Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Usanske styremakter har sperra tiløgang til det iranske PressTv på internett og viser til interne lovreglar. Ein kan ikkje skjøna anna enn at USA set seg ut over alle sømelege grenser for innblanding i verda. Veit nokon korleis ein kan få tatt inn Press Tv etter dette? Reuters har vori ute etter ei offisiell forklaring frå Justisdepartementet i USA, men har ikkje fått dette. Ein visste at ytringsfridomen er truga av Biden-regimet, men at det skulle gå så langt, hadde ein ikkje trudd. Kva vert det neste? Steigan avis?

3
21 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Varulv2478

NOE ER VELDIG GALT. Siden den første uken før toppmøtet i Alaska i 18. mars 2021 har den amerikanske utenrikspolitikken blitt erratisk på en måte at det svinger altfor voldsomt med voksende forvirring for observatører - og for russerne, kineserne og nå iranerne - slik at det nå begynner å bli klart at president Biden kan ha mistet kontrollen. Det ikke finnes et utenriksministerium i en presidentadministrasjon hvor man må delegere fra seg makten og fullmakter. Biden er i effekt en enmannsregjering. Men her ser det ut at det er rivaliserende krefter som har gått løpsk slik at de avløst hverandre uten at noen kunne stoppe dette; det virker som at Blinken, Sullivan og andre driver sitt egne spill uten en autoritet som kan kontrollere dem fra oven. Og innenfor det domestiske er det sett små tegn på at Biden kom med det ene og lot andre gjøre det motsatte.

Det finnes ikke juridisk grunnlag for å ta ned en offentlig mediekanal, ettersom alle land over hele verden har statskontrollerte og statsstøttede mediekanaler - NRK i Norge et slikt eksempel - og regnes for å være en meget kraftig provokasjon som ikke kan aksepteres. Bush junior prøvd å skru ned al Jazeera mediekanalen i 2003, men lykkes ikke med det ettersom det ville ha blitt for kontraproduktivt, ikke minst innenfor amerikansk pressefrihetstradisjon. Hver enkelte land kan blokkere ut PressTV ved å ta vekk lisensrett, men bare i tråd med egne lands lov. Tyskland måtte tillate PressTV mens Storbritannia kunne blokkere den ut.

Men på nettet finnes det ikke nasjonal lovverk, det finnes ikke juridisk rom for å sensurere PressTV fra samtidige besøkere på verdensbasis. Begrunnelsen skulle ligge i sanksjonene, men det har ikke blitt meldt fra om nye sanksjoner i forkanten av den meget uventede handlingen som må tolkes som en alvorlig provokasjon, ikke minst etter det hadde blitt avslørt fra Wien at amerikanerne ikke vil oppheve sanksjonene, der hadde man snudd helt om 180 grad.

Det er på tid for alle statsoverhodene i Vesten å finne ut hva det er som har hendt i det hvite huset, med Trump vet man i det minst hva å forvente seg - men om dette fortsette, vil det destabilisere alle politiske båndene og kaste Vesten ut i kaos og forvirring når man ikke kan være sikkert på om Biden vil holde seg på matta eller om han kan være å stole på. Det er en voksende avgrunn mellom Bidens personlige ledelse og hans administrasjons handlinger som er mye farligere enn hva de fleste ante.

3

Knaxern

USA beveger seg mot autoritære tilstander, dette har man sett i ganske lang tid nå.

2

Lenta

At ett land bruker sine egne nasjonale lover til å stenge en internasjonal mediekanal ute fra det globale internettet vitner om en ufattelig arroganse fra amerikanernes side, uavhengig hvor statskontrollert og anti-amerikansk Press TV er så går dette hårreisende.

2

Lenta

Ein visste at ytringsfridomen er truga av Biden-regimet, men at det skulle gå så langt, hadde ein ikkje trudd. Kva vert det neste? Steigan avis?

