Nye VGD er lansert! Mer informasjon

https://interesting-online.com/2017/01/26/hollywood-seen-from-iran/

Vi tenker kanskje ikke på det, men muslimene føler seg ganske presset av vestlig kultur. Bare tenk på det. her sitter de i sin middelaldertro og så kommer noen utlendinger strømmende inn og begynner å rive grunnlaget rundt hele troen. Iran er jo et veldig ungt land, så dette gjelder nok mest for den gamle generasjonen fra 1979 revolusjonen.

Det er likevel interessant å se at Iransk Tv sender programmer som analyserer hollywood filmer. Introen er jo kjempeskummel. Det får jo Hollywood filmer til å virke som reneste Juden Suss. Jeg lurer på hva slags filmer de sender på nord koreansk tV, og hva slags dokumentarer de har.

Iran har en sterk filmtradisjon, skjønt mange filmer blir sensurert. Jeg vet at Tyrkerne lager actionfilmer hvor alle skurkene er israelere.

1
7 svar

7 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

JRza

så dette gjelder nok mest for den gamle generasjonen fra 1979 revolusjonen.

Det tror jeg ikke. Husk at veldig mange fra den generasjonen levde veldig godt med liberale verdier, men de ville ha mer ytringsfrihet og bedre fordeling av godene i Iran. De ønsket å være med å bestemme utviklingen i landet (demokrati). Demonstrantene bestod ikke kun av fanatiske muslimer, men hovedsakelig iranere som støttet alt fra demokratiske partier til kommunister og pan-iranister. Problemet deres var at de ikke hadde noen lederskikkelser som kunne samarbeide med hverandre. Ayatollah Khomeini ble for de fleste av disse en samlende figur, men han hadde ingen intensjon om å la kommunistene, nasjonalistene og demokratene ta over Iran.

Dette er snakk om en minoritet av befolkningen som har definisjonsmakten i Iran. De fleste som ønsket å fjerne Sjahen, gjorde det for å få MER frihet, ikke mindre.

1

jeangabin

Dette er snakk om en minoritet av befolkningen som har definisjonsmakten i Iran. De fleste som ønsket å fjerne Sjahen, gjorde det for å få MER frihet, ikke mindre

Ok, du har nok rett: sjaen var jo ikke bra. Sløste med penger på fest osv. Jeg prøver å skrive om ting som jeg tror interesserer folk på bloggen. Mente dette kunne være interessant. Det var ikke meningen å fornærme noen.

1

JRza

Det var ikke meningen å fornærme noen.

Hehehe nei, jeg ble ikke fornærmet ;)

Jeg bare nevner at situasjonen i Iran (både før, under og etter Revolusjonen) er så kompleks, at selv iranere har problemer med å få oversikten.

1

JRza

Hvorfor har de et bilde fra Bahrain når de skriver om Iran? Det er slike ting som frustrerer iranere....

1

jeangabin

Bildet er hentet fra wikipedia. Har ikke så mange muligheter om du vil ha gratis "public domain" bilder. Det er bare noen som ber. (det er min blogg)

Det var det beste bilde jeg kunne finne, ellers måtte jeg betalt. Det er bare et illustrasjonsfoto.

1

JRza

Det var det beste bilde jeg kunne finne, ellers måtte jeg betalt. Det er bare et illustrasjonsfoto.

Ok.

Iranere generelt er lei (og det gjelder alle iranere, uavhengig av religion, politisk syn og hvor de bor) av å bli fremstilt som villmenn eller barbariske fanatikere. Filmer som "Alexander", "300" osv. svir nok enda mer enn filmer som dreier seg om nyere historiske hendelser.

Iranere er veldig stolte av sin før-islamske historie, og sammenlignet med andre kulturer og herskere i sin samtid, var de første persiske kongene langt mer liberale og "gode". Bildet som har blitt skapt i Vestlig media om Iran skildrer en virkelighet som få iranere kjenner seg igjen i. Ikke rart at vestlige turister som besøker Iran blir sjokkert over hvor annerledes landet og folket er enn det de har hatt inntrykk av gjennom nyhetsdekningen i Vesten.

At religiøse iranere blir forbannet på måten islam og muslimer blir fremstilt av Hollywood, er jo ikke så overraskende. Husk at kritikk av religionen er helt fraværende i det offentlige rom i de fleste muslimske land (om ikke alle). Da er det ikke populært at slike filmer og serier blir spredd i deres områder :P

2

jeangabin

Synes du jeg var urettferdig mot iranerne? Jeg synes jeg var saklig. Jeg burde kanskje skrevet noe om at ungdommen i iran ikke er spesielt fiendtlig mot vesten. Det er de gamle gubbene som styrer

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...