Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Befolkningen har protestert mot den nye skattereformen som vil føre til økt skatt. Dette har ført til at flere har blitt drept av politiet.

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/05/02/195756197/meldinger-om-flere-dode-i-demonstrasjoner-i-colombia

1
12 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

Varulv2478

Befolkningen har protestert mot den nye skattereformen som vil føre til økt skatt.

Siden Ivan Duque overtok har det gått meget dårlig for Colombia, han hadde vist seg å være en representant for den pengesterke eliten i kontrast til forgjengerne som var generelt mer opptatt av balansegang, og i effekten saboterte fredsprosessen ved å nekte å følge forpliktelsene for å garantere orden i konfliktherjede distrikter hvor mange eks-opprørerne utryddes av interne konflikter eller ukjente parter. Etter hvert hadde det gått opp for mange at Duque ikke brydd seg om annet enn å returnere til den paternalistiske ordningen fra føydalsamfunnets tid - Colombia var nemlig føydalt anlagt inn i etterkrigstiden. Det er ikke bare skattereform og vanskjøtsel som hisset opp folk flest, mange har innsett at en fortsettelse av Duques regjeringen vil destabilisere et allerede destabilisert land som hadde fått fremtidshåp i 2005-2015.

Colombias regjering setter inn militæret mot demonstrasjoner – VG

Nå er militæret sendt inn for å ta byen Cali som hadde blitt demonstrantenes viktigste holdepunkt i landet. Der hadde ren anarki brutt ut mellom høyreekstremistiske tilhengere og venstremotiverte eller allmenne folk med ukontrollert vold på gatene. Men sympatien for Duque er sterkt synkende, det er ekstraordinært stupid over all stupiditet å ville beskatte hele den fattige befolkningen med åkerskatt som alltid har fulgt til allment opprør. Danmark mistet minst to konger under anklager om åkerskatt, og revolusjonen i Frankrike var utløst da de fattige var blitt for beskattet slik at økonomien tok skader.

https://www.dagbladet.no/nyheter/befolkningen-har-fatt-nok/73738784

I verste fall kan dette utløse noe som FARC/ELN så lenge hadde drømt om; en revolusjon som kan ende med at elitestyret vil bli knust, det har blitt åpenbart at den kolombianske eliten ikke er mottagelig for sunn fornuft. Duque helt siden valget i 2018 har nektet å innse at han egentlig har et svakt politisk mandat fordi han bare fikk 39,14 % av stemmene under den første omgangen, og var meget knapt valgt med bare 53,98 % som et lite populært kompromisskandidat under den andre omgangen av valget. Hans politikk var meget provoserende og destabiliserende i alle årene siden han overtok.

1

Langveg

Colombia er forresten partnarland til NATO. Ventar i spaning på ei fråsegn frå Natolakeien - kalla Natosjefen i norsk media, og berre der.

1

Langveg

Demonstrasjonane i Colombia har no vara i ein månad. Mellom 49 og 63 sivile skal ha vorti drepne av politi- og militærstyrkar. President Duque set inn stendig meir undertrykkingsstyrkar. Så lenge han har kontroll med dei, vil nok inga verkeleg endring skje når det gjeld det rotne politiske systemet i landet - såkalla demokrati.

1

Noreger

Det valget vil nok bli oversvømmet av "valganalytikere" og "uavhengige reportere" som sikkert ikke har noen kontakter med Vestlig etteretning.

1

Langveg

Colombia er jo eit demokrati - så då vekkjer det lita interesse i norske media at innpå seksti no er drepne. Men rett skal vera rett: Amnesty har hatt ein kampanje gåande sidan sjette mai for å protestera mot den statlege valden: De blir skadet og drept på gaten - bare for å demonstrere på fredelig vis! Signer aksjonen og krev at presidenten stopper overgrepene nå. Akkurat nå ser vi brutale bilder fra Colombia: Folk som demonstrerer mot myndighetenes økonomiske politikk, blir møtt med ekstrem vold av sikkerhetsstyrker. 31 har mistet livet (per 9. mai var dødstallene steget til 47). Hundrevis er skadet og vilkårlig fengslet. Dette ifølge tall fra sivilsamfunnsorganisasjoner i landet.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...