Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Ligger an til regjeringsskifte i Sverige

Like før klokken 14 melder NRK at det er flertall i Riksdagen for å felle Løfven-regjeringen. Dette er en mindretallsregjering bestående av Socialdemokraterna og De grønne.

Det er ytre høyre-partiet Sverigedemokraterna som har varslet mistillit, og Vansterpartiet, Moderaterna (ekvivalenten til norske Høyre) og Kristendemokraterna stiller seg bak.

Dermed kan det se ut til at Ulf Kristersson, Moderaternas partileder, blir ny statsminister.

1
29 kommentarer

Kommentarer

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

CinemaMaestro

Hvis det blir nyval med SD i regjering eller som ett innflytelsesrikt støtteparti som resultat av at Vänsterpartiet starter og støtter mistillitsforslaget, kommer jeg til å le meg i hjel.

2

Margido44

Tragisk å se genuin socialdemokrati rasert også i vårt naboland.

Den nåværende seiler under falsk flagg og kunne like gjerne vært ført av Moderaterna. - Annen innpakning - innehold; "same shit "

1

selekovitten

Fælt som det smeller borti der, i alle fall.

1

Sarella

Nå har Löfven helt plutselig tillit igjen, de svenskene de svenskene :)

"Den svenske Riksdagen har godkjent at Stefan Löfven får fortsette som statsminister. For to uker siden hadde de folkevalgte ikke tillit til ham."

1

ms_8

Ok dette viser berre at Centerpartiet i Sverige betyr kaos i svensk politikk. I praksis betyr støtten at dei vil ha Löfven som statsminister, men ikkje støtte budsjettet. Kva gjer dei når budsjettet sitt faller. Stemmer på Löfven eller på moderatene sitt budsjett?

Centerpartiet burde være ærlige på at dei stiller seg bak Löfven som statsministerer. For no rir dei på 2 hester og nekter å velje side samstundes som Sveirge har ein utruleg svakt regjering

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...