Ja, hva blir det neste? Dette er alvorlig fordi USA setter en ny og farlig presedens med å blokkere andre lands statsmedier på internett. Vil USA blokkere russiske og kinesiske medier også? Er dette en del av en aggressiv informasjonskrig mot Iran, eller handler det simpelthen om at Washington ikke lenger vil tolerere medier som er kritiske til amerikansk politikk? I så fall vil USA måtte blokkere mange nettsteder og medier.

Kan dette være en maktdemonstrasjon fra USAs side hvor de viser andre land at de både kan og vil blokkere fiendens medier i en eventuell krigssituasjon? Det er mye man kan spekulere i, men uansett synes jeg i likhet med andre at USA tar seg for mye til rette. Dette er en uakseptabel sensur av internettet som hele verden skal ha tilgang til, ikke bare amerikanerne.

2

Knaxern

Er dette en del av en aggressiv informasjonskrig mot Iran, eller handler det simpelthen om at Washington ikke lenger vil tolerere medier som er kritiske til amerikansk politikk? I så fall vil USA måtte blokkere mange nettsteder og medier.

PressTV var også en av mediene som rapporterte mest rundt ugagnet Israel drev med i de okkuperte områdene og i Gaza tidligere i år, og Israel kontrollerer mye av amerikansk politikk, så dette er ikke overraskende. PressTV er forøvrig ikke det eneste mediet som er blitt stengt ned.

3

Videoseven

Ja, hva blir det neste? Dette er alvorlig fordi USA setter en ny og farlig presedens med å blokkere andre lands statsmedier på internett.

Jepp, dette er farlig.

Vi så noe lignende da de superrike blokkerte en demokratisk valgt president fra twitter og facebook.

Svaret fra venstresiden var den gang at han kunne lage sin egen sosiale media. Da republikanere ønsket å bruke andre medier ble disse utestengt av de superrike.

Amazon, Apple and Google Cut Off Parler, an App That Drew Trump Supporters.

Svaret fra venstresiden ble igjen, at de kunne lage sine egne mobiltelefoner, søkemotorer, internett-infrastruktur og verdensomspennende handelsplass.

Det ville vært fristende å sende ballen tilbake, og si at Iran, Kina og Russland kan lage sitt eget internett, men jeg støtter ikke dette, for jeg tilhører ikke en autoritær og undertrykkende ideologi.

2

Lightning

Jepp, dette er farlig.

Vi så noe lignende da de superrike blokkerte en demokratisk valgt president fra twitter og facebook.

Dette kommer i tillegg til den sensuren som ikke innebærer blokkering, men advarsler, og som innebærer at innlegg blir gjort usynlige for andre enn seg selv. Facebook har f. eks. gitt meg en streng advarsel om at jeg hadde brutt deres spam-regelverk fordi jeg i et innlegg hadde lenket til en BBC-artikkel omkring omfattende forskning ved Princeton- og Northwestern Universities. Forskningsresultatet, som ble offentliggjort i 2014, hadde konkludert med at USA er et oligarki, ikke et demokrati. ---Facebook blokkerte en FB-venn av meg ford hun hadde lenket til en seriøs NRK-artikkel om årsaken til Gaza-opprøret nylig. (Facebook fikk forøvrig NRK til å slette artikkelen fra nettet...!)

3

Canucks

Det finnes ikke noe som helst forsvar av dette og hva USA har gjort. Selv om Press TV er søppel-TV så er dette et grovt overtramp. Iran har sin rett til og spre sin propaganda også.

1

Langveg

elv om Press TV er søppel-TV

Kva får dei til å meina det? Dessutan er det ikkje ein fjernsynsstasjon, men nærast ei nettavis. Det er mykje å henta der som ein aldri finn i norske media.

1

Canucks

Renspikka propaganda på vegne av prestestyret.

PressTV er vel begge ting, men ja er vel den engelske nettsiden som er stengt ned, og det finnes det ikke noe forsvar for. De burde ha sin rett til og spre nettopp sin propaganda på vegne av prestestyret.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...