Politikk - Internasjonal

SlimWhitman

Bærekraftig politikk i USA?

Støvet begynner å legge seg etter sirkuset av en valgkamp som har ført til, eller hvertfall bidratt til - at folket i USA er mer splittet enn noensinne. Om det så er BLM bevegelsen, kampen for/mot homofile rettigheter, evolusjon vs. kreasjonisme, oljeledning i Nord Dakota, økonomi, terrorfrykt, illegal innvandring, forholdet til Russland, osv.. Så finnes det i stor grad enorme motpoler uten noen tydelige pragmatiske stemmer - noen som kan love mer enn tomme ord.

Det er jo opplagt en voldsom kontrast mellom Clinton og Trump - det de har til felles er vel at de er hatet av rundt halvparten av folket, om så for forskjellige grunner. Slik jeg ser det har de heller ingen politikk som kan vise seg å være bærekraftig i et langt perspektiv.

Clinton representerer den samme galskapen som vil videreføre politikken som har ført de ut i gjeld til flere trillioner dollar, for ikke å snakke om alle skandalene - både innenriks og utenriks. Trump trenger vel knapt nevnes, alle hans løfter om å "Make America Great Again" bærer med seg ingen substans overhode. Ja, til og med Bernie Sanders, som har blitt forgudet av mange både innanlands og utenlands, står igjen med mye tomme ord. Etter en ekstremt lang karriere i Senatet har han fått til null og niks på tross av at det er lett å la seg rive med av engasjementet hans.

Har det etablerte ogliarkiet fått fritt spillerom i såpass lang tid at vi har kommet til det punktet at et kollaps er uungåelig, kanskje til og med ønskelig, for at det derved er den eneste måten de kan komme seg på fote igjen? Noe liknende ettervirkningene av krakket i 1929 og New Deal reformene igangsatt av FDR? Som Lenin sa - "Noen ganger må man ta ett skritt tilbake for så å ta to fremover".

Hva er i så fall alternativet? Hva kunne vært en bærekraftig og langsiktig politisk løsning for dagens USA, med de kulturelle, demografiske og økonomiske forskjellene de har?

1
0 svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Mye å lære for mange . . . . .

Kan dette være med å øke temperaturen i havet, og ikke minst Co2 innholdet i havet ? Kanskje (ukjent) naturfenomen (/ -katastrofer som dette er mye av årsaken til klimaendringene vi ser . . . . . . K...
Bilde

Et nytt felt med skorsteiner på havets bunn er oppdaget i Stillehavet

Thibaut Barreyre ved Universitetet i Bergen deltok i en ekspedisjon for å forske på vulkanutbrudd, da han og teamet oppdaget de svarte skorsteinene.


Bilde www.msn.com
1
57 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
3 svar
Laster...