk - Internasjonal

TomPadang

Russiske nett-troll

Jada, de er her i landet også - på sosiale medier, også her på VGD. De er betalt av det offisielle Russland, via stråselskaper, for å bedrive troll-aktivitet mot de nordiske lands og andre lands regjeringer via debattsteder, kommentarfelt, mediabedrifter og via blogger m.m. Målet er å skape mest mulig splid og turbulens i de landene de opererer.

De har sine hjelpere, som vitende eller uvitende om bakgrunnen lar seg lokke med på aktiviteten, fordi de tror at det er meningsfeller de har funnet. Det er det altså ikke. Disse trollene er ikke vanlige mennesker, men trenede infiltratører som har stor datakunnskap og har evne til å formulere seg. Dette kan være rekrutterte journalister, studenter som sper på lønna, eller andre som fyller oppgaven godt.

Når de blir identifiserte - så slår de hardt: https://www.nrk.no/nyheter/_-mitt-liv-som-russisk-troll-magnet-1.13247797

De er godt lønnet og er vel kjent med hvordan den vestlige verden fungerer. Du kjenner dem på at de forsøker latterliggjøre viktige temaer, eller forsøker skape turbulens i debattgrupper. Vit at Russland har et stort nettverk av slike, i de fleste land.

Målet er det samme i Finland, som i Norge og i andre land - å undergrave landets styre og spre motsetninger og sosial uro.

6
722 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er skremmende å se hvor lett russiske myndigheter skaper ustabilitet i vesten. De finansierer nasjonalistiske partier og organisasjoner rundt om i Europa, og det kan f.eks nå se ut som at man i Frankrike vil måtte velge mellom to Putin-lakeier i Fillon og Le Pen.

Russiske myndigheters hacking av Clintons kampanjesjef var av stor betydning i det amerikanske valget og det samme de fakenews-sidene som de med suksess kjørte frem i valgkampen.

Det er ingen tvil om at Putin ønsker og lykkes med å destabilisere vesten.

2

Jada, de er her i landet også - på sosiale medier, også her på VGD.

Det er de sikkert.

Akkurat som islamistiske regimer har sine , USA har sine ,og sikkert også noen fra Kina.

Ser man på MSM idag ,så er de avgjort på islamistenes/USA sin side når det gjelder f.eks Syria-konflikten ,noe deres artikler bærer sterkt preg av.

i EU-artikler har man klart i MSM en globalistiske målsetning der også er til mest nytte for noen grupperinger ,og som får sin støtte til å spre sitt tankegods.

Ser man f.eks på siste sak der en viss Jonas ble hyret av et reklamebyrå for å skaffe penger inn til en viss organisasjon ,"selvsagt i beste mening" ,så ser man faktisk hvordan selv profilerte i samfunnet blir brukt til å fremme politisk/ideologiske mål ,sågar med reklamestrategiske hjelp.

Vi vanlige dødlige der ikke har hverken pengemakt nok eller er profilerte nok ,må bare prøve TENKE SELV.

Noen ganger er faktisk det eneste måten å finne sannheten på.

3
jakoline [sitat…] Det er de sikkert. Akkurat som islamistiske regimer har sine , USA har sine ,og sikkert også noen fra Kina. Ser man på MSM idag ,så er de avgjort på islamistenes/USA sin s...

Vi vanlige dødlige der ikke har hverken pengemakt nok eller er profilerte nok ,må bare prøve TENKE SELV.

Noen ganger er faktisk det eneste måten å finne sannheten på.

Eller gå "fem på" i informasjonskaoset på Internett, der hvor også visse regimer bedriver "profesjonell" virkelighetsvridning. T.o.m. IS.

Det er egentlig en kjempeskummel utvikling at mange lar seg trekke med av konspirasjonsteoriene som hagler rundt om på nettet. Og som kan resultere i Brexit og Trump-greier. Sprekker Europa (det er ikke usannsynlig) så er kontinentet satt tilbake til feks før 1914. Skummelt.

Bare å slenge rundt seg med uttrykk som MSM, forteller sitt. Det er ingen "elite" som styrer konglomeratet av mediebedrifter. Hverken i Norge, eller i USA, eller andre steder i Vesten. Du har aldri jobbet i en mediebedrift, det er iallefall tydelig...

3
FritzJ [sitat…] Eller gå "fem på" i informasjonskaoset på Internett, der hvor også visse regimer bedriver "profesjonell" virkelighetsvridning. T.o.m. IS. Det er egentlig en kjempeskummel...

Sprekker Europa (det er ikke usannsynlig) så er kontinentet satt tilbake til feks før 1914. Skummelt.

Enig i alt, men jeg er litt mer optimistisk enn hva du er, ref denne setningen.

Vi blir riktignok satt mange år tilbake om EU blir svekket ved flere utmeldelser, men det vil være lang vei tilbake til tiden før 1914. De forskjellige nasjonene har gjennom de siste 70 års handelsavtaler og samarbeid gjort seg så avhengige av hverandre at man kan ikke bare bryte samarbeidene tvert. Det vil i såfall være økonomisk og politisk selvmord. Med andre ord vil EU bare bli erstattet med andre avtaler, og vi er dermed like langt.

