Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Det er da i lang tid varslet at IS vil endre strategi etterhvert som de taper den ordinære krigen på slagmarken.

IS kommer til å tape krigen, det er jo uunngåelig.

Og da vil de varslede terrorangrepene bli terroristenes måte i årene som kommer.

Man må nok være forberedt på at slik terror vil bli en hyppig greie i nyhetene, og får bare håpe at man selv ikke er på feil sted til feil tid.

1
fargerik Det er da i lang tid varslet at IS vil endre strategi etterhvert som de taper den ordinære krigen på slagmarken. IS kommer til å tape krigen, det er jo uunngåelig. Og da vil de var...

Og da vil de varslede terrorangrepene bli terroristenes måte i årene som kommer.

Man må nok være forberedt på at slik terror vil bli en hyppig greie i nyhetene, og får bare håpe at man selv ikke er på feil sted til feil tid.

Det store spørsmålet vil vel være om hvorvidt de som egentlg skapte disse monstrene noengang vil få ansvaret for dem.

1

Så var vi i gang igjen, og 2017 blir neppe et bedre terrorår enn 2016. For jævlig at dette bare fortsetter.

1
Videoseven Islam?

Islam har nok sin del av ansvaret. Men det var nok ikke den jeg tenkte på nei. For Islam har da i høy grad fått skylden for dem.

Planene var nok lagt i god tid før 2003, Folkflesk.

1
blackline Islam har nok sin del av ansvaret. Men det var nok ikke den jeg tenkte på nei. For Islam har da i høy grad fått skylden for dem. Planene var nok lagt i god tid før 2003, Folkflesk.

Planene var nok lagt i god tid før 2003, Folkflesk.

Det jeg sikter til er at hele apparatet til det gamle Baath-partiet ble fjernet fra makten over natten i 2003. Mange av medlemmene innen dette maktapparatet har derfor jobbet hardt for å destabilisere Nord-Irak gjennom oppbyggingen av IS. Dette er profesjonelle og godt trente etterretningsfolk som IS aldri ville ha klart jobben uten.

Amerikanerne fikk ikke med seg en dritt av hva som skjedde og sto der og klødde seg i hodet da hæren de hadde brukt 10 år på å bygge opp flyktet hals over hode fra Mosul i 2012.

http://english.alarabiya.net/en/views/news/middle-east/2015/04/18/The-erratic-ISIS-and-Baath-party-connection.html

1
Folkflesk [sitat…] Det jeg sikter til er at hele apparatet til det gamle Baath-partiet ble fjernet fra makten over natten i 2003. Mange av medlemmene innen dette maktapparatet har derfor job...

Amerikanerne fikk ikke med seg en dritt av hva som skjedde og sto der og klødde seg i hodet da hæren de hadde brukt 10 år på å bygge opp flyktet hals over hode fra Mosul i 2012.

Så liksom er Amerikanerne helt uforvarende og uten skyld kommet til å gjøre dette.

Den kjøper du ikke selv engang.

1
liber_baron Dette attentatet mot en nattklubb i Istanbul er en trist begynnelse på 2017.

Erdogan har destabilisert Tyrkia. Dette var det fjerde attentatet på under 4 uker. Selv med økte sikkerhetstiltak klarer de ikke å stanse angrep. Hører Børge Brende si at Erdogan må intensivere kampen mot "terroristan". Erdogan har teppebombet egne innbyggere og arrestert flere tusen på ren mistanke. Hva er det Brende savner her? "Tønnebomba"?

3
madiba Erdogan har destabilisert Tyrkia. Dette var det fjerde attentatet på under 4 uker. Selv med økte sikkerhetstiltak klarer de ikke å stanse angrep. Hører Børge Brende si at Erdogan m...

Selv med økte sikkerhetstiltak klarer de ikke å stanse angrep.

Det er gjort store sikkerhetstiltak i både Istanbul og Ankara. Men det er store byer det er snakk om, og helgardere seg mot terrorangrep er umulig. Disse IS-angrepene er som oftest utført av ensomme ulver. Vanskelig å hinde den slags angrep.

1
madiba Erdogan har destabilisert Tyrkia. Dette var det fjerde attentatet på under 4 uker. Selv med økte sikkerhetstiltak klarer de ikke å stanse angrep. Hører Børge Brende si at Erdogan m...

Erdogan er også en av de hovedansvarlige for å destabilisert Syria ved å la titusener av terrorister bruke Tyrkia som transittland til Syria.

President Assad sa logisk nok tidlig da dette angrepe startet at det ville slå tilbake på dem selv. Ja svært mange advarte men Erdogan og hans samarbeidspartnere her klarer ikke på logisk måte å analysere seg fram til konsekvensene av sine handlinger.

Nå kan det se ut som Erdogan angrer.. men hva skal han og Tyrkia gjøre om titusener av disse djevlene de har skapt nå forlater Syria og Irak der de vil tape.. Plassere dem i lukka kuvogner og sende dem rett til Europa?

