Politikk - Internasjonal

William_S3

Trump som påtroppende president og president

Like greit å starte denne tråden først som sist så man kan diskutere utspillene hans i egen tråd. Siste er nå at han kritiserer Kina på Twitter for total ensidig handel. Han tok seg også en prat med Taiwans president etter valgseieren, noe som naturlig nok ikke blir sett på med blide øyne i Beijing. Problemet til Trump er at han må ha støtte fra Kina for å få til noe som helst ovenfor Nord Korea. Et isolert Kina fra USA sin side kan plutselig komme på Nord Koreas side.

1
1,2k svar

Logg inn med Schibsted

Logg inn med din Schibsted-konto for å skrive et svar.

Gå til innlogging

Problemet til Trump er at han må ha støtte fra Kina for å få til noe som helst ovenfor Nord Korea. Et isolert Kina fra USA sin side kan plutselig komme på Nord Koreas side.

Hva vil da skje med alt som Kina eier i USA? Hvis en slik aksjon medfører økonomiske sanksjoner for Kina, så vil det bli en enorm knekk for kinesiske interesser i USA. Den knekken kan således være så stor, at den får store følger for kinesisk økonomi, ikke bare fordi de "mister" sitt største marked. Bare i 2016, så investerte kinesere nesten 54 milliarder i USA(per 12.desember 2016). Dette er forøvrig kun de åpne investeringene, hvor mye det er snakk om når man tar hensyn til mer lukkede investeringer gjennom stråselskaper, o.l. er det ingen som vet.

Så en drastisk handling fra Kina, kan skade deres interesser i svært stor grad og det tror jeg de vil tape mer på, fremfor å ha ett annerledes forhold til USA.

1

Det virker som at Trump vil fokusere på Kina som USAs hovedmotstander i motsetning til Obama som anså Russland for å være den største utfordreren. Muligens vil Trumps planer om å forbedre forholdet til Russland gi han større muligheter til å legge press på Kina.

Hvordan Kina vil respondere på Trumps tøffe linje gjenstår å se. Kina har blitt sterkere militært de siste årene, men de ligger fortsatt etter USA på en del områder. Økonomisk er Beijing og Washington veldig avhengige av hverandre, så dette kan gå begge veier.

1

Problemet til Trump er at han må ha støtte fra Kina for å få til noe som helst ovenfor Nord Korea.

På ingen måte.

Trump trenger ikke spørre Kina for å underskrive en fredsavtale med Nord Korea, garantere landets selvstendighet, og stanse de årvisse ekstremt provoserende militærøvelsene i fjæresteinene til Nord Korea, oppheve sanksjoner, samt skrive under en avtale om en atomfri Koreansk halvøy.

En slik politikk og utvikling støtter Kina, men det er nok liten sjanse for at så skjer.

1

Det disse putinistene og stalinistene ikke forstår - ikke at de har forstått noe som helst tidligere heller - er at uten et sterkt Kina som kan utvikle seg i fred og ro, blir det aldri balanse i verden overhodet

Jeg tror det er nettopp dette Trump også tenker, og dette er noe han vil forhindre for enhver pris. Han forstår at Kina er det eneste landet som på lang sikt kan utfordre USAs økonomiske og militære dominans.

Trump vil ikke at USA skal ha noen utfordrer som kan bli sterkere enn USA økonomisk. Verken Russland eller India utgjør noen trussel for USA økonomisk, derfor vil han sannsynligvis trekke disse landene tettere til seg som en motvekt mot Kina.

Kina er klar over at Trump vil bli tøffere mot dem enn det Obama var, og de forsøker nok å sende ett slags signal til den innkommende Trump administrasjonen med denne siste manøveren: "We won't back down!"

2
Mrsa2 Legge SørKorea ope for angrep frå Nord Korea meinar du.

Nei igjen, eg meina ikkje det. Kan du seie kva du meinar, eventuelt gripe fatt i innlegget mitt og seie kva du er samd i og kva du er usamd i.. Er du mot ein fredsavtale, er du mot ei Koreansk halvøy fri for Atomvåpen slik Nord Koreas offentlege politikk er?

