Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Gert Wilders - Europas mest skrullete politiker?

Som vi har registrert så er det en slags høyrepopulistisk bølge som skylder over Europa. EU-systemet virker å ha integrert seg i hjel, krigene i Midtøsten og Nord-Afrika har økt flyktningestrømmene mens finanskrisen har skapt en vanskeligere økonomisk hverdag for svært mange. Ikke akkurat den beste cocktailen for å dempe nasjonalisme får man vel si.

Men den nye bølgen manifesterer seg nokså ulikt fra land til land. I Norge er den relativt beskjeden med et bleikt FrP på 13%, mens den i Sverige har brakt Sverigedemokratene opp til helt andre høyder. Det er klar protest mot Sverige mainstream-partier som blir tolket som for innvandringsvennlige.

Ser vi utover Skandinavia så er England og Tyskland til dels rammet av høyrepopulisme, men man må huske at den engelske "brexiten" ble støttet av folk langt inne i det konservative partiet og at GBR hele tiden har vært en lunefull outsider innen EU. En outsider som nå har forlatt skipet. I Tyskland er ikke Alternative für Deutschland den mest ekstreme gjengen, men i det hele å være det minste kritisk til EU er jo sensasjonelt i Tyskland. Uansett så har ikke dette partiet nådd en tyngde som gjør dem i stand til å være noe annet enn en gjeng opposisjonelle skrikhalser på utsiden.

Så kommer man til de mer alvorlige tilfellene, og Le Pens fremgang i Frankrike har skremt mange. Hun er mer ekstrem enn de fleste høyrepopulistene, men ikke så ekstrem som sin far. Får inntrykk av at anti-EU er det viktigste for henne, men kommer hun til å kunne ta Frankrike ut av EU? Neppe. Hun har alt for mange motstandere til å vinne et presidentvalg mot en mer moderat kandidat, og ligger så mye som 25-30% bak den mest aktuelle motkandidaten (Macron akkurat nå).

Det landet som er mest ute og kjører på høyrepopulisme-skalaen er derimot ikke Frankrike, men det landet vi har blitt vant til å se på som toleransens høyborg - Nederland. Her har en feminint-utseende jålebukk med farget hår og et usympatisk blikk blitt store deler av høyresidens favoritt og scorer skremmende høyt. Skremmende fordi agendaen hans er mer rabiat enn enhver av de andre nasjonenes høyrepopulister, med mulig unntak av det greske "Gyllent Daggry". Der andre vil ting som begrense innvandringen eller forby niqab blant offentlige tjenestemann, er ikke Geert Wilders snauere enn at han vil forby Islam som religion. Hvordan skal han gjøre dette? Gjennom stenging av moskeer og forbudt mot koranen. Når kommer han til å toppe dette med å initiere et bokbål?

Dette virker som en person som ikke har noen grenser for sin ekstremisme og likevel har over 25% av nederlenderne gått god for ham. Skulle han lykkes med å begynne å iverksette sitt "program" i Nederland kan man i alle fall trygt slå fast at Europa er nærmere 1930-tallet enn noensinne.

5
404 svar

404 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Sun_Tzu

Dette skal ikke få stå uimotsagt.

Jeg anser det ikke for å være populistisk å ville beskytte sitt land og folk mot en religion og kultur som er så fiendtlig innstilt til vår egen kultur som det islam er.

Jeg synes heller ikke det er noe populistisk over at man ikke vil ha terror, sharia lover, no-go soner og økt kriminalitet i landet sitt.

For meg er dette helt naturlige, menneskelige ting. Folk vil ha trygghet og sikkerhet i samfunnet de lever i. Man ønsker også å bevare den kulturarven som har blitt bygget opp gjennom flere generasjon, og som faktisk er en viktig del av vår identitet.

Mange har fått nok av denne forskrudde, sykelige venstrevridde liberalismen hvor alt skal godtas og tolereres i godheten og den politiske korrekthetenes navn, selv når det er skadelig for oss.

No more!

30

Folkflesk

denne forskrudde, sykelige venstrevridde liberalismen

Noen som ser EN feil her?

1

Garindan

Det er vel bruken av ordet liberalisme. Kutt bort "isme" så blir det vel riktig.

1

Garindan

Det landet som er mest ute og kjører på høyrepopulisme-skalaen er derimot ikke Frankrike, men det landet vi har blitt vant til å se på som toleransens høyborg - Nederland.

