Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Palestinere kastes ut av hjemmene sine i Øst-Jerusalem. Og ingen vestlige ledere tør å si til Israel at de burde skamme seg!

1
219 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

fargerik

Det har vært bråk der siden før jeg ble født, og slik vil det fortsette etter at jeg, mine barn og mine barnebarn er døde av alderdom.

Og jeg planlegger kake til 70-års kaffeslabberas.

De kommer til å holde på så lenge det finnes mennesker der

3

pfrog567

Det har vært bråk der siden før jeg ble født, og slik vil det fortsette etter at jeg, mine barn og mine barnebarn er døde av alderdom.

Det er en evig runddans der, så jeg er forundret over at mange tror at det skal bli fred noen gang i Midt-Østen.

1

inspector

De kommer til å holde på så lenge det finnes mennesker der

Regionens kultur og tradisjon viser dessverre at du har rett.

Det blir ikke fred før helligdommene på begge sider er forvandlet til en grushaug.

Deretter skal jeg samle inn penger til et monument over menneskers grenseløse, religiøse dumskap som skal plasseres på toppen av grushaugen.....

1

Torotto

Regionens kultur og tradisjon viser dessverre at du har rett.

Den ble har eskalert, med opprettelsen av staten Israel. Hvor vestlige land har kjørt doble standarder og latt Israel få holde på gjennom 75 år.

Det er jo nettopp gjennom å få støtte fra USA, de har kunne bygge opp et forsvar og skaffe seg atomvåpen, uten noe avtale.

Leser du tilbake i historien så har folkene i dette området, faktisk blitt påført kriger av vestlige land og interesser grunnet olje.

1

Torotto

Dette er en konflikt skap av Europa. Etter 1. verdenskrig ble ikke Europeiske land til mandat, men fikk sin frihet.

Olje og gammel kolonialisme tenkning, så ble områdene til mandater, under kolonialt styre.

For før dette hadde folk der ned levd stort sett i fred med hverandre.

Europa derimot har en lang historie i antisemittisme og historiske angrep mot jøder. I en rekke av disse så har jøder og muslimer funnet hverandre i en felles kamp.

Etter 2. verdenskrig så stod de fleste europeiske land igjen med en skam over behandlingen av jødene før og under okkupasjon. Et unntak var faktisk danskene, som så på jøder slik de så på andre dansker.

Så når de få jødene som overlevde vendte tilbake så oppstod nye konflikter, vedrørende eiendommer (mangel på husvære) og penger.

Stalin ivret blant annet for å få jøer ut av Ploen, ettersom det lett kunne oppstå konflikter mellompolakker og jøder om husvære.

Slik fikk zionistene gjennomslag for etablering av staten Israel. Hvor Europeiske nasjonalistiske jøder, tok seg til rette og brukte naboland som brekkstang, for å fjerne palestinere.

Idag er dette gjort til en uløselig konflikt, som på ett heler annet tidspunkt, faktisk vil utrydde Israel som stat.

For over tid vil ikke noen tillate at denne kolonialistiske nasjoner, skal kunne true og angripe nasjoner rundt seg, med henvisning til sin sikkerhet.

Dessverre så har nå alle togene gått og det er bare tiden som vil på ett eller annet tidspunkt vil gi en voldelig løsning på konflikten.

For ingen nasjon vil overtid tillate å bli styrt av denne dysfunksjonelle statsdannelse.

1

gugler

Olekrunde ; Beklager

Du har ingen sjanse tl l å gjemme vekk og bortforklare ISraels krigsforbrytelser. De ligger å skinner og er like tydelig synbare som tastaturet på PC en du sitter å skriver innleggene dine på.

2

Olekrlunde

Elmano

Angående ditt svar til Rhabagatz 15.05 km 21:37

Cecilie Hellestvet forklarer her hvorvidt Hamas angrep på Israel og Israels svar er lovlig:

https://www.aftenposten.no/verden/i/56x9le/vi-har-lover-som-skal-beskytte-sivile-i-krig-det-hjelper-gaza-fint-li

Noe sier meg at en av Norges fremste eksperter på bla folkeretten her kommer med forklaringer som ikke er populær blant visse. Blant annet at jussen kan være på Israels side, at Hamas rakett-angrep er ett brud på folkeretten, at Israel har teknologi som er lovlig, at folkeretten ikke teller dødsofre osv.

2

Olekrlunde

Litt patetisk at media sutrer over at Israel har lurt dem i forbindelse når Israel hevdet at de skulle inn med bakkestyrker:

https://www.vg.no/nyheter/utenriks/i/Qm1GdW/israel-anklages-for-aa-ha-brukt-mediene-for-aa-lure-hamas

Også har vi VG da som sier at Israel ikke vil komme med bevis om at Hamas bruke bygning til militære formål, men som allikevel siterer Jonathan Conricus som i følge avisen sier: "Conricus sier han ikke kan legge frem beviser på at Hamas brukte bygningen, men forsikrer at bevis vil bli lagt frem når det er mulig"

https://direkte.vg.no/nyhetsdognet/news/vil-ikke-legge-frem-bevis-for-at-hamas-brukte-mediebygning-militaert.CUAgZWUlb

Det er en viss motsigelse i overskriften og det jeg siterte fra meldingen fra VG her. I overskriften vil ikke Israel legge frem bevis, i meldingen vil de gjøre det så fort de kan.