Trur du Trump vil bli meir fornuftig her eller vil krigshissinga berre ble verre… Alt tyder diverre på det siste.

1
Sun_Tzu Det disse putinistene og stalinistene ikke forstår - ikke at de har forstått noe som helst tidligere heller - er at uten et sterkt Kina som kan utvikle seg i fred og ro, blir det a...

Jeg tror det er nettopp dette Trump også tenker, og dette er noe han vil forhindre for enhver pris. Han forstår at Kina er det eneste landet som på lang sikt kan utfordre USAs økonomiske og militære dominans.

Jeg tror du overvurderer the Donald. Det er ikke noe av det han har sagt eller gjort så langt som indikerer at han har spesielt god forståelse av noe som helst som har med utenrikspolitikk å gjøre - inkludert Kina.

Jeg har sagt det før, og jeg gjentar det gjerne: jeg tror ikke mannen er veldig smart, og jeg håper inderlig at han etter hvert skjønner at det er nødvendig for ham å lytte til dem som vet hva de snakker om.

1
Store-O Nei igjen, eg meina ikkje det. Kan du seie kva du meinar, eventuelt gripe fatt i innlegget mitt og seie kva du er samd i og kva du er usamd i.. Er du mot ein fredsavtale, er du mot...

Trur du Trump vil bli meir fornuftig her eller vil krigshissinga berre ble verre… Alt tyder diverre på det siste.

Krigshissingen fra Nord-Korea vil nok bare bli verre, ja, men Trump går klart ut mot deres atomvåpenambisjoner. Senest i går skrev han dette:

"North Korea just stated that it is in the final stages of developing a nuclear weapon capable of reaching parts of the U.S. It won't happen!"

1
FlameWarrior [sitat…] Krigshissingen fra Nord-Korea vil nok bare bli verre, ja, men Trump går klart ut mot deres atomvåpenambisjoner. Senest i går skrev han dette: "North Korea just stated that...

Nei, det hadde vært veldig bra om det ikke skjedde. Spørsmålet er da om Trump endrer USAs politikk her og på en fornuftig måte forhindrer videre eskalering av denne utviklingen.

Jeg for min del kan ikke se noe krigshissende i DPRKs krav om og offisielle politikk som er en våpenhvile, som USA nekter å gå med på og en forpliktende avtale om et atomfritt Korea.. Nord som Sør.

Som jeg sier tror jeg neppe den nye administrasjonen i USA blir bedre her. Man kan håpe på positive endringer i Sør Korea der det nå er stor uro, men vi får se.

Eneste håpet er jo at Trump har klart sagt at han vil gå bort fra USAs intervensjons og regimeendringspolitikk, i så fall ligger jo politikken overfor DPRK klart inn under dette.

Men så har vi da denne "virkeligheten" som alltid møter vestlige politikere når de har grepet taburetten og alle lovnader på veien er glemt. Kan Trump styre unna "virkeligheten"? .. jeg tviler.

1
sentry4 [sitat…] Jeg tror du overvurderer the Donald. Det er ikke noe av det han har sagt eller gjort så langt som indikerer at han har spesielt god forståelse av noe som helst som har med...

Jeg tror du overvurderer the Donald. Det er ikke noe av det han har sagt eller gjort så langt som indikerer at han har spesielt god forståelse av noe som helst som har med utenrikspolitikk å gjøre - inkludert Kina

Jeg tror ikke vi skal undervurdere Trump, men jeg er enig med deg i at han mangler politisk erfaring. Siden han nok ikke helt vet hvordan diplomati fungerer, er jeg redd han kan komme på kollisjonskurs med både den ene og den andre.

Trump er en forretningsmann som liker å få ting gjort, men i diplomatiets verden må man ofte smøre seg med tålmodighet, og være villig til å inngå kompromiss. Jeg er ikke sikker på om Trump er så mottagelig for dette. Det kan fort bli "my way or the highway" med Trump, og en slik hard linje kan i verstefall føre USA inn i nye kriger og konfrontasjoner.

