Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Hva er det egentlig som skjer mellom D.Trump og media? Er det ikke litt spesielt at media erklærer full krig mot en sittende president, kun et par uker etter at han tiltrådte? I skrivende stund talte jeg intet mindre enn ni - 9 - negative artikler om Trump på VG's forside.

Er det hans motvilje mot globalisering som har fått journalister og redaktører i bl.a. VG til å klikke i vinkel?

1
4 svar

4 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

Palimpsest

Det er vel Trump som har gått til krig mot media.

Kritikken mot den hodeløse oppførselen hans kommer jevnt over fra alle mediehus, instanser og institusjoner, så du skal ikke ta det så tungt at VG også skriver om det samme.

2

Langveg

Det er vel Trump som har gått til krig mot media.

Trump er ikkje heilt utan støtte i amerikanske media. Dessutan har han synt stor evne til å nytta sosiale media (twitter) som kan henda spelar minst ei like viktig rolle som vanlege media i dag.

Av media som stør Trump, er serleg Breitbart News network skumle greier. Det vart starta av ein amerikansk jøde (Andrew Breithart, avliden i 2012) under og etter ei gjesting i Israel med det føremålet å progandera for "fridom" og Isreal. Verksemda skal vera ikkje-kommersiell og leiinga nektar å uttala seg om kvar driftsmdla kjem frå. Ho er no nær knytt til Trumps nære medarbeidar Bannon, og meininga er blant anna å lansera ei utgåve i Tyskland og Frankrike. Bannon har tidlegare uttalt at det er svært viktig å virka inn på det franske presidentvalet

Med til soga høyrer at Breitbart News ved eit høve har vorti skulda for antisemittisme. Då rykka naturleg nok The Zionist Organization of America ut og avviste dette og sa at BN kjempar tappert mot antisemittisme. Eit søk på sida syner elles tydeleg at BN er pro-israelsk, slik det alltid har vori. Ein kan spørja seg om ein heller kunne skulda BN for å driva meiningspåverknad til bate for ei framand makt, men dette vert vandt så lenge ein ikkje får klårleik i kvar midla til drifta kjem ifrå.

1

blackline

Av den enkle grunn at media hele tiden har vært mot Trump.

Og det at de tapte valget har fått de til å gå bananas.

La det være klart at i AP, AFP og Reuters er det et het kobbel av "Spin Doctors" som jobber under høytrykk for å produsere Negative Biased News om Trump.

1

aIseboy

Er det hans motvilje mot globalisering som har fått journalister og redaktører i bl.a. VG til å klikke i vinkel?

Du nevner ikke med ett ord at Trump erklærte krig mot media lenge, lenge før han ble president.

Hvorfor gjør du ikke det?

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...