Nye VGD er lansert! Mer informasjon

Morder-regimenes rangering interessant

Rangeringen av forrige århundrets verste og blodigste regimer kan vel være en grei påminnelse, ref. link. Det merkeligste ved den saken er jo hvor "greit og akseptabelt" sånn i ettertid det åpenbart har vært å ha på sin "politiske CV" å ha støttet, sågar veldig aktivt, f.eks. det som i følge de dystre tallene her har kvalifisert til de par øverste pall-plassene... Alt fra programleder-oppdrag i statskanalen på 80-tallet, til professorstillinger og fremtredende samfunnsposisjoner generelt, alt nærmest uten å få noen kritiske spørsmål eller blitt sett ned på om sine tidligere sympatier og aktivisme, for ikke å si blitt "no-platformed" overhodet i ettertid osv. - ja snarere blitt ansett som "vel ansette" borgere faktisk, må man nødvendigvis få inntrykk av, f.eks. innen media-deltakelse/anseelse osv. Tare greier det der på sett og vis vel?...

Utfra antall ofre, så burde vel alle de systemene som er "på pallen" i en slik oversikt være ansett som iallfall stort sett like forferdelige og menneskefiendtlige, og like forkastelig å, en gang i tiden (og noen fortsatt), ha hyllet, alle som en. Eller?

https://www.aftenposten.no/meninger/debatt/i/nAk10m/kinas-morderiske-kommunistparti

1
15 kommentarer

Kommentarer

Logg inn med Schibsted

Du må være innlogget for å kommentere på dette innlegget!

Gå til innlogging

Garindan

USA fortjener muligens en plass på lista (humor inc).

2

Varulv2478

Hagtvet vet hva han snakker om når det gjelder kommunistregimets morderiske fase i 1950-1976, da kommunistpartiet var prisgitt en sadistisk og virkelighetsfjern som belest mann uten betydelig innsiktsevne, som meget få, selv da kulturrevolusjonen pågikk, hadde våget å reise seg mot innenfor et rent totalitært maktsystem. Og her har det kinesiske kommunistpartiet et stort problem ved å bedrive med hvitmaling, historieforfalskning og annet i hensikten om å fortie Maos ugjerninger, sitt partis deltagelse og deretter den moralske fordrivelsen. Etter Xi overtok har det vært sett en voksende tendens mot å forpynte fortidens eksesser som i det minst var ikke forsøkt slettet bort i 1976-2016 selv om dette ties i hjel gjennom inaktivitet. Dette skyldes Xis virtuokrati med en bevisst hykleri gjennom virtuose verdier knyttet til væremåte, moral og annet (og som åpner for despotisme ved at man kan ignorere rettssamfunnsprinsipper som Vesten er meget heldig med å ha i meget lang tid). Maos forbrytelsene blir uangripelig.

Kommunistpartiet egentlig har aldri ønsket å vestifisere seg helt ut, da man i utgangspunktet ville kombinere vestlige ideologi med kinesisk kultur, og det må sies at de lykkes meget godt med det, til tross for eksessene begått av Mao. Dessverre har det i dette århundret oppstått en slags "mandarinutvikling" der partiet mer og mer fylte ut plassen etter det keiserlige statsbyråkratiet - og i 2008-2016 var det sett en uthuling av den liberale ånden som Deng Xiaoping hadde innført. Massakren i 1989, Tibet-urolighetene og Taiwan-stredekonfliktene vist at partikontroll var aldri svekket, men at det var en liberalisering på gang, det var "demokratiske eksperimenter" i 1998-2016 med blandede hell, som del av sosiale eksperimentpolitikk. Dette ble brått stoppet av den antidemokratiske fløyen som ledes av Xi, som valgt å overkjøre kommunistlæren med kinesisk kultur. Kommunismen og virtuokrati går ikke sammen, ennå er det hendt to ganger; i Kina - og Nord-Korea.

Kommunistpartiet i Kina har en stygg fortid som kan ikke skjules bort. Som Hagtvet sa; åpenhet er nødvendig for å fortsette.