1
Sun_Tzu [sitat…] Jeg tror ikke vi skal undervurdere Trump, men jeg er enig med deg i at han mangler politisk erfaring. Siden han nok ikke helt vet hvordan diplomati fungerer, er jeg redd h...

Jeg tror ikke vi skal undervurdere Trump

Det forsøker å fremstille det som amerikansk økonomien står sterkt. Poenget er at den gjør ikke det.

Den står høyt , men ikke sterkt.

Totalt avhengig av en høyfrekvent pengepresse og en petrodollar og den balanserer på en bom der balansen blir dårligere for hver dag som går.

Og bommen blir smalere og risikofaktorene for at de faller av bommen , som står høyt , blir bare fler og fler og til slutt kommer de til å miste balansen og blir avhengig av hjelp fra f eks Kina for at den ikke skal falle totalt sammen.

Poenget ditt med at Trump vil forsøke å splitte det økonomisk samarbeidet mellom Russland og Kina kan det ligge logikk bak. Men det kommer han ikke til å klare. Både Russland og Kina er for smarte til det og avtaler om økonomiske prosjekter er allerede underskrevet og flere er allerede ferdigstilte og satt i gang.

1
Sun_Tzu Det disse putinistene og stalinistene ikke forstår - ikke at de har forstått noe som helst tidligere heller - er at uten et sterkt Kina som kan utvikle seg i fred og ro, blir det a...

Jeg tror det er nettopp dette Trump også tenker, og dette er noe han vil forhindre for enhver pris. Han forstår at Kina er det eneste landet som på lang sikt kan utfordre USAs økonomiske og militære dominans.

Trump vil ikke at USA skal ha noen utfordrer som kan bli sterkere enn USA økonomisk. Verken Russland eller India utgjør noen trussel for USA økonomisk, derfor vil han sannsynligvis trekke disse landene tettere til seg som en motvekt mot Kina.

Derfor er han svært farlig - fordi hans sin politikk kommer til å svekke både USA og Kina, og ikke få USA til å bli "great" again. USA og Kina har et godt forhold, som Trump nå vil gjøre sitt beste for å ødelegge, så tjener verken USA eller Kina på dette. Kun de to rare mennene i Kreml og New Delhi som kommer til å kose seg over et potensielt anspent forhold mellom USA og Kina.

Trump er uten tvil en landssviker og hadde Reagan levd idag så hadde han snudd seg i graven av å se en amerikansk president drive og rose en tidligere KGB-agent og et regime som den gamle Reagan definitivt ikke ville ha likt idag heller.

Ja, ikke engang Romney liker Putin, så dette går ikke bare på Hillary og Obama når det gjelder kritikken av Russland.

Her har vi en fersk undersøkelse der amerikanere vet hva slags vandrende katastrofe er det som venter de neste 4 årene:

http://www.dagbladet.no/nyheter/sjokktallene-som-bor-skremme-trump---kommer-til-a-slite/66586366

To milliardærer - Trump og Putin - driver rundt og skal leke med livene til mange mennesker.

To milliardærer med et massivt ego og med ekstremt stort markeringsbehov.

De neste 4 årene kommer til å bli ille.

2
Sun_Tzu Det disse putinistene og stalinistene ikke forstår - ikke at de har forstått noe som helst tidligere heller - er at uten et sterkt Kina som kan utvikle seg i fred og ro, blir det a...

Jeg tror det er nettopp dette Trump også tenker, og dette er noe han vil forhindre for enhver pris. Han forstår at Kina er det eneste landet som på lang sikt kan utfordre USAs økonomiske og militære dominans.

Trump vil ikke at USA skal ha noen utfordrer som kan bli sterkere enn USA økonomisk. Verken Russland eller India utgjør noen trussel for USA økonomisk, derfor vil han sannsynligvis trekke disse landene tettere til seg som en motvekt mot Kina.

Nå er det da noe som heter "sammen er vi sterke". Mange diskuterer Kina ut fra vestlig tankegang om at man må være sterkest og best og verdenspoliti.

Kinesisk politikk og ideologi handler ikke om dette. (Kina har en kampanje på gang for å styrke den Marxist-Leninistiske ideologi og tankegang).

