Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Det sies at B52 skal fly over alleNato land. Minner om veteran flyging. Flyet er fra midten av 1950 årene. Mest kjent for bombingen av Vietnam.

Skal vi være stolte over tøvet Nato nå bedriver?

1
72 kommentarer

Varulv2478

Disse er mitraljøser som slett ikke kan sammenlignes med maskingeværer, ment for allsidig beskytning på enhver på feltmarken inkludert lette pansrede kjøretøyer, med høy skuddvidde, stor effektivitet i dreping og ment som infanteristøtte på lang hold. De er rett ikke ment som mobil feltvåpen i det hele tatt, ettersom disse monteres på kjørbare plattformer og stolt på sin lange skuddvidde - 1,8 km. Et menneske er ikke synlig på en tredjedel av denne strekningen, enda mindre i kamuflasje mot bakgrunnen.

Alle våpentyper har deres bruksområde som ikke overlappet hverandre taktisk og operasjonelt.

B-52 i dag er simpelt ikke annet enn en stand-off våpenplattform for langtrekkende angrep dypt inn i fiendtlig luftrom med kryssermissiler bestyrt av andre fremfor selve bombeflyet, som reduseres til lite annet enn et flygende artilleristykke bokstavelig talt. Flyets sløvhet, størrelse og elektronisk signaturpreg gjør det helt umulig å benytte dette annerledes i møte med en avansert motstander. Det som egentlig hadde sørget for at B-52 kunne fortsette, var traktatbestemte forbud mot utplassering av kryssermissilvåpenplattform på land - den er ikke lenge i kraft etter oppsigelsen av INF-traktaten som forbyr alle landbaserte kryssermissilsystemer i USA og Sovjet/Russland i 2019.

Situasjonen har endret seg; B-52 blir nå raskere utslitt enn tidlig pga. større hektisk aktivitet enn tidlig med en aggressiv flytoktplan med hyppige og nære flytokter mot Russland og Kina, og i motsetning til russerne som har enorme lagre med komponenter for sine turboproputstyrte bombefly - har amerikanerne ikke så mye tilbake. Kostnadsnivået er simpelt for høy; ennå billig i sammenligning med B-2. Nå er det så ille at kannibalisering av utrangerte fly i stor skala måtte til. B-52 er egentlig ikke ment for en slik aggressiv flygning som bevitnet siden 2015, ettersom de var ment for rutinemessig flygning med langt lavere påkjenningsfaktor selv under den kalde krigen. De var, tross alt, knapt mer enn "frifallsbombefraktere".

Alle bombefly i dag er stand-off våpenplattformer med hovedvekt på kryssermissilvåpenet, men de fleste er langt mer robust strukturert enn B-52H i sammenligning - og viktigere av alt, av nyere dato.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...