Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Exit Rafael Correa - hva nå Ecuador?

I første runde av presidentvalget i Ecuador som ble avholdt fikk Allianza Pais sin kandidat Lenin Moreno 39.3 % av stemmene mot 28.1 % til konservative Guillermo Lasso og manglet da 0.7 % for å bli direkte valgt. Det blir derfor omkamp mellom disse to sterkeste presidentkandidatene 2 April og det er ventet at de kan bli jevnt siden den tredje sterkeste kandidaten den enda mer konservative Cynthia Viteri som fikk rundt 16% av stemmene har bedt sine velgere om nå å stemme Lasso.

Vinden fra venstre i Sør-Amerika generelt og Ecuador spesielt er ikke lenger så sterk som ved forrige valg og selv om de aller fleste er veldig fornøyd med hva president Correa og hans parti har fått til så er det slett ikke gitt at den politiske etterfølgeren Lenin Moreno tar hjem dette. Det har vært noe murring blandt middelklassen siden minstelønningene har blitt satt opp samt obligatorisk helseforsikring for alle ansatte noe som har ført til høyere utgifter til hushjelp og ansatte i mindre virksomheter.

Personlig må jeg si at min respekt for Rafael Correa og hans politiske prosjekt har vokst stort etter å ha bevitnet det ecuadorianske "mirakel” på nært hold de siste åra – hvilket også har blitt lagt merke til bl.a. i kriserammede sør Europa - særlig Spania - som en mulig tredje vei mellom upolert kapitalisme og tradisjonell sosialisme.

Som sagt; presidentvalget 2 April kan slå begge veier, uansett på vegne av mange; gracias presidente Rafael Correa Delgado;

https://www.youtube.com/watch?v=GFWCDTPWIIk

3
300 svar

300 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

elmalo

Jaja, hvis det bare er skjellsord og "ta mannen"-innlegg og ingen argumenter så har du jo tapt diskusjonen her. Trist, for egentlig burde du stå opp for sakene til mannen som er utnevnt som etterfølger av din store helt.

Vi får se hva det medfører. Vi har blitt overrasket før, for eksempel da Santos ble utnevnt som etterfølger av Uribe og la om politikken fullstendig.

Tenk ellers gjennom dette: Eneste grunnen til at jeg er her i denne Ecuador-tråden er at jeg ser skremmende paralleller til Venezuela og jeg unner ikke folk der å havne i samme koko-tilværelse. Akkurat derfor lover jeg deg at jeg skal være på deg som kleggen hvis du forsøker deg igjen med å lure folk til å tro at destruktiv chavist-politikk er demokratisk eller normalt. Å ha et statlig sensurorgan som bøtelegger aviser som ikke trykker det regjeringen synes er viktig er et eksempel på en anomali i et demokrati.

2

Gorback

At leseferdighetene til knoll og tott er begrenset visste jeg jo fra før, men nå fikk jeg bekreftet at de ikke hører helt bra heller! Siden jeg har litt tid å avse for voksenopplaering la oss oversette litt av hva Correa sier i den videoen;

"...og når de spør, -skal ecuadoriansk sosialisme vaere av typen Chavez eller Bachelet? -Nei, den skal vaere av typen ecuadoriansk."

2

Gorback

Hellige ku, jeg hadde vel egentlig gitt opp Scandinoco og elmalo forlengst, så jeg akter ikke her å gå inn i alt vrøvlet de greier å lire av seg. Det er det samme om man skulle begynne å gå redeligheten til propagandamaskinen til Venezuela opposisjonen etter i sømmene; det er et Sisyfos arbeide som aldri ville ta slutt! Tror jeg derfor kommer til å la deres desinformasjon stå ukommentert heretter ettersom jeg nå anser meg ferdig med Tintori i denne tråden, alle kan selv kritisk undersøke hva denne “menneskerettsaktivisten” egentlig driver med.

2

Scandinoco

Ja, det er jo greitt nok at folk kritisk vurderer ting. Men det er også bra, om man vil at folk skal vurdere ting kritisk, å ta med alle sidene i saken. Om ikke, da blir det litt vanskelig å være kritisk.