Kina er overhodet ikke interessert i noe "dominans" eller å bli en supermakt, Kinas linje i samarbeid med andre er å skape en multipolar verden, uten krigstrusler, basert på, fredelig sameksistens, respekt og ikke innblanding i andre lands indre avgjørelser og politikk. De vil ha et godt forhold til alle land.

Trump som leder av USA i dagens situasjon der kapitalismen er inne i sin øvre imperialistiske fase vil ikke klare å vippe Kina av pinnen her. Om Trump klarer å reparere forholdet til Russland er det veldig bra, men det vil på ingen måte gå ut over eller forstyrre det nære strategiske og økonomiske samarbeidet mellom Kina og Russland og andre.

Trump kan bare yppe seg, han vil få solide, gjennomtenkte og kloke svar.

1

Like greit å starte denne tråden først som sist så man kan diskutere utspillene hans i egen tråd.

Utspillene hans ser da til å ha innvirkning på enkelte.

Ford har skrinlagt sine planer om å bygge en fabrikk i Mexico til 1,6 milliarder i Mexico og vil heller satse i Michigan. Ikke dårlig det da.

Ford Motor Co on Tuesday scrapped a planned Mexican car factory and added 700 jobs in Michigan following criticism by Donald Trump, as the U.S. president-elect turned his attention toward rival General Motors Co with the threat of a "big border tax" over compact cars made in Mexico.

1
PRC_PDRA [sitat…] Derfor er han svært farlig - fordi hans sin politikk kommer til å svekke både USA og Kina, og ikke få USA til å bli "great" again. USA og Kina har et godt forhold, som Tru...

USA og Kina har et godt forhold, som Trump nå vil gjøre sitt beste for å ødelegge, så tjener verken USA eller Kina på dette.

Etter at Trump vant har kinesisk UD poengtert flere ganger hvor viktig det er at USA og Kina kan samarbeide, og at de må kunne håndtere uenigheter på en "konstruktiv" måte.

Jeg har også store forventninger til Trump, og håper at han ikke vil bli som en elefant i ett glassmagasin. Forholdet til Kina er delikat, og må håndteres på en varsom måte. Uvørenhet og klossete skritt kan fort forverre forholdet til Beijing, noe som samtalen med Taiwan lederen viste.

1
Store-O [sitat…] Nå er det da noe som heter "sammen er vi sterke". Mange diskuterer Kina ut fra vestlig tankegang om at man må være sterkest og best og verdenspoliti. Kinesisk politikk og...

Trump kan bare yppe seg, han vil få solide, gjennomtenkte og kloke svar.

Trump har gitt utrykk for at han vil starte en handelskrig mot Kina, og ting tyder på at han muligens også vil fortsette Obamas tøffe linje ved å utfordre Kinas suverenitet, enten det dreier seg om Taiwan eller Sør-Kina havet.

Beijing må bruke sin diplomatiske kløkt og visdom i å håndtere eventuelle sprell fra Trump. Heldigvis har maktbalansen mellom de to jevnet seg ut de siste årene slik at det nå har blitt vanskeligere for USA å utfordre Kina på samme måte som før.

For bare 20 år siden kunne USA sende hangarskip til Taiwan stredet uten at kineserne kunne foreta seg så mye annet enn å protestere høylytt. Slik er det heldigvis ikke lenger.

1
Perspektiver [sitat…] Det forsøker å fremstille det som amerikansk økonomien står sterkt. Poenget er at den gjør ikke det. Den står høyt , men ikke sterkt. Totalt avhengig av en høyfrekvent pen...

Poenget ditt med at Trump vil forsøke å splitte det økonomisk samarbeidet mellom Russland og Kina kan det ligge logikk bak. Men det kommer han ikke til å klare.

Det ville ikke vært klokt av Putin å ofret forholdet til Kina til fordel for USA. Så dum tror jeg ikke Putin er.

Putin har ett godt forhold til både Japan og India, så han burde kunne ha ett godt forhold til USA også uten at dette skal gå utover Kina.