Da kan jo Brende få prøve seg selv i kampen mot terroristan han helhjerta har støtta, ingen å skylde på lenger.

SÅ kan en lure, en tyrkisk journalist fortalte i dag at det var sendt ut advarsler om at det kunne komme et angrep på denne nattklubben og at det i lengre tid har vært satt i verk sikkerhetssak rundt den.. Bare ikke i går, da påsto han kun en politimann overvåket området?

Merkelige greier, tror de disse terroristene feiret nyttår og skrev liste over nyttårsforsetter? hmmm

Her en banner som får åpent stå i Erdogans Tyrkia... "We are Muslims. no to New Years & Christmas celebrations!"

Budskapet og oppfordringen er vel klar.

Imens har vel VG starta en ny seie: "Trusselen fra øst".

2
blackline [sitat…] Så liksom er Amerikanerne helt uforvarende og uten skyld kommet til å gjøre dette. Den kjøper du ikke selv engang.

Hvor skriver jeg at de er uten skyld? De invaderte et land, oppløste hele det irakiske maktapparatet samt den irakiske hæren og satte på plass et nytt byggverk som smuldret opp ved den første testen.

Hvis du mener at jeg med dette sier de er "uten skyld", så har du nok en litt spesiell definisjon av begrepet.

1

Er det ikke på tide å være litt mer forsiktig med bruken av ordet "terror"? Ikke for at det måtte være nødvendig å gradere massedrap, men, men for å kaste lys over samfunnets reaksjon når slike grusomheter skjer.

Terror er egentlig en politisk handling med hensikt å skape skrekk blant vanlige folk og med et klart budskap til et lands politiske ledelse. Svart september, PKK m. fl.

Alle massedrap er derfor ikke terror på samme måte. Ta f. eks. skoledrap i USA og Finnland, eller piloten som tok alle passasjerene med seg i døden p.g.a kjærlighetssorg.

Nå har så vidt vites en enkelt mann kjørt en trailer inn i en folkemenge, og nå en enkelt mann har skutt om seg i en nattklubb.

Ingen vet enda hvem og hvorfor, men Børge Brende er ute med en gang og fordrer tiltak mot terrorisme, og slike tiltak fører sjelden noe godt med seg. Overvåkning, mindre frihet og i verste fall krig.

Vi vet eksempler på alt dette, så tenk om det er snakk om en gal menns verk, noe som ingen samfunn kan sikre seg mot.

Jeg bare synes terrorkortet trekkes alt for fort, og det helst med link til islam, uten at etterforskning en gang er påbegynt. Dette med fare for at noen slår politisk mynt på det og setter i gang strenge tiltak eller straff som er helt uten forbindelse med det som har skjedd.

2

Hydro, blir ikke dolten Tjomlid avkledd i kommentarfeltet for å ha utført svært dårlig håndverk i den bloggposten?

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

CNN 3 Uker i Ukraina

Les CNN og deres beskrivelse av krigen. Det avslører norske media og norske militæret sine løgner. Russerne er 5 til 1 mot Ukrainere. Det ser ikke lyst ut for ukrainerne . Nå brukes q verdenskrigførin...
1
12 svar
Aktuelt 9000XTR-CSE Siste svar

Frøya- Skyld på dere selv.

At Frøya er skutt og drept er vel og bra når det ble som det ble. Dere skuelystne som ikke respekterte henne og hennes naturlige liv, fora henne og plaga henne med deres egen egoistiske nysgjerrighet...
3
2 svar
Aktuelt silas Siste svar

Vil stenge strømmen via smartmåleren

"Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet." Må si vi har ordnet oss bra i dette lan...
Bilde

Nettselskaper vil stenge strømmen din via smartmåleren

Flere nettselskaper ber om lov til å koble ut strømmen via smartmålerne ved rasjonering. – Noe vi kommer til å vurdere, sier vassdrags- og energidirektoratet.


Bilde www.nrk.no
1
26 svar
Aktuelt silas Siste svar

238 Euro per MWh nå!

Gassprisen i Europa har vært stabil og rimelig takket være stabil produksjon fra Norge og Russland. Prisen har vært et sted mellom 18-20 Euro per MWh og bunnet ut i 2020 på 4-5 Euro per MWh. Akkurat n...

EU Natural Gas - 2022 Data - 2010-2021 Historical - 2023 Forecast - Price - Quote

Natural gas futures linked to TTF, Europe's wholesale gas price, were trading around the €230-per-megawatt-hour mark, not far from an all-time high of €300 hit in March in the aftermath of Russia's in...


Bilde tradingeconomics.com
1
6 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Brokollaps

Når beregningene blir for svake. Når broberegningene ikke er sjekket skikkelig. Men der er brukt sjablonger/maler i beregningen. Og hvor seriøst er det egentlig å bygge store konstruksjoner i tre? Jeg...
1
6 svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar
Laster...