Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Trump har bare vært president i få dager, men hans politisk manglende erfaring slår allerede ut i full blomst gjennom demonstrasjoner i gatene, hoderisting og beske kommentarer.

Politisk ukorrekthet kan være nødvendig i næringslivet, men fungerer dårlig i den rollen han nå har. Den jevne amerikaner er svake for breiale forretningsmenn, men provoserende og plumpe uttalelser spiser stadig av goodwillen og troverdigheten.

I møtet med sleipe politiske ringrever verden over risikerer han å bli rundlurt, eller at hans egne særegenheter vil bli brukt mot ham.

Kampen mellom den politiske eliten og den storsnutede Trump blir spennende.....

1
156 svar

156 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

inspector

Konspirasjonsteori alseboy ?

I dette sjakkspillet er de fleste scenarier vurdert og vektet opp mot hverandre.

Støtten til Trump er en genistrek sett fra Russlands side. Undrer på når USA innser at Trump ikke mestrer stormaktsspillet...

2

lusekoftan

Trump har bare vært president i få dager, men hans politisk manglende erfaring slår allerede ut i full blomst gjennom demonstrasjoner i gatene, hoderisting og beske kommentarer.

– En gigantisk gavepakke til Kina

Donald Trump ønsker å trekke USA ut av handelssamarbeidet rundt Stillehavet. I Beijing er man mer enn klare til å ta over lederrollen i regionen.

Make America dumb again

2

Fokkeslasken77

Seniorforsker Edward Alden ved tenketanken Council on Foreign Relations sier til CNN at han er forbløffet over Trumps siste grep.

Hva i alle dager er det Alden egentlig forsker på siden han ikke en gang har fått meg seg at Trump kom til å gjøre dette?

– Den første regelen i forhandlinger er at man ikke gir bort noe for ingenting, og han har gjort det umiddelbart.

Hva i alle dager er det denne Alden prøver å innbille oss at Trump kunne presset ut av Kina her? Lusekoftan sluker det selvsagt rått, men spør du meg blir dette for dumt.

1

lusekoftan

– Den første regelen i forhandlinger er at man ikke gir bort noe for ingenting, og han har gjort det umiddelbart.

Julenissen Trump.

1

Zen0n

Hva i alle dager er det Alden egentlig forsker på siden han ikke en gang har fått meg seg at Trump kom til å gjøre dette?

Det er fremgangsmåten han er forbløffet over. Han skal reforhandle NAFTA (som han også lovet å oppheve i valgkampen), men trekker seg fra forhandlingene rundt TPP uten å en gang å forsøke å komme frem til noe som sikkert kunne vært en god deal.

1

Andylittle

Det som er spesielt problematisk er hvordan Trump håndterer media. I pressekonferansen han holdt rett før han tiltrådde som president, der det er åpenbart at CNN er blitt tiet, ved å nekte de med å komme til med spørsmål, fordi Trump ikke liker CNN fordi de stiller ham kritiske spørsmål som han ikke "liker", så er det problematisk. Når han tiltråtte, avla han en ed der han skal beskytte og følge embetet, og beskytte grunnloven. Har han hoppet over punkt 1 i grunnloven? han har brukt massive krefter på å snakke om punkt 2. men pkt. 1. er vel så viktig. Freedom of speech, free press. (altså man skal ikke legge hinder for en fri presse). Men det er jo nettopp det som skjer ved å tie pressen. (den man ikke liker) som sprer "fake news".

2

Bacary

Men det er jo nettopp det som skjer ved å tie pressen.

Her får de smake egen medisin. Det er ingen som bestemmer at Trump må uttale seg om alt og alle til alt og alle. Det kalles vel freedom of speech?

1

TomPadang

Smake hva? Trump mer enn gjerne serverer, via sine papagøyer - sine "alternative fakta" - hvilket ikke er annet en propaganda. Det er akkurat som henfarne Komiske Ali drev på i Bagdad.

Trump forsøker å diktere pressen hva pressen skal skrive. Det sier seg selv at dette flyr ikke.

1

sentry4

Det er ingen som bestemmer at Trump må uttale seg om alt og alle til alt og alle.