Om hele Europa plutselig skulle kollektivt bestemme seg for at hver nasjon skal være seg selv nok (slik det var før 1914) så vil det ta mange, mange år med tilpasninger og økonomiske omlegginger før vi er der. Innen den tid har nok den politiske vinden snudd igjen.

Men vi må nok forberede oss på noen år fremover med mer nasjonalisme, mer innvandringsskepsis og mer isolasjon fra enkelte land. Enn så lenge slipper vi unna i Norge - vårt eget Frp er heldigvis mer moderate og samarbeidsvillige enn sine europeiske halvsøsken. Men også her bør varsellampene blinke og de store partiene må ta på alvor den skepsis mot globalisering og kritikken mot "eliten" som vi også ser tendenser til i Norge.

3
GoingKronos Det er skremmende å se hvor lett russiske myndigheter skaper ustabilitet i vesten. De finansierer nasjonalistiske partier og organisasjoner rundt om i Europa, og det kan f.eks nå s...

De finansierer nasjonalistiske partier og organisasjoner rundt om i Europa, og det kan f.eks nå se ut som at man i Frankrike vil måtte velge mellom to Putin-lakeier i Fillon og Le Pen.

Du påstår altså at Fillon og Le Pen mottek pengar frå Moskva? Ikkje rart du (med fleire) trur at alle som ikkje deler ditt syn på tilhøve kring i verda, er betalte Moskva-agentar.

1

Jada, de er her i landet også - på sosiale medier, også her på VGD. De er betalt av det offisielle Russland, via stråselskaper, for å bedrive troll-aktivitet mot de nordiske lands og andre lands regjeringer via debattsteder, kommentarfelt, mediabedrifter og via blogger m.m. Målet er å skape mest mulig splid og turbulens i de landene de opererer.

Mye en skal høre før øra faller av.

Eventuell påvirkning av Russerne i Norge blir "outperformed" av USAs garantert til en faktor på 10/1 + det faktum at våre medier har 90% av søppelet de servere fra Amerikanske mediakonsern.

Og da har jeg ikke begynt på våres politikeres hang til "å slikke Røv" over there.

Med andre ord så er Amerikansk påvirkning av det norske samfunnet av en dimensjon som totalt overkjører eventuell Russisk påvirkning.

2
Mrsa2 Nei. Ein ser stadig mange som trykker Russia Today og andre slike sider til sitt bryst og nektar å tru på noko anna.

Jeg ser det da ikke annerledes å lese RT enn FX Dagbladet. Sannhetsgehalten om fx Syriakrigen er der dessverre himmelvid i Favør RT.

Å tru at å lese RT vil gjøre noe annet enn å redusere propagandaen vi er utsatt for 24/7 er bare meningsløs.

Nå er de da også slik at de som leser RT også i stor del saumfarer alternative mediakilder i tillegg til Mainstream. Mens den gemene hop som sauer holder seg til vestlig propaganda.

1
FritzJ [sitat…] Eller gå "fem på" i informasjonskaoset på Internett, der hvor også visse regimer bedriver "profesjonell" virkelighetsvridning. T.o.m. IS. Det er egentlig en kjempeskummel...

Bare å slenge rundt seg med uttrykk som MSM, forteller sitt. Det er ingen "elite" som styrer konglomeratet av mediebedrifter. Hverken i Norge, eller i USA, eller andre steder i Vesten. Du har aldri jobbet i en mediebedrift, det er iallefall tydelig...

Men det har denne redaktøren.

Og han var bekymret for ensretningen i norsk media alt i 2003.

Det har ikke blitt bedre tvert imot.

http://www.bt.no/btmeninger/Mangelen-pa-mangfold-i-norske-medier-50260b.html

Her en økonom der sammenligner norsk PK media ,med religiøse dogmer:http://www.dagen.no/Meninger/30/06/2014/N%C3%A5r_mangfoldet_%E2%80%A8blir_ensretting-86553

Her en fin kronikk der belyser problemet:http://www.dagsavisen.no/nyemeninger/norge-vestens-ekstreme-og-farlige-mediesituasjon-1.460511

Uansett er det flere og flere som ser media der løper i flokk og derfor et fenomen man burdte ta på alvor. For det å fly i flokk i samme retning kan også tyde på at få tør gå mot strømmen.

Historisk er det en felle.

Fordi journalister har tatt feil før.slik Aftenposten hyllert Hitler før annen verdenskrig. Heldigvis var det da andre medier der sa imot.

Jeg er ikke så sikker på at noen hadde sagt imot idag ,om de ledende medier hadde gått i gal ideologisk retning.

2
TomPadang Nå er vi jo allierte med USA. USA har heller ikke noe ønske om å destabilisere vesten. Men det har Russland og delvis også Kina. Så den framstillingen er bare tull.

USA har heller ikke noe ønske om å destabilisere vesten. Men det har Russland og delvis også Kina.