At Tintori's mann er offer for regimets forfølgelser og både titt og ofte får sine menneskerettigheter brutt på det groveste, og at Correa støtter dette regimet, er noe man ikke kan utelate i den forstand.

Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv.

1

Scandinoco

nå anser meg ferdig med Tintori i denne tråden, alle kan selv kritisk undersøke hva denne “menneskerettsaktivisten” egentlig driver med.

Vi kan også se litt på hva Tintori blir utsatt for, fra den venezuelanske regjeringen: Nå bruker hun Nutella for å lokke barn til å kaste Molotov-bomber på nasjonalgarden.

Tittelen på artikkelen er at en mor sier at Tintori bruker Nutella for å "indusere" barn til terrorisme!!!

Når man i tillegg vet at hennes mann sitter urettferdig fengslet og får sine menneskerettigheter brutt svært ofte, så er det vel ikke rart at Tintori er skeptisk til en regjering (Correas) som faktisk støtter Maduroregjeringen?

Forleden skjedde følgende: Det venezuelanske konsulatet i Toronto publiserte dette bildet, hvor demonstranter har pistoler i hånden. Bildet ble visstnok trukket så snart som originalbildet kom fram, hvor det ikke er noen pistoler i det hele tatt.

Vi får inderlig håpe at Lenin Moreno er litt mer rettferdig på dette punktet!

1

Scandinoco

Du klarer altså ikke å vise til et annet land med full ytringsfrihet som har delt ut hundrevis av sanksjoner på få år? Nei nei...

Videoen gir meg en sånn "1984-følelse". Det er ikke Correa sin jobb å oppdra ungdom; og jeg synes det er skremmende at det t.o.m. må en pressekonferanse (?) til bare fordi en 17-åring viser fingeren. Jeg skulle gjerne sett reaksjonene om George Bush eller Obama for den sin del hadde gjort det samme... (Nevner ikke Trump...han er troende til hva som helst..)

Det er iallefall helt tydelig at din definisjon på ytringsfrihet (som du enda ikke har klart å komme med) er en helt annen en den som er allment akseptert!!!

2

Gorback

Videoen gir meg en sånn "1984-følelse". Det er ikke Correa sin jobb å oppdra ungdom; og jeg synes det er skremmende at det t.o.m. må en pressekonferanse (?) til bare fordi en 17-åring viser fingeren. Jeg skulle gjerne sett reaksjonene om George Bush eller Obama for den sin del hadde gjort det samme... (Nevner ikke Trump...han er troende til hva som helst..)

Hele poenget var at etter hendelsen så gikk denne ungdommen ut på visse medier og løy og skrøt av hendelsen, om dette ikke hadde skjedd så hadde det ikke blitt tema på pressekonferansen og saken hadde blitt glemt. Om du får 1984-fornemmelser av dette så deg om det.

elmalo; Synes det er helt greit at politikere som er folkevalgt nyter en slags beskyttelse for å bli utsatt for alskens obskjøne gester men dette er jo slik loven uansett er, dette er ikke noe saeregent for dette landet. Kan man ikke bli buret inn for tilsvarene i Norge om man fornaermer en politimann eller er dette et passert stadium i utviklingen på de kanter?

Her en lignende sak

1

Scandinoco

Ja men er det ikke sant at det ikke hadde blitt tema og saken hadde blitt glemt? Ganske dumt av Correa om du spør meg, å reagere såpass mye på at noen viser ham finger'n...nå har du selv vist meg to saker hvor to forskjellige mennesker som gjorde det, har fått straff, og maaaaassseeeeviiiis av mediadekning (og bruk av ressurser!) fra hans egen regjering! Og, vel, ikke engang i Venezuela hvor vi vet det er så som så med ytringsfriheten, og landet blir mer og mer diktatorisk, så har jeg ikke hørt noen enkeltperson bli straffet for å fornærme presidenten. Ikke engang de som kastet en mango på ham! (Det er mot opposisjonspolitikere og pressen det går!) Det ser ellers ut som om det i Ecuador brukes masse ressurser på å svartmale denne Hinostroza (synes hun klarer det godt selv så det er heller ikke så smart). Og, hvor vanlig er det at ecuatorianerne viser fingeren til hverandre? Det vet jeg ikke, men ut fra det du linker til så ser det ut som om det er ganske vanlig og det sier jeg ikke for å forsvare noen, men for at du ser hva du (og den ecuatorianske pressen) egentlig gir uttrykk for (altså, at ecuatorianerne egentlig er ganske "groseros", frekke). Noe jeg egenlig ikke hadde inntrykk av at de var. Man ser også på videoen hvordan flere andre politikere blir dratt fram og uthengt, og det er ikke bra!

