Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Jeg er ingen datanerd. Jeg vil heller si en dårlig amatør .

Derfor har jeg ingen mulighet selv til å etterprøve eller se om det som idag synes spre seg av informasjon om CIA i wikileaks holder vann eller ikke. Det er noe jeg derfor ønsker her diskutere ,og regner med at her er mange klokere hoder i det temaet enn meg.

Jeg ønsker ikke diskutere "budbringeren" wikileaks ,Steigan eller kronikkforfatteren som sådann ,da det sikkert kan fylle godt en annen tråd ,og er et tema for seg selv.

Mao håper jeg debatten kan konsentrere seg om de påståtte tekniske mulighetene som er beskrevet i følgende link ,og om det er mulig at verden idag har kommet så langt at man faktisk kan lese boka "1984" og "storebror ser deg" på nytt og kjenne seg skremmende mye igjen.

Likeså hvordan verden fremmover vil bli for oss alle ,om vi lar denne utviklingen forsette uten å gjøre noe for å få slutt på det.

Eller er vi alt fanget så i spillet ,at det er umulig å stoppe nå?

For jeg ihvertfall ser skremmende perspektiver fremmover om vi lar slike tekniske (påståtte her) muligheter uhindret få spre seg.

http://steigan.no/2017/03/10/cias-illegala-cyberkrigforing-ar-en-allvarlig-risk-for-dig/

Jeg gjengir her noen utdrag fra linken ,som er skrevet av svenske Anders Romelsjø,så jeg tillater meg å ta det over til norsk på best mulig måte:

"Wikileaks har nettopp publisert 8761 dokumenter fra CIA som kalles Valult7 tear Zero. Disse dokumentene viser at CIAs centrum for Cyber Intelligens i Langley Virginia ,driver en IT-relatert ulovelighet uten sidestykke".

Om det er "brottslighet" ,dvs ulovelig ,er selvfølgelig en påstand fra Romelsjø ,men leser man videre ,så håper ihvertfall jeg at det stemmer at det påståtte burdte være ulovelig internasjonalt.

"CIA kan ta over ens TV og styringa av en moderne bil for å gjennomføre attentat som er nesten umulig å avsløre".

Igjen: jeg er den glade amatør i slikt ,så er det faktisk mulig at CIA idag kan gjøre det? Eller noen andre

"CIA har programvare som kan forvandle en Iphone,Android telefon eller en Samsung Smart TV til et våpen mot brukeren".

Her også har jeg lite kunskap. Kan det stemme at slikt er teknisk mulig?

*"CIA har mistet kontrollen over store deler av sitt hackingsarsenal ,inkludert malware (skadelig koder),vitus ,trojaner etc. Denne ekstraordinære samling utgjør til flere hundre millioner koder som gir tilgang til CIAs hackingspotensiale. Dette arkivet har sirkulert blandt tidligere hackere i USAs forvaltning og kontrakter.....også tildels gått til wikileaks."*

Om det stemmer ,så kan mao også terroristorganisasjoner av ymse slag sitte på en kontrollbase som knapt noen terroristorganisasjon historisk har gjort.

Tenker nå jeg. Eller tar jeg feil..?

Mulig det har vært tråder før om dette ,men at jeg har oversett dem. Mulig også at det passer best på tråden "aktuelt" ....men jeg planter den her ,da dettte også vil kunne ha store internasjonale ringvirkninger.

Om det holder vann det som skrives.

1
83 svar

83 svar

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å svare på dette innlegget!

Gå til innlogging

insomniac

Gylden regel: msn må gå ut fra at alt som er koblet til nett kan noen få uautorisert tilgang på.

Egentlig lite nytt her, både det å kunne slå på mikrofon/kamera på mobiltelefoner og pc (eller smart tv) er kjent, og ikke noe unikt for CIA. Det er demonstrert flere tilfeller av fjernstyring av biler, f.eks. gass/brems.

Jeg vil påstå at problemet med at CIA har muligheten til å gjøre disse tingene ikke er problemet. Det som ev er problematisk er hvordan det brukes, og da er det strengt tatt andre enn CIA med samme muligheter man bør bekymre seg for.

3

jakoline

Egentlig lite nytt her,

Ellers er jeg enig i det.

Men det som forundrer meg ,er derfor hvor lite media og politikere problematiserer dette stadig voksende overvåkingsregimet som sprer seg.

Er det fordi de synes overvåking ,og sågar mulighet til å drepe via internett er en ønsket utvikling ,

eller fordi de på en måte gir "beng" fordi de uansett ikke vil klare stoppe utviklingen ,og da heller velger å tie mest mulig om dette slik at vanlige folk ikke skal bli for engstlige?

1

blackline

Er det ikke forstemmende at det forsøkes skape et inntrykk at lover og regler og for den saks skyld etiske regler er helt greit å bryte, dersom det er vi som gjør det.

Og det med det friske minnet om barnedrapene i Irak i forhold til resolusjon 687.