Hehe. Bortsett fra Trump selv. Det kommer til å vise seg å være et av hans største problemer, at han ikke evner å holde kjeft/holde fingrene unna Twitter-kontoen.

1

Zen0n

Det er ingen som bestemmer at Trump må uttale seg om alt og alle til alt og alle. Det kalles vel freedom of speech?

Dette har overhodet ingenting med "freedom of speech" å gjøre.

En av forutsetningene for et velfungerende demokrati er at myndighetene er mest mulig åpne for både pressen og allmennheten. Derfor er det en demokratisk plikt for presidenter og statsledere å uttale seg om hva de gjør og ikke gjør (det finnes selvsagte unntaksbestemmelser som angår rikets sikkerhet, personlige opplysninger osv).

Dette er noe som skiller demokratiene fra diktaturer, og det er foruroligende at Trump ikke ser ut til å respektere dette. Det er et tegn på at han har en mentalitet som ligger nærmere de autoritære ledere enn en demokratisk.

"Freedom of speech" regulerer den vanlige innbyggerens rett til å si sin mening og herunder å kritisere myndighetene uten at dette skal få juridiske eller andre urimelige konsekvenser for dem. Også her har Trump vært en trussel mot demokratiet og ytringsfriheten; Han har flere ganger hengt ut folk som har stilt ham spørsmål, noe som har gjort livene deres til et helvete etterpå. Her er et godt eksempel. Her er et annet (og nyere) eksempel. Slik oppførsel truer ytringsfriheten.

Jeg håper han med tiden lærer seg å akseptere demokratiets spilleregler, hvis ikke ser jeg alvorlig på våre vestlige demokratiers fremtid.

1

TomPadang

Trump klarer steg for steg ødelegge sine egne sjanser til å bli tatt seriøst som president og politiker. Han har allerede skutt seg selv i foten flere ganger.

2

tinnyme

Han lyver jo om det meste og det er strengt tatt bekymringsfullt at dette liksom skal være verdens mektigste mann.

Setter min lit til Snåsamannen og hans spådom.

2

Tommaso

Du er jo så mye bedre når du ønsker at folk skal bli skutt.

2

perchri

Han lyver jo om det meste og det er strengt tatt bekymringsfullt at dette liksom skal være verdens mektigste mann.

..ja han gjør kanskje det...noe åpenlyst også....... i forhold til andre visse politikere vi er kjent med ,lyver så vi ikke skjønner det, ser det ut som. Hva er best? Å juge er en kunst.

1

perchri

Han lyver jo om det meste

..jaha...hvem er det som ikke lyver....så det renner? Glem herr Trump og la oss gå i oss selv.Sånn rent politisk sett, man kan lyve som en unge, eller gjøre det svært så sofistikert...

1

jonas

Trump klarer steg for steg ødelegge sine egne sjanser til å bli tatt seriøst som president og politiker.

Han har da klart å stige helt inn i den (kanskje) viktigste politiske jobben i verden. Hvor mye mer kreves det?

1

TomPadang

At han vant skyldes politisk tretthet i USA, mangel på alternative kandidater, Hillarys rot i eposter, samt hjelp fra Putin. Selv de fleste republikanere ville ikke ha han. Det går an å være nærmest politisk tonedøv for å inneha et presidentembede.

Har har jo fukket opp sitt image ganske godt allerede.

1

Zen0n

Hehe, et j*vlig godt poeng akkurat det, og viser en av svakhetene ved demokratiet; det er ikke alltid fornuften seirer.

Som Obama så treffende sa så ville Trump ikke en gang fått jobb på 7-11 om arbeidsgiverne hadde fått vite om de tingene han hadde sagt og gjort i forkant.

Men president - verdens kanskje viktigste posisjon - det kunne han bli.

1

inspector

Trump får god tid til å vise hva han står for Accrab.

Nå er den upopulære, politisk korrekte eliten lettere sjokkert. Tenk at noen tør å fortelle at keiseren går uten klær og at en politisk novise tar innersvingen på de etablerte !

Hvis Trump ikke viser at han er både tøffere OG smartere enn eliten, vil han neppe få en ny periode. Maktkampen de neste årene har potensiale til å bli både stygg og spennende..

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...