1
Sun_Tzu Det disse putinistene og stalinistene ikke forstår - ikke at de har forstått noe som helst tidligere heller - er at uten et sterkt Kina som kan utvikle seg i fred og ro, blir det a...

Trump vil ikke at USA skal ha noen utfordrer som kan bli sterkere enn USA økonomisk. Verken Russland eller India utgjør noen trussel for USA økonomisk, derfor vil han sannsynligvis trekke disse landene tettere til seg som en motvekt mot Kina.

Mulig du er inne på noe.

Tiden vil vise.

1
jakoline [sitat…] Mulig du er inne på noe. Tiden vil vise.

Mulig du er inne på noe.

Håper ikke jeg er det, men slik jeg har tolket Trumps uttalelser og twitter-meldinger som omhandler Kina, så virker det som om han har en aldri så liten brodd mot Beijing. "De stjeler jobbene våre", "de hjelper oss ikke med Nord-Korea" osv. Det høres ikke så vennlig innstilt ut..

Forholdet mellom USA og Kina er ikke bare ett vanlig bilateralt forhold i samme forstand som for eksempel Norge-Sverige. Det er ett forhold med global påvirkningskraft. Dvs. at hvis det skulle komme en kraftig forverring i dette forholdet så ville det ikke kun merkes i disse to respektive landene, men sannsynligvis i hele verden.

En handelskrig for eksempel vil kunne føre en ny nedgang for verdensøkonomien. En krig ville raskt kunne eskalert til en verdenskrig, osv. Nettopp derfor er det best at dette forholdet forblir så stabilt som mulig, på tross av de uenigheter og gnisninger som måtte oppstå mellom de to. Nøkkelen for de to landene er å ikke la eventuelle gnisninger mellom dem spinne ut av kontroll, for det er da det kan bli farlig.

1

Det skumle med Trump er ikke HVEM han skaper fronter mot , men att han skaper dem på en sånn måte att han slår farlige folk i ansiktet med hansken som garantert gjør att motstanderen må ta til korden å gå i duell.

Trump vil ha tilbake og får tilbake den gamle cowboy\Western tankegangen. Og også vel mye av den samme primitive tankegangen som fortsatt regjerer enkelte steder i østen. Det er den som ikke bærer våpen og ikke viser att en er villig til å bruke det som skaper de farlige situasjonene ved å gjøre seg til ett lett\interesant bytte.

1
PRC_PDRA [sitat…] Derfor er han svært farlig - fordi hans sin politikk kommer til å svekke både USA og Kina, og ikke få USA til å bli "great" again. USA og Kina har et godt forhold, som Tru...

USA og Kina har et godt forhold, som Trump nå vil gjøre sitt beste for å ødelegge, så tjener verken USA eller Kina på dette. Kun de to rare mennene i Kreml og New Delhi som kommer til å kose seg over et potensielt anspent forhold mellom USA og Kina.

Godt og godt - de er da uenige om en del ting - men prinsippet om et Kina poltikken har ligget fast siden Nixons dager uavhengig om det har vært en Demokrat eller Republikaner i Det Hvite Hus. Nå er det jo en dårlig bevart hemmelighet at USA har indirekte forhold til Taiwan, men selve grunnprinsippet om at det er et Kina har ligget fast. Og både Beijing og Taiwan nyter godt av status quo. Det går blant annet flere direkte flyruter mellom fastlandet og Taiwan. En handelskrig mellom USA og Kina vil sende dollaren rett ned, riktignok vil det være gunstig for bedriftene i USA som lever av eksport, men ikke for så veldig mange andre. Kinas og USAs økonomi er mer sammenknytta enn det folk tror (og Trump tror eller ikke tror).

