Nye VGD er lansert! Mer informasjon

50 år siden USA forlot Gullstandarden

I dag, 15. August, er det 50 år siden Richard Nixon i 1971 signerte papirene, og forlot gullstandarden. Gjennom de siste 50 årene har USA utnyttet sin frihet til å printe seg ut av kriser. Kortsiktig har dette hatt positiv effekt gjennom å få økonomien raskere på beina igjen etter nedturer, men de har samtidig opparbeidet seg ikke mindre enn $28 'Trillion' i gjeld.

Hva synes dere om utviklingen siden 70-tallet, og vil det noen gang være mulig og i det hele tatt hensiktsmessig å komme tilbake til en form for gullstandard?

Hvis dere er interessert kan dere finne original-artikkelen, som tar for seg historien og utviklingen til gullstandarden her; https://checkthechance.com/50th-anniversary-of-usa-leaving-the-gold-standard/

9
1 svar

1 svar

Vi ønsker å legge til rette for en god debatt på nettsidene våre, og for å kunne sikre god moderering holder vi nattestengt mellom klokken 00.00 og 08.00.

frode57

Gull og metaller vil alltid være sikrere enn nasjonale penger. Papir har ikke mer verdi enn det er å produsere papir .Men med lovgivning så kan det gis verdi . Men vi ser jo det når papirpenger går ut av sirkulasjon som de sier så blir verdien synlig ved at den nulles ut. Slik ikke med metaller.

1

Lignende temaer

Bilde

Aktuelt

Aktuelt

Bilde

Politikk - Norsk

Politikk - Norsk

Bilde

Koronaviruset

Koronaviruset

Bilde

Amerikansk politikk

Amerikansk politikk

Bilde

Midtøsten

Midtøsten

Laster...