Sånn kan det gå når man er så tolerant at man i altfor mange år lar salafistene spre dritten sin med Saudi-penger. Salafistene ønsker seg 1300 år tilbake i tid, så 80 år tilbake i tid er bare småtteri i så måte. Det gjelder å se ting i sammenheng vet du. Som han sier, det er en ideologi kamuflert som en religion. Når salafisme (altså nazi-ideologien) holder på å bli mainstream islam så blir generalisering uunngåelig. Da slår det tilbake på alle. Sånn går det når man bare vender det andre kinnet til i toleransens navn. Til slutt kommer en voldsom motreaksjon.

I Norge har vi "i alle år" hatt Frp som en sikkerhetsventil for innvandringsskeptikerne. Sverige og Nederland har ikke hatt dette. Det som skjer nå er bare en logisk følge av at demningen brister.

8

Garindan

I Norge har vi "i alle år" hatt Frp som en sikkerhetsventil for innvandringsskeptikerne. Sverige og Nederland har ikke hatt dette

For sent å redigere, så et lite apropos til dette.

Vet at det er vanskelig for en del å innrømme, men Frp er grunnen til at vi ikke har de samme høyreekstreme strømningene som andre land. Sikkerhetsventil osv som nevnt over.

2

deleted3041664

Vet at det er vanskelig for en del å innrømme, men Frp er grunnen til at vi ikke har de samme høyreekstreme strømningene som andre land.

Er nok ein del på VGD som nekter på det ja.

Understreker eg kun har votert på FRP en gang, i 1989 (mitt første valg).

De er nok nødvendige i den norske partiflora.

1

Folkflesk

Sånn kan det gå når man er så tolerant at man i altfor mange år lar salafistene spre dritten sin med Saudi-penger. Salafistene ønsker seg 1300 år tilbake i tid, så 80 år tilbake i tid er bare småtteri i så måte. Det gjelder å se ting i sammenheng vet du. Som han sier, det er en ideologi kamuflert som en religion. Når salafisme (altså nazi-ideologien) holder på å bli mainstream islam så blir generalisering uunngåelig. Da slår det tilbake på alle. Sånn går det når man bare vender det andre kinnet til i toleransens navn. Til slutt kommer en voldsom motreaksjon.

Wilders vil hele religion Islam til livs, ikke kun salafisme eller andre ytterliggående strømninger.

1

jakoline

Jeg synes det er problematisk det han synes ønske.

Dette selv om også jeg er dypt bekymret ,lik Wilders og hans stadig økende tilhengerskare,over hvordan salafismen/wahhabismen med sine "Medina/kalifat-våte-drømmer" synes ha spredt seg farlig raskt globalt.

Dette med god hjelp selvfølgelig av verstingregimer som Saudi-Arabia ,der av alle utenkelige steder nå er leder av FNs Menneskerettighetskommisjon...

SAudi-Arabia der har hatt oljepenger nok til å kjøpe det som kjøpes kan av stemmer og støttespillere der lar seg kjøpe og disse er det dessverre mange nok av. Også av statsledere.

Mao : problemets kjerne er hvordan forhindre den stadig farligere voksende islamismen som sprer seg i Europa nå ,samtidig som dette IKKE skal ramme de muslimer der ønsker en moderne islam der lar seg godt kombinere med det sekulære .åpne og fler-religiøse samfunn?

Den som har svaret på det hadde fortjent virkelig Nobels fredspris.

Wilders og hans støttespillere har sitt svar.

EU sine andre politikere synes ikke ha noe svar.

Jeg sliter også med alternative svar.

Hva mener du burdte gjøres for å klare skille "klinten fra hveten"?

2

Garindan

Det var derfor jeg sa at generalisering blir uunngåelig når salafisme holder på å bli mainstream islam, og at dette slår tilbake på alle. Jada, jeg hadde gardert meg.

1

Videoseven

Som vi har registrert så er det en slags høyrepopulistisk bølge som skylder over Europa.

Det er ikke en en høyrepopulistisk bølge, men en nasjonalistisk bølge.

Folk er lei av å bli fortalt av andre hva de skal gjøre og hvordan de skal føle. De er lei av den massive innvandringen av fremmede, som aldri vil integrere seg, og som forlanger at landet de kommer til skal tilpasse seg dem.