USA ønsker selvsagt ikke destabilisere sitt eget land.

Men om det kommer til hælinga ,og det gavner dem selv så lar de gjerne halve Norge bli krigssskueplass.

Tro ikke noe annet.

1
Zen0n Jeg har lagt merke til at stadig flere debattanter på høyresiden, også her på VGD, har vært mer positive til Russland og Putin. Hvor vidt dette skyldes nevnte påvirkning skal jeg d...

Tradisjonelt har jeg tilhørt venstresiden .

Men Putin har rett og slett mer fornuft i sine ord de siste årene ,enn Obama har klart bla opp.

Hvilken fornuft var det f.eks i å bombe Libya tilbake til steinalderen? For å skape "demokrati"?

Hvilken fornuft er det i å ha verdens mest religiøsfascistiske regime som bestevenn Saudi-Arabia, SAMTIDIG som man gnåler om å støtte f.eks "homofiels rettigheter"? Bestis da med et regime der spiser homofile nær sagt til frokost?

Dobbeltmoralen oser ,og jeg tror rett og slett flere og flere er skitt lei slik "liksom-medmenneskelighet" der gull kommer ut av munnen i samme farten som skitten i den andre enden.

1
jakoline [sitat…] Men det har denne redaktøren. Og han var bekymret for ensretningen i norsk media alt i 2003. Det har ikke blitt bedre tvert imot. http://www.bt.no/btmeninger/Mangelen-pa-m...

Uansett er det flere og flere som ser media der løper i flokk og derfor et fenomen man burdte ta på alvor. For det å fly i flokk i samme retning kan også tyde på at få tør gå mot strømmen.

Historisk er det en felle.

Du er på bærtur. Men det er du stadig vekk. Selvfølgelig kan du hente fram kritikere som du kan enes med, det er jo nærmest et bevis på at media er mangfoldig og slipper til "kritiske blikk". Dine eksempler kan man jo da absolutt diskutere. Poenget er: media flyr ikke i flokk. Det er en konspirasjonsidioti. Og ifølge Finnland: en kritikk satt i system for å underminere demokratiet. Jeg trodde du kjente Finnland. Historisk går du i en felle. "Alt er galt med våre vestlige demokratier".

1
jakoline [sitat…] USA ønsker selvsagt ikke destabilisere sitt eget land. Men om det kommer til hælinga ,og det gavner dem selv så lar de gjerne halve Norge bli krigssskueplass. Tro ikke noe...

Hva er "USA"?

Nå har vi sett at demokratiet kan resultere i voldsomme kursendringer. Dermed er det ikke noe USA "ønsker". Det er avhengig av hvem der styrer/er valgt. Og nå blir det jo absolutt spennende og se hvilke konsekvenser valget før.

Du må gjerne tro at USA/Vesten ofrer Norge. Det er i tråd med dine sympatier for andre regimer. Du om det. Landsforræder?

2
jakoline Tradisjonelt har jeg tilhørt venstresiden . Men Putin har rett og slett mer fornuft i sine ord de siste årene ,enn Obama har klart bla opp. Hvilken fornuft var det f.eks i å bombe...

Hvilken fornuft var det f.eks i å bombe Libya tilbake til steinalderen?

Feil deluxe. Libya ble ikke bombet tilbake til steinalderen. Men: anklag FN for dette. Verdenssamfunnet altså. Det du ikke liker. Hva slags diktatur er det egentlig du ønsker?

1

Jada, de er her i landet også - på sosiale medier, også her på VGD. De er betalt av det offisielle Russland, via stråselskaper, for å bedrive troll-aktivitet mot de nordiske lands og andre lands regjeringer via debattsteder, kommentarfelt, mediabedrifter og via blogger m.m. Målet er å skape mest mulig splid og turbulens i de landene de opererer.

Dere projiserer igjen. Du må be om høyere lønn. Ingen tror dere.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Ukraina vinner!

I følge propaganda så vinner Ukraina. Russerne skyter mot kjernekraftverk som de kontrollerer. Så sier også EU i sin kommentar. Livet har blitt litt farligere. Da er det godt media tier mer om Ukrain...
2
8 svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
46 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Støre er TVUNGET av opposisjonen . . . .

Hvorfor skriver Dagbladet "Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget" . . .. ? Når det vitterlig er slik at Støre er TVUNGET av opposisjonen til et hastemøte. Det var iflg Støre IKKE aktuelt...
Bilde

Støre kaller inn til strøm-hastemøte på Stortinget

Statsminister Jonas Gahr Støre har kalt inn de parlamentariske lederne på Stortinget til et hastemøte om strømsituasjonen mandag klokken 8.30.


Bilde www.msn.com
1
8 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Matvareprisene stuper

Så er forsyningslinjene oppe og går igjen . I Danmark struper folk inn kjøpene sine. Internasjonalt så er det stup i matvarepriser . Les Jyllandsposten og Bloomberg. Det er lysere tider i møte.
1
3 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
0 svar
Laster...