Nye VGD er lansert! Mer informasjon

ingennskal kunne stoppe hans narkotikapolitikk sier han. Og vil innføre unntakstilstand hvis ikke ting blir bedre.

er det da slik at samfunnet var så ille fra før at de levde i en permanent unntakstilstand. Ellercer det slik at samfunnet har blitt så ille grunnet narkokampen at det av den grunn trenges unntakstilstand ?

jo...om ikke dommere, rettsapparat, lovgivning og andre politikere kan stoppe duterte så kommer garantert økonomien til og gjøre det. Når han ikke lenger kan betale lønn til sine ansatte i justis og andre sektorer...da kommer de til og selge narko for og overleve og slutte i sine nåværende jobber.

1
11 svar

11 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

12tribe

Hmm.. Hadde phillipinene hatt olje så hadde man vel hatt en god unnskyldning til å gå inn og ta over? Drap på egen befolkning, var det ikke det man brukte for å gå inn å ta gaddaffi når han ble brysom og ønsket at afrikanere skulle få betalt i gull for naturressursene sine?

1

Mrsa2

Hmm.. Hadde phillipinene hatt olje så hadde man vel hatt en god unnskyldning til å gå inn og ta over?

Det er jo det Kina held på med. Dei okkuperer store havområder der ein regnar med det er olje.

1

milfern

Er det ikkje Kina som satsar enormt på fornybar energi?

1

baldviking

Hvorfor skal han innføre unntakstilstand? Politikken hans overfor narkomane, narkolangere og kriminelle generelt er vanvittig populær. "Alle" fillipinere jeg snakker med i Norge ser ut til å støtte den. Han trenger ikke hærens hjelp for å fortsette den.

Vil han virkelig gjøre noe med korupsjonen og de økonomiske ulikhetene, vil nok det bli mye vanskeligere for ham enn å skyte noen fattige misbrukere i gatene, som er det han gjør nå. Unntakstilstand etterfulgt av arrestasjon og henrettelse av generaler, guvernører og utvalgte kapitaleiere vil kanskje gjøre landet mindre korrupt på kort sikt. På langt sikt vil det åpne for så mye makt hos ham personlig at korrupsjonen blir verre enn noen gang tidligere.

1

politikk

Baldviking : du må ikke spør meg om hvorfor. Det stod bare og lese på nyhetene at han ville innføre unntakstilstand hvis ikke tingene ble bedre.

da må vi spør om tingene er blitt verre etter at han satte i gang narkokampen. Dette tyder jo hvertfall ikke på at tingene er blitt så mye bedre i det filippinske samfunnet.

kansje er det slik at narkokampen har forverret tilstandene i stedet for og bedre dem ?

1

blackline

kansje er det slik at narkokampen har forverret tilstandene i stedet for og bedre dem ?

Du får spørre noen som har vært der.

Og fortrinnsvis ikke dine likesinnede som antagelig er der for å dope seg.

Du vet at de utgjør ikke noe representativt utvalg av den Filipinske befolkningen.

1

Mrsa2

Korrupsjon er eit mykje større problem. Men Duterte er venn med dei mest korrupte familiane på Filippinene, Marcos og Arroyo.

1

politikk

Mrsa2 : forbudte og høyt avgiftsbelagte rusmidler vil være med og fremme korrupsjon. Selv om det ikke er eneste årsak.

1

Mrsa2

No har Duterte sagt så mykje rart om unntakstilstand at det er vanskeleg å vite kva han vil. Ein dag seie han at han vil innføre, neste dag seie han at han ikkje vil. Ein dag seie han at han vil innføre unntakstilstand i det område der det er muslimsk opprør, andre dagar over heile landet. Eg trur ikkje han sjølv veit kva han vil.

Noko anna er at skal han innføre unnatakstilstand må han i følgje filippinsk lov få den godkjent av både parlamentet og av høgsterett. Så det er slett ikkje sikkert at han kan innføre unntakstilstand.

1

politikk

Mrsa2 : jeg kjenner ikke filippinsk lov eller system. Men poenget er : hvis det blir verre vil han innføre unntakstilstand.

spørsmål : er det da da narkokampen hans som gjør samfunnet verre og ikke bedre ?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...