Dere innvandringsvennlige må snart skjønnet at deres tid er over, det er slutt. Det er dere som er de rare, mindretallet og de skrullete nå. Europa har tatt imot for mange fremmede, og nå setter befolkningen seg på bakbeina.

Dere innvandringsvennlige burde gå ut av boblen deres og lese litt fakta. Siden dere aldri stoler på andre kilder enn det deres sosialistvenner skriver, kan jeg komme med fakta som burde være en vekker.

An average of 55 per cent of people across the 10 European countries surveyed wanted to stop all future immigration from mainly Muslim countries.

55% ønsker å stoppe muslimsk innvandring. Ikke islamister, salafister eller terrorister, men muslimer.

Kun 20% var uenig i at en skulle stoppe innvandring fra muslimske land. Dere innvandringsvennlige er i sterkt mindretall, men allikevel skjønner dere ikke at folk har fått nok.

6

Folkflesk

55% ønsker å stoppe muslimsk innvandring. Ikke islamister, salafister eller terrorister, men muslimer.

Kun 20% var uenig i at en skulle stoppe innvandring fra muslimske land. Dere innvandringsvennlige er i sterkt mindretall, men allikevel skjønner dere ikke at folk har fått nok.

Å daakars, har dere fått nok.. Så sinte og slitne dere må være.

Ett tips: Prøv å vinn valg på demokratisk vis og velg politikere som vil stoppe enhver muslim fra å entre Europa, stenge moskeene og forby koranen.

Hvis "dere" ikke greier det, så sitt rolig og hold kjeft til dere greier det. Hvis dere noen gang gjør det (tvilsomt).

1

GiPazzini_85

Du får prøve å holde en noe mer saklig tone i denne diskusjonen og heller prøve å bidra litt i stedet for å komme med fjas og tull. Ved siden av dette har det vært antakelser om hva tror andre politikere tenker i stedet for å diskutere politikk.

Og å be folk holde kjeft dersom de ikke vinner valg, sier ikke rent lite om din demokratiforståelse.

4

emoseno

55% ønsker å stoppe muslimsk innvandring. Ikke islamister, salafister eller terrorister, men muslimer.

Det er et demokratisk problem at folkets syn på så viktige saker ikke gjenspeiles i landenes nasjonalforsamlinger. Vest-Europa spesielt er en trykkoker, og det er bare et spørsmål om tid før det hele revner. Det var tilsvarende følelse av avmakt i store deler av befolkningen som banet vei for nazistene i 30-årenes Tyskland. Vi får bare håpe det ikke går like galt igjen.

1

Folkflesk

Det er folk som håper på dette på VGD i alle fall. Det skinner ganske godt gjennom i flere av innleggene.

Men det kommer neppe til å skje. Innvandringssaken spilles ut av alle proporsjoner av ytre høyre mens de fleste skjønner at det er langt tyngre saker som avgjør samfunnets vel og ve fremover. Dette gjelder stikkordsmessig:

- Arbeidsledighet og sosial ulikhet

- Teknologi og robotisering (og effekten på arbeidslivet)

- "Den demografiske bomben" og pensjonene

- Overgangen vekk fra en oljeavhengig økonomi

Er selv tilhenger av en begrenset innvandring og at mengden innvandring må tilpasses samfunnets mulighet til å integrere nye landsmenn. Men så lenge dette håndteres forsvarlig så vil det stort sett være en liten minoritet som maler fanden på veggen og produserer apokalyptiske scenarier som ville fått Fjordmann til å bli våt i buksa.

1

FadingMemory

Her har en feminint-utseende jålebukk med farget hår og et usympatisk blikk blitt store deler av høyresidens favoritt og scorer skremmende høyt.

Det er morsomt å se folk på venstresiden som kommenterer utseendet til politikkere de ikke liker. Hvordan hadde pipen vært hvis noen på høyresiden kommenterer utseendet til noen på venstresiden? Det har de selvsagt ikke lov til. Dette er fordi de på venstresiden anser seg selv om moralske overlegenheter, og da kan de bruke akkurat den retorikken som passer seg.

Dette så man i det amerikanske presidentvalget, der demokratene gjør narr av utseendet til Donald Trump. Det er lov å gjøre narr av utseendet til Trump, siden han ikke har de rette meningene.

3

deleted287273

Demokratene på venstresiden?

De ligger jo langt til høyre for FRP i en del politiske spørsmål.