Og USA trenger Kina for å roe ned rabiate Kim - selv Kina er møkklei Kim og hans påfunn. En ydmykelse jeg hørte om var at Air Koryo (Nord Koreas flyselskap) måtte parkere ved siden av Korean Air (sør koreansk flyselskap) på Beijing flyplass. Ikke nok med det de måtte vente ved en rullebane for å vente på at Korean Air hadde landet... Tror ikke det var helt tilfeldig. Resultat var at disse havna i samme kø i passkontrollen. :p

Problemet med Trump er at fyren overhodet ikke eier impulskontroll. Han har impulskontroll som et stk drita menneske kl 4 om natta og da undervurderer jeg de drita menneskene... Og begynner å krangle om at jeg har større penis enn deg... Det kan jo bli morsomt om han twitrer et eller annet drit til vanligvis vennligsinnede land som UK, Frankrike, Tyskland etc... Feks Theresea May holds a bad speech in London, this should not happen #sad.

1
PRC_PDRA [sitat…] Derfor er han svært farlig - fordi hans sin politikk kommer til å svekke både USA og Kina, og ikke få USA til å bli "great" again. USA og Kina har et godt forhold, som Tru...

Trump er uten tvil en landssviker og hadde Reagan levd idag så hadde han snudd seg i graven av å se en amerikansk president drive og rose en tidligere KGB-agent og et regime som den gamle Reagan definitivt ikke ville ha likt idag heller.

Hehe. Det skaper skikkelige bælger på tvers av partigrensene at han bruker Assange som sannhetsvitne. På CNN i går kveld var en av kommentatorene tøff nok til å kalle en spade for en spade og brukte ordet femtekolonnist omTrump...

Det skal bli interessant å se hva han sier når han i morgen blir orientert om rapporten vedr. hacking og Russland. Jeg legger forøvrig merke til at han fremdeles ikke har fulgt opp det han sa om at han hadde informasjon om hackingen som ingen andre hadde og at han ville dele den med folket i begynnelsen av denne uken.. Ser ut til å være hans MO å love noe for så å håpe at folk glemmer det - jfr. selvangivelsene og pressekonferansen om interessekonflikter.

Jeg sier det igjen: mannen er dum. Enkelt og greit. Og det blir bare mer og mer tydelig. Argumentet om at man ikke kan tjene så mye penger som han har gjort hvis man er dum er forøvrig ett jeg ikke kjøper - jeg har truffet nok folk som har gjort det veldig skarpt i forretningslivet til at jeg vet at dette ikke stemmer.

1
William_S3 [sitat…] Godt og godt - de er da uenige om en del ting - men prinsippet om et Kina poltikken har ligget fast siden Nixons dager uavhengig om det har vært en Demokrat eller Republik...

Problemet med Trump er at fyren overhodet ikke eier impulskontroll.

jeg tenker at det er mye spill.

Et spill han faktisk vant også valget på. Mao et kalkulert spill.

Til ergelse for tydeligvis svært mange....

Trump hadde ikke klart klatre langt nær så høyt opp ,om han hadde manglet impulskontroll. Det hadde raskt vært kroken på døra for enhver foretning.

1

jakoline! Vi får håpe det med tanke på at idioten(ja kaller Trump en idiot fordi det er det han er)spurte om hvorfor man ikke kan bruke atomvåpen, men er skeptisk gitt. Bla tror jeg garantert ikke det gode forholdet til Putin vil være av flere grunner. Vi husker jo både Bush jr. Og Obama prøvde å få til ett bedre forhold til Russland(førstnevnte så til og med sjelen til Putin etter å ha sett han i øynene hevdet han), det skar seg fort. Og enda verre blir det med Donald Trump som er totalt ustabil. vel kunne det ha vært en fordel med at Trump er president at han(altså Trump) er alt for dum til å skjønne om Putin finner på noe faenskap(ref. Trumps fatale uttaleser på ABC i fjor sommer om at Putin ikke ville gå inn i Ukraina, det sa han to år etter at Putin gjorde akkurat det og to år etter Russlands anneksjon av Krim), men at en sånn ustabil type skal greie å ha ett godt forhold til den lille stormaksgale dvergen når ikke Obama og Bush jr. greide det?, meget skeptisk.

