Politikk - Internasjonal

kansas00

Obama letter sanksjoner mot Sudan

Så ser man hykleriet i mediene og ikke minst i USA. I ukevis har det at Trump ønsker å bedre forholdet til Russland og lette på sanksjoner fått side opp og side ned i norske medier. Senest i kveld var dette hovedoppslaget på tv2-nyhetene med pål t jørgensen som tydeligvis reiser land og stand rundt i usa for å raportere før presidentinnsettelser.

Samtidig er det noen andre sanksjoner som nesten helt har druknet. Mens Obama og hele de vestlige medie korps kritiserer Trumps Putin-tilnærming, så har Obama selv valgt å lette på sansksjonene mot et av de virkelige arnestedene for islamisme i afrika.. Nemlig Sudan. Landet hvor Osama Bin Laden først søkte tilflukt... og landet hvor islamister fra boko haram kommer for å få sine gradieringer på hovedstadens islamske uiversitet. Til tross for at nyheten nå er blitt noen timer gammel, så er det knapt et norsk medie som har omtalt dette. I skrivende stund er det bare aftenbladet og nrk som har meldt om dette.Om Russland og Putin er det side opp og side ned.

Sudans president er nå etterlyst for krigsforbrytelser av den internasjonale domstol, men det er tydeligvis greit for USA... All den tid han er deres drittsekk, så er det greit. Putin derimot....

Iallefall en smule komisk at et land som er stemplet som "state sponsors of terrorism" får lettelser i sanksjonene mot seg for sin kamp mot terrorisme..

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/obama-administration-to-lift-some-sanctions-against-sudan/2017/01/12/4a312de0-d91e-11e6-b8b2-cb5164beba6b_story.html?utm_term=.87c53513b999

2
3 svar

Sanksjonene har sikkert blitt løftet fordi Bashir og hans regime har gått fra brutal undertrykking til et sterkt menneskrettighetsfokus over natta.

Det har dermed overhodet ikke med det følgende å gjøre:

In September 2016, it was reported by Haaretz that Israel was strongly lobbying the U.S. and European allies to “bolster relations with Sudan,” mainly because of Khartoum’s apparent break away from Iran—a country Sudan previously had close ties to. A couple of weeks later, the State Department issued an uncharacteristically glowing and positive statement about cooperation with Sudan on counterterrorism efforts.

http://thehill.com/blogs/congress-blog/foreign-policy/314191-obamas-upsetting-decision-to-lift-sanctions-on-sudan

1
Folkflesk Sanksjonene har sikkert blitt løftet fordi Bashir og hans regime har gått fra brutal undertrykking til et sterkt menneskrettighetsfokus over natta. Det har dermed overhodet ikke me...

Det har dermed overhodet ikke med det følgende å gjøre:

In September 2016, it was reported by Haaretz that Israel was strongly lobbying the U.S. and European allies to “bolster relations with Sudan,” mainly because of Khartoum’s apparent break away from Iran—a country Sudan previously had close ties to. A couple of weeks later, the State Department issued an uncharacteristically glowing and positive statement about cooperation with Sudan on counterterrorism efforts.

Bra noen nevnte det.. og dessuten Sudans ”counterterrorism efforts” er vel at de samarbeider med Saudi Arabia i den barbariske krigen mot Yemen.. De fikk jo nesten 3 milliarder US$ i bestikkelser for å bli med på det i 2015.

Greit nok, veldig bra sanksjoner eller økonomisk krig som det egentlig er oppheves, slikt hører ikke hjemme i en moderne verden. Jeg er mot sanksjoner som økonomisk pressmiddel, da gjelder det selvsagt fra alle overfor alle.. uten unntak.

Nå er da ikke sanksjonene opphørt øyeblikkelig, men har en 6 måneders ”prøvetid”. Det vil si igjen en sak de i realiteten kaster i fanget på Trump!.

1
Store-O [sitat…] Bra noen nevnte det.. og dessuten Sudans ”counterterrorism efforts” er vel at de samarbeider med Saudi Arabia i den barbariske krigen mot Yemen.. De fikk jo nesten 3 milli...

k krig som det egentlig er oppheves, slikt hører ikke hjemme i en moderne verden. Jeg er mot sanksjoner som økonomisk pressmiddel, da gjelder det selvsagt fra alle overfor alle.. uten unntak.

Var du mot sanksjoner da apartheid Sør Afrika eksisterte også? Sanksjonene var noe som fikk systemet til å kollapse tilslutt.

1

Lignende innlegg

Aktuelt frode57 Siste svar

Nordsjøen neste!

Lille Napoleon har øvelse i Østersjøen. De åpner en ny rørforbindelse fra Norge til Polen. Noen som tror at Russland ikke vil hevne seg i Nordsjøen når de får ødelagt sine rør i Østersjøen. Så send d...
2
5 svar
Aktuelt silas Siste svar

Sabotasje av Nord Stream 1 og 2?

"Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader." "– Ødeleggelsene som skjedde i løpet av en dag på tr...
Bilde

Gassrørledningen Nord Stream 1 lekker både i svensk og dansk farvann

Sjöfartsverket har advart fartøy som ligger i nærheten av ledningen om lekkasjen. Nord Stream AG sier de «aldri tidligere har sett» slike skader.


Bilde e24.no
1
12 svar
Aktuelt vif_support Siste svar

Equinor

Igjen er det kommet forslag om å selge melkekua for kjøttvekta. Denne gang fra en fyr fra handelshøyskolen. Selvfølgelig under 'dekke' av det grønne skifte... https://www.aftenposten.no/meninger/kroni...
1
18 svar
Aktuelt frode57 Siste svar

Arfan Bhatti igjen

Komiske norske politi kommer trekkende med Arfan Bhatti som medhjelper til drapene foran London Pub. Gratulerer! Kan politimesteren finne seg noe annet å gjøre. Det høres ut som en vits. Siste mennesk...
2
21 svar
Laster...