1

FadingMemory

Mange demokrater ligger nok ganske langt til venstre enn FrP. Ville du f. eks sagt at Bernie Sanders ligger til høyre for FrP i en del politiske spørsmål?

Demokratene utgjør nesten halvparten av det demografiske USA, så da sier de seg selv at man har all slags mulige demokrater, også de ekstreme tilfellene. Ikke at undertegnede har noe slags form fordommer mot Sandersvalgere.

1

Folkflesk

Det er morsomt å se folk på venstresiden som kommenterer utseendet til politikkere de ikke liker. Hvordan hadde pipen vært hvis noen på høyresiden kommenterer utseendet til noen på venstresiden?

Har sikkert aldri skjedd nei.

1

deleted287273

Kanskje ikke i kronikker på trykk i Dagbladet:)

1

FadingMemory

Har aldri sagt at det ikke har skjedd? Rettferdiggjør det noe uansett? At noen på høyresiden gjør narr av utseendet på opposisjonen? Undrer bare på om du har lyst til å bli tatt seriøst? Da må du hvert fall trappe opp nivået på innleggene dine.

1

deleted287273

Det er morsomt å se folk på venstresiden som kommenterer utseendet til politikkere de ikke liker. Hvordan hadde pipen vært hvis noen på høyresiden kommenterer utseendet til noen på venstresiden?

Men her i Norge er det mange fra venstresiden som er over gjennomsnittlig opptatt av utseendet til Trump. Til og med damene hans har fått gjennomgå i en kronikk i Dagbladet.

1

GiPazzini_85

Det landet som er mest ute og kjører på høyrepopulisme-skalaen er derimot ikke Frankrike, men det landet vi har blitt vant til å se på som toleransens høyborg - Nederland.

Men det interessante er at sørreundersøkelser gjort i Europa viser at skepsisen til innvandrere, og spesielt muslimer øker, men samtidig så øker toleransen mot likestilling, homoseksualitet, skilsmisse og lettere narkotiske stoffer. Dette er da altså generelle trender i europeiske land, ikke ytterpunkter.

Så med andre ord så har europeerne blitt mer og mer liberale de siste årene og virker til å bli mer og mer skeptiske til folk som kan true disse liberale verdiene.

3

Folkflesk

Så med andre ord så har europeerne blitt mer og mer liberale de siste årene og virker til å bli mer og mer skeptiske til folk som kan true disse liberale verdiene.

Sånn sett er det jo litt rart at de mest fremmedfiendlige elementene også skjeller og smeller over selvhevdende homoer, likestillingsorienterte damer, samer, romfolk og alternative ungdomskulturer. Det er videre i norsk sammenheng svært rart at den største fremmedfrykten finnes i de mest kristen-konservative miljøene i Bibelbeltet (der det for øvrig bor færrest innvandrere).

Men lykke til videre med den teorien.

1

GiPazzini_85

Det er videre i norsk sammenheng svært rart at den største fremmedfrykten finnes i de mest kristen-konservative miljøene i Bibelbeltet (der det for øvrig bor færrest innvandrere).

Men lykke til videre med den teorien.

Jeg snakket ikke om regionale trekk her, men europeiske trekk som har blitt målt over flere år. Dess mer innvandring Europa har blitt utsatt for, dess mer skeptiske har europeere blitt til mangfold, men samtidig mer liberale til homofili, skilsmisse, likestillig, milde narkotiske stoffer etc.

Og nok en gang: Jeg snakker ikke her om ytterpunktene i samfunnet, men de generelle trekkene.

2

GiPazzini_85

Sånn sett er det jo litt rart at de mest fremmedfiendlige elementene også skjeller og smeller over selvhevdende homoer, likestillingsorienterte damer, samer, romfolk og alternative ungdomskulturer.

Men de er sikkert innerst inne en tolerant gjeng altså.

Når du trekker frem "de mest fremmedfiendlige elemente" så snakker du om kanskje små promiller av befolkningen. Jeg trakk frem de generelle trekkene ved dagens europeere.

Samtidig deler mange av de store massene som er innvandringskritiske liberale syn på både homofili og likestilling i dag. Dette er ikke helt "Boot Boys" for å si det sånn. Og flere og flere homofile slutter seg da også til innvandringskritiske grupperinger. Marine Le Pen kommer f.eks til å dra inn veldig mange homo-stemmer under kommende valg.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...