2

elmalo

Det er en viss motsigelse i overskriften og det jeg siterte fra meldingen fra VG her. I overskriften vil ikke Israel legge frem bevis, i meldingen vil de gjøre det så fort de kan.

Jeg kan ikke fordra media med en agenda. Hvorfor kan de ikke bare gi oss nyheter? De fleste er ikke interessert i hva mediehuset eller journalisten mener vi bør mene. Er det noe de siste årene har gjort med mange av oss, så er det å bli var på slike agendaer, både fra venstre og høyre. Detekterer det umiddelbart om det er bona fide nyheter eller manipulasjon og propaganda.

NRK forsøker seg også med dette, der Wolamal skal fortelle oss at Israel bombet bygningen i dag for å hindre journalistene fra å gjøre sin jobb. Så dette vet han?

1

Nabo

Hvem har sagt at journalister er objektive, eller om de i hele tatt får mulighet til å være objektive?

Så er det ikke så merkelig at dekningen av konflikten mellom Israel og blåmennene blir som den blir.

1

Varulv2478

Også har vi VG da som sier at Israel ikke vil komme med bevis om at Hamas bruke bygning til militære formål, men som allikevel siterer Jonathan Conricus som i følge avisen sier: "Conricus sier han ikke kan legge frem beviser på at Hamas brukte bygningen, men forsikrer at bevis vil bli lagt frem når det er mulig"

Det blir bare dumt, ettersom konkurrende mediekanaler holdt til å bygningen med hundrevis av uvelkomne og uanmeldte besøkerne hele tiden ville ha oppdaget og kartlagt Hamas`s virksomhet i den veldige samme bygningen som dem; spørsmålet vil ikke være om å tie, men om å være først ut. Israel har simpelt ikke lagt fram bevis på annet enn kommunikasjonsutstyret stilt til disposisjon av mediekanalene. Og disse brukes ikke av Hamas. I fakta; jeg tror Hamas bare simpelt bruker telefontråder som ikke kan hackes - det er hvordan Taliban, Houthiene og endog Putin selv gjøre det.

1

Grad

jeg tror Hamas bare simpelt bruker telefontråder som ikke kan hackes

Alt kan hackes. Jeg tror bitcoin er en militær utvikling. Hovedmålet er å lage en superkraftig datamaskin, for å hackes osv.

1

Rhabagatz

Nå er det først og fremst israleske medier som føler seg misbrukt og manipulert, internasjonale medier bare videreformidler dette.

Når det gjelder bygningen som rommet mediehus: Om du sprenger en bro så antar man at formålet var å hindre forflytninger. Om du sprenger en fabrikk så antar man at målet var å forhindre produksjon. Om man sprenger et mediehus så antar man at målet var å forhindre informasjon. Dette er ikke så mye å klage på.

1

PerryAndre

Konfliktene mellom arabere og jøder i 1921,1929, 1933-1935 skyldes forskjell på de to folkeslagene for å si det rett ut. Jødene var arbeidsomme og dyktig handelsfolk, mens araberne levde som de alltid har gjort siden Muhammed dager. Jødene drev ikke bare med tradisjonell handel men også kjøp/salg av sølv og gull. Jødene hadde penger og det hadde ikke araberne. De som har penger kan kjøpe land. Den økonomiske krisen i området som la grunnlag for konflikten, i perioden 1933-1935, skyldes i hovedsak kraftig prisstigning på jord, som åpnet for at det var jødene som kjøpte eiendommene. Samtidig i Europa i 1933 erklærte Hitler "jødehat". Det fikk mange jøder i Europa som hadde penger motivasjon til å kjøpe eiendommer, som arabere ikke kunne kjøpe . Antall jøder i området økte fra 175 tusen til 400 tusen på litt over 3 år, 1933-1936.

2

inspector

Samtidig i Europa i 1933 erklærte Hitler "jødehat".

Antisemittisme er nok mye eldre:

https://forskning.no/boker-historie-holocaust/det-evige-jodehat/1047130

Det stammer fra jødenes henrettelse av Jesus på korset.Derfor er også konflikten evigvarende.

Til og med den norske Grunnlovens «far» var svært skeptisk til jøder generelt.

Sitat: «Jeg er overbevist om at Jøden aldrig kan bli god Borger av noen Stat, hvor ikke Jøden regjerer. En Religion som ikke aander andet end hat og foragt mot hver den som ikke bekjender seg til den, tvinger Jøden, saa at si til bestandig opposition mot hva der ikke hylder Jødedom.»

Slik det er for alle andre som setter religion foran samfunnets etiske leveregler.....

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...