Politikk - Internasjonal

Noreger

Taliban innen seiersrekkevidde.

Det kan virke som Taliban snart vil vinne en total seier og USA er ute av landet for godt. Kina er snart klar til å forhandle om nedlegging av oljeledning fra Iran.

Et totalt nederlag av USA som en må tilbake til Vietnam krigen for å finne liknende til.

Gratulerer til Taliban og det er utrolig hvor utholdende disse folka har vært.

2
49 svar

Det er no det afghanske folket som lir eit nederlag. Kanskje og nabolanda som får sikkerheita si meir utfordra. Sjeldan ein ser ei slik tilbeding av kvinneundertrykking som ein ser av TS i dette innlegget.

2

Det er mye som tyder på at tilbaketrekningen vil ende med borgerkrig og uroligheter. Flere mulige scenarioer som kan skje nå. Taliban kan ta kontrollen og klare å holde den Kina/Russland kan blande seg inn på den ene eller andre måten. Utvikle seg til borgerkrig, og mulig ny vekst for den islamske staten.

La oss all håpe det beste for befolkningen som bor der.

Det vil utvilsomt bli interessant å følge utviklingen. En tråd på gamle VGD ville vært en yppelig sted for å diskutere og holdes seg litt informert om dette. Men denne tråden vil vel forsvinne ut av "populært" i løpet av noen dager og dø ut. Dermed er det heller ikke særlig interesasnt å bruke mer tid på å skrive om denne saken på dette fora.

2
Bappy Det er mye som tyder på at tilbaketrekningen vil ende med borgerkrig og uroligheter. Flere mulige scenarioer som kan skje nå. Taliban kan ta kontrollen og klare å holde den Kina/Ru...

Heldigvis finnes det fremdeles forum der det faktisk går an å diskutere både denne saken (og andre) i dybden. Og det er mulig å følge utviklingen.

Det er dessverre ikke lov å nevne dette forumet med navn, men de fleste finner det dersom en leter litt :)

2

Så nå er en altså slik at en er "kvinneundertrykker" om en er motstander av USA sin imperialisme og likedan rett og slett er villig til å akseptere et land sin egen suverenitet som mer verdt enn dollar-veldet.

Den direkte konsekvens av dette burde jo væree at disse høyee og mørkee heltene melder seg til tjeneste der borte. Det er jo folk i 60-årene som slåsss for Taliban, såjo simpelthen dra dit og jobbe som frivillig påjobber i Kabul vil det frigi lokale menn som er villige til å døbunn og grunn DET alle hyklerne i vesten er bekymret for. 
1
vilikkesidet Heldigvis finnes det fremdeles forum der det faktisk går an å diskutere både denne saken (og andre) i dybden. Og det er mulig å følge utviklingen. Det er dessverre ikke lov å nevne...

Det er fortsatt viktig å være tilstede i globalistmedia så lenge en får en plattform, men det begynner vel snart å bli tid for å trekke seg tilbake helt også. En kan godt skjønne at stadig flere kommer til forumet du nevner og det er jo bra. Der er alle velkomne, tilogmed normie-trollene.

1

Gratulerer til Taliban? Har du gratulert Al-Qaida og IS også når de har sine "seire"?

1

En hyppig oppdatering er nødvendig for det går kjapt for seg i Afghanistan nå om dagene.

*Kandahar er ringet inn fra tre sider og Taliban har klart å stenge ned landets nest største flyplass i Kandahar etter flere rakettangrep. Dette er et legitimt militært mål siden dette er en base og hovedsete for flystyrkene til motstanderne. Samtidig har dette ledet til at den sivile flytrafikken også er stengt av, noe som legger mer press på flyplass i Kabul.

*Herat har for det meste blitt avskårett selv om det ikke er kamper inne i byen selv. Det er sannsynlig ikke mye mer vil skje her siden dette er den byen som teller mest for Irans tilstedeværelsee med en stor Shia

befolkning. Men det vil opprettholde overtaket de har i den Vestlige delen av landet også.

 *Laskhar Gah er hovedstaten i Helmand provinsen og holder nøkkelen til stabil kontrol over den Vestlige veien til Kandahar. Her er det visstnok allerede kamper i noen av bydelene. 