Prøv å tenk på et Russland som hadde bidratt til en halv million barne-dødsfall i et annet land.

Tror ikke at det ville blitt regnet det som "verdt det" i media.

1

jakoline

Jeg vil påstå at problemet med at CIA har muligheten til å gjøre disse tingene ikke er problemet. Det som ev er problematisk er hvordan det brukes, og da er det strengt tatt andre enn CIA med samme muligheter man bør bekymre seg for.

Om det "strengt tatt" er andre enn CIA man burdte bekymre seg for ,er en påstand man kan selvsagt diskutere.

For makt korruperer ,og total makt korruperer totalitært.

Jeg vil påstå at ingen ,absolutt ingen organisasjon har godt av på kort eller lenger sikt å kunne ha mulighet til å fjernstyre biler slik at de kræsjer ,gå inn i private hjem over alt og mot enhver de ønsker ,for å avlytte helt private samtaler etc.

Slik linken viste til ,og som du ikke kommenterte så mye ,var hvordan CIA sågar kan bruke sine kunskaper til å manipulere slik at det ser ut som hacking f.eks kommer fra andre nasjoner/organisasjoner enn dem selv.

Bare det kan være nok til å skape svært alvorlige ,internasjonale kriser.

Likeså har man erfart at USA avlytter også sine allierte ,som tyske Merkel.

https://www.nrk.no/urix/--obama-godkjente-merkel-avlytting-1.11321370

Dvs at CIA ikke bare bruker avlytting mot det de kan mene er f.eks terroristnettverk ,som er forståelig nok av en etteretningorganisasjon ,og også deres oppgave...

...men at dette brukes aktivt som en måte å overvåke også sine nærmeste allierte i andre land.

Da begynner overvåkingen fra OGSÅ CIA å bli svært farlig for det internasjonale politiske klimaet.

1

Videoseven

Likeså har man erfart at USA avlytter også sine allierte ,som tyske Merkel.

Tysk etterretning har ved minst én anledning avlyttet telefonen til USAs utenriksminister John Kerry og har i årevis spionert på NATO-allierte Tyrkia. Tysk etterretning også avlyttet telefonen til Kerrys forgjenger Hillary Clinton.

Alle land spionerer på hverandre, det er en del av spillet. Spørsmålet er vel heller hvorfor wikileaks aldri kommer med noen lekkasjer fra Kina, Russland eller andre ikke-vestlige land.

1

Kasparov

Man bør passe seg for bruke, donere eller varsle til GRU/WL Det viser seg at denne russiske hackeren har SSL nøkkelen og kan overvåke alle bevegelser på GRU/WL sine sider. I tillegg er altså serverne i russland, og det kan de bare være hvis Putin har godkjent det, ikke rart det aldri lekkes noe fra russland, som er pill råttent og 100% korrupt. Alt har sin forklaring, og denne russiske hackeren kan godt være Guccifer 2.0

* Wikileaks has handed Chayanov access to everything stored on its site and servers

* The Russian hacker and spammer can ‘monitor traffic

* He can tell who is reading anything on the Wikileaks site anywhere in the world

* The Russian hacker has access to all documents that have been sent to Wikileaks

* He can probably bust the anonymity of any computer or user who thought they were anonymously donating to Wikileaks

* It is not reasonable to suggest that this hacker is other than linked with Russia’s GRU – if he has it, they have it

* Through Julian Assange and his website, it appears that the Russian hacker and his government can track any readers of the Wikileaks site and any donors of material to it, thus allowing Russia to ‘blackmail’ anyone who ‘sent secrets’ to Wikileaks as a ‘whistleblower’.

Tror nok GRU/WL skal slite litt med nye varslere under disse forholdene, men som sagt WL er en russisk front.

https://patribotics.wordpress.com/2017/03/14/wikileaks-hands-keys-to-putins-russian-hacker-readers-leakers-tracked/

2

JJularbo

Om det holder vann det som skrives.

Alt er teknologisk mulig så lenge produsentene tvinges til å samarbeide med myndighetene.

Se for deg at du får en enkel oppdatering på telefonen din, av en apple/google-app.

Uten at du vet det har apple/google blitt overbevist/tvunget til å sende deg denne oppdateringen, som for deg ser ut som en helt vanlig oppdatering, men som i praksis er spionvare, eller annen morsom programvare.

TV'er ( og PC'er) oppdateres også på samme måte via nettet. Microsoft er i ferd med å låse windows til sin "app store", sånn at alt må installeres derfra.

På moderne intel-prosessorer ligger det en egen hemmelig prosessor innebygd. Denne kjører uavhengig av hvilket operativsystem du har på maskina, offisielt heter den "Intel Management Engine", og skal være der for at det skal være lettere å fjernadministrere maskiner.

Man kan jo bare gjette på om Intel "samarbeier" med tjenester som gjerne ønsker tilgang til denne.

NSA har lenge hatt egne "postsentraler" der datautstyr som skal ut til kunde får påsatt ekstra komponenter, for NSA må jo vite alt.

