Nye VGD er lansert! Mer informasjon

jeg tenker meg ett tråd der dere forteller hva trumph bør tenke på som ny president.

jeg for min del visste ikke at trumph var avholdsmann og han snakket om problemer rundt narkotika. Men det er nok bare og si at det nytter ikke med verken forbud eller høye avgifter da individet ikke velger etter lovgivning og at individet velger etter lommeboka på hvilket produkt de kjøper. Da er det også bare tre muligheter for andre produkter og næringslivet : høye tollmurer på import, lavere lønne og produksjonskostnad enn konkurrenter eller en teknologi og kvalitet som gjør amerikanske produkter til førstevalg. Han står overfor ett dilemma her og det gjør han også mht alkohol og narkotika som kan reguleres og distribueres i hvitt marked eller uregulert svart marked. Han har en økonomisk sjanse for USA med utvikling av cannabisprodukter slik USA utviklet tobakksprodukter og noen alkoholprodukter. Like det trenger han ikke men står ved ett veiskille.

jeg tror trumph egentlig vil godt både for USA og verden. Men i praksis vil de økonomiske muligheter være begrenset til ganske enkle prinsipper.

fortell hva dere ser at kan bli problematisk og dillema for den nye presidenten.

1
22 svar

22 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Kigroena

Det er mye positivt om trump, om dere leter.

det er problem med nordmenn. dere er vant til å få alt servert på et fat, og kjøper ukritisk det som kommer ut i norske medier, kopiert direkte fra fake media cnn og deres like. abc,nbc,msnbc,cnn, ny times, washington post, the guardian, og bbc presenterer alle de samme sakene, spesielt er agendaen anti Trump.

store deler av media eies av globalistene, og som kjent har crying baby Biden vært på World economic forum i Davos uttalt: Globalismen rakner, populismen er for stor....

jeg generaliserer fordi jeg er lei av nordmenn fores med tøv fra politikerne og media. våkn opp, vær kritisk. jeg kjenner politi som sier nordmenn er altfor ettergivende. man må stille spørsmål og ta ansvar.

2

politikk

Kigroena : vi har bare de nyheter nyhetskanalene formidler. Og hvis vi skal tro at trumph sine taler er fake så vet ikke jeg.

jeg ser bare at det er en del kompromisser der han nok må godta en del han ikke liker.

f.eks så sier han at makten skal tilbake til folket og bort fra politiske institusjoner. Da må han jo respektere folkeavstemninger først og fremst. Blir det ikke da vanskelig og endre narkotikapolitikken til og innføre cannabisforbud i de stater og byer som stemte ja ?

han pekte også på problematikk med gjenger vold og drap. Da ikke dette eksisterer i like stor grad rundt alkohol så er dette jo først og fremst ett forbudskiltet problem. Vil han da opprettholde eller forsterke problematikken ?

han er avholdsmann som ikke liker alkohol...vil ha da forsøke med alkoholforbud ? Det er vel litt tvilsomt da det vil ramme mange arbeidsplasser og at USA har forsøkt før uten hell.

folk velger med lommeboka og kjøper billigste produkter. De vil ikke da velge amerikanskprodusert hvis utenlandsk er billigere. Altså må han innføre høye tollmurer eller sette ned lønne og arbeidsvilkår til de kan produsere billigst i verden. Da får hvertfall ikke amerikanere bedre levestandard og bedre kjøpekraft. Snarere slavevilkår på lønns og arbeidsbetingelser.....ett lite dillema og ett kompromiss ?

jeg tror hvertfall at trumph er såpass oppegående forretningsmann at han forstår hvordan de økonomiske prinsipper virker her.

nammo får visst kontrakter på levering til nye jagerfly og skal produsere i USA...da blir det amerikanske arbeidsplasser men ikke amerikanske eiere....ett lite dillema ?

vil han trene amerikanske soldater i Norge bare hvis Norge betaler alle kostnadene utenom lønn til amerikanske ansatte ?....ett kompromiss ?

vi får bare se hva han vil gjøre men det er enkelte motsetninger mellom ting han sier.

1

Kistespiker

Lykke til sier nå jeg.

1

staaalisen

Let go together to make Trump and America greater than ever before. Stronger together.......

1

staaalisen

trumph

Jeg ville fortalt Trump at han vil bli møtt med enorme forventninger fra Europa. Her er det stor tiltro til at hans økonomiske politikk vil gjenreise USA som den største av stormaktene.

Jeg ville også fortalt han at hans planer om bygge opp et politisk korrekt forhold til Putins Russland, er av største viktighet for europeisk sikkerhet. Og jeg ville anbefalt han snarest mulig å flytte ambassaden fra Tel Aviv til Jerusalem. Det vil et håndslag for fred i Midtøsten.

Ikke siden JF Kennedy er en president møtt med slike forventninger. Jeg er rimelig sikker på at Trump vil levere fra dag en. Et sterkt USA med Trump forsterker det demokratiske Europa.

1

Mrsa2

Jeg ville fortalt Trump at han vil bli møtt med enorme forventninger fra Europa. Her er det stor tiltro til at hans økonomiske politikk vil gjenreise USA som den største av stormaktene.

Det ville vere ei løgn. Trump blir møtt med små forventningar i Europa.

1

FlameWarrior

Først ville jeg lært ham å stave navnet sitt riktig. ;)

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...