Det er lite eller ingen tegn på at Taliban har tenkt å rykke imot Kabul, men den ideologiske "vugge" for organisasjonen er Kandahar og om den byen faller er dette starten på å kutte av Kabul fra Sydwest og store jordbruksområder.

  Bortsett ifra grensa mot Kina og kanskje litt av grensen imot Pakistan kontrollerer Taliban alle utkantene av Afghanistan. 

Så langt har det vært svak motstand i en større skala. Om ikke noe drastisk endrer seg ifra Kabul sin side vil hovedstaden snart bli kuttet av fra store deler av landet.

1
Noreger Så nå er en altså slik at en er "kvinneundertrykker" om en er motstander av USA sin imperialisme og likedan rett og slett er villig til å akseptere et land sin egen suver...

Så nå er en altså slik at en er "kvinneundertrykker" om en er motstander av USA sin imperialisme

Nei, en er en kvinneundertrykker uavhengig av hva slags forhold man har til USA. Har du i det hele tatt lest deg opp på kvinnenes situasjon under forrige talibanstyre? Har du ingen refleksjoner om hvorfor enorme mengder av afghanere nå flykter fra landet sitt? Har du faktisk sympati med en bestialsk terrororganisasjon som taliban?

1

Holder Lashkar Gha på å falle? Det sies at Taliban er 1 km fra bysentrum, men så var det dette med kilder i krig da.

En ting er sikkert og det er at de fortsetter offensiven.

1

Taliban slos aldri mot Sovjetunionen. Taliban vart oppretta av pakistansk etterretning etter at Sovjetunionen hadde trekt seg ut av Afghanistan.

1
Noreger Nå er vel både AQ og IS mer alliert med USA så det blir vel som en ser det. Taliban er en nasjonalistisk frihetsorganisasjon. De vil ha ut inntrengere fra landet sitt og selvsagt k...

Her er det masse feil. AQ og IS er ikkje allierte med USA, heller tvert i mot. Taliban er ein organisasjon som er oppretta av etterretninga i Pakistan for å kunne få kontroll over Afghanistan. Taliban er eit veldig vellykka etteretningskupp. Får Taliban tilbake makta over Afghanistan siter pakistansk etterretning med kontroll over Afghanistan.

1
Mrsa2 Det er no det afghanske folket som lir eit nederlag. Kanskje og nabolanda som får sikkerheita si meir utfordra. Sjeldan ein ser ei slik tilbeding av kvinneundertrykking som ein ser...

Afghanere får akkurat hva de fortjener.

Vesten har brukt enorme ressurser på å prøve å bygge opp landet. Men Taliban, som er støttet av folket, ødelegger alt, sprenger vannrense anlegg, angriper skoler, dreper hjelparbeidere. På ett eller annet tidspunkt må vi bare innrømme at de ikke vil ha våre verdier. De ønsker å leve i et middelalder samfunn, og vi må slutte å synes synd på dem.

Vi kan bruke ressurser på å hjelpe andre folk og få bedre resultater.

Det viktigste nå er å hindre dem å komme hit som "flyktninger". Spesielt de korrupte lederne som ødela for oppbyggingen.

1

Ifølge Southfront situasjonskart er nå Lashkar Gah helt omringet. Flere distrikter i byen selv er under Taliban kontroll. Det blir nå vanskeligere og vanskeligere for USA å bombe uten å treffe sivilister.

Nå er det ned til gatekamper, selv om den USA-støttede hæren fortsatt ser ut til å få inn forsterkninger og forsyninger.

1

I Herat kan det virke som en lokal milits som er ledet av den 70 år gamle krigsleder Ismail har slått tilbake Taliban. Herat er kanskje den mest spesielle byen som for tiden er under angrep. Dette er kanskje hovedsetet for Shia'ene i Afghanistan; en vital forbindelse med Iran og et sted hvor det Pashtun-dominerte Taliban aldri har hatt sterk dominans.

  Det er nok godt mulig at Taliban vil omgruppere rundt denne byen og heller sikre områdenee rundt, for det virker lite sannsynlig at de kan ta byen. 
1

Bilder er lagt ut som viser Taliban i bykjernen av Lashkar Gah. Samtidig har sivilister blitt evakuert ut av byen. Det er fortsatt kjemping i byen, så ingenting er helt avgjort enda.