litt morsomt angående Trumps fatale uttalese om at Putin ikke ville gå inn i Ukraina forresten. Senere hevdet Trump på Twitter at det han hadde ment var at Putin ikke ville ha gjort det om han var president. Nei Trump, det var ikke det du mente. Hadde du ment det hadde du skrevet det. Saken var vel mer at du har rådgivere som i motsetning til deg(som er like smart som en gjennomsnittlig ti-åring omtrent)skjønte at du hadde dreti på draget og fortalte deg det. Men skjønner at du må bortforklare at du er så uvitende at du ikke engang viste det som preget nyhetene i mange måneder. ufrivillig morsom blir jo Donald Trump i ABC-intervjuet hvor han demonstrerte sin totale uvitenhet om hva Putin har gjort og ikke gjort legger all skyld på Obama og sier at han(altså Trump) ikke kan skjønne at Obama lot Russland gå inn i Ukraina og ta Krim. Dette sier altså Trump om har sagt at han vil vurdere å oppheve sanksjonene mot Russland og anerkjenne den folkerettstridige russiske overtakelsen av Krim. Trump: "Muslimen Obama var svak og en idiot når han lot Russland invadere Ukraina og overta Krim. Men jeg vil være en enda større idiot og oppheve sanksjonene som straffer Russland for det og jeg vil til og med vise så klart at jeg er lakeien Putin fikk i julegave at jeg vil vurdere å la dem beholde det de røvet uten å bli straffet". Jo Jakoline, det siste høres utvilsomt ut som noe Trump har tenkt ut det ja. Figuren har jo pokker ikke vet til å skjønne hvor stor idiot han fremstår som.

vet ikke om du husker den ikke akkurat oversmarte republikanske frøkna fra Alaska som velfortjent ble dreti ut lenge fordi hun kalte Afrika ett land forresten?, vel Trump(som kalte Belgia en fin by) er i alle fall ikke smartere enn Sarah Pallin, Så dette kan bli fire morsomme år for satirikere om Trump sitter så lenge. Nå skal ikke jeg påstå at Bikkja mi er 1000 ganger smartere enn Donald Trump. men det er ikke fordi jeg ikke vil skryte av bikkja mi, mer at bikkja fortjener å bli sammenlignet med noe langt smartere enn Idioten Trump.

1

Lignende innlegg

Politikk - Norsk erdetslik Siste svar

Den enes brød . . . .

I et uttrykk heter det; Den enes død er andres brød. Med de høye strømregningene vi vil få til vinteren, vil dette kanskje bli en bitter "pille" a svelge for noen strømsjefer. Får vi en vinter tempera...
1
5 svar

Trond Giske redder AP

Støre har gjort AP til Ansvarsløst Parti, og siste meningsmåling der AP ligger på 19% og Sp på 6% og Høyre på 29%, har ikke hatt særlig stor interesse for mediene. (Jeg bare tenker på hvordan aviser o...
Bilde

Kraftopprørere i Ap strømmer til Giske

Trond Giskes lokallag har i sommer passert 800 medlemmer og er suverent størst i Arbeiderpartiet. Misnøye med regjeringens energipolitikk er hovedforklaringen, sier han.


Bilde www.nrk.no
2
2 svar
Politikk - Norsk MorganBlueKane Siste svar

Helt enig med Ap og Sp

Den forrige Regjeringen gikk jo på et «knusende nederlag» og ble instruert av Stortinget til å opprettholde fødetilbudet i AP bastionen Kristiansund til nytt sentralsykehus for regionen står klart. St...
Bilde

Ledelsen ved Sykehuset Nordmøre og Romsdal trekker seg: – Det totale kaos

Tre ledere for sykehusene i Molde og Kristiansund trekker seg på dagen grunnet bemanningsproblemene på fødeavdelingen i Kristiansund.


Bilde www.vg.no
1
4 svar

Nytt forslag om strøm . . . . .

Etter mange idiotiske uttalelser om strøm og priser har jeg et nytt forslag . . . . Øystein Olsen (tidligere sjef for Norges Bank) sier: "Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi" - j...
Bilde

Øystein Olsen mener tiden for lave strømpriser er forbi

Tidligere sentralbanksjef Øystein Olsen mener vi bare kan glemme å få billigere strømpriser i fremtiden.


Bilde www.msn.com
2
2 svar
Laster...