2

Garindan

virtuokrati med en bevisst hykleri gjennom virtuose verdier knyttet til væremåte, moral og annet (og som åpner for despotisme ved at man kan ignorere rettssamfunnsprinsipper som Vesten er meget heldig med å ha i meget lang tid). Maos forbrytelsene blir uangripelig.

Vestens kulturimperialisme påtvunget land som Afghanistan, Libya osv med militærmakt virker da også til dels uangripelig. Vi mente det jo bare godt, ikke sant? Hensikten var god, så da er det bare greit at man bruker de midlene man har?

Du er rimelig blind som fritar vesten for de samme synder som du beskylder Kina for.

2

Torotto

Kommunistpartiet i Kina har en stygg fortid som kan ikke skjules bort. Som Hagtvet sa; åpenhet er nødvendig for å fortsette.

Ja! Like mye som kolonimaktenes skitne historie og millioner drepte og selve årsaken til mange kriger. Eksempelvis denne lille Øya, som gjennom flere hundre år, utbyttet andre nasjoner og stod for massedrap og narkolangere for å få tak i Kina sin sølvformue. Nå skal belære Kina om demokrati. Med Falklandskrigen hvor de rett utenfor Argentina, faktisk påberopte seg eierskap. Nå er det Taiwan de vil legge under seg, sammen med denne klikken av nykolonialistiske mordere. https://www.youtube.com/watch?v=mkxWUpltMHI

https://www.youtube.com/results?search_query=great+britain+genocide+in+colonialism+

Dette gamle imperium er en av verdens fremste selgere av våpen og leiesoldater til diktatur regimer verden rundt. Dessuten bruker små øyer de tidligere har erobret, for å skjule formuer for å unngå skatt.

1

Scandinoco

Nostalgikeren: Tråden bærer dessverre et kraftig preg av whataboutisme....

1

Fernandovonarb

Lo godt av den fyren Garindan. Akkurat min type humor, og det fra en fyr jeg ikke har sett før.

1

Artaxerxes

Utfra antall ofre, så burde vel alle de systemene som er "på pallen" i en slik oversikt være ansett som iallfall stort sett like forferdelige og menneskefiendtlige, og like forkastelig å, en gang i tiden (og noen fortsatt), ha hyllet, alle som en. Eller?

Det britiske imperiet kommer nok ganske høyt opp på denne listen også.

1

nostalgikern

Det gjør de sikkert, men konkrete tall har iallfall ikke jeg å vise til, men kunne vært interessant det også. Forskjellen har vel i tilfelle vært at det neppe kan være mange som har hyllet de evt. overtramp og ugjerninger de måtte ha begått i koloniene de hadde og som er blitt kjent.

Utfra land som ble nevnt i linken, nærmest i en bisetning og uten tall denne gangen, så må vel nødvendigvis det som skjedde i Kambodsja den gang på 70-tallet under Pol Pot, være det relativt verste overfor egen befolkning iallfall. Kom de folka over en landsbygdfamilie som hadde så mye som en ku i privat eie, så tok de til straff for familien, hvis disse f.eks. hadde et spebarn, tak i beina på barnet og slo hodet mot en palmestamme. Mener å huske at det var spesielt ett slikt tre som var omtalt som mye benyttet til denslags reaksjoner for å markere kommunistisk avstand til "kapitalisme". Og folk med briller ble sporenstreks avlivet, det var vestlig "dekadense" osv.

2

GreySerpent

USA også, vil jeg tro. Med sine endeløse kriger og millioner av bomber verden over.

1

nostalgikern

USA også, vil jeg tro. Med sine endeløse kriger

USA har jo bl.a. berget det tidligere så kranglevorne Europa fra total kollaps som følge av to verdenskriger som ble dratt i gang her. USA vant over destruktive og farlige krefter i andre verdenskrig særlig. Stor grunn til å takke amerikanerne for f.eks. den krigsinnsatsen. Ofte militært lite trente bondegutter som ble sendt til fronten. For en innsats, det er bare å sette seg inn i de forskjellige slag som ble utkjempet, så skjønner man dette.

3

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...