Du beviser iallefall ikke at det er noen ytringsfrihet i landet! Heller tvertimot så heller du bensin på bålet....

1

elmalo

Synes det er helt greit at politikere som er folkevalgt nyter en slags beskyttelse for å bli utsatt for alskens obskjøne gester men dette er jo slik loven uansett er, dette er ikke noe saeregent for dette landet. Kan man ikke bli buret inn for tilsvarene i Norge om man fornaermer en politimann eller er dette et passert stadium i utviklingen på de kanter?

Hva er forskjellen her på en politimann og landets valgte president? Ser du noen forskjell i deres roller som har konsekvenser for hva som er akseptabelt å si og gjøre?

Det er ikke noe særegent for Ecuador, men har sin tradisjon i såkalte "ulydighetslover" eller æreslover som vi ser mye av i Latinamerika, mens vi ikke ser det mye i Europa, for eksempel. Det handler om "respekt" for folk med makt, eller å beskytte dem. Det er en forhistorisk uting fra kolonitiden. Respekt er forresten et ord som brukes mye i Latinamerika, i betydningen "frykt". I mitt hode er respekt noe man fortjener, mens brukt på spansk blir det ofte "du skal frykte meg" istedetfor "du skal respektere meg".

Og nei: Man blir ikke "buret inne" for å vise fingeren uansett hvem det er mot i Norge. Man må opp på nivået med å kaste bløtkake eller noe på folkevalgte for å få en straffereaksjon i form av fengsel.

1

Gorback

Hvor kommer desinformasjonen om sterkt innskrenket pressefrihet fra? Selvsagt fra pressefolk og medieeiere i Ecuador som ikke liker at de får litt inskrenket makt og må oppføre seg mer sivilisert i forhold til hva de har kunnet komme unna med tidligere. Dernest har vi alle de NGO’en som enten feiltolker eller bruker denne informasjonen for å score politisk vinning, dvs de driver opposisjonspolitikk.

Ta f.eks denne Tor Halvorssen; Norsk-venezulaneren som står bak Oslo freedom forum og Human rights forum(HRF) i New York og som bruker menneskerettigheter og ytringsfrihets spørsmål som cover-up for politikeri. Tok en titt på noen av artiklene og videomateriale fra Halvorssen, bl.a. der de sterkt kritiserte Obamas besøk på Cuba og lettelse av USA’s sanksjoner. HRF har 27 april en sterkt misvisende artikkel om ytringsfriheten i Ecuador og slik holder de på i det meste som jeg med sikkerhet kan si er uriktig informasjon, men med en overtydelig politisk agenda som bare skinner så altfor godt igjennom.

Det samme gjør mye av de opposisjonsmiljøene med expats fra Cuba og Venezuela i Miami og med Lilian Tintori som profilert aktivist, mesteparten av disse folkene er i realiteten politisk opposisjonelle på høyresiden forkledd som menneskeretts- og ytringsfrihets aktivister. Det er tydelig at Lilian Tintori står og lyver om det meste, iallefall det som jeg hittil har hørt fra henne, f.eks. sier dama i en video foran sine tilhengere at Guillermo Lasso er en god venn av henne og det neste videointervjuet sier hun at hun aldri har hørt om denne Lasso etc.

Hvorfor driver de å lyver grovt på denne måten, om de lyver om slike lett verifiserbare forhold hva er da ellers sant i det de sier om Venezuela eller øvrige forhold i latinamerika? Begynner selv å få en slags oppvåkning nå, tusen takk for å vekke meg fra min politiske slumring Venezulanos:-)

2

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...