Så ja, alt dette er mulig.

Det er på tide at gjengen med hodet i sanden som bare sier "har man ikke noe å skjule, har man ikke noe å frykte" våkner snart.

2

Amatør_1

TV'er ( og PC'er) oppdateres også på samme måte via nettet. Microsoft er i ferd med å låse windows til sin "app store", sånn at alt må installeres derfra.

Til dette finnes et enkelt mottrekk: Installér linux

Jeg har nettopp kjøpt en ny PC og valgte å ikke kjøpe Windows i det hele tatt, og sparte nesten 2000 kr på det. Istedet lastet jeg ned http://kubuntu.org/ og installerte (tar en halvtime). Open source er i det minste ikke infisert av CIA fra starten av. Dette fungerer alldeles utmerket.

Er selvsagt enig i at det med "Intel Management Engine" er en annen historie som ikke løses med å installere linux eller noe annet. Vi trenger derfor full åpenhet ikke bare rundt operativsystem og programvare, men også hardware/prosessorer.

1

jeangabin

Tror nok CIA har klart å hacke ubuntu også. Jeg bruker ubuntu, og jeg liker det bedre enn windows. Det er så lettvint med alle de gratis programmene. Men at det skal være noe tryggere enn windows, det tror jeg ikke noe på.

1

JJularbo

Til dette finnes et enkelt mottrekk: Installér linux

Hjelper ikke om du har intel CPU med ME...

1

jeangabin

Jeg har nettopp kjøpt en ny PC og valgte å ikke kjøpe Windows i det hele tatt, og sparte nesten 2000 kr på det. Istedet lastet jeg ned http://kubuntu.org/ og installerte (tar en halvtime). Open source er i det minste ikke infisert av CIA fra starten av. Dette fungerer alldeles utmerket.

Det er jo tails og kali som gjelder om man er hysterisk opptatt av sikkerhet, samt en del andre mindre kjente distroer. Har begge i skuffen et sted, men har aldri brukt dem.

1

Olekrlunde

Videosveven:

Er nok ikke bare tidligere utenriksminister Kerry de surrende tyskerne har spionert på. Fra Aftenposten 15.11.2015(med Der spiegel) som kilde: "Den tyske etteretningstjenesten BND's overvåking av allierte som USA og EU er mer omfattende og systematisk enn tidligere kjent. Det tyske tidsskriftet har kilder som sier BND spionerte både på europeiske og amerikanske departementer. Spiegels nettutgave melder lørdag at BND systematisk spionerte på allierte over hele verden, deriblant Innenriksdepartementet i USA, Polen, Østerrike, Danmark og Kroatia. spiegel og den tyske radiostasjonen RBB meldte tidligere i høst at BND uavhengig av NSA spionerte på en rekke ambassader og administrasjoner tilhørende allierte europeiske stater. Nå skriver Spiegel at spionasjen også var rettet mot USA's delegasjon i EU i Brussel og FN i New York, USAs finansdepertement og en rekke ambassader i Tyskland".

Hva var det Angela "Jeg later som jeg er fly forbanna for at USA visstnok spionerte på meg, så glemmer nok alle at vi spionerer på alle og enhver. At vi-tyskerne- har tatt det beste fra Gestapo og Stasi" sa igjen?: "Venner spionerer ikke på hverandre" og spionering på venner er bortkastet tid" var det vist. Ser ikke ut at at de hykleriske og survete tyskerne synes det er så bortkastet å overvåke venner og allierte, eller regner ikke tyskerne noen som venner?. Synes verden har vært litt slemme mot dem Pga av deres stormaktgalskap ett par ganger i historien kanskje?.

Må forresten minne om at de som i følge seg selv er så imot overvåking at det ikke er til å holde ut( og nei, snakker ikke om slurve -tyskerne nå, men Wikileaks) selv ble tatt mens de spionerte på svenske journalister(bla NRK 28/2-2012). Wikileaks var vist forbanna fordi svenske journalister så på deres aktivitet(blant annet at nazisten Israel Shamir er i deres rekke) med ett kritisk øye så da kastet de paranoide sjelene i Wikileaks motstanden mot overvåking i dass og kartla bla sjefredaktør i Expressen Thomas Matsson og PEN-leder Ulrika Knudsen. Vel er Wikileaks i utgangspunktet i mot overvåking, men så imot at de ikke kan kaste motstanden mot overvåking i dass når noen våger å være kritiske mot dem er ikke noen, og særlig ikke det i overkant paranoide og fascist-vennlige Nazi/fascist- likes(eller var det Wikileaks?).

2

tr0ndern

Må si jeg har slitt kraftig psykisk etter at dette kom ut, og vet ærlig talt ikke hvor mye lenger jeg klarer dette... Det å leve i visshet om at jeg er sterkt ansvarlig for at opptil flere CIA-operativer har dødd av akutt kjedsomhet er ganske sterkt å leve med...

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...