1
Sapient-X Afghanere får akkurat hva de fortjener. Vesten har brukt enorme ressurser på å prøve å bygge opp landet. Men Taliban, som er støttet av folket, ødelegger alt, sprenger vannrense an...

På ett eller annet tidspunkt må vi bare innrømme at de ikke vil ha våre verdier.

Det er kanskje på tide at vi også slutter å påtvinge andre våre "verdier". Kulturimperialisme er den nye imperialismen, og det er noe vi burde slutte med.

2

Det er dårlige nyheter for alle andre enn konservative islamister.

2

Taliban har nå tatt sin andre provinshovedstad. Denne gang Sheberghan i Nord. Herat og Lashkar Gah er nå omringet og kamper pågår der.

Det kan virke som rotter allerede begynner å forlate et synkende skip. Jeg skjønnerr fortsatt ikke hvorfor tolker skal fåandre som har behov for å komme seg ut ogsåburde jo delta i forsvar av sitt eget land. 

Hele det sørvestligee Afghanistan er nåbli konsolidert som et eksklusivt Taliban-land. Journalister kommer vel til å bli i Kabul en stund enda, helt til de stikker via egen transport. 

  USA sin eksistens i hele regionen fra Midt-Østen til Kina er nåblott. Landet er fullstendig avkledd og det er vel snart påNorske fondsforvaltere begynner å repatriere verdier vi har påandre steder. Innkjøpp av FYSISK gull hadde vel heller ikke værtt av det verste. 

 
1

Når USA okkuperte landet var den store flyplassen deres 50 km nord for Kabul. Der etterlot de seg masse kjøretøyer og utstyr av all sort. Mye av dette ødela de, noe som har skapt bitterhet iblant folke rundt Kabul. I disse dager holder en på å sortere og organisere alt som er der. Taliban er ikke så veldig langt unna dette stedet, men det er foreløpig ikke noe som tyder på at de vil prøve å erobre det.

1

Den nye statusen i Afghanistan er at Taliban nå har tatt 4 provinshovedsteder: Zaranj (Nimruz-provins <0.2 millioner>); Sar-E-Pol (Sar-E-Pol-provins <0.6 millioner>; Sheberghan (Jowzjan Provins <0.6 millioner>) og Kunduz (Kunduz-provins <1.1 millioner>) som utgjør vel 2.5 millioner innbyggere.

Harde kamper foregår i Lashkar Gah (Helmand), Herat (Herat) og Kandahar (Kandahar) som tilsammen utgjør rundt 5 millioner innbyggere.

Ellers har Taliban ringet inn den sentrale delen av Afghanistan fra Nord, Sørr og Vest. Denne lomma strekker seg helt til Jalabad ved grensa til Pakistan.    

Hvis Meidan Shar og Meidan Wadan provinsen blir tatt, vil all forbindelse til Kabul bli kuttet fra Nord, Sør og Øst.

 Hvor lenge kan denne offensiven vare? Det er klart det vil bli verre jo nærmeree Kabul de kommer, men samtidig vil nok moralen holde seg bra om de fortsetter framrykkingen. 

I det hele kan det virke som Afghanistan vil falle mye tidligere enn en forventet, men en har fortsatt ikke sett noen stor motoffensiv fra de Vestlig-støttedee marionett-styrkene. 
1
Garindan [sitat…] Det er kanskje på tide at vi også slutter å påtvinge andre våre "verdier". Kulturimperialisme er den nye imperialismen, og det er noe vi burde slutte med.

Det er sant, men våre ledere tror fortsatt på propagandaen og vranglæren om at de er som oss, det er de ikke. Jeg skal være forsiktig med å klandre dem, for jeg trodde også at vi kunne hjelpe dem bare vi ble kvitt Taliban.

Dette er ikke som i 1945 da man kunne fjerne et diktatur med bomber (for Japan, atombomber), og folket omtrent over natten ble demokratiske. Vi burde heller brukt ressursene på å teppebombe terrorist leir, bygd en mur rundt landet, og ikke tillatt noen "flyktninger"

1
Laster...